Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ


Δέκα νεκροί από ισχυρό σεισμό στη Γουατεμάλα ΑΘΗΝΑ 07/11/2012


   Ο σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών ο οποίος σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στα ανοικτά των ακτών της Γουατεμάλας κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, --σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS)-- προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπων που θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια κτιρίων στη χώρα αυτή της κεντρικής Αμερικής, όπως δήλωσε ο Σέρχιο Βάσκες, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

   Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος περίπου 42 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στην Καραϊβική, 56 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ρεταλουλέου, στη Γουατεμάλα, και 61 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σουτσιάτε, στη νότια μεξικανική πολιτεία Τσιάπας, ανέφερε η USGS.

   Νωρίτερα η USGS είχε ανακοινώσει πως ο σεισμός είχε μέγεθος 7,5 βαθμών.

   Σωστικά συνεργεία επιβεβαίωσαν ότι 3 από τα θύματα, συμπεριλαμβανομένου ενός επτάχρονου κοριτσιού, έχασαν τη ζωή τους στη δυτική επαρχία Σαν Μάρκος της Γουατεμάλας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, όπου σύμφωνα με τον απολογισμό της πυροσβεστικής υπηρεσίας πολλές κατοικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Ο σεισμός προκάλεσε επίσης σοβαρό πλήγμα στην επαρχία της Κουετσαλτενάνγκο, δήλωσε ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Ότο Πέρες.

   Στην Πόλη της Γουατεμάλας, ο σεισμός προκάλεσε πανικό και οδήγησε στην εκκένωση των υψηλών κτιρίων υπό το φόβο των μετασεισμών.

   Ο σεισμός έκοψε επίσης τηλεφωνικές γραμμές στη Γουατεμάλα.

   Έγινε επίσης ιδιαίτερα αισθητός στο Μεξικό, ως και την πόλη του Μεξικού, αν και δεν αναφέρθηκαν άμεσα ζημιές στη χώρα αυτή.

   Τρία λεπτά αργότερα, ένας μετασεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών προκάλεσε πανικό και εκκενώσεις κτιρίων στο κεντρικό και νότιο Μεξικό.

   Το επίκεντρο του μετασεισμού ήταν 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ρίο Γκράντε, στη νότια μεξικανική πολιτεία της Οαχάκα. Και εκεί δεν προκλήθηκαν ζημιές.

   Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε ότι μικρού ύψους σεισμικά κύματα καταγράφηκαν στις ακτές της Γουατεμάλας και πρόσθεσε πως υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν ζημιές τοπικά, σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων.

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ

1991-2011: Αποκαλύπτουμε την Μεγάλη Ληστεία !!!Τοκοχρεολύσια μαμούθ ύψους 664 δις ευρώ πλήρωσε η Ελλάδα


Δημοσιευμένη  εικόνα




Στην εικοσαετία αυτή το συνολικό ποσό πληρωμής προς τους τοκογλύφους δημιουργεί ίλιγγο ! Διαβάστε όλα τα ποσά που πληρώσαμε και οφείλουμε σε όλους αυτούς που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού!!!


Από το 1991 μέχρι το 2011, δηλαδή μέσα σε μια εικοσαετία, πληρώσαμε για τοκοχρεολύσια στους εκάστοτε πιστωτές μας, πάνω από 664 δισ. ευρώ.
Στο τέλος του 2011 το ελληνικό κράτος είχε ακόμα χρέος, περίπου 368 δισ. ευρώ. Δηλαδή, μιλάμε για πάνω από 1 τρισ. ευρώ «πληρωμή» στους «κερδοσκόπους» του ντόπιου και διεθνούς χρηματιστηριακού κεφάλαιου, τύπου Τζώρτζ Σόρος, τίς μεγάλες Τράπεζες, τούς λεγόμενους και «ΑΓΟΡΕΣ».

