Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

11 - 2 - 12
Οι πολιτικοί αρχηγοί και το οθωμανικό δίκαιο. Του Σ.Κούλογλου

Συνημμένη Εικόνα: 84588-sk0902bjjj.jpg


Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι το βασικότερο πρόβλημα της χώρας δεν είναι η οικονομία και το χρέος. Ούτε η τρόικα και οι εξωφρενικές απαιτήσεις της. Γιατί ούτε η κρίση ήρθε μόνη της, ούτε οι δανειστές: τους έφεραν τα ίδια κόμματα και οι ίδιοι πολιτικοί που πρωταγωνίστησαν και πάλι, με την αξιοθρήνητη κι εξοργιστική συμπεριφορά τους.



Στην αρχή της εβδομάδας, άρχισαν μαλώνουν για το ποιο κόμμα «έσωσε» τον 13ο και 14ο μισθό. Οι οποίοι στην ουσία, αριθμητικά δηλαδή, περικόπτονται, αφού μειώνεται ο βασικός. Γι αυτό άλλωστε η τρόικα δεν τους ζήτησε να κόψουν και τον... ενδέκατο, κάτι που σίγουρα θα αποδέχονταν, για να σώσουν, υποτίθεται, τη χώρα.

Στην πραγματικότητα, ήταν μια αγωνιώδης μάχη για να σώσουν τα εκλογικά τους ποσοστά. Από ποιήματα μέχρι θεαματικές αποχωρήσεις από την σκηνή των συνομιλιών, όλα τα όπλα του θεάτρου χρησιμοποιήθηκαν για τον ευγενή σκοπό. Ο κ.Καρατζαφέρης, που έχει αρχίσει και χάνει την ψυχραιμία του, καθώς η «Χρυσή Αυγή», που το παίζει αντισυστημικά, του παίρνει τους ψηφοφόρους, δήλωσε ότι δεν θα συναινέσει σε μέτρα που θα ξεκινήσουν την επανάσταση (φτου κακά) στην Ευρώπη.

Το ΠΑΣΟΚ του –ακόμη εδώ- κ. Παπανδρέου, το οποίο εμφανίζει πλέον μονοψήφια εκλογικά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, ζητάει να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου μέχρι τον Οκτώβριο του 2013, με την ελπίδα ότι ίσως υπάρχει Θεός και γίνονται θαύματα. Χθες ο κ. Σαμαράς δεν κρατήθηκε και δήλωσε ανοιχτά ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για εκλογές από την σημερινή. Σε μια χώρα όπου οι πολίτες έχουν κυριολεκτικά παγώσει, ακούγοντας την λαίλαπα των νέων μέτρων, οι πολιτικοί αρχηγοί και οι φατρίες τους πρέπει να είναι οι μόνοι άνθρωποι, σε όλη τη χώρα, που σκέπτονταν τις εκλογές.

Από την πλευρά του, βέβαια, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει κάποιο δίκιο: αν δεν γίνει τώρα πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. (το για πόσο καιρό θα μείνει, έχει από καιρό φανεί ότι δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα). Γιατί τα νέα μέτρα είναι τόσο αδυσώπητα και θα προκαλέσουν τέτοια ύφεση, ώστε σε 6 μήνες θα κυνηγάνε στους δρόμους αυτούς που θα τα υπερψηφίσουν τις επόμενες ημέρες. Αλλωστε, επειδή και αυτό το πακέτο μέτρων θα αποδειχθεί καταστροφικό, οι δανειστές θα επανέλθουν ζητώντας συμπληρωματικά, προκειμένου να δώσουν την ερχόμενη δόση. Γι αυτό και δεν έχει καμιά λογική η αποδοχή του νέου πακέτου: και εξ αιτίας του, σε μερικούς μήνες η χώρα θα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση από την σημερινή.

Από όσους υποστηρίζουν, ή ανέχονται, τα νέα μέτρα, λέγεται συχνά ότι η χώρα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να τα αποδεχθεί, ως το μικρότερο κακό. Δίνοντας ρεσιτάλ φαυλότητας και κουτοπονηριάς στα τρίμηνα που μεσολαβούν ανάμεσα στις δόσεις των δανείων, αυτή η ανίκανη ομάδα των ανεπάγγελτων ανθρώπων φέρνει κάθε φορά τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και στο παρά 5 ρωτάει δημαγωγικά: «γιατί έχει κανείς, καμιά άλλη πρόταση ώστε να μην χρεοκοπήσουμε; Καλύτερα δεν είναι να αναβληθεί η εκτέλεση μας για μερικούς μήνες;».

