Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΚΛΟΠΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

Έκλεψαν καλώδια 5 χιλιομέτρων και "βύθισαν" στο σκοτάδι την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης      
Έκλεψαν καλώδια 5 χιλιομέτρων και "βύθισαν" στο σκοτάδι την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης














Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο περιφερειακός δρόμος της Θεσσαλονίκης είναι ο πλημμελής φωτισμός του κατά τις νυχτερινές ώρες. Το ερώτημα είναι...
ποιος φέρει την ευθύνη για την κατάσταση αυτή, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων οδηγών.
Η Περιφέρεια έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες
Ο αρμόδιος φορέας για τον φωτισμό της περιφερειακής οδού είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του thestival.gr η διεύθυνση τεχνικών έργων της ΠΚΜ ήδη από το 2012 είχε ξεκινήσει εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του φωτισμού στην περιφερειακή οδό με ίδιους πόρους. Τον Φεβρουάριο του 2013 έγινε διαγωνισμός και αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου της συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού στον συγκεκριμένο δρόμο.
Εκλάπησαν 5.000 μέτρα καλώδια
Όταν ελέγχτηκαν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις της οδού διαπιστώθηκε ότι λείπουν 5 χιλιόμετρα καλώδια τα οποία έχουν κλαπεί. Άγνωστοι αφαιρούν συστηματικά από την περιφερειακή οδό καλώδια που ηλεκτροδοτούν τις λυχνίες φωτισμού. Εκτιμάται ότι ο τεράστιος αυτός όγκος καλωδίων έχει "κάνει φτερά" τους τελευταίους μήνες. Η επανατοποθέτηση των κλεμμένων καλωδίων θα κοστίσει στην ΠΚΜ το ποσό των 200.000 ευρώ.
Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.
Η ανεπίσημη απάντηση της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ότι υπάρχει προφανής αδυναμία στην εγκατάσταση πεζής περιπολίας στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πλευρά της έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες ενημερώνοντας τόσο την Τροχαία Θεσσαλονίκης όσο και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τον κίνδυνο που ελλοχεύει.

ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο κάθε 25η Μαρτίου;

2013-03-23
Φωτογραφία για Γιατί τρώμε μπακαλιάρο κάθε 25η Μαρτίου;
Ο βακαλάος, μπήκε στο τραπέζι μας τον 15ο αιώνα και...απέκτησε τη δική του θέση στο εθνικό μας εδεσματολόγιο.

Παρόλο που η περίοδος της Σαρακοστής αποτελεί παράλληλα και περίοδο νηστείας, η εκκλησία, επέτρεψε να υπάρχουν δυο ημέρες όπου θα επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού. Μία από αυτές τις γιορτές είναι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, όπου παραδοσιακά συνηθίζεται εκείνη την ημέρα να τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Η δεύτερη ημέρα εξαίρεσης της νηστείας είναι η Κυριακή των Βαΐων.

Γιατί όμως καθιερώθηκε ο μπακαλιάρος και όχι κάποιο άλλο ψάρι; Παλιά, όσοι ζούσαν σε παραθαλάσσιες περιοχές, δεν είχαν πρόβλημα να τρώνε φρέσκα ψάρια σε καθημερινή βάση. Για τον ορεινό πληθυσμό όμως, η μεταφορά του ψαριού αντιμετώπιζε προβλήματα, μιας και δεν υπήρχαν τα μέσα μεταφοράς του φρέσκου ψαριού πριν αυτό αλλοιωθεί. Όταν λοιπόν εισήχθηκε ο μπακαλιάρος τον 15ο αιώνα, ήταν ιδανικός, γιατί ήταν ένα φτηνό ψάρι το οποίο μπορεί να διατηρηθεί και εκτός ψυγείου με τη χρήση αλατιού.

tampouloukia.gr

THE WANDERERS

The Wanderers (1979) Poster

ΔΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΙΑΣ

Ο ΤΣΙΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΤΟΥ
 
ΔΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

Εκεί που η Καραϊβική… συναντά τον Ατλαντικό!