Εχουν ήδη πάρει πάνω από τρία ετήσια ΑΕΠ και τους «χρωστάμε» σχεδόν άλλα δύο ετήσια ΑΕΠ.

Θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει "Το χρονικό τής μεγάλης ληστείας του Ελληνικού κράτους, από το μεγάλο διεθνές χρηματιστηριακό κεφάλαιο σε απόλυτη συνεργεία με Εθνικά ανταγωνιστικά συμφέροντα".

Η Ελλάδα υπέστη την πιο αισχρή ληστρική επίθεση ως κράτος στην Ιστορία του, από τούς διεθνείς κερδοσκόπους και τα ντόπια οικονομικά “συμφέροντα”, ανήμπορη να αντιδράσει, με ένα πολιτικό προσωπικό, μέρους του οποίου απεδείχθη μικρότερο των περιστάσεων, και με την πλειοψηφία του να απoτελεί τούς σύγχρονους “εφιάλτες” του Ελληνικού λαού.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΓΑΝΕ

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Όταν οι Τσοχατζόπουλος,Φυντανίδης και Παναγιωτόπουλος τα έπιναν παρέα

Για να μην ξεχνάμε πώς (και από ποιους) σύρεται η Ελλάδα στη χρεοκοπία και στο Μνημόνιο 3...
Φωτογραφία – ντοκουμέντο από την εποχή της «ισχυρής Ελλάδας», όταν ο τότε πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης ευχαριστούσε τους Αμερικανούς για τη μη εμπλοκή στα Ύμια από το βήμα της Βουλής ενώ κάποιος άλλος πρωταγωνιστής εκείνης της εποχής λόγω της υπόθεσης Οτσαλάν, ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος ερευνούσε πώς ένα ολόκληρο σύστημα «μαζί τα έτρωγε».
Απολαύστε λοιπόν πώς κυβερνούσε εκείνη την εποχή το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της ελίτ του Τύπου. Σε πρώτο πλάνο ο παρ’ ολίγον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος απολαμβάνει τον τότε διευθυντή της πάλαι ποτέ κραταιάς «Ελευθεροτυπίας» του συγχωρεμένου Κίτσου Τεγόπουλου, τον κ. Σεραφείμ Φυντανίδη σε ρόλο μεγάλου τραγουδιστή.
Πιο μπροστά, κατάχαμα, ο κ. Γιώργος Βότσης λύνει τη γραβάτα του κι ετοιμάζεται να πιεί ύστερα από ένα βαρύ ζεϊμπέκικο που συνοδεύτηκε από βροχή γαρύφαλλων. Πιο πίσω, ο τότε γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ (και προσωπική επιλογή του Άκη για τη θέση του διευθυντή της «Εξόρμησης» και υπουργού Εσωτερικών το 1994) κ. Κώστας Σκανδαλίδης καπνίζει θεριακλίδικα. Ο ψάλτης από τα Δωδεκάνησα άλλωστε έχει γράψει ιστορία στα «κέντρα πολιτισμού» που έλεγε ένας άλλος συγχωρεμένος του Κίνηματος, ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.
Δίπλα ένα άλλο στέλεχος του Κινήματος που ήθελε να φέρει τον «εκσυγχρονισμό» απολαμβάνει το άσμα Φυντανίδη. Είναι ο κ. Νίκος Σαλαγιάννης, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν στέλεχος που προωθείτο σε κυβερνητικές θέσεις. Απέναντι ο στρατευμένος με τη Νέα Δημοκρατία (τότε ως δημοσιογράφος ακόμα) κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, γνωστός ακόμα τότε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ως ο γαμπρός του πρώην προέδρου της Βουλής Αθανασίου Τσαλδάρη που δεν κατάφερε να χλευάσει σε εκπομπή του τον κ. Βασίλη Λεβέντη με πίτσες στο στούντιο.
Στο βάθος, ένα άλλο στέλεχος της «Ελευθεροτυπίας» ο μετέπειτα πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Νίκος Κιάος γεμίζει με ουΐσκυ ένα ποτήρι ενώ στο τραπέζι αριστερά ο γελοιογράφος κ. Γιάννης Κυριακόπουλος, ο γνωστός «Κυρ», απλώς διακρίνεται σαν να έχει γυρίσει πλάτη στην εξουσία αν και ανήκει τότε στο δυναμικό της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας».
Κι ύστερα μιλούσαν εκείνη την εποχή κάποιοι για αδέσμευτη δημοσιογραφία, για επανίδρυση του κράτους και για πάταξη της διαπλοκής… Η φωτογραφία αυτή διαψεύδει το ρομαντισμό τους κι εξηγεί γιατί πολεμήθηκαν τόσο πολύ όταν επεχείρησαν να σπάσουν τα πολιτικά αποστήματα που οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα…

