Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ

Δείτε την σατυρική αφίσα για τις εκλογές που κάνει θραύση στο διαδίκτυο!

Δείτε την σατυρική αφίσα για τις εκλογές

Μία σατιρική αφίσα με πολιτική άποψη έχει κατακλύσει το διαδίκτυο
η οποία παροτρύνει τον κόσμο να εμποδίσουν τους ηλικιωμένους να ψηφίσουν στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.
Στην αφίσα που κυκλοφορεί σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απεικονίζεται ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και από κάτω αναγράφεται η εξής φράση:
«6 Μαΐου, κλειδώνουμε στο σπίτι τις γιαγιάδες και τους παππούδες που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.»


ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Συχνά λάθη στις δίαιτες .

Δίαιτα

Οι τροφές που καταναλώνουµε αποδίδουν ενέργεια την οποία ο οργανισµός µας αξιοποιεί για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του, ενώ την περίσσεια – όταν αυτή υπάρχει (και στις ηµέρες µας υπάρχει συχνά) – την αποθηκεύει µε τη µορφή λιπώδους ιστού.
Η ενεργειακή απόδοση των τροφών λοιπόν αποτελεί το σηµείο αναφοράς για τον έλεγχο του βάρους µας: αν τρώµε περισσότερο από αυτό που «ξοδεύουµε», θα πάρουµε βάρος, ενώ αν τρώµε λιγότερο θα χάσουµε. Κάποιες φορές όµως µπορεί να µην έχουµε ιδέα τού πόσες θερµίδες παίρνουµε τελικά.
  • Λάθος 1: Αντικαθιστούµε τροφές αυθαίρετα
Πολλές φορές και ενώ κάποιος προσπαθεί να χάσει βάρος ο δείκτης της ζυγαριάς αρνείται πεισµατικά να κατέβει διότι µπορεί αντί για το τρόφιµο που υποδεικνύεται στο διατροφικό µας πρόγραµµα, να καταναλώνουµε κάτι άλλο, θεωρώντας ότι δεν έχει διαφορά. Η αιτία δεν είναι καµία άλλη από το ότι δεν έχει γίνει κατανοητό πόσες θερµίδες µπορεί να συνεπάγεται αυτή η «µικρή» ατασθαλία.
Για παράδειγµα, έστω ότι προγραµµατίζουµε για βραδινό µια τονοσαλάτα µε φρέσκα λαχανικά, καλαµπόκι, ελαιόλαδο και συνοδευτικά µία φέτα ψωµί (25-30 γρ.).
Αντί για το ψωµί όµως προτιµούµε τελικά ένα κριθαροκούλουρο, σκεφτόµενοι ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάµεσά τους. Κι όµως, έτσι είναι σαν να τρώµε τελικά 4 φέτες ψωµί, αφού ένα κριθαροκούλουρο των 80 γρ. παρασκευασµένο µε την κλασική κρητική συνταγή αποδίδει περίπου 320 θερµίδες! Αυτό βέβαια δεν σηµαίνει πως δεν πρέπει να ξαναφάµε κριθαροκούλουρο, αλλά απλώς ότι είναι ανάγκη να γνωρίζουµε τι τρώµε.
  • Λάθος 2: Υποτιμάτε τις «υγρές» θερµίδες
Τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει την αγορά ροφήµατα εναλλακτικά του καφέ, µε πραγµατικά ατέλειωτη ποικιλία γεύσεων που «γαργαλάνε» τον ουρανίσκο µας. Πόσοι όµως πραγµατικά συνειδητοποιούν ότι η προτίµηση ενός τέτοιου ροφήµατος αντί του κλασικού καφέ (ο οποίος, όταν δεν βάλουµε ζάχαρη και γάλα, θεωρείται ότι δεν έχει θερµίδες) συνεπάγεται µια «βόµβα» θερµίδων, και µάλιστα χωρίς να µας χορταίνει κιόλας;
  • Λάθος 3: Υπερεκτιµάµε την άσκηση
Συχνά πολλοί έχουν την ψευδαίσθηση ότι ένας περίπατος αρκεί για να «κάψουν» τις θερµίδες που κατανάλωσαν σε ένα πλουσιοπάροχο γεύµα λίγες ώρες πριν. Η αλήθεια των αριθµών µάς δίνει για ακόµη µια φορά τη σωστή διάσταση των πραγµάτων:
  • «Καίμε» λιγοτερο απ’ οσο πιστεύουμε
Αυτό λοιπόν που διαπιστώνουµε είναι ότι ένα άτοµο (στο παράδειγµά µας, άντρας) βάρους 70 κιλών περπατώντας µε µέτρια ένταση για µία ολόκληρη ώρα καταφέρνει να δαπανήσει τις θερµίδες που περιέχει µισή µόλις σοκολάτα. Πολύ γενικά µάλιστα θα λέγαµε ότι τις θερµίδες που «καταναλώνουµε» σε 60 δευτερόλεπτα χρειαζόµαστε 60 λεπτά δραστηριότητας για να τις «κάψουµε».
Η σωµατική δραστηριότητα λοιπόν κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς και των αγγείων, µας προφυλάσσει κατά την περίοδο δίαιτας αδυνατίσµατος από τη µεγάλη απώλεια µυϊκού ιστού, έχει σηµαντική επιρροή στην ψυχική µας ισορροπία, αλλά ας µην έχουµε την εντύπωση ότι συµβάλλει δραµατικά στο «κάψιµο» θερµίδων, εκτός και αν µιλάµε για πρωταθλητές και Ολυµπιονίκες. Είναι λοιπόν πιο εφικτό να προσέχουµε τι τρώµε παρά να γίνουµε όλοι αθλητές υψηλών επιδόσεων.
Πηγή: ygeianews.gr

