Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΩΣΑΤΕ

Aποδοκίμασαν τους επισήμους στην περιφορά του Επιταφίου στο Σύνταγμα - "Προδότες, μας σταυρώσατε"

2013-05-04
Φωτογραφία για Aποδοκίμασαν τους επισήμους στην περιφορά του Επιταφίου στο Σύνταγμα - Προδότες, μας σταυρώσατε
Συγκεντρωμένοι πολίτες στη θέα των επισήμων που συνόδευαν τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην χθεσινή περιφορά του Επιταφίου στο Σύνταγμα άρχισαν τα γιουχαρίσματα και τις αποδοκιμασίες.

«Εχετε σταυρώσει τον ελληνικό λαό και βγήκατε στους δρόμους; Προδότες, Ιούδες... στα σπίτια σας» φώναξαν εξαγριωμένοι πολίτες.

Την ίδια στιγμή αίσθηση έκανε η αναφορά του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου κατά τη σύντομη ομιλία του σε «πολλές προδοσίες που έχει γνωρίσει έως τώρα η χώρα μας», καθώς εκείνη τη στιγμή πολίτης φώναξε «οι προδότες είναι δίπλα σου».

Πηγή: iefimerida
xespao
VIDEO

ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Οι διασημότεροι πίνακες της Ανάστασης του Χριστού!

Δημοσιευμένη  εικόνα




Από τον Ρούμπενς στον Ελ Γκρέκο - Οι διασημότεροι πίνακες της Ανάστασης του Χριστού!



Δημοσιευμένη  εικόνα
Simon Dewey, 'He Lives'

Δημοσιευμένη  εικόνα
Bramantino, The Resurrected Christ, 1490

Δημοσιευμένη  εικόνα
Two disciples (Peter and John) at the tomb, Henry Ossawa Tanner

Δημοσιευμένη  εικόνα
The Resurrection', Carl Heinrich Bloch

Δημοσιευμένη  εικόνα
Fresco, Resurrection of Christ and the Women at the Tomb, Fra Angelico, 1440

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα
eter Paul Rubens, (1) Christ Risen, (2) The Resurrection of Christ

Δημοσιευμένη  εικόνα
The Resurrection of El Greco

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ

Ο πόλεμος που έρχεται και η Ελλάδα... Ποια είναι η θέση της, τι θέλουν και τι ζητάνε οι Αμερικανοί... (VIDEO)
Όλα δείχνουν τα τελευταία 24ωρα ότι η υπόθεση της...

Συρίας και της αιματοχυσίας που η διεθνής κοινότητα παρακολουθούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα από απόσταση, μπαίνει σε άλλη φάση. Και φέρνει όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης, η οποία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ότι θα σταματήσει με την πιθανή πτώση Άσαντ, ούτε πολύ περισσότερο ότι θα “περιοριστεί” στην Συρία και δεν θα “μεταφερθεί” σύντομα και στο Ιράν.
 
 
 
 

Οι πολύ συχνές αναφορές των τελευταίων ημερών ακόμη και από τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα, για αποδείξεις σχετικά με την χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ, θυμίζουν τις ανάλογες δηλώσεις του Μπους, που προετοίμασαν την εισβολή στο Ιράκ. Όπου όπως είναι γνωστόν δεν βρέθηκε ούτε... δείγμα χημικού όπλου.

Τουρκία, Ισραήλ και όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής θα επηρεαστούν από τις εξελίξεις στη Συρία. Και μεταξύ αυτών και η Ελλάδα η οποία έχει τον δικό της ρόλο να παίξει, είτε το θέλει, είτε όχι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που υπογράφει η καλά πληροφορημένη Κύρα Αδάμ για την εφημερίδα η Ελλάδα Σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο να τους παραχωρηθεί περισσότερος χώρος στη βάση της Σούδας προκειμένου να σταθμεύσουν εκεί:


► 6 αεροσκάφη KC135 για τον ανεφοδιασμό στον αέρα μαχητικών
► 10 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου
► 20 μαχητικά αεροσκάφη

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι το αμερικανικό αίτημα θα ικανοποιηθεί και τα όποια πιθανά προβλήματα θα ξεπεραστούν. Όπως και στην υπόθεση της Λιβύης, η Σούδα θα παίξει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Κι όχι μόνο. Στο βάθος των αμερικανικών και ισραηλινών σχεδιασμών υπάρχει πάντα ανοιχτό το θέμα του Ιράν, ενώ η κατάσταση που επικρατεί και σε πολλές περιοχές της Αφρικής είναι τουλάχιστον εκρηκτική.