ΒΑΛΑΝΕ ΧΕΡΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012


Τέλος το πάρτυ των υπαλλήλων της Βουλής - Απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη ψηφοφορία - Απέκλεισαν το γραφείο του πρωθυπουργού

Το απίστευτο μπάχαλο επικρατεί στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το μεσοπρόθεσμο, καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες και αρκεί μόνο μία σπίθα για να επικρατήσει χάος μέσα στο χώρο της δημοκρατίας, που σήμερα τίποτα δεν θυμίζει αυτό...
Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα όταν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας έκανε μία προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι υπάλληλοι της Βουλής πλέον μπαίνουν στο ενιαίο μισθολόγιο και καταργείται η αυτοτέλεια τους. 

Με το άκουσμα αυτής της προσθήκης, επικράτησε πανικός στους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι κυριολεκτικά άρχισαν να τρέχουν στους διαδρόμους της Βουλής, προκειμένου να καταλάβουν εάν τους αφορά ή όχι. 

Αφού συνειδητοποίησαν πως αφορά τους ίδιους, έγιναν έξαλλοι και προσπάθησαν να εισέλθουν μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών. Αυτό φυσικά δεν το κατάφεραν και έτσι κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να μπουν μέσα στο στούντιο στο κανάλι της Βουλής, προκειμένου να διακόψουν τη ζωντανή μετάδοση, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι της Βουλής φωνάζουν και βρίζουν τους δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής. 

Έτσι αποφάσισαν σύμφωνα με πληροφορίες να συμμετέχουν και εκείνοι στην απεργία της ΑΔΕΔΥ ως μέσο αντίδρασης, κάτι που εάν τελικά συμβεί απειλεί να τινάξει ολόκληρη τη διαδικασία της ψηφοφορίας στον αέρα. Κι αυτό γιατί δεν θα υπάρχουν στενογράφοι, πρακτικογράφοι και όλοι οι άλλοι υπάλληλοι της Βουλής, για να γίνει η ψηφοφορία για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου. 

Φυσικά αποτελεί ερώτημα γιατί οι υπάλληλοι της Βουλής δεν μετείχαν από την αρχή της ημέρας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και το αποφάσισαν αφού με την προσθήκη Στουρνάρα, πλέον τα μέτρα τους ακουμπούν.

Το ΔΣ του Συλλόγου των Υπαλλήλων συνεδρίασε εκτάκτως και έλαβε την απόφαση αυτή μετά την αλλαγή στην οποία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο πολυνομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία, οι μειώσεις των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής θα γίνονται κατ' αναλογία των μειώσεων στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, χωρίς να απαιτείται αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής. 

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος των υπαλλήλων της Βουλής σε ανακοίνωσή του θα συμμετάσχει στην απεργία «σε περίπτωση που επιχειρηθεί καταστρατήγηση άρθρων του Συντάγματος, διότι διαφαίνεται προσπάθεια κατάλυσης επί της ουσίας της συνταγματικής επιταγής για διάκριση των εξουσιών, με κατάργηση της αυτοτέλειας της Βουλής και παραβίαση θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος, με κενού περιεχομένου ρυθμίσεις, για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο». 