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΗΤΣΟ

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

"Αφού στον Όλυμπο οι Θεοί τ' αποφασίσαν..." - "Έφυγε" ο Δημήτρης Μητροπάνος


- Σε ηλικία 64 ετών, στις 11:00 το πρωί της Τρίτης, έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος
- Οξύ πνευμονικό οίδημα η αιτία του θανάτου του
- Ταλαιπωρούνταν εδώ και χρόνια από σοβαρά προβλήματα υγείας
- Ακριβώς πριν από ένα χρόνο (17-4-2011) πέθανε ο Νίκος Παπάζογλου!

ΡΟΖΑ

ΤΑ ΛΑΔΑΔΙΚΑ

ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ

17 Απριλίου 2012
Δημήτρη  Μητροπάνο....ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!(VIDEOS)
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραγουδιστής πέθανε από πνευμονικό οίδημα. Σήμερα το πρωί τον μετέφεραν εσπευσμένα σε ιδιωτικό νοσοκομείο αφού υπέστη έμφραγμα... Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και έφυγε από πνευμονικό οίδημα! Είναι γνωστό ότι ο Δημήτρης Μητροπάνος το τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του, όμως αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε και "έφυγε" στα 64 του χρόνια.
gossiptv.gr
Ο Δημήτρης Μητροπάνος (1948- 2012) ήταν Έλληνας τραγουδιστής, από τους σημαντικότερους της σύγχρονης εποχής. Ερμήνευσε χαρακτηριστικά τραγούδια σημαντικών στιχουργών και συνθετών.

Πρώτα χρόνια

Γεννήθηκε στην Αγία Mονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα -από την οποία καταγόταν η μητέρα του- στις 2 Απριλίου του 1948. Μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα του, τον οποίο γνώρισε στα 29 του χρόνια. Μέχρι τα 16 του νόμιζε πως είχε σκοτωθεί στον ανταρτοπόλεμο, όταν ήρθε ένα γράμμα το οποίο έλεγε πως ζει στην Ρουμανία. Ο πατέρας του καταγόταν από ένα χωριό της Καρδίτσας το Καππά.[1] Από μικρός δούλευε τα καλοκαίρια για να βοηθήσει τα οικονομικά της οικογένειας του. Πρώτα σαν σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου του ύστερα στις κορδέλες κοπής ξύλων. Μετά την τρίτη γυμνασίου, το 1964, κατεβαίνει στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην οδό Aχαρνών. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να δουλεύει σαν τραγουδιστής.