Σ' ότι αφορά στις επιδιώξεις της Ελλάδας υπάρχουν κάποια ερωτήματα τα οποία θα πρέπει -ελπίζουμε- να έχουν ήδη απαντηθεί. Ώστε να μην επαναληφθεί ο τραγέλαφος της Λιβύης, όπου η Ελλάδα έπαιξε τον ρόλο που της αναλογούσε χωρίς επί της ουσίας να κερδίσει το παραμικρό! Λόγω δικής μας ανικανότητας.

Στην υπόθεση της Συρίας, έχουμε αποφασίσει ποια είναι η θέση μας; Η καταδίκη του καθεστώτος Άσαντ και των βιαιοτήτων των κυβερνητικών δυνάμεων είμαστε βέβαιοι ότι είναι απολύτως ορθή μετά τις αγριότητες των “αντικαθεστωτικών”, οι δυνάμεις των οποίων πλέον είναι σαφές ότι αποτελούνται από πληρωμένους και αδίστακτους μισθοφόρους ή φανατικούς ισλαμιστές;

Έχουμε αφουγκραστεί τον προβληματισμό που αναπτύσσεται ακόμη και σε χώρες της Ευρώπης που μέχρι πρόσφατα είχαν “αγκαλιάσει” τους “αντικαθεστωτικούς”; Μας προβληματίζει η απαγωγή των μητροπολιτών που η τύχη τους αγνοείται;

Έχουμε “μετρήσει” τι μπορεί να σημάνει η πτώση του Άσαντ για τη Ρωσία και τι μπορεί να προκύψει ως ευκαιρία για την Ελλάδα; Πολλές φορές έχει γραφτεί από αμερικανικά think tank όπως το Stratfor ότι η Μόσχα αν χάσει τη ναυτική της βάση στη Συρία θα αναγκαστεί να ζητήσει αλλού διευκολύνσεις.

Τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας μπορεί να αποδειχτούν κοσμογονικά και να ανατρέψουν δεδομένα και ισορροπίες πολλών δεκαετιών. Νομίζουμε οτι στην Αθήνα ελάχιστοι έχουν κατανοήσει ότι το παιχνίδι που παίζεται στην γειτονιά μας είναι εξαιρετικά σοβαρό και σημαντικό.

Πιο σημαντικό ακόμη και από την εκταμίευση της επόμενης δόσης ή τις... 150 θέσεις εργασίας που “κερδίσαμε” από σκανδιναβική εταιρεία κινητών τηλεφώνων!

 
Πηγή: onalert.gr

ΛΥΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Όταν οι σταρ ψάχνουν τη λύτρωση στο «Περιβόλι της Παναγίας»! Διάσημα ονόματα της showbiz περιγράφουν τις μοναδικές εμπειρίες τους από το Άγιο Όρος...
03 Μαΐου 2013
 Όταν οι σταρ ψάχνουν τη  λύτρωση στο «Περιβόλι της Παναγίας»! Διάσημα ονόματα της showbiz περιγράφουν τις μοναδικές εμπειρίες τους από το Άγιο Όρος...

