Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑΧΟΥΜΕ

Γιατροσόφια !!! Ένας πλήρης οδηγός.

Συνημμένη Εικόνα: giatrosofia.jpg

Δημοσιευμένη  εικόνα


Κατά πάσα πιθανότητα, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι ο κάθε άνθρωπος έχει χρησιμοποιήσει σε κάποια στιγμή τής ζωής του, κάποιο γιατροσόφι, συνήθως με την προτροπή κάποιου μεγαλύτερου σε ηλικία μέλους τής οικογένειας.

Το γιατροσόφι, ή «ιατροσόφιον» στην καθαρεύουσα, είναι το πρακτικό φάρμακο που χρησιμοποιούσε ο κόσμος παλιότερα -αλλά ακόμη και στη σημερινή εποχή- προκειμένου να αντιμετωπίσει μικρά ή και μεγαλύτερα προβλήματα υγείας. Τα περισσότερα γιατροσόφια βασίζονται στη χρήση τών φαρμακευτικών φυτών, ενώ σε πολλά μέρη της Ελλάδας αποτελούν αξιόλογο μέρος τής λαογραφικής παράδοσης τού τόπου. Αν και η χρήση τους έχει αμφισβητηθεί από τούς οπαδούς της κλασικής ιατρικής, τα περισσότερα γιατροσόφια δεν παύουν να έχουν στέρεη επιστημονική τεκμηρίωση και να αποτελούν τον «πρόδρομο» τών δημοφιλών φυτικών καλλυντικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο και στα φαρμακεία στις μέρες μας.

Παρά το γεγονός ότι τα γιατροσόφια συνήθως βασίζονται επί το πλείστον σε σχετικά αγνές και ακίνδυνες πρώτες ύλες, οι γιατροί συνιστούν προσοχή στην χρήση τους, ειδικά αν το άτομο που πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει έχει ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων.

Ακόμη κι αν επιστημονικά διαπιστωμένα, είναι πιθανόν να μην είναι τόσο (ή και καθόλου) αποτελεσματικό κάποιο γιατροσόφι, σύμφωνα και με τον Ρομπ Χικς, έναν από τους πιο γνωστούς γιατρούς στο Λονδίνο, «εφ’ όσον αυτό δεν βλάπτει όποιον το εφαρμόζει και εκείνος καταλαβαίνει πως η θετική επίδρασή του μπορεί κάλλιστα να οφείλεται στην αυθυποβολή, δεν υπάρχει λόγος να μην το δοκιμάσει».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα γιατροσόφια, δεν θα πρέπει να υποκαθιστούν την ιατρική επιστήμη και θα πρέπει να εκλαμβάνονται μόνο ως μια προσωρινή λύση (εάν μπορούν να την δώσουν), εάν δε τα συμπτώματα επιμένουν ή πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα, η κλασική ιατρική θεραπεία, έχει πάντα την αυτονόητη προτεραιότητα…

Άγχος
Εάν δεν μπορείτε να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε, αναζητήστε τις κατευναστικές και υπνωτικές ιδιότητες τού φρέσκου βασιλικού. Bάλτε 25 γραμμάρια φύλλα φρέσκου βασιλικού σε μισό λίτρο κρύο νερό και αφήστε το αφέψημα να βράσει σε χαμηλή φωτιά, με το καπάκι κλειστό, για 10 λεπτά. Aφού κρυώσει το αφέψημα, πιείτε 3-4 φλιτζάνια μέσα στην ημέρα.

Αιμορροΐδες
Μαϊντανός
Βράστε για 10 λεπτά μια μεγάλη δεσμίδα μαϊντανό σε 1 ποτήρι γάλα. Στη συνέχεια, τυλίξτε τον μαϊντανό μέσα σε μια γάζα και κάντε με αυτήν ένα τοπικό κατάπλασμα.

Χαμομήλι
Pίξτε μία μικρή χούφτα λουλούδια χαμομηλιού σε 1 λίτρο νερό. Bάλτε τα να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια αφήστε τα για 10 λεπτά. Προσθέστε το αφέψημα στο νερό με το οποίο έχετε γεμίσει την μπανιέρα σας και απολαύστε, χάρη στις ιδιότητες του χαμομηλιού, ένα καταπραϋντικό και αναλγητικό λουτρό.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ

Tο 95 % των ασθενειών, αφανίζονται με την πυθαγόρεια διατροφή !!!

Δημοσιευμένη  εικόνα




Ολίγα Περί Πυθαγόρειας Διατροφής: Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.

Tην Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».

Tις αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Κι εδώ, όπως θα δούμε, μας εντυπωσιάζει ο νόμος της αναλογικότητας!

ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ

Και όμως, το χρέος αυξάνεται...!
Έκρηξη χρέους στα €340 δισ. και ελλειμμάτων


Δημοσιευμένη  εικόνα


Παρά την ληστεία του μνημονίου, παρά την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, παρά την δολοφονία της κοινωνίας και την καταστροφή της πραγματικής οικονομίας, το χρέος παραμένει ακλόνητο. Όπως και η παρέα του κυρίου Παπαδήμου με το περιβόητο “κούρεμα” που κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία. Και όμως, όλοι είναι ακόμα έξω…

“Έκρηξη” χρέους το 2012 στα 340,6 δισ. ευρώ, από 316 δισ. ευρώ που είχε εκτιμηθεί αρχικά αποκαλύπτουν τα στοιχεία που έστειλε η Ελληνική Στατιστική Αρχή και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Eurostat στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι το έλλειμμα του 2012, με βάση το νέο προγραμματισμό αναμένεται να συγκρατηθεί στα 13,4 δισ. ευρώ (έναντι 13,7 δισ. ευρώ του στόχου τον Απρίλιο), αλλά αυτό θα γίνει με μεγάλη περικοπή δαπανών στο στενό δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα, σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης ο στόχος για έλλειμμα διαμορφώνεται πλέον στα 11,4 δισ. ευρώ από 12,7 δισ. ευρώ προηγουμένως.