Φυσικά υπάρχουν άλλες προτάσεις, αλλά αυτές προϋποθέτουν την χάραξη μιας άλλης στρατηγικής εξόδου από τον φαύλο κύκλο. Από στάση πληρωμών ή μορατόριουμ για το χρέος, την έκδοση ενός εσωτερικού ομολόγου που θα κινητοποιήσει και τον πατριωτισμό των Ελλήνων, μέχρι και την ουσιαστική διαπραγμάτευση των συμφωνιών με τους δανειστές, που να υπολογίζει και τα αδύνατα σημεία της άλλης πλευράς(πχ γαλλικές εκλογές αυτή την εποχή) και συγχρόνως να δημιουργήσει συμμαχίες και μια άλλη εικόνα για την χώρα στην διεθνή κοινή γνώμη: ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι Ελληνες αυτή τη στιγμή, μπορεί να συγκριθεί μόνο με την μεταχείριση που είχαν οι Εβραίοι πριν από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το γεγονός ότι οι πολιτικοί μας δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή, αν σε λίγο στους δρόμους του Βερολίνου ή του Παρισιού θα μας βάζουν κίτρινο αστέρι στο πέτο, έχει την εξήγηση του. Είναι λογικό να μαλώνει ο κ. Σαμαράς που υποστηρίζει τις επικουρικές συντάξεις με τον κ. Παπανδρέου που είναι υπέρμαχος των κυρίων, από την στιγμή που η ώρα της σύνταξης πλησιάζει και για τους δύο. Για τους υπόλοιπους όμως πολίτες, που βλέπουν τον ουρανό να τους πέφτει στο κεφάλι, η προηγούμενη διαμάχη θυμίζει απλώς ηττημένους, που έχουν μεν αποδεχθεί ότι ο νικητής του πολέμου θα εφαρμόσει πάνω τους το οθωμανικό δίκαιο, αλλά φιλονικούν για τη μάρκα της βαζελίνης.

www.tvxs.gr

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

EΛΛΗΝΕΣ...Επιλέξτε τη συναλλαγή που επιθυμείτε!!

Συνημμένη Εικόνα: dask.png



Συνημμένη Εικόνα: 423870n.jpg

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Αυτό που θα εμφανίζουν τα μηχανήματα των Τραπεζών απο Δευτέρα

...Μην Αιφνιδιαστείτε!!



ΠΕΡΣΙ ΣΤΕΛΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ

Η Κύπρος μας στέλνει τρόφιμα και ρούχα

Εκδήλωση με στόχο τη συλλογή τροφίμων και ρουχισμού για οικογένειες στην Ελλάδα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση θα διοργανώσει το ΡΙΚ, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Κύπρου

ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η Αναπνοή της Γης...

Δείτε, τον παγκόσμιο χάρτη γεννήσεων και θανάτων σε αληθινό χρόνο.
Είχα απο καιρό κατά νου  να κάνω αυτή την ανάρτηση, έψαξα και βρήκα την διεύθυνση,ειναι εκπληκτικό φίλοι μου ενας παγκόσμιος χάρτης που δείχνει σε πραγματικό χρόνο τις γεννησεις , τους θάνατους ,αλλα και τη ρύπανση που υφίσταται η ατμοσφαιρα μέσω των  εκπομπών  του διοξειδίου του άνθρακα σε κάθε χώρα.
Πατώντας την υπερσύνδεση σας βγάζει αμέσως τον χάρτη ο ήλιος συμβολίζει τις γεννήσεις η μάυρη κουκίδα τους  θανάτους.
Η κόκκινος χρωματισμός είναι η εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα .
Αν βάλετε τον κένσορα σε κάθε χωρα θα σας βγάλει πληθυσμό, γεννησεις και θανάτους ανα λεπτό.
Στη χώρα μας καθε 4,6 λεπτά πεθαινει ενας άνθρωπος ,ενω κάθε  5,6 λεπτά γεννιέται.

Πατήστε την υπερσύνδεση
http://breathingearth.net/

ΒΡΑΖΙΛ ΚΑΡΝΑΒΑΛ

11 Φεβρουαρίου 2012
Aυτές οι βραζιλιάνες καρναβαλίστριες... είναι πύραυλοι!
Aυτές οι βραζιλιάνες καρναβαλίστριες... είναι πύραυλοι!








ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΕΡΟΣΑΚΟΙ

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Με έσωσαν τα τεράστια ψεύτικα στήθη μου!...

Δήλωσε μοντέλο μετά από τροχαίο!...

Το μοντέλο που βλέπεις στη φωτογραφία, έγινε γνωστό και όχι άδικα, για τα ...

τεράστια ενθέματα σιλικόνης που έχει τοποθετήσει στο στήθος του! Για την ακρίβεια κρατάει στα ...χέρια της το ρεκόρ των μεγαλύτερων ενθεμάτων στήθους στον κόσμο!







Mπορεί το αποτέλεσμα της προσθετικής στήθους της 32χρονης Sheyla, να είναι άσχημο και αντιαισθητικό, αλλά αυτά τα τεράστια ψεύτικα στήθη, της έσωσαν τη ζωή!



Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή... Το μοντέλο, πηγαίνοντας προχθές στο σπίτι του στο Χιούστον του Τέξας μετά από ένα πάρτυ, ελαφρώς μεθυσμένη, έχασε τον έλεγχο του αυτoκινήτου της με αποτέλεσμα, να συγκρουστεί με ένα δέντρο! Δεν φορούσε ζώνη και θα είχε τραυματιστεί πολύ άσχημα, αν δεν την έσωζαν τα ...τεράστια στήθη της, που λειτούργησαν ως αερόσακοι!