Του Μάνου Μπανασάκη
Τους έχουμε συνηθίσει στις πίστες και στη Μικρή Οθόνη. Λαμπερές προσωπικότητες που δέχονται το θαυμασμό, το χειροκρότημα του κοινού αλλά και πολλές εκδηλώσεις λατρείας από τους θαυμαστές τους. Συχνά τους αποκαλούμε «θεούς» στο είδος τους, όμως είναι και αυτοί άνθρωποι με αδυναμίες. Και έχουν την ανάγκη κάπου να πιστεύουν και να παραδοθούν. Τα χρήματα, η ευμάρεια και τα υλικά αγαθά που αποκτούν μέσα από την καριέρα τους δεν είναι αρκετά για να στηρίξουν την ανθρώπινη διάστασή τους. Έτσι συχνά-πυκνά και όποτε τους δοθεί η ευκαιρία καταφεύγουν στο «περιβόλι της Παναγίας» για να αναζητήσουν τον εαυτό τους.
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΔΙΩΤΗΣ
«Πώς αποφεύγω τους πειρασμούς»
Εντύπωση έκανε πρόσφατά η δήλωση του δημοφιλούς ηθοποιού Νίκου Αναδιώτη πως «με την ευχή “Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον” αντιμετωπίζει τους πειρασμούς. Είναι γοητευτικός, ταλαντούχος και σέξι και η εικόνα του δύσκολα θα μπορούσε να παραπέμψει στη θρησκεία. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος: «Η περιέργεια και η αναζήτηση με έφερε στο Άγιο Όρος. Ήθελα να αλλάξω τρόπο ζωής. Μέσα από αυτό βρήκα περισσότερα από όσα αναζητούσα» και συμπλήρωσε για την επίσκεψή του εκεί: «Πήγα ανοιχτός, εισέπραξα μια μοναδική κατάνυξη, είναι ευλογημένος ο τόπος και αυτό το ένιωσα. Κατάλαβα ότι πλέον σε δύσκολες φάσεις της ζωής μου μπορώ να βρω καταφύγιο στο Άγιο Όρος».
Από τη στιγμή που μπήκε στο καράβι για να επιστρέψει στην Ουρανούπολη ήδη ένιωθε ότι έχει αλλάξει σημαντικά στον τρόπο που σκεπτόταν μέχρι τότε: «Έπαψα να σκέπτομαι μάταια πράγματα της κοσμικής ζωής όπως είναι τα χρήματα, οι φιλοδοξίες, οι κενοδοξίες και άλλες καταχρήσεις», συμπληρώνει ο ηθοποιός.
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ
«Μόλις συνήλθα έβαλα τα κλάματα»
Η περιπέτεια με την υγεία του τον έφερε κοντά στον Θεό. Ο Νίκος Κουρκούλης δεν είναι από τις περιπτώσεις των καλλιτεχνών που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια για να γίνουν μοναχοί. Ο ίδιος, όμως, όπως έχει αποκαλύψει, έζησε μια συγκλονιστική εμπειρία στο Άγιο Όρος. Την εποχή που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, και λίγο πριν φύγει για την Αμερική όπου είχε προγραμματίσει να χειρουργηθεί, επισκέφθηκε το Άγιο Όρος. Μερικές μέρες νωρίτερα, μάλιστα, είχε επαναλάβει τις ιατρικές εξετάσεις, χωρίς όμως να πάρει τα αποτελέσματα. Πηγαίνοντας με το καραβάκι στη Δάφνη, μια σειρά από γεγονότα έδειχναν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Μόλις ο τραγουδιστής έφτασε στη σκήτη της Αγίας Άννης, Μεγάλη Παρασκευή, ένας μοναχός τον πήρε από το χέρι και τον πήγε να προσκυνήσει. Όπως περιέγραψε ο ίδιος ο τραγουδιστής: «Όταν γονάτισα για να προσευχηθώ ένιωσα μια πολύ μεγάλη πίεση και νόμιζα πως ήμουν... ένα με το πάτωμα. Αυτό με έκανε να λιποθυμήσω και να μείνω έτσι για περίπου είκοσι λεπτά. Μόλις συνήλθα έβαλα τα κλάματα». Επιστρέφοντας στην Αθήνα, πήρε τα αποτελέσματα των εξετάσεών του οι οποίες ήταν ήταν καθαρές!
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ
Ο αιώνιος δείπνος
Περισσότερες από μία φορά το χρόνο επισκέπτεται το Άγιο Όρος και ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους. Μπορεί το πρόγραμμά του να είναι γεμάτο και οι δραστηριότητες του πολλές σε Ελλάδα και Κύπρο παρόλα αυτά πάντα βρίσκει ένα κενό προκειμένου να επισκεφθεί τα μοναστήρια του Άθω. Συγκεκριμένα, φιλοξενείται στη Μονή Κουτλουμουσίου στο Άγιο Όρος. Εκεί ηρεμεί και ξεκουράζεται πραγματικά. Πιστεύει πολύ στον Θεό, και μάλιστα λέγεται ότι πολλά από τα κεφάλαια του βιβλίου του με τίτλο «Ο αιώνιος δείπνος», που έγινε best seller, τα έγραψε σε ατμόσφαιρα γαλήνης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο συγκεκριμένο μοναστήρι.