Τα γαλάζια, ρηχά νερά της Καραϊβικής Θάλασσας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το βαθύ μπλε του Ατλαντικού Ωκεανού, σε μια «ένωση» κοντά στο νησί Eleuthera, στο αρχιπέλαγος στις Μπαχάμες, που κόβει την ανάσα. Ένα από τα καλύτερα μέρη για να θαυμάσει κάποιος την εξαιρετική αντιπαράθεση του νερού αλλά και το μοναδικό θέαμα των αποχρώσεων του γαλάζιου.
perierga.gr - Εκεί που "ενώνεται" η Καραϊβική με τον Ατλαντικό!
Ιδανικό σημείο θέασης η περίφημη Glass Window Bridge ή αλλιώς η «Γυάλινη Γέφυρα», που δεν είναι τίποτα άλλο από μια φυσική πέτρινη γέφυρα από βράχους που ενώνει τη βόρεια με τη νότια πλευρά του νησιού. Πλούσια νερά του Ατλαντικού Ωκεανού στη μία πλευρά του δρόμου και ήρεμα γαλαζοπράσινα-πράσινα νερά της Καραϊβικής Θάλασσας από την άλλη πλευρά, που χωρίζονται από μια στενή λωρίδα βράχου μόλις 30 μέτρα πλάτος.
perierga.gr - Εκεί που "ενώνεται" η Καραϊβική με τον Ατλαντικό!

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΕ 3΄ΛΕΠΤΑ


Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

23 - 3 - 2013

Print


E-mail

Σήμερα στις 20:30 "Η Ώρα της Γης


 
 
 Σβήνει τα φώτα ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου

 

Η πρόκληση της φετινής Ώρας της Γης για μία καλύτερη ζωή ενεργοποιεί δεκάδες δήμους σε ολόκληρη τη χώρα, αφήνει απτή κληρονομιά σε πολίτες και περιβάλλον και «κατεβάζει τον διακόπτη» στην Ακρόπολη και πληθώρα άλλων σημείων αναφοράς ανά την Ελλάδα!
Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, δημιουργία πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής, πεζοδρομήσεις, διαγωνισμοί περιβαλλοντικών προτάσεων, κοινωνικά παντοπωλεία και μέρες αφιερωμένες στην ανταλλαγή αγαθών. Αυτές είναι λίγες μόνο από τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι 59 μέχρι στιγμής δήμοι της χώρας που συμμετέχουν στην Ώρα της Γης 2013.
Αυτοί όμως που κρατούν για ακόμη μια φορά τα ηνία της Ώρας της Γης είναι οι πολίτες που καταθέτουν την προσωπική τους δέσμευση για μία καλύτερη ζωή. Ο εξάχρονος Παναγιώτης έγινε ήδη γνωστός παγκοσμίως με τη γενναιότητά του να κόψει τις σοκολάτες για μία εβδομάδα αν πενήντα συμπολίτες του πρασινίσουν το μπαλκόνι τους.
Όπως μπορεί κανείς να δει στη σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα, οι πολίτες μπορούν να φτάσουν πολύ μακριά, δεσμευόμενοι υπέρ του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, οι δεσμεύσεις των οποίων κυμαίνονται από bungee jumping μέχρι ορειβασία και δημιουργία πράσινου χώρου στην Αθήνα.
Παράλληλα, μνημεία παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, «κατεβάζουν τον διακόπτη» το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 20:30, και θέτουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της μεγαλύτερης συμμετοχικής εκστρατείας για την προστασία του πλανήτη και την καλύτερη ζωή όλων μας.
Φέτος η εκστρατεία υιοθετεί το σκεπτικό της δέσμευσης «Θα το κάνω, αν το κάνεις» (“I will if you will”), το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα.
Στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ώρας της Γης, ο κάθε πολίτης, όπως και οι δήμοι, μπορεί να καταθέσει τον δικό του προσωπικό τρόπο, με τον οποίο θα πείσει τους συμπολίτες του να ακολουθήσουν μία από τις τρεις θεματικές δράσεις για μία καλύτερη ζωή.
Έτσι λοιπόν, τα τρία «αν το κάνεις» για τη χώρα μας είναι τα ακόλουθα:
  • «αν πρασινίσεις το μπαλκόνι σου» (από ένα γλαστράκι δυόσμο, μέχρι ολοκληρωμένο μποστάνι)
  • «αν χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι»
  • «αν χρησιμοποιείς ΜΜΜ, το ποδήλατο, ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου»
«Φέτος η Ώρα της Γης κινητοποιεί πολίτες και τοπική αυτοδιοίκηση για μια καλύτερη ζωή. Υπάρχουν λύσεις με τις οποίες μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και συνάμα να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Αυτό αποδεικνύεται με τις «προκλήσεις» που διαμορφώνουν δεκάδες δήμοι και εκατοντάδες πολίτες ανά την Ελλάδα. Για όλους εμάς, στις 23 Μαρτίου ξεκινάει το στοίχημα. Θα παρακολουθούμε την πορεία της υλοποίησης των δεσμεύσεων των δήμων και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες για τη βελτίωση της καθημερινότητάς του που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, υπεύθυνος επικοινωνίας του WWF Ελλάς.
Δείτε εδώ τον κατάλογο με τους Δήμους της χώρας που έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους, καθώς και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.
Η πλατφόρμα δεσμεύσεων βρίσκεται εδώ, ενώ μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

