Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΕΦΘΑΣΕ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ < ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ >

Γεννήθηκε το πρώτο «παιδί» της Νέας Εποχής - «Τραντάζει» τον πλανήτη η είδηση




Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Τον Μάιο του 2017, οι ερευνητές της Google Brain ανακοίνωσαν την δημιουργία 

ενός προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης (AutoML) που μπορούσε να δημιουργεί δικά του λογισμικά. Σήμερα το πρόγραμμα αυτό κατάφερε να αναπαραχθεί 
μόνο του, «γεννώντας» το «παιδί του». 
Το «πρώτο παιδί» μιας νέας εποχής.
Πρόκειται για ένα κλώνο του, ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Independent», παρουσίασε καλύτερα αποτελέσματα σε συγκριτικό τεστ 

από κάθε πρόγραμμα που είχε φτιαχτεί από ανθρώπους!!!
Με άλλα λόγια, σύμφωνα πάντα με την παραδοχή των ερευνητών, η τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε τεχνητή νοημοσύνη, η οποία είναι πολύ καλύτερη από εκείνη που έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής ο άνθρωπος.



ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Ο ναός που κρύβει θησαυρό τρισεκατομμυρίων!


https://snoopit24.files.wordpress.com/2016/07/naos4.jpg?w=900

Ένας ναός αφιερωμένος στον θεό Βισνού, περιέχει έναν ασύλληπτο θησαυρό από χρυσάφι, αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων, από τις δωρεές που γίνονταν επί χιλιάδες χρόνια!

Μέσα σε πέντε κρυφούς θαλάμους, το άνοιγμα των οποίων θυμίζει ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς, βρέθηκε χρυσός και πολύτιμοι λίθοι αξίας τουλάχιστον 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ εκτιμάται πως στον έκτο κρυφό θάλαμο, τα αντικείμενα που φυλάσσονται ξεπερνούν το τρισεκατομμύριο!


Πρόκειται για τον φημισμένο ναό Παντμανεμπασουάμι (Padmanabhaswamy), αφιερωμένος στον Βισνού, ο οποίος θεωρείτο ο δημιουργός του σύμπαντος και βρίσκεται στο κρατίδιο της Κεράλα. 




ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ UNESCO

Στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO το ρεμπέτικο

Το πέμπτο στοιχείο της Ελλάδας που μπαίνει στον κατάλογο


Στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO το ρεμπέτικο


Tην εγγραφή του ρεμπέτικου στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας ενέκρινε η Διακυβερνητική Επιτροπή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO, 2003) στη 12η ετήσια συνεδρίασή της, που πραγματοποιήθηκε στην Κορέα από τις 4 έως τις 9 Δεκεμβρίου, ύστερα από τον πλήρη φάκελο υποψηφιότητας που υπέβαλε το υπουργείο Πολιτισμού.

Το ρεμπέτικο, ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του ελληνικού αστικού λαϊκού πολιτισμού, άκμασε το πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Με επιρροές από το δημοτικό και το μικρασιάτικο τραγούδι, αντικατοπτρίζει το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο της εποχής, όπου αναπτύχθηκε, και ιδιαιτέρως τη ζωή των φτωχότερων τάξεων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.