Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΟΛΑ ΤΑΧΑΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ

Για κατασκευή τελεφερίκ ετοιμάζεται η Θεσσαλονίκη

Σε μελέτη για την κατασκευή τελεφερίκ στη Θεσσαλονίκη θα προχωρήσει ο δήμος.
Την κατ΄αρχήν έγκριση για την κατασκευή τελεφερίκ, που θα συνδέσει την Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης με το κέντρο της, εξασφάλισε ο Δήμος από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και τη Δασική Υπηρεσία.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης, είπε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι μπορεί να προχωρήσει το ζήτημα της μελέτης κατασκευής του τελεφερίκ, που θα συνδέσει την πλατεία της ΧΑΝΘ με το Θέατρο Δάσους στο Σέϊχ Σου. Το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται σε 7-10 εκατομμύρια ευρώ, η ετήσια συντήρηση του αναμένεται να κοστίζει γύρω στις 350.000 ευρώ και υπάρχει η εκτίμηση ότι «θα τα βγάλει τα λεφτά του», εκτός από την ελάφρυνση που θα υπάρξει στο κυκλοφοριακό της πόλης.



Η κατασκευή μπορεί να ολοκληρωθεί σε 4-6 μήνες.

ΜΕΤΕΩΡΑ

Μετέωρα: Μυστήριο η δημιουργία τους, ακόμη και σήμερα!


Τα Μετέωρα βρίσκονται στη βορειοδυτική γωνιά της Θεσσαλίας λίγο έξω από την Καλαμπάκα. Είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους γκριζόμαυρους βράχους, που είναι τόσο επιβλητικοί που προκαλούν δέος. Στις κορυφές κάποιων βράχων είναι χτισμένα και απομονωμένα τα μοναστήρια των Μετεώρων, που σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, και περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Παραμένει αδιευκρίνιστο το πώς...
...δημιουργήθηκαν αυτοί οι παράξενοι βράχοι ενώ εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι το παράξενο αυτό γεωλογικό φαινόμενο δεν αναφέρεται ούτε από τους αρχαίους ιστορικούς ούτε στην Ελληνική Μυθολογία.










ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Εξωγήινος δορυφόρος κατασκοπεύει τον πλανήτη μας???

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η ιστορία του «Μαύρου Ιππότη» όπως τον είχαν τότε ονομάσει εξακολουθεί να διχάζει διάφορους επιστήμονες, ερευνητές, και συγγραφείς στο κατά πόσο είναι ...
αλήθεια ή ψέμα. Η πρώτη αναφορά μας έρχεται στις 26 Νοεμβρίου του 1958 όταν Αμερικανοί, Ρώσοι,, Ιταλοί και ίσως Γάλλοι ανακάλυψαν στα ραντάρ τους έντρομοι πως ένας άγνωστης ταυτότητας δορυφόρος, μεγέθους δεκαπέντε τόνων (αόρατος στα γήινα τηλεσκόπια), περιφέρει τον πλανήτη μας, εκπέμποντας μάλιστα σήμα σε μια άγνωστη γλώσσα.
Ο μαύρος ιππότης –που ονομάστηκε έτσι λόγω της άγνοιας που υπήρξε για την ακριβή του φύση – εμφανίστηκε σε μια διαστημικά παρθένα ακόμη εποχή. Ο πρώτος Σπούτνικ είχε εκτοξευτεί ένα μόλις χρόνο πριν (4 Οκτωβρίου 1957), ενώ οι Αμερικανοί ακολούθησαν με τον Explorer 1 στις 31 Ιανουαριου 1958.
Θα φύγουμε όμως από εκείνη την εποχή και θα έρθουμε στα 1991 οπου αστρονόμοι εντόπισαν ένα εξωγήινο διαστημικό σκάφος να περιπλανιέται στο διάστημα. Κάτι τέτοιο σίγουρα ακούγετε εξωφρενικό, αλλά αυτή η άποψη δε διατυπώθηκε από φανατικούς των UFO, αλλά από τον Duncan Steel, ορθολογιστή και σκεπτικιστή επιστήμονα.













