Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

04 Ιουλίου 2013
 
Μουζουράκης:
 
Για την Ελλάδα, τις ανασφάλειες του, την κρίση αλλά και την καλύτερη στιγμή της ζωής του, μίλησε ο Πάνος Μουζουράκης.
Ο καλλιτέχνης που αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Hangover», παραδέχτηκε πως «μερικές φορές αισθάνομαι ότι ποτέ δεν έχω συνέλθει από το hangover».
Μιλώντας για τον εθισμό που είχε στο αλκοόλ, λέει ότι «η μη αποδοχή του κόσμου ήταν αυτή που με έσπρωξε στο αλκοόλ. Με έκανε να αισθανθώ πως είμαι πιο αποδεκτός!»
Σχολιάζοντας την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, δανείζεται μια πολύ ιδιαίτερη φράση του

Αρκά:
«Οι Έλληνες είμαστε σαν το ταμπόν. Ζούμε στο ωραιότερο μέρος του πλανήτη, τη χειρότερη περίοδο».
 
www.star.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ << ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ >>

«Μπλoκάρει» όλες τις επιστροφές φόρου εισοδήματος

9:00 4/7

«Μπλoκάρει» τις επιστροφές φόρου εισοδήματος, ανεξαρτήτως ποσού, το υπουργείο Οικονομικών. Οι επιστροφές φόρου θα περνούν από ηλεκτρονικό «κόσκινο» και θα δίνονται στους φορολογούμενους ύστερα από διασταύρωση των στοιχείων της δήλωσης.

«Μπλoκάρει» όλες τις επιστροφές φόρου εισοδήματος


Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη για τους δικαιούχους που είναι φορολογικά ενήμεροι η ΓΓΠΣ εκδίδει και αποστέλλει μαζί με το εκκαθαριστικό σημείωμα ενσωματωμένη ειδοποίηση επιστροφής φόρου εισοδήματος.

 
Στις περιπτώσεις που οι δικαιούχοι δεν είναι φορολογικά ενήμεροι η ΓΓΠΣ εκδίδει εκκαθαριστικά με ενημέρωση ότι η επιστροφή θα διενεργηθεί από τη ΔΟΥ. Στην περίπτωση αυτή δεν θα απαιτείται η προσκόμιση στη ΔΟΥ των σχετικών με τη δήλωση δικαιολογητικών.
Για δηλώσεις που μετά τη διασταύρωση των δηλωθέντων ποσών με τα τηρούμενα ηλεκτρονικά αρχεία στη ΓΓΠΣ απαιτείται έλεγχος των πρωτότυπων δικαιολογητικών, αυτές δεν θα εκκαθαρίζονται άμεσα.
Η ΓΓΠΣ θα ενημερώνει τους υπόχρεους ότι προκειμένου να γίνει η εκκαθάριση της δήλωσής τους πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν με συστημένη επιστολή εκτύπωση της υποβληθείσας δήλωσης με τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ φορολογίας εισοδήματος εντός 15 εργάσιμων ημερών.
Μετά την παραλαβή και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τη ΔΟΥ και εφόσον αυτά είναι ορθά, η ΔΟΥ θα ενημερώνει άμεσα τη ΓΓΠΣ, προκειμένου να γίνει η εκκαθάριση της δήλωσης. Εάν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι πιστωτικό και οι φορολογούμενοι είναι φορολογικά ενήμεροι, θα εκδίδεται και θα αποστέλλεται στους δικαιούχους μαζί με το εκκαθαριστικό σημείωμα ενσωματωμένη ειδοποίηση επιστροφής φόρου εισοδήματος.


 

ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΔΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Η μαγεία των χρωμάτων
Colour Me: Η μαγεία των χρωμάτων
Colour Me: Η μαγεία των χρωμάτων
Colour Me: Η μαγεία των χρωμάτων
Colour Me: Η μαγεία των χρωμάτων
Colour Me: Η μαγεία των χρωμάτων
Colour Me: Η μαγεία των χρωμάτων

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ

04 Ιουλίου 2013
 
TO HΞΕΡΕΣ;;; Που καταλήγει το 80% από τις PHOTOS που ανεβάζεις στο Facebook;;;
 
Τι έδειξε πρόσφατη έρευνα του Internet Watch Foundation. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο οργανισμός Internet Watch Foundation, ο οποίος είναι... εγκατεστημένος στο Λονδίνο, το 88% των φωτογραφιών με γυμνούς εφήβους καταλήγουν και χρησιμοποιούνται σε πορνογραφικά sites.
Η μελέτη έδειξε, οι φωτογραφίες αυτές υποκλέπτονται από «παρασιτικούς» ιστότοπους, οι οποίοι τις χρησιμοποιούν για πολύ κακούς σκοπούς.Χαρακτηριστικό της τρομακτικής διάστασης που έχει πάρει το φαινόμενο αυτό είναι ότι εντός 48 ωρών, οι ειδικοί του IWF εντόπισαν 12.224 φωτογραφίες και videos, που είχαν δημοσιευτεί σε 68 διακριτικά sites, blogs και κοινωνικά δικτύων, το περιεχόμενο των οποίων ήταν ακατάλληλο.
Συνολικά η μελέτη έδειξε ότι 10.776 εξ αυτών, δηλαδή το 88 %, υποκλάπηκαν και στη συνέχεια δημοσιεύτηκα σε άλλους ιστότοπους.
 