Μάλιστα, οι υπάλληλοι της Βουλής έφτασαν στοι σημείο να αποκλείσουν το γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά μέσα στη Βουλή.

Βέβαια αντιδράσεις υπήρξαν και μέσα στο κοινοβούλιο για αυτή την προσθήκη του κ. Στουρνάρα. Αντέδρασαν δηλαδή κάποιοι γιατί ότι ισχύει για όλους τους έλληνες δημοσίους υπαλλήλους, το ίδιο θα ισχύει και για τους υπαλλήλους της Βουλής που μέχρι τώρα τα προνόμιά τους ήταν εξοργιστικά. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Μαριάς, η κα Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παφίλης από το ΚΚΕ, αντέδρασαν για αυτή την προσθήκη, λέγοντας πως είναι αντισυνταγματικός ο τρόπος που κατατέθηκε και δικαιολόγησαν τους υπαλλήλους της Βουλής που αποφάσισαν να ξεκινήσουν απεργία μετά τις 19:00.

Πηγή: newsit.gr

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Καλό ταξίδι Μιχάλη Φωτιάδη

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 51 ετών, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο,  ο ραδιοφωνικός παραγωγός Μιχάλης Φωτιάδης, από τους πρωτεργάτες της ελεύθερης ραδιοφωνίας στη Θεσσαλονίκη.
Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με το ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 94,5 σε ρεπορτάζ.

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

Βοηθητικές ρόδες σε μηχανάκι έχετε δει; Κυκλοφορεί σε χωριό της Δράμας ΦΩΤΟ   
Wednesday, 07 November 2012 15:07
 
 
Απίθανος οδηγός! Έβαλε βοηθητικές ρόδες και κόρνα ποδηλάτου στο τσαπάκι του! Δείτε:




Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=75415:bohthhtikes-rodes-se-mhxanaki-exete-dei-kukloforei-se-xorio-ths-dramas-foto&catid=1:latest-news&Itemid=50#ixzz2BYiVOzFT
Seleo.gr News

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

2012-11-07
Φωτογραφία για Απόφαση σοκ: Γκρεμίζουν ό,τι θυμίζει Ελλάδα στην Πόλη
Με το πρόσχημα του εξωραϊσμού και της αναβάθμισης κατεδαφίζονται και τα τελευταία ελληνικά κτίσματα στην Πόλη, με απόφαση «κατεπείγουσας απαλλοτρίωσης».

Η απόφαση αυτή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το Τουρκικό υπουργικό συμβούλιο αναφέρεται σε «επείγουσα απαλλοτρίωση» που θα πραγματοποιηθεί στις ιστορικές συνοικίες της Πόλης, Φανάρι - Μπαλατά Αϊβάνσαραϊ.

Με το πρόσχημα του εξωραϊσμού και της αναβάθμισης των . περιοχών αυτών, θα «λεηλατηθούν» και τα τελευταία κτίσματα των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Η επείγουσα απαλλοτρίωση εφαρμόζεται μόνο σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, επιστράτευσης, φυσικών καταστροφών, πολέμου Τι από όλα συμβαίνει και η τουρκική κυβέρνηση προσφεύγει σε ένα τέτοιο μέτρο;

Με την απόφαση αυτή θα απαλλοτριωθούν όλα τα ακίνητα χωρίς την έγκριση των ιδιοκτητών και στο τίμημα που θα ορίσει το κράτος. Θα λεηλατηθούν δηλαδή τα ακίνητα της περιοχής, τα περισσότερα από τα οποία ήταν ελληνικά.
 