 
 
 
Ο Steel είναι ερευνητής αστρονόμος στο Άγγλο-Αυστραλιανό παρατηρητήριο, και πρόκειται για μια παγκοσμίου φήμης αυθεντία στον τομέα της έρευνας κομητών και αστεροειδών καθώς και των πιθανόν κινδύνων που η παρουσία τους εγκυμονεί για την γη. Λόγω των γνώσεων του σε αυτά τα θέματα συμμετείχε στην Επιτροπή Ανίχνευσης και στην Επιτροπή Αναχαίτισης που δημιουργήθηκαν από την NASA με στόχο τον εντοπισμό επικίνδυνων ουράνιων σωμάτων και την αποτροπή μιας ενδεχόμενης σύγκρουσης τους με τη γη.
Όλα άρχισαν όταν στις 6 Νοεμβρίου 1991, ο αστρονόμος Jim Scotti, χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Spacewatch στο Kit Peak της Αριζόνα, ανακάλυψε ένα σώμα που κινείτο στο διάστημα. Αρχικά όλοι πίστεψαν ότι το σώμα αυτό ήταν ένας γρήγορα κινούμενος μικρός αστεροειδής που εντοπίστηκε μόλις ένα μήνα πριν κάνει μια κοντινή διέλευση από τον πλανήτη μας. Πήρε το όνομα 1991VG. Καθώς ο αστεροειδής πλησίαζε τη Γη, αστρονόμοι που τον παρακολουθούσαν από το European Southern Observetory διαπίστωσαν ότι παρουσίαζε έντονες αλλά και γρήγορες αλλαγές στην λαμπρότητα του. Αυτό ήταν πολύ ασυνήθιστο, καθώς τέτοια συμπεριφορά δεν παρατηρείται σε αστεροειδείς. Επίσης η μελέτη και η ανάλυση της τροχιάς του έδειξε ότι και αυτή ήταν ασυνήθιστη και δεν ταίριαζε με την όλη εικόνα περί αστεροειδούς.
Το ενδιαφέρον του Steel κεντρίστηκε από την ασυνήθιστη συμπεριφορά του 1991VG και δημοσίευσε τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών του και τα συμπεράσματα του σε άρθρο που έφερε το τίτλο “SETA and 1991VG” στο περιοδικό The Observatory (τομ.115, 1995).

Η λαμπρότητα του μήκους εννέα περίπου μέτρων αγνώστου αντικείμενου παρουσίαζε γρήγορες και έντονες αυξομειώσεις. Το γεγονός αυτό θύμιζε κατά πολύ την εμφάνιση των τεχνητών δορυφόρων που έχουμε θέσει σε τροχιά γύρω από την Γη και των οποίων η λαμπρότητα μεταβάλλεται όταν περιστρέφονται. Με άλλα λόγια μια τέτοια συμπεριφορά θυμίζει κατά πολύ εκείνη ενός μεταλλικού αντικειμένου που περιστρέφεται γύρω από κάποιον άξονα του και του οποίου η ισχυρά ανακλαστική επιφάνεια αντανακλά με ασταθή τρόπο το φως του Ήλιου. Μια τόσο ισχυρή ανακλαστική μεταλλική επιφάνεια σε συνδυασμό με τέτοια περιστροφική κίνηση δε συναντάται σε αστεροειδείς και κομήτες, άλλα είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα τεχνητά κατασκευασμένων σωμάτων. Ακόμη και αν δεχτούμε ότι μπορεί να υπάρχει αστεροειδής που έχει τόσο ισχυρή ανακλαστική επιφάνεια, η τροχιά του συγκεκριμένου αντικειμένου συνηγορεί στην υπόθεση ότι ίσως πρόκειται όντως για τεχνητό αντικείμενο κατασκευασμένο από εξωγήινους.
Όπως παρατήρησε ο Steel η τροχιά του μοιάζει αρκετά με εκείνη της Γης και είναι ηλιοκεντρική.
Και όπως δηλώνει δεν μπορεί να πρόκειται για αντικείμενο κατασκευασμένο από τον άνθρωπο , διότι απλώς μελετώντας τα στοιχεία διαπίστωσε ότι κανένα αντικείμενο κατασκευασμένο από τον άνθρωπο δεν τέθηκε και αφέθηκε σε ηλιοκεντρική τροχιά. Τα αντικείμενα που έχει στείλει ο άνθρωπος στο διάστημα είτε έχουν οδηγηθεί έξω από το Ηλιακό μας Σύστημα είτε έχουν τεθεί σε τροχιές γύρω από την ευρύτερη περιοχή της Γης ή άλλων πλανητών. Με άλλα λόγια, αν πρόκειται για τεχνητό αντικείμενο, είναι μη ανθρώπινο. Ακόμη αν όντως επρόκειτο για αστεροειδή τότε, υπολογίστηκε ότι η προγενέστερη της συνάντησης του 1991 τροχιά του θα πρέπει να τον είχε κάνει ασταθή σε κοντινές στην Γη προσεγγίσεις σε μια κλίμακα μεγέθους της τάξεως των χιλιετιών.
 Αυτό σημαίνει ότι αν πρόκειται για αστεροειδή, τότε θα πρέπει να αφίχθηκε πρόσφατα στην συγκεκριμένη τροχιά, πράγμα που όπως δηλώνει ο Steel είναι εξαιρετικά απίθανο σύμφωνα με τα υπάρχοντα αστρονομικά μοντέλα. Όμως οι αναλύσεις και οι μελέτες του Steel τον οδήγησαν στην διατύπωση κάποιων ερωτημάτων που έκαναν τους συνεργάτες του κυριολεκτικά να σαστίσουν. Ένα τέτοιο ερώτημα ήταν αν το περίεργο αντικείμενο, οχ μόνο έχει εξωγήινη κατασκευή αλλά και μήπως τελικά δεν περιφέρεται τυχαία στο διάστημα, αλλά κάποιοι το οδηγούν μέσα στο διάστημα. Οδηγήθηκε σε αυτό το γεγονός διότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες στατιστικές, μόλις ένα στα πενήντα ουράνια σώματα που περνούν τυχαία μέσα στην ακτίνα των 0,022 Αστρονομικών Μονάδων από την Γη έχουν περίγειο τόσο μικρό που να φτάνει τις 0,0031 Αστρονομικές Μονάδες (ως Αστρονομική Μονάδα ορίζεται η μέση απόσταση της Γης από τον Ήλιο). Έτσι συνδυάζοντας όλα τα υπάρχοντα δεδομένα πρότεινε ότι είναι αρκετά πιθανό ο 1991VG να είναι ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο που εκτελεί αποστολή παρακολούθησης της Γης.

