Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΕΑΝ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΑΙ ΤΟ 2012

Σε "μηδενική" απόσταση από την Γη περνά αστεροειδής τον ερχόμενο Φεβρουάριο

Δημοσιευμένη  εικόνα

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2013 ένας αστεροειδής πρόκειται να περάσει σε απόσταση αναπνοής από τη Γη, μια απόσταση που για τα αστρονομικά δεδομένα θεωρείται πρακτικά "μηδενική". Πρόκειται για τον αστεροειδή 2012 DA14 ο οποίος ήρθε "από το πουθενά" καθώς ανακαλύφθηκε μόλις στις αρχές του 2012 και πιο συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου από το αστεροσκοπείο του OAM Observatory, στην La Sagra της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστρονόμων ο 2012 DA14 πρόκειται να περάσει από τη Γη σε απόσταση 34.596 χλμ. μέσα δηλαδή από την τρoχιά της Σελήνης 0,09 LD (Lunar Distances) ακόμη και μέσα από τοις τροχιές των γεωσύγχρονων δορυφόρωνGPS και των κατασκοπευτικών που επιχειρούν από την συγκεκριμένη απόσταση!

Το μέγεθός του αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 45 μέτρα στη συνέχεια όμως αυτό αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στα 57 μέτρα, έχοντας μάζα περίπου 140.000+ μετρικών τόνων.

Αρχικά και με την ανακάλυψη του συγκεκριμένου αστεροειδή υπήρξε μια ανησυχία για πιθανή σύγκρουσή του με τη Γη, το Μάιο του 2012, όταν και διευκρινίστηκε με ακρίβεια η τροχιά του- η πιθανότητα αυτή αποκλείστηκε αφήνοντας ένα «παράθυρο» μόνο για το 2020 όπου και θα ξαναπεράσει κοντά από τον πλανήτη μας αλλά και αυτή η πιθανότητα στη συνέχεια θεωρήθηκε μηδαμινή.

Πάντως η κατάσταση της τροχιάς του κατά το πόσο σίγουροι είναι οι επιστήμονες για αυτή και πόσο όχι, ανέρχεται στο 4 με το 0 να αντιπροσωπεύει την πολύ καλή πρόβλεψη και το 9 την χειρότερη δυνατή.

Πάντως εάν το σώμα αυτό έπεφτε στη Γη θα προκαλούσε έκκληση ενέργειας ίση με 2,4 μεγατόνους ΤΝΤ – με την έκρηξη στην Tunguska της Ρωσίας να εκτιμάται στους 3 με 20 μεγατόνους- ικανή να εξαφανίσει μια ολόκληρη πόλη από προσώπου γης. Βέβαια ακόμη και αν κτυπούσε τη Γη θα ήταν πιο πιθανό να πέσει σε θάλασσα –καθώς το 70% του πλανήτη μας καλύπτεται από ωκεανούς- αλλά ακόμη και αυτή προοπτική θα φάνταζε και θα ήταν τρομακτική. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ανακαλύφθηκε πολύ αργά.

Τέτοια περιστατικά με αστεροειδείς να περνούν κοντά στη Γη συμβαίνουν σχετικά σπάνια. Το Φεβρουάριο ένας με διάμετρο 45 μέτρων πέρασε τόσο κοντά που η απόστασή του από τη Γη ήταν μικρότερη και από τους τηλεοπτικούς δορυφόρους! Τον περασμένο Νοέμβριο ένας άλλος με διάμετρο 360 μέτρα μπήκε ανάμεσα στη Γη και το φεγγάρι.