http://www.econews.gr/
 

ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΟΙΤΟΥΝ


funny-εικόνες-416
 

 

ΛΑΔΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ

6 Χρήσεις Για Το Ελαιόλαδο…Εκτός Κουζίνας

6 χρήσεις για το ελαιόλαδο...εκτός κουζίνας (6)

Μοναδική πηγή πλούσιων συστατικών, το ελαιόλαδο αποτελεί τη βάση της μεσογειακής διατροφής. Οι μέρες της Σαρακοστής που διανύουμε ωστόσο, περιορίζουν αισθητά τη χρήση του στο καθημερινό μενού. Αλλά το ελαιόλαδο δεν είναι μόνο για το φαγητό.
Δείτε 6 τρόπους, άσχετους με τη διατροφή, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο. Βγάλτε το από την κουζίνα σας λοιπόν και σημειώστε τους τρόπους – έκπληξη, που μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο.
  • Μαλακτικό με άρωμα…λάδι;
Αν τα μαλλιά σας ταλαιπωρούνται από ξηρότητα και φριζάρουν με την κάθε ευκαιρία, τότε αυτό που χρειάζεστε δεν είναι παρά ένα καλό ελαιόλαδο. Ενυδατώστε τα μαλλιά σας, ζεσταίνοντας μισή κούπα ελαιόλαδο (προσοχή όμως μην το κάψετε) και μετά τοποθετήστε το στα μαλλιά σας.
Καλύψτε τα με μία πλαστική μεμβράνη και έπειτα τυλίξτε τα σε μία πετσέτα. Αφήστε τα για 45 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με σαμπουάν. Μπορεί να χρειαστεί αρκετή ώρα για να αφαιρέσετε το λάδι αλλά το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.
  • Διώξτε την ακμή
6 χρήσεις για το ελαιόλαδο...εκτός κουζίνας (1)
Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά η συνταγή είναι δοκιμασμένη. Φτιάξτε μία μείξη από 4 κουταλιές της σούπας αλάτι και 3 ελαιόλαδο. Μαλακώστε το μείγμα με τα χέρια σας και τοποθετήστε την κρέμα στο πρόσωπο. Αφήστε την για ένα με δύο λεπτά, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι καθαρισμού. Επαναλάβατε την ίδια διαδικασία για μία εβδομάδα (ή και περισσότερο) και θα παρατηρήσετε ορατά αποτελέσματα.
Η τακτική αυτή βασίζεται στο γεγονός, ότι το αλάτι κάνει απολέπιση στους πόρους του δέρματος και έπειτα το ελαιόλαδο αποκαθιστά τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας. Εάν, ωστόσο, ανήκετε στην περίπτωση των ατόμων που παρουσιάζουν κλινική ακμή, καλό θα ήταν να ρωτήσετε τον δερματολόγο σας πρώτα.
  • Ξύρισμα…κόντρα
6 χρήσεις για το ελαιόλαδο...εκτός κουζίνας (2)
 

ΠΑΝΤΑ Η ΑΘΩΟΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

Προειδοποίηση προς Ελλάδα από τον Β. Πούτιν: «Προσέξτε μην γίνετε Κύπρος»

Δημοσιευμένη  εικόνα

Συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας - Γερμανίας και στη μέση εμείς

«Μάθημα» στην Ελλάδα να γίνει η κυπριακή τραγωδία δήλωσε τοποθετούμενος δημόσια για το ζήτημα μετά τη τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιτ


Κάμερον ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα ο Β. Πούτιν δήλωσε ότι «Θα πρέπει να γίνει μάθημα στην Ελλάδα η κυπριακή κρίση και να προσέξουν ιδιαίτερα την κατάληξη του διαγωνισμού των εταιρειών ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ στην Ελλάδα όπου η Ρωσία έχει προσφέρει το μεγαλύτερο τίμημα», εννοώντας ότι τυχόν απόρριψη της ρωσικής πρότασης κατόπιν την πιέσεων της ΕΕ ή της τρόικα, θα προκαλέσει την ρωσική απόσυρση ενδιαφέροντος σε σειρά επενδυτικών σχεδίων. Αλλά και την μη επάνοδο της Ρωσίας αν καταρρεύσει η Ελλάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόταν στην απόρριψη της ρωσικής πρότασης από την Κύπρο για την κατασκευή και διαχείριση του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στο Μαρί ένα έργο το οποίο αρνήθηκε να δώσει στη Ρωσία η προηγούμενη κυπριακή κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι η Ρωσία είχε σταθεί δίπλα στην Κύπρο και την είχε δανειοδοτήσει με 2,5 δισ. ευρώ για αν αποφύγει το πρώτο Μνημόβιο για τα δημοσιονομικά της.

Εν συνεχεία η Κύπρος αναζήτησε την λύση εντός της ΕΕ και όταν ήρθε η "απανταχούσα" από το Eurogroup, έτρεξε στην Μόσχα ο ίδιος υπουργός που είχε συναινέσει στην κατάσχεση μέρους των ρωσικών καταθέσεων, αλλά ήταν πλέον αργά! κ

Στην Ελλάδα οι ρωσικές προτάσεις για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ είτε της Γκαζπρομ είτε της Σιντεζ είναι υπερπολλαπλάσιες από αυτές των ανταγωνιστών τους φτάνοντας μέχρι την περίπτωση της Σιτνεζ το 1,9 δισ. € και για τις δύο εταιρείες.

Σε περίπτωση που δεν καταλήξουν σε ρωσικές εταιρείες δηλαδή επαναληφθεί το σκηνικό με τον τερματικό σταθμό στο Μαρί είναι βέβαιο ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα καταρρεύσει και φυσικά οι ρωσικές επενδύσεις για μια ακόμη φορά θα μείνουν άπιαστο όνειρο.

defencenet.gr           

Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ

Σεξ και κλασική μουσική: ο απόλυτος ανδρικός οδηγός

Δημοσιευμένη  εικόνα

Μπορεί στο αμάξι σας να ακούτε μόνο Τερλέγκα και Μπουγά. Μπορεί η ταινιοθήκη σας να έχει μόνο Μπρουςγουίλιδες και Σταλονάδες. Μπορεί τελικά να τη βρίσκετε μόνο με βρώμικα πιτόγυρα βλέποντας μπάλα με τους φίλους σας.

Τι γίνεται όμως όταν εμφανίζεται μπροστά σας εκείνη η θεσπέσια οπτασία, για την οποία θα κόβατε μεμιάς το ποτό και το τσιγάρο; Και τι γίνεται όταν εκείνη η οπτασία έχει πιο ...εκλεπτυσμένα γούστα, διαβάζει Καρυωτάκη, ακούει μπαρόκ μουσική και παίζει φλάουτο με ράμφος;

Έχοντας βαθιά κατανόηση για την ανάγκη του άντρα να πει ότι αρλούμπα σκεφτεί για να ρίξει μία γυναίκα, φτιάξαμε μια σύντομη λίστα-σκονάκι των έργων κλασικής μουσικής για τα οποία όποιος γνωρίζει κερδίζει.

Νο. 1 Αντόνιο Βιβάλντι - Οι Τέσσερεις ΕποχέςΣυνθέτης της εποχής μπαρόκ, ο Βιβάλντι έγραψε το αριστούργημά του περίπου στα 1723. Τα έργα αυτά είχαν γραφτεί εξ αρχής ως συνοδευτικά κάποιων σονέτων (πσσσσ! τ' είπες τώρα!!!!)

Πού ακούγεται: Σε μυριάδες soundtrack, και σε ρεστοράν που παίζει ambient κλασική μουσική και καλά.