 
Οι γυμνές εικόνες συχνά βρίσκονται σε κλεμμένα κινητά τηλέφωνα ή αποστέλλονται μέσω e-mail ή mms.«Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία ανωνυμίας όπου οι νέοι έχουν την ανάγκη να δείξουν ότι υπάρχουν, διψάνε για αναγνώριση», υπογραμμίζει για τη γαλλική free-press Metro, o κοινωνιολόγος Michel Fize.
«Μία ανάγκη να είσαι κάπου ένας σταρ. Όμως αν ο Warhol είπε ότι μπορούμε όλοι να είμαστε διάσημοι για ένα τέταρτο της ώρας, με το Internet, αυτό το τέταρτο μπορεί να διαρκέσει για όλη τη ζωή.», συμπλήρωσε ο ίδιος.Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που συμβεί το κακό και η φωτογραφία ενός εφήβου βρεθεί σε κάποιο ανεπιθύμητο site, δεν αρκεί να διαγράψει το λογαριασμό που διατηρεί, ώστε να εξαφανίσει τα ίχνη του.Άμα με κάποιο τρόπο η γυμνή φωτογραφία περάσει στο Διαδίκτυο, ο έλεγχος χάνεται προειδοποιεί ο IWF.

ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

04 Ιουλίου 2013
 
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - ΜΑΥΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΑΕΡΙΟ! Ποιες πόλεις της Ελλάδος κρατούν στα χέρια τους το ΜΕΛΛΟΝ της παγκόσμιας οικονομίας;;;
 
«Πωλητήριο» μπαίνει από σήμερα στα πρώτα πακέτα σεισμικών δεδομένων, που διεξήγαγε η νορβηγική εταιρεία Petroleum Geo Services (PGS) στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.
Σύμφωνα με το Εθνος, τέσσερις περιοχές καταδεικνύουν «μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική» σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων (φυσικού αερίου και πετρελαίου).
Η πρώτη περιοχή ξεκινά από τα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, στα όρια με την Αλβανία, και εκτείνεται προς τα κάτω, στους Παξούς και στους Αντίπαξους, μέχρι και τη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου απέναντι από τον Αμβρακικό Κόλπο.
Η δεύτερη περιοχή είναι δυτικά της Κεφαλονιάς και φτάνει μέχρι την τρίτη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατάκολου.
Τέλος, κοιτάσματα εντοπίστηκαν και στην περιοχή νότια της Κρήτης.
Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων είναι «σημαντικά» και με «μεγάλες δυνατότητες».
 
Ασ. Παπαγεωργίου: «Απαιτούνται χρόνια για να δούμε εάν είναι εκμεταλλεύσιμα τα κοιτάσματα
 
Το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν οι εταιρίες για τα ελληνικά κοιτάσματα επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου τονίζοντας όμως πως αν και οι πρώτες εκθέσεις είναι ενθαρρυντικές η ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτεί χρόνια. Ειδικότερα, ο κ. Παπαγεωργίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Ηλία Κασιδιάρη (Χ.Α.) εξήγησε ότι οι μελέτες σεισμικότητας δείχνουν ότι υπάρχουν ενδείξεις κοιτασμάτων και πρόσθεσε ότι «το επόμενο στάδιο αφορά μελέτη χωροθέτησης προκειμένου να βγουν τα οικόπεδα για να γίνουν οι έρευνες και να διαπιστωθεί πόσο μεγάλο είναι το κοίτασμα και εάν είναι εκμεταλλεύσιμο». Επισήμανε όμως πως για να ολοκληρωθεί η διαδικασία απαιτούνται χρόνια εξηγώντας πως « Ακόμα και όταν γνωρίζεις ότι ένα οικόπεδο έχει κοίτασμα και ξεκινούν οι γεωτρήσεις ο μέσος όρος χτυπημάτων για να βρεις το κοίτασμα είναι 3.000 χτυπήματα. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ακολουθείται το πρόγραμμα κανονικά. Μπαίνουμε στην 2η φάση και αρχές του 2014 θα ξεκινήσουν οι δημοπρασίες οικοπέδων».
 