Πηγή:awakengr.com

Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟΥ

Ο ιδιοφυής μηχανικός Δ. Κορρές που χαίρει παγκόσμιου σεβασμού και τον φωνάζουν όπου και όταν οι άλλοι αποτυγχάνουν. (video)

Δημοσιευμένη  εικόνα



Το όνομά του κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα σαν «αστικός μύθος». Τον καλούν να δώσει λύσεις εκεί που όλοι οι άλλοι αποτυγχάνουν. Ζώντας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κάπου στην Πεντέλη, οι φήμες κάνουν λόγο για ένα «genius» της μηχανικής, αρχιτέκτονα στο επάγγελμα, ιδιόρρυθμο άνθρωπο, στου οποίου το λεξιλόγιο δεν υπάρχει η λέξη «ακατόρθωτο» και ο οποίος είναι ικανός να κατασκευάσει οτιδήποτε στην αυλή του σπιτιού του. Όταν λέμε όμως οτιδήποτε εννοούμε Ο-Τ-Ι-Δ-Η-Π-Ο-Τ-Ε...


Ο Δημήτρης Κορρές είναι αρχιτέκτων μηχανικός, κεραμίστας-αγγειοπλάστης, μηχανουργός, ενώ πρωταρχική επιθυμία του ήταν να γίνει γλύπτης. Μην περιμένετε να ακούσετε γι' αυτόν από τα εγχώρια ΜΜΕ. Ο άνθρωπος είναι σοβαρός και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για κάθε είδους εφήμερη προβολή. Άλλωστε, το έργο του μιλάει από μόνο του και μάλιστα σε... διεθνή γλώσσα, μια που τα επιτεύγματά του ταξιδεύουν με ταχύτητα φωτός από την αυλή του σπιτιού του στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου και συνήθως προκαλούν σάλο.

Δουλεύει με λίγους και πιστούς συνεργάτες και η λέξη «πρόκληση» είναι «βούτυρο στο ψωμί του», το ανέφικτο η πνοή του και η αναβλύζουσα δημιουργικότητα το μέσο του.

Γι' αυτόν έχουν ειπωθεί παιάνες:

Ο άνθρωπος που μετακίνησε το εκκλησάκι πριν την πλατεία της Κηφισιάς για να πλατύνει ο δρόμος...

Που έδωσε λύση για τη στήριξη των παλαιών πυλώνων φωτισμού του Ολυμπιακού Σταδίου...

Που έδωσε τη βασική λύση στη γέφυρα της Χαλκίδας...

Που μετακίνησε την καμινάδα των 46μ. στο Carrefour της Ν. Ιωνίας...

Που μετακίνησε τον βυζαντινό ναό της Παναγίας Τορνικίου Γρεβενών, για να σωθεί από τα νερά φράγματος στον Αλιάκμονα...

Που μετακίνησε τον ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο αεροδρόμιο των Σπάτων...

Που μετακίνησε ένα τζαμί στη Θεσσαλονίκη και άλλα κτήρια...

Που πρότεινε την ανάπλαση της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου...

