Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΑΚΡΟΒΑΤΕΙ

Ο «βράχος-ακροβάτης» στον Κήπο των Θεών

Εντυπωσιακό θέαμα στο Κολοράντο


Ο «βράχος-ακροβάτης» στον Κήπο των Θεών

Ο «βράχος-ακροβάτης» στο Κολοράντο αποτελεί έναν από τους πιο φωτογραφημένους βράχους του είδους του λόγω της θέσης στην οποία βρίσκεται αλλά και της ιδιαιτερότητας του.
Μοιάζει σχεδόν να αιωρείται καθώς στέκεται σε μια λεπτή μύτη κάνοντας τον επισκέπτη να νομίζει ότι θα πέσει.
Ο «Balanced Rock», όπως λέγεται, βρίσκεται στον «Κήπο των Θεών» στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Ο «Κήπος των Θεών» έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικό φυσικό ορόσημο από το 1971 και η περιοχή αρχικά ονομαζόταν Red Rock Corral. Πρόκειται για έναν πλούσιο οικολογικό πόρο και ένας καθηγητής βιολογίας ανέφερε ότι το πάρκο είναι «η πιο έντονη αντίθεση ανάμεσα στις πεδιάδες και τα βουνά στη Βόρεια Αμερική».
Διαθέτει διαδρομές για πεζοπορία και ποδηλασία, ενώ η αναρρίχηση επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια για την αποφυγή ατυχημάτων. Ο παράξενος βράχος που στέκεται στην μύτη του αποτελεί δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο ιδιαίτερα λόγω και της εύκολης πρόσβασης σε αυτόν.
Οι σχηματισμοί των κόκκινων βράχων στον «Κήπο του Θεού» δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας γεωλογικής αναταραχής σε ένα φυσικό ρήγμα πριν από εκατομμύρια χρόνια και σήμερα έχουν αφήσει αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα. Εκτός βέβαια από τον «βράχο- ακροβάτη» υπάρχουν εξίσου εντυπωσιακοί βράχοι σε διάφορους σχηματισμούς σε αυτό το Πάρκο του Κολοράντο.
Ο «βράχος-ακροβάτης» είναι ένας συνδυασμός από χοντρή άμμο, χαλίκι, διοξείδιο του πυριτίου και αιματίτη και λέγεται ότι η βάση του φθείρεται σταδιακά. Μεταξύ των άλλων σχηματισμών των βράχων είναι «Ο πύργος της Βαβέλ» και «Οι τρεις Χάριτες». Αντίστοιχοι βράχοι-ακροβάτες υπάρχουν και σε άλλα μέρη του κόσμου.
Δείτε τις φωτογραφίες...

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ HOT SPOT

Αυτός είναι ο χάρτης των HOT SPOT της Αττικής – 
Τι το περίεργο βλέπετε;



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjB_d8x_SPvG-x3n0D8g31bt-8CdW3bAyfxRpQyP_2gcFlDHpknAMvYWa8j0sJK5NzL84_MGYErDo0D7zYlQnp87MxvJWW0UkaLLYb29La4U4cLkP_QK5JqF8yxTeg7i2Sv5GMaJNZ2yYM/s640/2016-03-15_075611.png

















Από την Αρβανίτισσα

Ο χάρτης της κορυφής δείχνει τη θέση των ΗΟΤ SPOT που λειτουργούν σήμερα (15/3 ξημερώματα) καθώς και αυτά που έχουν σχεδιασθεί να λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες (μέχρι 24/3).
Βλέπετε τίποτα περίεργο;
Να σας πω εγώ που δεν είναι και τόσο καλή στη γεωγραφία.
ΟΛΑ τα HOT SPOT είναι δίπλα ή και πάνω στις εξόδους του Νομού Αττικής.
ΟΛΑ τα HOT SPOT βρίσκονται μέσα ή δίπλα σε καίριες – στρατηγικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις :



ΟΙ < ΔΙΔΥΜΟΙ > ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ

Γνωστοί ηθοποιοί και οι λιγότερο γνωστοί ντουμπλέρ τους

Δεν τα βλέπετε διπλά, είναι απλώς οι κινηματογραφικοί αντικαταστάτες των σταρ!


Γνωστοί ηθοποιοί και οι λιγότερο γνωστοί ντουμπλέρ τους

Όταν βλέπουμε τον αγαπημένο μας ήρωα δράσης να διαφεύγει μόλις τον θάνατο ή να ξεκάνει ένα τσούρμο κακών με τα γυμνά του χέρια, τότε πιθανότατα δεν βλέπουμε τον ηθοποιό αλλά τον κινηματογραφικό του σωσία.
Κι εμείς μπορεί να λατρεύουμε το πρόσωπο για όλα αυτά που κάνει στην ταινία, αν και η αγάπη μας οφείλει τελικά να έχει άλλο αποδέκτη, καθώς σπανίως οι ηθοποιοί εκτελούν μόνοι τους τις περίτεχνα χορογραφημένες σκηνές μάχης και τα ακραία κασκαντεριλίκια.
Συνήθως οι λόγοι είναι ασφαλιστικοί που καλούνται οι ντουμπλέρ, καθώς κάθε ατύχημα του αστέρα στα πλατό χρυσοπληρώνεται από την παραγωγή, ενώ άλλοτε είναι η επικινδυνότητα της σκηνής που απαιτεί επαγγελματία κασκαντέρ.
Υπάρχουν ωστόσο ηθοποιοί που δουλεύουν χρόνια ολόκληρα με τους ίδιους ντουμπλέρ, φτιάχνοντας ένα ιδιαίτερο κινηματογραφικό δίδυμο, στο οποίο ο ένας γίνεται γνωστός και χρυσοπληρωμένος και ο άλλος παραμένει διαχρονικά στην αφάνεια.
Κάποιοι βέβαια γίνονται γνωστοί γι’ αυτό ακριβώς που είναι…

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ

Το τζάμι που γίνεται αδιαφανές με το πάτημα ενός κουμπιού

Τέλος στα στόρια και τα ρολά


Το τζάμι που γίνεται αδιαφανές με το πάτημα ενός κουμπιού

Αν κανείς βαριέται να ανεβοκατεβάζει στόρια και ρολά, 
έρχεται μια λύση που θα τον ικανοποιήσει: 
τζάμια σε παράθυρα και πόρτες, τα οποία από διαφανή μετατρέπονται 
σε αδιαφανή απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού.

Οι ερευνητές της Σχολής Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών 
«Τζον Πόλσον» του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Υλικών Ντέηβιντ Κλαρκ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό οπτικής «Optics Letters».