Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Η φορολογική δήλωση ενός Κρητικού



Ένας Κρητικός ο Σήφης, όπως κάνει κάθε χρόνο, έχει συμπληρώσει τη φορολογική του δήλωση και πριν την καταθέσει την πάει στον...κουμπάρο του τον λογιστή για ένα έλεγχο.

Ιδίως φέτος που λόγω τρόικας, έχουν σφίξει τα πράγματα και έχει ένα ψάρωμα παραπάνω!

Ο λογιστής τσεκάρει προφορικά πίνοντας τη ρακή που έχει έρθει στο τραπέζι, κάνοντας τις συνήθειες ερωτήσεις:

Έβαλες το σπίτι? Βέβαια απαντά ο κουμπάρος.
Έβαλες το εξοχικό σπίτι? Βέβαια απαντά ο κουμπάρος.
Έβαλες τις ελιές? Βέβαια ξαναπαντά ο κουμπάρος.
Έβαλες το κοπέλι που σπουδάζει στην Αθήνα?
Ε βέβαια το κοπέλι θα λησμονούσα?
Έβαλες το αγροτικό και το άλλο αμάξι της γυναίκας σου?
Βέβαια ρε κουμπάρε όπως κάθε χρόνο!
Έβαλες την γκόμενα που έχεις δηλ. τη γυναίκα του Μανωλιού?
Κάγκελο ο παίχτης.

Τι εννοείς ρε κουμπάρε ρωτάει.

Απαντά ο γνώστης λογιστής:

από φέτος όσοι έχουν γκόμενα την δηλώνουν στην εφορία .

Σκεπτικός ο παίχτης ξύνει το κεφάλι του αμήχανα για μερικά δευτερόλεπτα και απαντά τοποθετούμενος ως εξής:

Την γκόμενα να τη δηλώσει αυτός που έχει τη ψιλή κυριότητα, εγώ έχω μόνο την επικαρπία!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Έρχoνται ''υπερκαταιγίδες'' που θα σαρώσουν τη χώρα




Πολύ ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τη χώρα μας μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.

Αν και είναι ακόμα νωρίς για ακριβείς προβλέψεις, όλα τα προγνωστικά στοιχεία συνηγορούν πως μια υπερκαταιγίδα θα επηρεάσει το μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας.

Τα φαινόμενα θα έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ δυνατούς ανέμους, την ισχυρή βροχόπτωση καθώς και την απότομη πτώση της θερμοκρασίας.


Πιο αναλυτική πρόβλεψη, θα είναι εφικτή σε λιγες ημέρες, αλλά όπως όλα δείχνουν, ο Σεπτέμβρης θα μας αποχαιρετήσει με άστατο καιρό.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΝ

Πώς πήραν το όνομά τους οι ήπειροι;

Δημοσιευμένη  εικόνα




Δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση να βρούμε πώς προήλθαν τα ονόματα των ηπείρων του κόσμου και για κάποιες ηπείρους η ακριβής εξήγηση είναι άγνωστη.


Το όνομα Ευρώπη είναι συνδεδεμένο -από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας – με την πριγκίπισσα Ευρώπη που, σύμφωνα με τη μυθολογία, την είχε απαγάγει ο Δίας.

 Η προέλευση του ονόματος Ασία είναι επίσης αβέβαιη, αλλά ίσως προέρχεται από τη σημιτική λέξη asu, δηλαδή «ανατολή» (του ήλιου). Για τη λέξη Αφρική υπάρχουν πολλές θεωρίες.

Το όνομα αυτό μπορεί να προέρχεται από το όνομα της ρωμαϊκής επαρχίας Africa. Μια άλλη θεωρία είναι πως προέρχεται από τη λατινική λέξη aprica, δηλαδή «ηλιόλουστη» ή από την ελληνική λέξη αφρική, δηλαδή «άνευ ψύχους». Πολύ πιο εύκολο είναι το ζήτημα της προέλευσης της λέξης Αμερική.

Η ήπειρος πήρε το όνομά της από τον Ιταλό ταξιδευτή-εξερευνητή Amerigo Vespucci. Η λέξη Δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση να βρούμε πώς προήλθαν τα ονόματα των ηπείρων του κόσμου, και για κάποιες ηπείρους η ακριβής εξήγηση είναι άγνωστη. Το όνομα Ευρώπη είναι συνδεδεμένο -από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας- με την πριγκίπισσα Ευρώπη που, σύμφωνα με τη μυθολογία, την είχε απαγάγει ο Δίας. Ωστόσο, νεότερες έρευνες δείχνουν πως η λέξη αυτή προέρχεται από τη σημιτική λέξη ereb/ερεμπ, δηλαδή, «χώρα της εσπέρας/εσπερία».

Η προέλευση του ονόματος Ασία είναι επίσης αβέβαιη, αλλά ίσως προέρχεται από τη σημιτική λέξη asu, δηλαδή «ανατολή» (του ήλιου). Για τη λέξη Αφρική υπάρχουν πολλές θεωρίες. Το όνομα αυτό μπορεί να προέρχεται από το όνομα της ρωμαϊκής επαρχίας Africa. Μια άλλη θεωρία είναι πως προέρχεται από τη λατινική λέξη aprica, δηλαδή «ηλιόλουστη» ή από την ελληνική λέξη αφρική, δηλαδή «άνευ ψύχους». Πολύ πιο εύκολο είναι το ζήτημα της προέλευσης της λέξης Αμερική. Η ήπειρος πήρε το όνομά της από τον Ιταλό ταξιδευτή-εξερευνητή Amerigo Vespucci.

Η λέξη Αυστραλία προέρχεται από τη λατινική λέξη australis, που σημαίνει «νότος». Κατά την αρχαιότητα, οι Έλληνες θεωρούσαν ότι στο νότο βρισκόταν μια άγνωστη χώρα την οποία αργότερα οι χαρτογράφοι ονόμασαν Terra Australis Incognita, δηλαδή «άγνωστη χώρα στο νότο». Τέλος, έχουμε το όνομα Ανταρκτίς, από την ελληνική λέξη ανταρκτικός, που σημαίνει «αντίθετη αρκούδα». Είναι η αρκούδα του αστερισμού της Μεγάλης Άρκτου πάνω από το βόρειο πόλο.
tromaktiko.gr

ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑΤΕ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ίσως η Αμερική και η Ευρώπη θα πρέπει να επανασχεδιάσουν το εθνικό τους νόμισμα! (+18)

Δημοσιευμένη  εικόνα


Νέο καναδικό Νόμισμα, για την καταπολέμηση της ισλαμικής τρομοκρατίας.


Λόγω του παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας, πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις είχαν τα οικονομικά τους στον “πάγο” μη μπορώντας να τα χρησιμοποιήσουν. Κατά συνέπεια, έχουν καταφύγει σε παραχάραξη.

Οι Καναδοί λοιπόν, έχουν αποφασίσει να επανασχεδιάσουν το νόμισμά τους για να αποτρέπουν τους μουσουλμάνους, ακόμη και να τα αγγίζουν.

Ελπίζουν επίσης, ότι αυτό θα έχει και θετική επίπτωση στον τουρισμό.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα


Έτσι οι μουσουλμάνοι τρομοκράτες πρέπει να αυτοκτονήσουν εάν πιάσουν μια γυμνή γυναίκα.

Αυτοί οι Καναδοί βρίσκουν πάντα τη λύση! Πρέπει να είναι το καθαρό νερό εκεί στο Βορρά!

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τυχόν ομοιότητες με “πρόσωπα” είναι αποτέλεσμα τύχης.