Το θέμα βέβαια και το ερώτημα σε αυτή την περίπτωση είναι τις θα γινόταν στην περίπτωση που ο αστεροειδής αυτός θα χτυπούσε τη Γη. Θα υπήρχε αρκετός χρόνος για να ετοιμαστεί κάποια αποστολή προς αναχαίτιση’ του; Ασφαλώς και όχι. Άρα τι θα μπορούσε να διασφαλίσει τη Γη από ένα μελλοντικό κακόβουλο αστεροειδή ο οποίος θα είχε τροχιά σύγκρουσης και θα εμφανιζόταν πραγματικά την τελευταία στιγμή;

Μόνο ένα πρόγραμμα μιας διαστημικής πλατφόρμας η οποία θα βρίσκεται μόνιμα στο διάστημα σε τροχιά έτοιμη να αναχαιτίσει τον εισβολέα έγκαιρα και όχι κατόπιν εορτής.

Δημοσιευμένη  εικόνα

defencenet.gr

ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΒΙΝΤΕΟ που θα μείνει στην ιστορία!
Ο Ν. Φάραντζ εξευτελίζει σε 100 δευτερόλεπτα τους Μπαρόζο και Ρομπάι
και υπερασπίζεται την Ελλάδα


Δημοσιευμένη  εικόνα


Αξίζει πραγματικά να αφιερώσετε μόλις 100 δεύτερα από τη ζωή σας για να ακούσετε όσα δεν μπορούν να που οι δικοί μας πολιτικοί!


Αφιερώστε μόλις 100 δευτερόλεπτα από την ζωή σας, και δείτε, τον σκεπτικιστή ευρωβουλευτή Νάϊτζελ Φάραντζ, να εξευτελίζει τον Ρομπάϊ και τον Μπαρόζο για την πολιτική τους έναντι της Ελλάδος και να λέει όσα περιμένουμε εδώ και τρία χρόνια, να πουν οι δικοί μας!

Και το «δικοί μας», βάλτε το κι αυτό εντός εισαγωγικών αν θέλετε, γιατί η χώρα μας, τραβάει τον κατήφορο της πολιτικής, μιας και ουδείς τολμά να πει, όσα λέει ο κ.Φάραντζ, λες και η πολιτική στην Ελλάδα, έπαθε … λάστιχο και έμεινε ακίνητη!

Δείτε το και θα καταλάβετε γιατί σήμερα, δεν έγραψα αυτά που είχα στο μυαλό μου!

Ήθελα απλά να αναφερθώ, σε όσα λέει σε 100 δεύτερα ο Νάιτζελ Φάραντζ... ειδικά στον επίλογό του:

«Οι απελπισμένοι άνθρωποι κάνουν απελπισμένες πράξεις

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ν. ΦΑΡΑΝΤΖ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ

Εκπαιδεύοντας τον νέο φοροφυγά…





Πόσα πτυχία οικονομικών χρειάζεται, άραγε, κανείς ώστε να καταλάβει ότι δεν μπορεί να εισπράξει από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν; 



 
 

Πόση σοφία απαιτείται ώστε να αντιληφθούν όσοι κρατούν τα ηνία της οικονομικής πολιτικής σε αυτόν τον τόπο ότι η συνεχιζόμενη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών αντικατοπτρίζει την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχει περιέλθει η πλειονότητα των πολιτών αυτής της χώρας;
Όσο καθυστερεί η προώθηση μιας ρύθμισης η οποία να καθιστά εφικτή, κατά τρόπο επίσημο και συντεταγμένο, την έστω σταδιακή και πάντως... μακροπρόθεσμη αποπληρωμή των οφειλών αυτών, όχι μόνον διακυβεύεται η ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού, καθώς κατακρημνίζονται τα έσοδα του κράτους, αλλά κυριότερα καλλιεργείται σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους η κουλτούρα του «δεν έχω, δεν πληρώνω».

