Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ

27 Δεκεμβρίου 2012
Ποια Ατλαντίδα;;; Δες 7 αρχαίες πόλεις που βρέθηκαν στο βυθό!
Μπορεί η εύρεση της Ατλαντίδας να αποτελεί ακόμα ένα όνειρο θερινής νυκτός, οι 7 πόλεις, όμως, που θα δείτε στη συνέχεια ανακαλύφθηκαν στα βάθη των ωκεανών και παρέχουν αρκετό μυστήριο για να εξάψουν τη φαντασία μας. Πόλεις θαμμένες στην άμμο ήρθαν στην επιφάνεια προκαλώντας εντύπωση και δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο στους αρχαιολόγους και ερευνητές να... βουτήξουν βαθύτερα στα μυστικά τους...
1. Το βασίλειο της Κλεοπάτρας, Αλεξάνδρεια
perierga.gr - 7 αρχαίες πόλεις που βρέθηκαν στο βυθό!
Χαμένο για 1.600 χρόνια, το βασίλειο της Κλεοπάτρας ανακαλύφθηκε στα ανοικτά των ακτών της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Η Κλεοπάτρα VII Φιλοπάτωρ, γνωστή στην ιστορία ως Κλεοπάτρα, ήταν η τελευταία Ελληνίδα Φαραώ της Αρχαίας Αιγύπτου,
μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων. Είναι κοινή πεποίθηση ότι η αυτοκρατορία της Κλεοπάτρας καταστράφηκε από τον σεισμό και τα παλιρροϊκά κύματα και βυθίστηκε μαζί με όλα τα έργα τέχνης, αγάλματα, στήλες κ.λπ.
2. Μνημείο Yonaguni, Ιαπωνία
perierga.gr - 7 αρχαίες πόλεις που βρέθηκαν στο βυθό!
Κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων (10.000 π.Χ.) και ανακαλύφθηκε το 1987 ανοικτά των ακτών Yonaguni, στο νησί Ryukyu στην Ιαπωνία. Όταν η στάθμη της θάλασσας ήταν χαμηλότερη μια ολοκληρωμένη πόλη υπήρχε εκεί και ένας πολιτισμός άκμαζε.
3. Παυλοπέτρι, Ελλάδα
perierga.gr - 7 αρχαίες πόλεις που βρέθηκαν στο βυθό!

ΧΟΥΦΤΩΣΤΗ ΧΟΥΦΤΩΣΤΗ

Το ζούληγμα του στήθους αποτρέπει τον καρκίνο .

Katy Perry - Στήθος

Μια έρευνα που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι άντρες…
Πιέζοντας ελαφρά το στήθος σας αποτρέπετε τα κακοήθη κύτταρα των μαστών να «δημιουργήσουν» καρκίνο, αναφέρει νέα έρευνα.
Σύμφωνα με εργαστηριακά πειράματα εφαρμόζοντας πίεση στα κύτταρα αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα κύτταρα στη συνέχεια «καθοδηγούνται» σε ένα φυσιολογικό κύκλο ανάπτυξης.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνια δεν ισχυρίζονται ωστόσο ότι έχουν βρει τον τρόπο για να καταπολεμήσουν τον καρκίνο, ούτε ότι η «λύση» θα έρθει από μια σειρά νέων στηθόδεσμων για παράδειγμα που ασκούν πίεση, αλλά ότι η έρευνά τους παρέχει στοιχεία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες.
«Οι άνθρωποι γνωρίζουν εδώ και αιώνες ότι η σωματική πίεση μπορεί να ενεργοποιήσει τον οργανισμό» πρόσθεσε ο επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών Gautham Venugopalan.
«Όταν σηκώνουμε βάρη οι μύες μας μεγαλώνουν. Με τη μελέτη μας δείχνουμε ότι η φυσική δύναμη μπορεί να παίζει ρόλο στην ανάπτυξη –και αντίστροφα- καρκινικών κυττάρων» είπε ακόμη.
Οι ερευνητές ανέπτυξαν κακοήθη επιθηλιακά κύτταρα μαστού σε ένα τζελ μέσα σε σιλικόνη. Αυτό τους επέτρεψε να ασκούν πίεση στα πρώτα στάδια δημιουργίας τους, όποτε και παρατήρησαν ότι τα «συνέθλιψαν».
Μετά από λίγο καιρό τα κύτταρα αυτά αναπτύχθηκαν με πιο φυσιολογικό και «οργανωμένο» τρόπο.
Όταν αναπτύχθηκε και η δομή των ιστών του μαστού τα κύτταρα αυτά σταμάτησαν να αναπτύσσονται, ακόμη και όταν σταμάτησαν να ασκούν πίεση.
Τα κύτταρα στα οποία δεν είχε ασκηθεί πίεση συνέχισαν να αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα, οδηγώντας στην εμφάνιση καρκίνου.
«Τα καρκινικά κύτταρα δεν έχουν “ξεχάσει” πώς να είναι “υγιή”. Απλά χρειάζονται κάποιες κατευθυντήριες για να τα οδηγήσουν και πάλι σε αυτόν τον δρόμο» πρόσθεσε ο διδακτορικός φοιτητής.
Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Κυτταρική Βιολογία στο Σαν Φρανσίσκο.
Πηγή: newsbeast.gr
 

ΝΕΦΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Η Αθήνα των καυσόξυλων

Με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη, το «πέπλο» αιθαλομίχλης από τα τζάκια δημιουργεί μια αποπνικτική και επικίνδυνη ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα...

Mετά από σαράντα χρόνια το φαινόμενο της αιθαλομίχλης εμφανίζεται και πάλι στον Αττικό ουρανό. Ήταν πάλι τη δεκαετία του '70 που είχε παρατηρηθεί την Αθήνα αυτή η ατμόσφαιρα.

Η απαγορευτική τιμή του πετρελαίου οδήγησε τους περισσότερους κατοίκους των Αθηνών να στραφούν στα τζάκια και τις σόμπες για να ζεσταθούν και μάλιστα να χρησιμοποιούν πάσης φύσης ξύλα.

Το αποτέλεσμα; Η δημιουργία ενός νέφους ιδιαίτερα επιβλαβούς για την υγεία μας. Πολλοί από τους ρύπους που εκλύονται έχουν κατηγορηθεί ακόμη και ως καρκινογόνοι.

Ο καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας και ακαδημαϊκός, Χρήστος Ζερεφός, εξηγεί πώς η αιθαλομίχλη αυξήθηκε από απρογραμμάτιστη και αναγκαία καύση πάσης φύσεως ξύλινων και άλλων προϊόντων για να ζεσταθούν οι κάτοικοι της Ελλάδας.

Τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα και τα αιωρούμενα σωματίδια, τουλάχιστον διπλασιάστηκαν και σε ορισμένες περιοχές τριπλασιάστηκαν, δημιουργώντας ένα τόσο πυκνό νέφος αιθαλομίχλης, που θύμιζε το Λονδίνο των αρχών της δεκαετίας του ΄50, όταν καταγράφηκαν περισσότεροι από 20.000 θάνατοι από αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.

Την προηγούμενη μάλιστα εβδομάδα οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων μικροσωματιδίων, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο του υπουργείου Περιβάλλοντος, στην ατμόσφαιρα έφτασαν τα 174 μg/m3. Στο Μαρούσι ακόμη και τα 189 στη Λυκόβρυση, ξεπερνώντας κατά πολύ την οριακή τιμή ημέρας των 50 μg/m3 (η οποία δεν πρέπει να υπερβαίνεται πάνω από 35 ημέρες τον χρόνο).

Και όλα αυτά γιατί οι πολίτες όπως είναι λογικό δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην, χωρίς προηγούμενο, υψηλή τιμή του πετρελαίου και αναγκάζονται να καίνε ο,τι πιο οικονομικό ή άλλο ξύλο βρουν στα τζάκια τους.

Οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν σωστά για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η κατάσταση και να ληφθούν τώρα μέτρα για τις σοβαρές επιπτώσεις της αιθαλομίχλης.

Πηγή: newsbomb.gr

200 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΓΙΑ 11,5 ΧΙΛΜ.

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Αυτή είναι η Ελλάδα...

22 χρόνια και 200 εκατ. ευρώ για 11,5 χλμ. αυτοκινητοδρόμου

Παραδόθηκε με τυμπανοκρουσίες στην κυκλοφορία το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Καλαμάτα που ενώνει τα Παραδείσια με την Τσακώνα. Πρόκειται για 11,5 χλμ. αυτοκινητόδρομου που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το...

1990. Το ιστορικό, αναφέρει ότι χρειάστηκαν 10 χρόνια για να γίνει ο δρόμος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αρχικά παραδόθηκε στην κυκλοφορία την Άνοιξη του 2000, αλλά ένα χρόνο μετά την παράδοσή του, εντοπίστηκαν σοβαρές ενδείξεις γεωλογικών ασταθειών οι οποίες «δεν αντιμετωπίστηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου», σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης.
Τον Φεβρουάριο του 2003 εκδηλώθηκε ευρεία κατολίσθηση στην Τσακώνα με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μεγαλόπολης – Καλαμάτας.