Οι κάτοικοι της περιοχής, που είναι οικονομικά αδύναμοι, αγωνίζονται να σώσουν τα σπίτια στα οποία μένουν δωρεάν ή έναντι ελάχιστου αντιτίμου, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν. Αυτό είναι το τελευταίο χτύπημα στην ιστορική περιοχή του Φαναρίου.

Θα γκρεμιστεί ό,τι θυμίζει Ελλάδα, θα καταστραφεί κάθε ελληνικό στοιχείο

Η προσπάθεια αυτή είχε ξεκινήσει από τον Οζάλ, ο οποίος για να εφαρμόσει το νέο ρυμοτομικό σχέδιο της Πόλης γκρέμισε όλο το Ταρλάμπασι και τη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου που έσφυζε κάποτε από το ελληνικό στοιχείο.

Έτσι, έφτασε τώρα η σειρά στο Φανάρι. Μετά την ιερατική Σχολή που λειτουργεί δίπλα ακριβώς από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλοιώνεται οριστικά η φυσιογνωμία της περιοχής. Σβήνουν δηλαδή και τα τελευταία ίχνη του Ελληνισμού…

Η κ. Τσιγντέμ Σαχίν που είναι εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου των κατοίκων Φαναρίου - Μπαλατά Αϊβάνσαραϊ, δήλωσε ότι οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν και να προσβάλουν με κάθε ένδικο μέσο την απόφαση της κυβέρνησης.

Η απόφαση αυτή τονίζει θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Επεσήμανε ότι η απόφαση είναι καθαρά πολιτική, γιατί δεν συντρέχει καμία από τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία για την εφαρμογή της «επείγουσας απαλλοτρίωσης».
TreloKouneli

ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΤΕ

2012-11-07
Φωτογραφία για 8 ΧΛΙΑΡΙΚΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ. ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ. ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ. ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΤΕ
Κόλαση στη Βουλή με το χαρτί μισθοδοσίας άλλου βουλευτή του κόμματος του, που κουνούσε με "λύσσα" ανεβαίνοντας στο βήμα , ο βουλευτής Κασιδιάρης. Το επέδειξε, άναψε το προεδρείο που στις επίμονες ερωτήσεις "πόσα παίρνετε" απέφυγε να απαντήσει και τα'χωσε στο Σώμα λέγοντας ότι οι μόνοι μισθοί που δεν κουρεύονται είναι αυτοί των βουλευτών.

 "Θίχτηκαν όλες οι πτέρυγες της κλεπτοκρατίας και της διαφθοράς, με την αναφορά του συναγωνιστή Κασιδιάρη στον απαράδεκτα υψηλό βουλευτικό μισθό. Συνολικά το ποσό που παίρνουν οι βουλευτές ξεπερνά τις 8.000 ευρώ.

 Για του λόγου το αληθές δημοσιεύουμε ένα εκκαθαριστικό βουλευτικής αποζημίωσης. Στο τελικό ποσό προσθέστε 20% (η νόμιμη εισφορά στο κόμμα) και μερικές συνεδριάσεις επιτροπών (150 ευρώ έκαστη).

Βγάλτε τώρα τα συμπεράσματά σας, γιατί τόσα χρόνια οι βο(υ)λευτές δε λένε λέξη για τους μισθούς τους και την ίδια ώρα τσακίζουν τον ελληνικό λαό με φόρους και περικοπές
 
. Η Χρυσή Αυγή έχει προς τιμήν της καταθέση πρόταση νόμου για τις απαράδεκτες παροχές στα κόμματα, πρόταση νόμου που αρνούνται να φέρουν στην ολομέλεια οι διεφθαρμένοι παράγοντες της κλεπτοκρατίας. Εμείς οι Χρυσαυγίτες όμως, είμαστε μάγκες και κάθε 1η του μήνα καταθέτουμε το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της αμοιβής στο κομματικό ταμείο. Τα ακουμπάμε στο κόμμα και δεν τα κρατάμε για πάρτη μας", σχολιάζει το κόμμα της Χ.Α.