Κτίζεται έτσι, με άλλα λόγια, μεταξύ ανθρώπων, νοικοκυραίων, οι οποίοι ήσαν συνεπείς έως τώρα στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, μια νέα κουλτούρα που «νομιμοποιεί» στη συνείδησή τους την αποφυγή των φορολογικών τους υποχρεώσεων, αφού προέχει η επιβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους, υπέρ των οποίων διαθέτουν το όποιο μηνιαίο εισόδημα τους απέμεινε…

Προς ακριβώς την ίδια κατεύθυνση επιδρά και η άτυπη τακτική που έχουν υιοθετήσει πολλές εφορίες στη χώρα, λέγοντας στον φορολογούμενο: «δώσε ό,τι έχεις, όποτε το έχεις», ώστε να μη χτυπήσει το καμπανάκι και αρχίσουν τα ειδοποιητήρια και οι κατασχέσεις…

Έτσι, σώζονται ίσως τα προσχήματα, δεν παύει όμως να καλλιεργείται και επισήμως η ίδια ακριβώς κουλτούρα της φοροαποφυγής.

Η υπερφορολόγηση, στην οποία υποβάλλεται εδώ και έναν χρόνο ο ελληνικός λαός, που επιβλήθηκε από την τότε κυβέρνηση μόνον και μόνον για την αποφυγή προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες είχε και έχει ανάγκη ο τόπος, δεν έχει γονατίσει μόνον την οικονομία, αλλά και τον κάθε έναν από εμάς.

Έχει βυθίσει τη χώρα σε ύφεση πέραν κάθε πρόβλεψης, έχει τσακίσει τις προοπτικές ανάκαμψης, έχει συντρίψει τη λεγόμενη μεσαία τάξη και έχει οδηγήσει στην ανέχεια μια ολοένα και αυξανόμενη μερίδα του πληθυσμού.

Όσο στερούνται οι άνθρωποι αυτοί ενός συντεταγμένου και ορθολογικού τρόπου, διαμέσου του οποίου θα μπορούν να διοχετεύσουν την όποια ρευστότητα τους απέμεινε, όχι μόνον θα ζουν δίχως όραμα, αλλά και θα προστρέχουν σε πρακτικές οι οποίες μακροπρόθεσμα μπορούν να αποδειχθούν καταστροφικές για τους ίδιους και το κοινωνικό σύνολο.

ΦΡΕΝΤΙ ΜΕΡΚΙΟΥΡΙ

Είκοσι χρόνια από το θάνατο του θρύλου Φρέντι Μέρκιουρι

Δημοσιευμένη  εικόνα




Σαν σήμερα, στις 24 Νοεμβρίου 1991, ο κόσμος της τέχνης «χάνει» τον frontman του γνωστού συγκροτήματος Queen, Φρέντι Μέρκιουρι. Ωστόσο, η χαρακτηριστική φωνή του, ο ιδιαίτερος ήχος των Queen, παραμένουν ζωντανές έως και σήμερα, μέσα από την δισκογραφική τους δουλειά. Αναμφίβολα, πρόκειται για πολιτιστική κληρονομιά μεγάλης αξίας, παρακαταθήκη για παλαιότερες αλλά και μεταγενέστερες γενιές ανθρώπων.



Το πραγματικό όνομα του Μέρκιουρι είναι Φαρόκ Μπουλσάρα. Είναι γεννημένος στην Ζανζιβάρη στις 5 Σεπτεμβρίου 1946, καρπός του έρωτα των Bomi και Jer Bulsara, οι οποίοι κατάγονται από την Ινδία. Ο Μέρκιουρι αργότερα αποκτά και μία νεότερη αδερφή, την Κασμίρα.

Το «Φρέντι» προκύπτει ως παρατσούκλι, όταν ο Μέρκιουρι βρίσκεται στο St. Peter’s School στην Ινδία, ένα αγγλικό οικοτροφείο αρρένων στον Παντσάνι. Το ταλέντο του νεαρού Μέρκιουρι κεντρίζει το ενδιαφέρον του τότε διευθυντή του σχολείου. Προτείνει στους Bom και Jer να αφήσουν τον γιο τους να παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου, πράγμα που τελικά γίνεται. Σε ηλικία δώδεκα ετών ο Μέρκιουρι συμμετέχει στο πενταμελές συγκρότημα The Hectics, το οποίο εμφανίζεται κυρίως σε σχολικές εκδηλώσεις.