Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

«Εάν τα βρείτε αλλάζουμε το μνημόνιο»


Ποια μέτρα συζητά να πάρει πίσω η Κομισιόν
Συμφωνία με την τρόικα για ένα πακέτο με έξι σημαντικές αλλαγές στο μνημόνιο θα μπορούσε να πετύχει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση στην Ελλάδα, αρκεί να σχηματιστεί γρήγορα και να κρατήσει τη χώρα στο παιχνίδι.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Κομισιόν, οι δανειστές της Ελλάδας, βλέποντας ότι ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε με την ψήφο του την πολιτική της σκληρής λιτότητας, αφήνουν ανοιχτό παράθυρο τόσο για επαναδιαπραγμάτευση στο μείγμα της πολιτικής που ακολουθείται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων όσο και για νέες παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών που μίλησαν στη Real News μια κυβέρνηση με ευρεία αποδοχή μπορεί τεκμηριωμένα να πετύχει μετά από συζήτηση με τους δανειστές τα εξής.

1. Την παράταση τουλάχιστον κατά 1 έτος (έως το τέλος του 2015) της προθεσμίας για τη μείωση των ελλειμμάτων.
2. Μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα των δανείων και του επίσημου τομέα.
3. Τη διατήρηση της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων.
4. Την ανάσχεση των μειώσεων ή και την αποκατάσταση ορισμένων συντάξεων.
5. Τη συγκράτηση των μισθών στον δημόσιο τομέα.
6. Μια μεγάλη μείωση του μέσου φορολογικού βάρους για τους μισθωτούς.

Ουσιαστικά, το μήνυμα που στέλνουν από την Κομισιόν στις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας είναι: «Βρείτε τα και συζητάμε αλλαγές στο μνημόνιο».

Το κεντρικό μήνυμα μεταφέρθηκε ήδη στην Αθήνα και τα αρμόδια στελέχη της Επιτροπής έχουν το «πράσινο φως» από τους πολιτικούς τους προϊστάμενους να διευκολύνουν την κατάσταση και μόλις πρόσφατα εξήγησαν σε αξιωματούχους ελληνικών πολιτικών κομμάτων, που δεν μετείχαν στην προηγούμενη κυβέρνηση, ότι «το μνημόνιο οικονομικών πολιτικών που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών και συμφωνιών που έχουν γίνει μεταξύ των δύο πλευρών και τελεί συνεχώς υπό αναθεώρηση.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ

13 - 5 - 12

Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του κόσμου

Γιγάντια εμπορικά κέντρα έτοιμα να καλύψουν όχι μόνο τις ανάγκες για ψώνια αλλά και την αναψυχή και διασκέδαση των επισκεπτών τους. Σας παρουσιάζουμε τα μεγαλύτερα εμπορικά κένρα του πλανήτη. Κάποια από αυτά αποτέλεσαν ιδιαίτερα επιτυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις κάποια άλλα όχι.
Το εντυπωσιακό είναι ότι σχεδόν όλα βρίσκονται στην Ασία και κανένα στην Ευρώπη!!!
10. Siam Paragon – Μπανγκόκ, Ταϋλάνδη (340000 τ.μ.)
Perierga.gr - Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα
9. Berjaya Times Square – Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία (370000 τ.μ.)
Perierga.gr - Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΚΟΛ.ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΣ

ΤΙ ΝΕΡΟ ΠΙΝΟΥΜΕ

Ακατάλληλο το νερό περιοχών Θεσσαλονίκης

Στις συγκεκριμένες περιοχές εντοπίστηκαν κολοβακτηρίδια, εντεροϊοί και νιτρώδη συστατικά λόγω επιβάρυνσης του εδάφους από λιπάσματα στις καλλιέργειες.
Συγκεκριμένα όπως γράφει το seleo.gr οι περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι: η Χαλάστρα και το Ανατολικό (δήμος Δέλτα), οι περιοχές του Λαγκαδά, Κολχικό, Δρακόντιο, Ανάληψη, Ξυλούπολη, Ευαγγελίστρια, Λευκοχώρι, Άσσηρος, Κριθιά, Κρυονέρι, Λοφίσκος και Ασκός, οι περιοχές του δήμου Βόλβης, Νικομηδινό, Νέα Απολλωνία, Βαμβακιά και Αρέθουσα, τα χωριά του δήμου Δέλτα, Χαλάστρα και Ανατολικό, ο Καστανάς και το Πρόχωμα από το δήμο Χαλκηδόνας, η Επανομή, οι Νέοι Επιβάτες και το Μεσημέρι από το δήμο Θερμαϊκού, ο Πεντάλοφος και η Νεοχωρούδα από το δήμο Ωραιοκάστρου καθώς και η Σουρωτή, η Αγία Παρασκευή και το Λιβάδι από το δήμο Θέρμης.
Σε κάποιες από τις περιοχές αυτές, όπως η Χαλάστρα και το Ανατολικό, το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια ενώ οι άνθρωποι γνωρίζουν καλά το θέμα και χρησιμοποιούν μόνο εμφιαλωμένο νερό.
Ωστόσο από τα τέλη του 2011 δεν έγιναν νέοι έλεγχοι καθώς δεν υπήρχαν προγραμματικές συμβάσεις με το ΑΠΘ, οι οποίες αναμένεται να υπογραφούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μετά τη θετική απόφαση που έλαβε σήμερα η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης.
Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Παντελής Κουκουλεκίδης, οι χημικοί έλεγχοι που κάνουν διαρκώς οι δήμοι στο πόσιμο νερό αποκαλύπτουν την παρουσία αρσενικού αλλά και νιτρωδών, στο Δήμο Δέλτα και την επαρχία Λαγκαδά που έχουν επιβαρυνθεί λόγω της χρήσης πολλών λιπασμάτων σε παλαιότερες καλλιέργειες. Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόμοια προβλήματα με νιτρώδη εντοπίζονται σε περιοχές με λεκάνες απορροής υδάτων (όπως η λεκάνη του Ανθεμούντα και η λεκάνη του Λαγκαδά) αλλά και περιοχές απορροής ποταμών (όπως η περιοχή του Δέλτα).
Οι λύσεις που προτείνονται σύμφωνα με τον κ. Κουκουλεκίδη αλλά και τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Ζιώγα, είναι η πραγματοποίηση γεωτρήσεων σε μεγαλύτερο βάθος, ή ανά δύο χωριά ώστε να εξυπηρετούνται περισσότερες περιοχές, η επέκταση του δικτύου της ΕΥΑΘ, που προσφέρει καλής ποιότητας νερό και γενικότερα ο επανασχεδιασμός του συστήματος τροφοδοσίας με νερό.
Σε αντίθεση με το πόσιμο νερό, πολύ καλά είναι τα αποτελέσματα των αναλύσεων για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης, τα οποία ελέγχονται από τις αρχές Μαίου κάθε εβδομάδα στις περιοχές της Περαίας, της Αγίας Τριάδας, της Επανομής, των Νέων Επιβατών, της Μηχανιώνας, του Αγγελοχωρίου, του Σταυρού, της Ασπροβάλτας και των Βραστών.