"Αν δεν είχα  το στήθος μου, σίγουρα θα είχα σκοτωθεί"! δήλωσε το μοντέλο στα media! H Sheyla έχει κάνει 30 πλαστικές αυξητικής  στήθους, οπότε είναι πολύ...  χαρούμενη που της φάνηκαν χρήσιμα για μια ακόμη φορά...!


ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΥΓΙΕΙΝΟ (ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ)

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Ρόφημα για αδυνάτισμα; Ναι, είναι δυνατόν!


Όταν η φύση αποφασίζει να σε βοηθήσει στη μάχη σου με τα περιττά κιλά, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά...

Μιλάμε για γρήγορο και υγιεινό αδυνάτισμα που δεν θα το καταλάβεις κιόλας! Τι γιατί; Γιατί απλώς θα πίνεις το ευεργετικό ροφηματάκι σου με την ωραία γεύση...

Κάνε σύμμαχο τη φύση και δεν θα χάσεις!

Τι θα χρειαστείς

1 κουταλιά του γλυκού πράσινο τσάι (αποξηραμένο)
1 κουταλιά του γλυκού φασκόμηλο (αποξηραμένο)
1 κουταλιά του γλυκού μάραθο (αποξηραμένο)
1 κουταλιά του γλυκού άνηθο (αποξηραμένο)
1 μεγάλη φλούδα από κόκκινο μήλο
3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
Πώς το κάνεις

1. Βράζεις σε ένα κατσαρολάκι 2 ποτήρια νερό και μόλις κοχλάσουν, τα αποσύρεις από το μάτι.

2. Ρίξε στην κατσαρόλα με το βρασμένο νερό όλα τα υλικά εκτός από το μηλόξυδο και άφησέ τα για καμιά ωρίτσα.

3. Σούρωσε κατόπιν το μείγμα και πρόσθεσε το ξύδι, ανακατεύοντας καλά.

Αποθηκεύεις κάπου το θαυματουργό «μαντζούνι» και πίνεις μισό φλιτζανάκι 3 φορές την ημέρα, κατά προτίμηση μισή ώρα πριν από το φαγητό. Θα την κάνει τη δουλειά του...

delamagen.gr

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Ζητάν 325 εκ. ευρώ... Εμείς στα γρήγορα, τους βρήκαμε 500 !!!


Αει στα τσακίδια καραγκιόζηδες

Πάνω από 500 εκ. ευρώ ΦΠΑ χρωστάνε οι Γερμανοί του αεροδρομίου μας

Αρνούνται να καταβάλουν ΦΠΑ δέκα ετών

Οι Γερμανοί αξιώνουν μειώσεις των χαμηλών συντάξεων και σφίξιμο του ελληνικού ζωναριού, την ίδια στιγμή όμως φαίνεται πως χρωστούν 500.000.000 ΦΠΑ στο ελληνικό κράτος και αρνούνται να τα καταβάλουν !
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Παρόν , από το 2001, η εταιρία Διεθνείς Αερολιμένας Αθηνών , της οποία κύριος μέτοχος είναι η γερμανική Hochtief δεν καταβάλλει στο Δημόσιο τον ΦΠΑ τον οποίο εισπράττει, έχοντας κατοχυρωθεί πίσω από το επιχείρημα ότι έχει δικαίωμα συμψηφισμού, χωρίς όμως να υπάρχει ίχνος τέτοιου δικαιώματος.

Μόνο για τα χρόνια 2001, 2002 και 2003 ο οφειλόμενος ΦΠΑ ανέρχεται σε 150.000.000 ευρώ και συνολικά ξεπερνά τα 500.000.000.

ΠΕΣ ΠΕΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Θησαυρός 10 τρισ. στα πόδια των Ελλήνων


Ένας υπόγειος θησαυρός που κρύβει 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο εντοπίστηκε νοτίως της Κρήτης.

Το συγκεκριμένο κοίτασμα αποτελεί το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως.

Αν υπολογίσουμε και τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα της Ευρώπης που εντοπίστηκαν στη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία – Θράκη), που η συνολική τους αξία αγγίζει τα 38 δισ. ευρώ, τότε η αξία των φυσικών πόρων στη χώρα φτάνει τα 10 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Ναι, καλά διαβάσατε, η αξία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS, μπορεί να μας βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο και να δημιουργήσει νέα δεδομένα για τη χώρα μας. ...

Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία. Έχουμε και μια δυνατή αμυντική βιομηχανία που φτιάχνει από άρματα και τζιπ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ-ΕΛΒΟ ως προηγμένα συστήματα λέιζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα όπως έκανε το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων(ΚΕΑ) στο Ελληνικό.

Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ. Μέχρι και .ΠΟΡΣΕ(!) φτιάχνομε στην Κατερίνη ( δείτε στο Διαδίκτυο την βιομηχανία REPLICAR HELLAS). Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.

Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόνοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόνοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόνοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνια.

Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!