Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Μια ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει κάθε νέο στρατεύσιμο, αρχής γενομένης από την επερχόμενη σειρά κατάταξης του Ιανουαρίου.









Όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κάθε νεοσύλλεκτος, μαζί με τον ρουχισμό και την εξάρτυση του θα προμηθεύεται πλέον και από μια συσκευή iPad. Tο μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη στροφή που θα επιχειρήσει ο ελληνικός στρατός προς την τεχνολογία και τα Social Media και έχει τη σύμφωνη γνώμη τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Υπουργού Οικονομίας. Ο κάθε στρατιώτης θα προμηθεύεται μάλιστα με το τελευταίο μοντέλο του iPad ενώ στις παλιότερες σειρές εξετάζεται το ενδεχόμενο να δίνονται παλαιότερα μοντέλα και σε όσους είναι σε σειρά απολύσεως να δίνεται απλά ένα discman έτσι ώστε να ξεχωρίζουν ως «παλιοί».

ΤΟ ΜΗΛΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΛΙΑ

Οι διάσημοι και οι μητέρες τους

 
Οι διάσημοι και οι μητέρες τους

Οι διάσημοι και οι μητέρες τους

Οι διάσημοι και οι μητέρες τους

ΗΘΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ

Ποια άμυνα; Ποιές Ένοπλες Δυνάμεις;
Η Τρόικα επιθυμεί την πλήρη διάλυση
Συνημμένη Εικόνα: 1313150JTEuW8Hy.jpg


• ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ. ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ
• Πανάκριβα εξοπλιστικά μέσα των Ε.Δ. αραχνιάζουν και σκουριάζουν. Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για ανταλλακτικά
• Περικοπές - ξεπούλημα και ανατροπή ισορροπίας στο Αιγαίο

Ο βασικότερος πυλώνας της κρατικής κυριαρχίας μιας χώρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, βρίσκονται πλέον στα πρόθυρα της διάλυσης.


Το «χέρι που έβαλε» η Τρόικα πρώτα μέσα από τις δραματικές περικοπές στους προϋπολογισμούς και κατόπιν με... την επίσημη αναφορά «ιδεών» όπως η κατάργηση της θητείας, η καθιέρωση του μικρού επαγγελματικού στρατού και η περαιτέρω συρρίκνωση μέχρι ασφυξίας του μισθολογικού κόστους, πείθει και τον πιο καλόπιστο παρατηρητή: Οι δανειστές θέλουν τελικά να απαξιώσουν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Να τις καταστήσουν ανυπόληπτες, ανίκανες να επιτελέσουν το ρόλο τους, της υπεράσπισης της ασφάλειας της χώρας, μια απλή δημόσια υπηρεσία, με μισθούς πείνας για τα στελέχη της, που ίσα ίσα να ανταποκρίνεται σε ρόλο νεροκουβαλητή στις στοιχειώδεις νατοϊκές της υποχρεώσεις.

Έτσι ο ελληνικός στρατός, από αξιόπιστος μηχανισμός εγγύησης της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας σε μια από τις πιο ρευστές περιοχές του πλανήτη και με πολλές ενεργές απειλές γύρω της, εμπροσθοφυλακή μιας εθνικής στρατηγικής που αναδείκνυε την Ελλάδα σε ισχυρή δύναμη ασφαλείας, σταθερότητας και συνεργασίας για ολόκληρη την περιοχή, μεγάλο καμάρι των Ελλήνων για την αμυντική του επάρκεια και ικανότητα, αλλά και την κοινωνική συνεισφορά του, μετατρέπεται σε διακοσμητικό θεσμό του συστήματος, με μειωμένη έως ανύπαρκτη ισχύ και παρεμβατικότητα στην πορεία της χώρας προς το μέλλον.

Σε έναν τριτοκοσμικό πλέον στρατό, άξιο μιας αντίστοιχα τριτοκοσμικής χώρας, όπως θέλουν την Ελλάδα οι δανειστές της. Με καθηλωμένα μέσα, περιθωριοποιημένο και ταπεινωμένο έμψυχο υλικό, υποβαθμισμένη εκπαίδευση, ανύπαρκτη υποστήριξη. Με προδομένη τη συνείδηση του από τις πολιτικές ηγεσίες που υπέγραψαν τα μνημόνια. Και με μόνο πραγματικό «όπλο» το ασίγαστο πάθος των στελεχών του να υπηρετούν με κάθε μέσο και δυνατότητα την πατρίδα. Κάτι που προφανώς οι δανειστές, στα άθλια και ξερά τεχνοκρατικά τους κείμενα, αδυνατούν να λάβουν υπόψη.

Θλιβερή εικόνα

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Πανάκριβα εξοπλιστικά μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που αποκτήθηκαν με το αίμα του ελληνικού λαού και προς χαρά πολλές φορές κρατικών μιζαδόρων και των μεγαλεμπόρων που έστησαν ασύλληπτο πάρτι τις προηγούμενες δεκαετίες στο Πεντάγωνο, «αραχνιάζουν». Ούτε οι πιο απαραίτητες δοκιμές δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν ελλείψει πόρων. Τα ακριβοπληρωμένα F-16 «σκουριάζουν» στα υπόστεγα. Με το ζόρι ο υπουργός Π. Παναγιωτόπουλος κατάφερε να επιβάλει στον Στουρνάρα την προμήθεια ανταλλακτικών για 67 κινητήρες.