ΣΕΙΣΜΟΣ 4,1 ΡΙΧΤΕΡ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα, στις 23:46 του Σαββάτου, τρεις ασθενείς σεισμικές δονήσεις έγιναν δυτικά του όρους Άθως, στην περιοχή της Σάρτης, με την μεγαλύτερη να έχει μέγεθος 4 Ρίχτερ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Χρόνια Πολλά ΜΗΤΕΡΑ

Συνημμένη Εικόνα: manoula.png

13 Μαίου 2012: Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μητέρες του Κόσμου
Ο Μικρός ήταν πολύ κακόκεφος.
Κλείστηκε στο δωμάτιο
κι άρχιζε να στριφογυρίζει
κι όλα τα πράγματα ν΄ αναποδογυρίζει.
Τις ζωγραφιές από τον τοίχο ξεκολλούσε
Κι όλα τα παιχνίδια του χαλούσε.

«Θεέ μου!» είπε η Μαμά «τι έχεις πάθει;»

«είμαι ένα ανάποδος
και γκρινιάρης μικρός
και κανείς δε μ΄αγαπάει» είπε ο μικρός.

«Μικρέ μου» είπε η Μαμά « όπως και να ΄σαι,
εγώ πάντα θα σ΄αγαπώ».

« κι αν ήμουνα αρκούδος, πάλι θα με φρόντιζες
και θα μ΄ αγαπούσες;» ρώτησε ο Μικρός.

«Φυσικά» είπε η Μαμά.
«Εγώ θα σ΄ αγαπώ ό, τι κι αν γίνει»

«Αν όμως γινόμουν πράσινο έντομο,
πάλι θα μ΄αγαπούσες,
πάλι θα με αγκάλιαζες και θα με φιλούσες;»

«Φυσικά» είπε η Μαμά.
«Εγώ θα σ΄ αγαπώ ό, τι κι αν γίνει»

«Ό, τι κι αν γίνει;» είπε ο Μικρός και χαμογέλασε.
«Κι αν ήμουνα κροκόδειλος;»

«Θα σε αγκάλιαζα και θα σε αγαπούσα
και τη νύχτα θα σου τραγουδούσα»
είπε η Μαμά.

« Χαλάει ποτέ η αγάπη;»
ρώτησε ο Μικρός.
«Λυγίζει άραγε ποτέ και σπάει;
Κι αν ναι, μπορείς άραγε να
την κολλήσεις,
να τη φτιάξεις και να τη χτίσεις; »

«Α, δεν ξέρω» είπε η Μαμά « το μόνο που ξέρω
είναι ότι θα σ΄ αγαπώ για πάντα».

«Κι όταν πεθάνουμε και χαθούμε,
θα μ΄αγαπάς ακόμη;»
είπε ο Μικρός.
«Θα υπάρχει ακόμα η αγάπη;»

Η Μαμά πήρε στην αγκαλιά της
τον Μικρό και κοίταξαν μαζί
από το παράθυρο τον ουρανό.
Το φεγγαράκι έφεγγε ψηλά
και τ΄αστεράκια ήταν φωτεινά.
«Κοίτα, Μικρέ, τ΄αστεράκια
πώς λάμπουνε στον ουρανό.
Ξέρεις πως πολλά απ΄αυτά
έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια πια;»

«Τα βλέπεις όμως πώς φωτίζουν ακόμα στον ουρανό;

Η αγάπη μου είναι σαν τ΄ αστέρια: ποτέ δεν πεθαίνει
και πάντα φωτίζει»
.