Η έκταση της κατολίσθησης ήταν μεγάλου μεγέθους καθώς μετακινήθηκαν περίπου 6 εκατ. κυβικά μέτρα εδαφικής μάζας και παρουσιάστηκαν προβλήματα και στην ΠΕΟ Μεγαλόπολης – Καλαμάτας τα οποία μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζονται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών. Οι βλάβες που είχαν προκληθεί στο έργο ήταν τέτοιας έκτασης που απαιτήθηκε διάστημα δύο περίπου ετών για την εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης της κατολίσθησης και ανακατασκευής του αυτοκινητοδρόμου. Έκτοτε προκηρύχθηκαν μελέτες και νέα δημοπράτηση του έργου.

Η νέα σύμβαση για την αποκατάσταση της κατολίσθησης και την ανακατασκευή του αυτοκινητοδρόμου υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2006. Επισημαίνεται ότι τόσο η μελέτη αποκατάστασης της κατολίσθησης και ανακατασκευής του αυτοκινητοδρόμου στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, όσο και η εργολαβία ανακατασκευής χρηματοδοτούνταν αποκλειστικά από εθνικούς πόρους λόγω της άρνησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αναχρηματοδοτήσει, στο πλαίσιο του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, έργο που είχε χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Β΄ ΚΠΣ και κατέρρευσε.

Μετά το τέλος του 2009 και λόγω της δημοσιονομικής κρίσης εμφανίστηκε ουσιαστική αδυναμία χορήγησης των αναγκαίων πιστώσεων από εθνικούς πόρους για την συνέχιση του έργου. Το πρόβλημα επιλύθηκε με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ που είχε ως αποτέλεσμα την ταχύτατη ολοκλήρωσή του. Η συνολική δαπάνη των εργασιών αποκατάστασης της κατολίσθησης και ανακατασκευής του αυτοκινητοδρόμου ανέρχεται σε 130 εκαυ. ευρώ και αν συνυπολογιστούν το αρχικό κόστος κατασκευής και οι νέες μελέτες το κόστος του έργου ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ.
Τέλος, ας ελπίσουμε ότι το έργο που παραδόθηκε πριν λίγες ημέρες, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, θα ευδοκιμήσει περισσότερο από την πρώτη φορά...

Πηγή: moneypro.gr

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ

Ελβετία: Έχτισαν ένα ξύλινο σαλέ στο χείλος του γκρεμού! Δείτε τη φανταστική θέα...
Ημερομηνία: 27 Δεκεμβρίου 2012
Ελβετια: Εχτισαν ενα ξυλινο σαλε στο χειλος του γκρεμου! Δειτε τη φανταστικη θεα...
Το τοπίο στις ελβετικές Άλπεις είναι έτσι ή αλλιώς ξεχωριστό. Και γίνεται ακόμη καλύτερο όταν ο επισκέπτης το απολαμβάνει από τον υπαίθριο χώρο ή τα μπαλκόνια του ξενοδοχείου «Aescher» που βρίσκεται σκαρφαλωμένο πάνω στα βράχια.
Στην περιοχή Appenzellerland της Ελβετίας όλοι γνωρίζουν το περίφημο «ξενοδοχείο των βράχων» που δεσπόζει στο φυσικό τοπίο και ενσωματώνεται επιτυχημένα σε αυτό.
 Aescher Hotel: Το ξενοδοχείο των βράχων!
Ένα ξύλινο σαλέ δημιουργήθηκε πάνω στα απότομα βράχια, προσφέροντας διαμονή πολλών αστέρων λόγω θέσης και -κυρίως- θέας. Αυτή, άλλωστε, είναι που το κάνει διάσημο τόσο εντός όσο και εκτός ελβετικών συνόρων.
Aescher Hotel: Το ξενοδοχείο των βράχων!
Αν και τα δωμάτια είναι λίγα και τις περισσότερες φορές κλεισμένα από πολύ καιρό πριν πέσουν τα πρώτα χιόνια, ωστόσο δεν λείπουν και όσοι το επισκέπτονται απλώς για να απολαύσουν τον καφέ τους θαυμάζοντας τη θέα που κόβει την ανάσα.
 Aescher Hotel: Το ξενοδοχείο των βράχων!
Η ανάβαση δύσκολη και πολύωρη όμως το αποτέλεσμα ικανοποιεί πλήρως και τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη, αφού οι εικόνες είναι το λιγότερο εκπληκτικές και η εμπειρία μοναδική.
 Aescher Hotel: Το ξενοδοχείο των βράχων!

Aescher Hotel: Το ξενοδοχείο των βράχων!

Aescher Hotel: Το ξενοδοχείο των βράχων!

Aescher Hotel: Το ξενοδοχείο των βράχων!

Aescher Hotel: Το ξενοδοχείο των βράχων!

Aescher Hotel: Το ξενοδοχείο των βράχων!
Πηγή: perierga.gr