Ηλ. Κασιδιάρης: «Οι υδρογονάνθρακες δεν είναι μακαρόνια»
 
Πέραν αυτών ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε και στον αγωγό TAP σημειώνοντας ότι η επένδυση στην Ελλάδα είναι ύψους 1,5 δις ευρώ ενώ θα δημιουργηθούν 2.000 εργασίες άμεσα και 10.000 έμμεσα. Τόνισε ότι τα φορολογικά οφέλη θα ξεπεράσουν τα 320 εκατ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε από το υπουργείο να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το όλο θέμα εξηγώντας ότι «στο κείμενο που μας μοιράσατε αντί για ελληνικούς υδρογονάνθρακες αναφέρεται υδατάνθρακες. Εδώ δεν μιλάμε για μακαρονάδες. Προφανώς ο υπάλληλος του υπουργείου που έγραψε το κείμενο θα φανταζόταν παστίτσιο»
 
«Πωλητήριο» στα πρώτα πακέτα σεισμικών δεδομένων
 
Τα προς πώληση δεδομένα καλύπτουν μία τεράστια θαλάσσια έκταση 18.500 τετρ. χιλιομέτρων και στην ουσία αποτελούν το πρώτο βήμα στην πορεία προκήρυξης γύρων παραχωρήσεων για έρευνες υδρογονανθράκων, που σύμφωνα με τον υπ. Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη προγραμματίζεται για το 2014.
Μαζί με τα 12.500 χλμ δεδομένων από τις έρευνες των Νορβηγών η PGS θα πουλήσει και άλλα 6.000 χλμ στοιχείων από παλαιότερες έρευνες που βρίσκονται στο Εθνικό Αρχείο Υδρογονανθράκων.
Υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρεί το χρονοδιάγραμμα, εντός του α' εξαμήνου του 2015 θα κατακυρωθούν σε εταιρείες οι περιοχές για έρευνες και θα ξεκινήσουν άμεσα οι πρώτες εκτιμητικές γεωτρήσεις, που αναμένεται να διαρκέσουν ως το 2018-2019.
protothema.gr

ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΜΙΑΖΕΙ ΔΥΝΑΤΟ

Δείτε φωτογραφίες που κάνουν «το αδύνατο να μοιάζει δυνατό»..!

Δημοσιευμένη  εικόνα



Στην ομιλία του, στο TED του Λονδίνου, o φωτογράφος Erik Johansson είπε ότι ο ουρανός είναι το όριο του.

O σπουδαίος φωτογράφος Erik Johansson γεννήθηκε το 1985 στη Σουηδία.
Σήμερα μένει και δραστηριοποιείται στο Βερολίνο, με κεντρικό άξονα της δουλειάς του, «το αδύνατο να μοιάζει δυνατό».
Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να σιδερώνει τον εαυτό του ή μια βάρκα να επιπλέει σ' ένα λιβάδι;
Με αυτές τις σουρεαλιστικές ιδέες ασχολείται ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, ξεπερνώντας τα ρεαλιστικά όρια.
Ο Erik Johansson εργάζεται στους πιο μεγάλους εμπορικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.


Η εκστρατεία έλαβε τέτοιες διθυραμβικές κριτικές, με πάνω από 15,9 εκατομμύρια προβολές μέχρι σήμερα στο YouTube.
Στην ομιλία του, στο TED του Λονδίνου, o καλλιτέχνης κατέστησε σαφές ότι ο ουρανός είναι το όριο του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν συλλέγω στιγμές, καταγράφω ιδέες. Για μένα η φωτογραφία είναι απλά ένας τρόπος για να συλλέξω υλικό και να υλοποιήσω τις ιδέες στο μυαλό μου. Αντλώ έμπνευση από τα πράγματα γύρω μου στην καθημερινή ζωή . Παρά το γεγονός ότι μία φωτογραφία μπορεί να αποτελείται από εκατοντάδες στρώσεις, θέλω πάντα να μοιάζει σαν να έχουν όλες αιχμαλωτιστεί. Κάθε νέο σχέδιο είναι μια νέα πρόκληση και ο στόχος μου είναι το αδύνατο να γίνει δυνατό»

Δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες του:

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα
 

ΑΘΩΟΣ Ο ΣΩΡΡΑΣ - ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Αθώος ο Σώρρας για την υπόθεση των 600 δις. “Μαγειρεμένο το χρέος και θα το αποδείξω” (video)

Δημοσιευμένη  εικόνα


"Τον επόμενο μήνα θα γίνουν μερικά πράγματα που ίσως να εκπλήξουν τους Έλληνες απανταχού της γής. Να θυμάστε ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΛΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ".


Δεν διασπείρει ψευδείς ειδήσεις απεφάνθη το δικαστήριο!
Το Πλημμελειοδικείο Αθηνών στη συνεδρίαση της Παρασκευής κήρυξε αθώο τον Αρτέμη Σώρρα ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Ο επενδυτής κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μετά από δύο μηνυτήριες αναφορές, μία του Άδωνι Γεωργιάδη (υπουργού Υγείας) και του γνωστού «τηλεπανελίστα» Γιάννη Δαραβίγκα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΚΗΣ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΤΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΑΜΠΡΑΚΗ"

ΣΤΙΣ 28 Ιουνίου, 2013, ημέρα Παρασκευή Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΡΑΞΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ & Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΑΜΨΕ!
Ο ΚΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΡ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΘΩΟΙ.

ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ ΑΞΙΑΣ 600 ΔΙΣ ΔΟΛ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΚΗΔΕΜΟΝΕΥΟΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΜΠΙΟΥ, ΝΑ ΠΙΣΤΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΟΛΙΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ
ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ ΚΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Αγαπητοί Συνέλληνες,