Επαγγελματική σταδιοδρομία

Στην ίδια ηλικία, έπειτα από παρότρυνση του Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον οποίο γνώρισε σε μία συγκέντρωση της εταιρίας του θείου του, στην οποία τραγούδησε, επισκέφτηκε την Κολούμπια. Εκεί ο Τάκης Λαμπρόπουλος του γνώρισε τον Γιώργο Ζαμπέτα, δίπλα οποίο θα δουλέψει στα «Ξημερώματα». Τον Ζαμπέτα τον μνημονεύει ως μεγάλο του δάσκαλο και δεύτερο πατέρα. Όπως έχει δηλώσει, «ο Ζαμπέτας είναι ο μόνος άνθρωπος στο τραγούδι ο οποίος με βοήθησε χωρίς να περιμένει κάτι. Με όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες μου κάτι πήρα και κάτι έδωσα»[εκκρεμεί παραπομπή]. Το 1966 ο Μητροπάνος συναντάται για πρώτη φόρα με τον Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνεύει μέρη από τη «Ρωμιοσύνη» και το «Άξιον Εστί» σε μια σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Το 1967, ο Μητροπάνος ηχογραφεί τον πρώτο του 45άρη δίσκο, με το τραγούδι "Θεσσαλονίκη". Είχε προηγηθεί η ηχογράφηση του τραγουδιού "Χαμένη Πασχαλιά", το οποίο όμως λογοκρίθηκε από τη Χούντα και δεν κυκλοφόρησε ποτέ.
Στην πορεία που χάραξε στο δρόμο του λαϊκού έντεχνου, το 1972 είναι ένας σημαντικός σταθμός: ο συνθέτης Δήμος Μούτσης και ο ποιητής-στιχουργός Μάνος Ελευθερίου κυκλοφορούν τον «Άγιο Φεβρουάριο», με ερμηνευτές τον Μητροπάνο και την Πετρή Σαλπέα, σηματοδοτώντας ένα σταθμό στην ελληνική μουσική. Τον Ιούλιο του 1999, ο Μητροπάνος και ο Μούτσης θα ξαναβρεθούν επί σκηνής στο Ηρώδειο με τηνΔήμητρα Γαλάνη και την σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου για δυο μουσικές βραδιές στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Οι συναυλίες αυτές ηχογραφούνται ζωντανά και κυκλοφορούν σε διπλό CD δύο μήνες αργότερα. Ακολουθούν «Ο Δρόμος για τα Κύθηρα» του Γιώργου Κατσαρούκαι «Τα συναξάρια» του Γιώργου Χατζηνάσιου, έργα υψηλής ποιότητας αλλά και μεγάλης απήχησης στην ελληνική κοινωνία.
Στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού αλλά και του έντεχνου τραγουδιού. Γιώργος Ζαμπέτας, Μίκης Θεοδωράκης, Δήμος Μούτσης, Απόστολος Καλδάρας, Τάκης Μουσαφίρης("Εμείς οι δυο" κ.α.), Χρήστος Νικολόπουλος ("Πάρε Αποφάσεις" σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου), Γιάννης Σπανός ("Ο Μητροπάνος τραγουδάει Σπανό") ήταν οι συνθέτες με τους οποίους συνδέθηκε επαγγελματικά, χτίζοντας μια καριέρα συνυφασμένη με την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση, μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του '80.
Η συμμετοχή του σε δίσκους των Λάκη Παπαδόπουλου (με το τραγούδι "Για να σ' εκδικηθώ") και Νίκου Πορτοκάλογλου ("Κλείνω κι έρχομαι") αναδεικνύουν εκείνη την εποχή την ευρεία γκάμα της ερμηνείας του και προαναγγέλλουν μια στροφή στον τρόπο ερμηνείας του, που θα οδηγήσει σε μια σειρά από δίσκους που άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την έννοια του καλού σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού. Οι συνεργασίες με το Μάριο Τόκα και το Φίλιππο Γράψα ("Η εθνική μας μοναξιά" και "Παρέα με έναν ήλιο") συνδυάζουν τη λαϊκή υφή και συναίσθημα με τη πιο βαθιά έννοια στίχων και τη χρησιμοποίηση λέξεων πιο επιτηδευμένων. Παράλληλα, η απήχηση των τραγουδιών στην κοινωνία και η εμπορική επιτυχία αναδεικνύουν αυτές τις δημιουργίες ως εργαλεία αλλά και συμπτώματα της εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας.
Η πολύ σημαντική συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο με τον δίσκο «Στου Αιώνα την Παράγκα», σε στίχους Άλκη Αλκαίου, Κώστα Λαχά, Λίνας Νικολακοπούλου και Γιώργου Κακουλίδη, αποτελεί στροφή του ερμηνευτή σε ακόμα πιο "έντεχνες" διαδρομές, διατηρώντας και πάλι την ταυτότητα του λαϊκού.
Ο Μητροπάνος συνεχίζει στα ίδια μονοπάτια, με τραγούδια των Μικρούτσικου, Κορακάκη, Μουκίδη, Παπαδημητρίου κ.α. στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000. Από τις τελευταίες δουλειές του Θεσσαλού αοιδού, ξεχωρίζει το "Πες μου τ' άληθινά σου σε μουσική Στέφανου Κορκολή και στίχους Ελεάνας Βραχάλη και Νίκου Μωραΐτη, αλλά και η ζωντανή ηχογράφηση "Υπάρχει και το ζεϊμπέκικο", από το πρόγραμμα - ωδή στον εθνικό χορό της Ελλάδας μαζί με τους Θέμη Αδαμαντίδη και Δημήτρη Μπάση, καθώς επίσης και ο δίσκος "Στη Διαπασών", ο οποίος περιέχει 12 λαϊκά τραγούδια και μια μπλουζ μπαλάντα. Από τα τραγούδια του δίσκου ξεχωρίζει το τραγούδι "Η εκδρομή" του Γιάννη Μηλιώκα, το οποίο γράφτηκε για την επιστροφή του ερμηνευτή στη δισκογραφία μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Μητροπάνου, είναι η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας του στο Ηρώδειο (Σεπτέμβριος 2009), αποτελούμενη από 2 CD με τον τίτλο "Τα τραγούδια της ζωής μου".