Ασχολήθηκε επί σειρά ετών με ένα εξαιρετικά πολύπλοκο project κατασκευής ενός αυτοκινήτου με χαρακτηριστικά Rally και Off Road συγχρόνως. Οι αναρτήσεις είναι εμπνευσμένες από τις αναρτήσεις του 2CV, αλλά μόνο σαν φιλοσοφία, γιατί ο σχεδιασμός είναι παγκόσμια πατέντα δική του και βασίζεται σε διαγώνιες αντιστρεπτικές ράβδους που κάνουν ολόκληρο το αμάξωμα με τη συμμετοχή των τροχών ένα ενιαίο και ενεργό σύστημα απόσβεσης.

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι επίσης δικό του, υλοποιημένο στη Σουηδία.

Έχει δεχτεί πολλές προτάσεις από ξένους οίκους, αλλά σκοπός του είναι το αυτοκίνητο να κατασκευαστεί εδώ, από τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Είναι ένα αυτοκίνητο που θα πηγαίνει στο δρόμο με κορυφαίες επιδόσεις και ανά πάσα στιγμή, χωρίς κανένα ιδιαίτερο χειρισμό θα μπορεί να σκαρφαλώσει σε απίθανες κλίσεις και να ξεπεράσει μεγάλα εμπόδια χωρίς καμία ενόχληση για τους επιβάτες.

Παράλληλα, είναι πρωτοπόρος της αναρρίχησης βράχου στην Ελλάδα. Έχει ανοίξει πάμπολλες αναρριχητικές διαδρομές, που για την εποχή τους ήταν εξωπραγματικές. Είναι ο πρώτος (στην Ελλάδα) που εισήγαγε και δίδαξε την ελεύθερη αναρρίχηση. Σκαρφάλωσε πλάκες που κανείς δεν διανοήθηκε εκείνη την εποχή να κοιτάξει.

Παρακολουθείστε το βίντεο και θαυμάστε:



i

efimerida.gr

ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Πώς θα καταφέρετε να διώξετε τα κουνούπια από το χώρο σας με φυσικό τρόπο;;;



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το μόνο που θέλετε είναι να καθίσετε έξω και να απολαύσετε ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ, χωρίς την… παρέα των κουνουπιών. Τα τσιμπήματα δεν είναι πλέον απλώς ενοχλητικά, αλλά ...
μεταφέρουν ασθένειες όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Ο καλύτερος τρόπος για τον έλεγχο του πληθυσμού των κουνουπιών γύρω από το σπίτι σας είναι να καθαρίσετε και να ξηράνετε περιοχές με στάσιμο νερό, όπου τα κουνούπια γεννούν τα αυγά τους.

Αμέσως μετά, όπλα σας θα γίνουν - με κάποια έξυπνα τρικ- μερικά είδη οικιακής χρήσης και αντικείμενα που σίγουρα υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

1. Αναμίξετε σε ίσες ποσότητες μπύρα, στοματικό διάλυμα και αλάτι σε ένα μπουκάλι και ψεκάστε με το το διάλυμα γύρω από τον κήπο ή τη βεράντα σας. Το σπιτικό αυτό σπρέι απωθεί τα ενοχλητικά έντομα,

2. «Περιχαρακώστε» τον χώρο σας με μισο-θαμμένα μπουκάλια μπύρας, που θα περιέχουν ένα δύο δάχτυλα μπύρα. Τα κουνούπια θα προσκολληθούν στο στόμιο των μπουκαλιών και όχι πάνω σας!

3. Φυτέψτε κατιφέδες, δυόσμο και αρωματικά γεράνια καθώς τα κουνούπια απωθούνται από τη μυρωδιά των φυτών. Όταν είστε έξω, θρυμματίστε μερικά φύλλα από τα φυτά, για να γίνει το άρωμα τους πιο ισχυρό- και, άρα, πιο αποτελεσματικό.

4. Καθίστε κοντά σε έναν ανεμιστήρα, ενώ είστε έξω. Τα κουνούπια δεν είναι αρκετά δυνατά για να πετάξουν «κόντρα» στο ρεύμα αέρα για να έρθουν κοντά σας. Τόσο απλό.

5. Κάψτε κεριά citronella, ενώ είστε έξω. Η μυρωδιά και ο καπνός απωθούν τα κουνούπια.

6. Αρωματιστείτε με έλαια βανίλιας, πριν βγείτε σε ανοιχτό χώρο. Και εσείς θα μοσχοβολάτε και τα κουνούπια θα μείνουν μακριά σας, αφού αντιπαθούν τη συγκεκριμένη μυρωδιά.

newsbeast.gr