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΟΝΙΔΗΣ
«Βελτιώθηκα σαν άνθρωπος»
Όμως, και ο Σταμάτης Γονίδης πιστεύει πολύ στον Θεό και έχει τονίσει επανειλημμένα πως οι επισκέψεις του στο Άγιο Όρος τον βελτίωσαν σαν άνθρωπο και τον ηρέμησαν . Δεν είναι μία η φορά που έχει επισκεφτεί τον ευλογημένο τόπο. Έχει φιλοξενηθεί στη Μονή Μεγίστης Λαύρας, στη Μονή Εσφιγμένου, στην Ιβήρων και στη Σίμωνος Πέτρας.
ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Στο κελί των αγγέλων
Ο Λάκης Λαζόπουλος βρίσκει συχνά καταφύγιο στο «κελί των αγγέλων». Εκεί φιλοξενείται ο δημοφιλής ηθοποιός όποτε επισκέπτεται το Άγιο Όρος. Πρόκειται για μια σκήτη μέσα στο δάσος, όπου απομονώνεται και ηρεμεί για μερικές μέρες. Επισκέπτεται μοναστήρια, διαβάζει και κάνει προσευχές, φορτίζοντας τις μπαταρίες του πριν επιστρέψει στην πρωτεύουσα.
Celebrities και ασκητική ζωή
Ο κατάλογος εκείνων που ασχολήθηκαν με την Τέχνη και στράφηκαν τελικά στον Θεό δεν είναι μικρός. Φυσικά δεν κλείστηκαν όλοι σε μοναστήρια. Υπάρχουν και εκείνοι που απλώς ζουν ασκητική ζωή. Εκτός από τον γνωστό δημοσιογράφο και συγγραφέα Άγγελο Πυριόχο, που πρόσφατα αποκάλυψε ότι προσπάθησε για έξι μήνες να μονάσει στο Άγιο Όρος, πολλοί είναι αυτοί που ήρθαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κοντά στη θρησκεία.
Ο Γιώργος Κοινούσης δημιούργησε κάποια στιγμή ένα εκκλησάκι στο σπίτι του στο Λαγονήσι. Εκεί κάνει λειτουργίες κάθε Κυριακή, όπου δίνει το «παρών» πολύς κόσμος, ενώ ο ίδιος ψέλνει πάντα στο πλευρό του ιερέα.
Η πανέμορφη ηθοποιός Ναταλία Λιόνακη πριν μερικά χρόνια απασχόλησε το πανελλήνιο με την απόφαση της να απαρνηθεί τα εγκόσμια και να γίνει δόκιμη μοναχή σε μοναστήρι της επαρχίας, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα να ζει αποτραβηγμένη από τα φώτα της δημοσιότητας.
Δε λείπουν βέβαια και οι περιπτώσεις διάσημων καλλιτεχνών από το εξωτερικό που προτίμησαν τον δρόμο του Θεού από τη λεωφόρο της δόξας.
Ο ΜC Hammer, σταρ της χιπ χοπ σκηνής τη δεκαετία του ’90, έχει αφοσιωθεί στα θεία και αντί για ραπ hits τραγουδά εκκλησιαστικούς ύμνους. Λέγεται πως ο θάνατος του καλού του φίλου Tupac άλλαξε εντελώς τη φιλοσοφία του και τον έκανε να αναζητήσει την ψυχική ηρεμία του στο λειτούργημα του ιερέα. Ο ίδιος βέβαια συνεχίζει να παράγει μουσική, όπως επίσης και να γράφει τις απόψεις του στο προσωπικό blog του.
Ο Ρόμπερτ Πάουελ έγινε διάσημος σε όλον τον κόσμο ερμηνεύοντας το ρόλο του «Χριστού» στο αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Λίγα χρόνια μετά την πρώτη προβολή της θρυλικής σειράς, ο ηθοποιός πέρασε ένα διάστημα από τη ζωή του κάνοντας τον ιεροκήρυκα. Ο ίδιος είχε δηλώσει: «Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι “ο άνθρωπος που υποδύθηκε τον Ιησού”».

ΟΜΟΡΦΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Περιήγηση στις πιο όμορφες γωνιές του πλανήτη

                               Bamboo Forest
Shanhaiguan - ο τόπος όπου το Σινικό Τείχος συναντά τη θάλασσα
Καμηλοπαρδάλεις στο σούρουπο
Η ύπαιθρος στην Ιρλανδία
Ντουμπάι
Τρενάκι του λούνα παρκ στην φύση
Albion Falls, Καναδάς
Αθήνα, η θέα από τον Λυκαβηττό
Ομίχλη πάνω από τους λόφους της Sausalito
Το αρχαίο μοναστήρι, Αρμενία
Η Potala Palace, το Θιβέτ
Πρωί στην Τοσκάνη
Mont-Saint-Michel, Γαλλία
Γκουιλίν, Κίνα


Διαβάστε περισσότερα: RC-CAFE: Περιήγηση στις πιο όμορφες γωνιές του πλανήτη http://rc-cafe.blogspot.com/2013/04/blog-post_1601.html#ixzz2S4eqm0eb