Δισκογραφία [Επεξεργασία]

  • - 71 δίσκοι 45 στροφών
  • 1970 Λαϊκή παρέλαση
  • 1971 Δημήτρης Μητροπάνος Νο1
  • 1972 Άγιος Φεβρουάριος
  • 1973 Ο δρόμος για τα Κύθηρα
  • 1974 Νεκρικοί Διάλογοι, Κυρά ζωή
  • 1975 Σκόρπια φύλλα, Τσιμεντένια πρόσωπα
  • 1976 Λαϊκά '76
  • 1977 Τα παιδιά της πιάτσας, Ερωτικά λαϊκά
  • 1978 Παράπονο
  • 1979 14 Ζεϊμπέκικα
  • 1980 Πορτραίτο, Λαϊκά του σήμερα
  • 1981 Τα συναξάρια
  • 1982 Τα λαϊκά της νύχτας
  • 1982 Τα 14 χασάπικα
  • 1983 Λαϊκές στιγμές
  • 1984 Τα πικροσάββατα, Τα λαϊκά της νύχτας Νο 2, Όταν μιλούν τα τέλια, Ακόμα μια μέρα
  • 1985 Τα νυχτέρια μας, Για τα παιδιά, 15 χρόνια Δημήτρης Μητροπάνος
  • 1986 Τα ζημιάρικα, Αγάπη μου αγέννητη, Τ' ανάρπαχτα
  • 1987 Ένας καινούριος άνθρωπος, 16 από τα ωραιότερα τραγούδια μου, Το δικό μας τραγούδι
  • 1988 Καινούρια χρώματα
  • 1989 Μια νύχτα στον παράδεισο, Εμείς οι δυο, Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του, Πριν τελειώσει η νύχτα
  • 1990 20 μεγάλες επιτυχίες, Εσύ λέγε με έρωτα
  • 1991 Στα ξενυχτάδικα της αγκαλιάς σου, Μια νύχτα στο Λυκαβηττό, Πάρε αποφάσεις
  • 1992 Οι μεγάλες επιτυχίες
  • 1993 Ο Μητροπάνος τραγουδάει Σπανό
  • 1994 Η εθνική μας μοναξιά, 24 Ζεϊμπέκικα, Παρέα μ' έναν ήλιο
  • 1995 Τα 45άρια του Δημήτρη Μητροπάνου
  • 1996 30 χρόνια Δ. Μητροπάνος, τα λαϊκά μιας ζωής, ΖΟΟΜ '96, 16 χασάπικα, Τα ερωτικά, Τα πρώτα μου τραγούδια/1967-1975, Στου αιώνα την παράγκα
  • 1997 Ψάξε στ' όνειρό μας
  • 1998 Τα μεγάλα λαϊκά, Του έρωτα & της φυγής
  • 1999 Εντελβάις
  • 2001 Στης ψυχής το παρακάτω
  • 2003 Θα είμαι εδώ
  • 2004 Υπάρχει και το ζεϊμπέκικο
  • 2005 Πες μου τ' αληθινά σου
  • 2007 Για την καρδιά ενός αγγέλου
  • 2008 Στη Διαπασών
  • 2009 Τα τραγούδια της ζωής μου

Πηγή:http://el.wikipedia.org/?iframe=true&width=100%&height=100%