Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΠΙΣΙΝΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ

3 ελληνκές πισίνες στις πιο εντυπωσιακές του κόσμου... κατά την βρετανική Sun!!!


3 ελληνκες πισινες στις πιο εντυπωσιακες του κοσμου... κατα την βρετανικη Sun!!!

Κάποιες στέκονται σε κορυφές βράχων με εκπληκτική θέα, άλλες γίνονται ένα με τη θάλασσα, άλλες κρέμονται στις άκρες κτιρίων ή βρίσκονται σε παραδεισένιους κήπους ξενοδοχείων. Πισίνες. Είναι όλες υπέροχες, αλλά καλύτερες είναι οι ελληνικές...
Η βρετανική εφημερίδα Sun ασχολείται με τις ωραιότερες πισίνες του κόσμου και μεταξύ των 14 που έχει επιλέξει φιγουράρουν τρεις ελληνικές. Στην Ελούντα, στην Σαντορίνη και σε ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί που ο συντάκτης δεν γνωρίζει. Προφανώς αλίευσε την φωτογραφία, δίχως διευκρινίσεις...
Η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου βρίσκεται στο θέρετρο του San Alfonso Del Mar στη Χιλή. Κόστισε 700 εκατ. δολάρια και γεμίζει με 66 εκατ. γαλόνια νερού.

Χιλή

Ελούντα

Μαλδίβες

Αιγαίο

Σαντορίνη



ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ

Δωρεάν διακοπές του ΕΟΤ
Δωρεάν διακοπές του ΕΟΤ- Ολόκληρη η λίστα με τα καταλύματα









Δόθηκε στη δημοσιότητα ο κατάλογος...
με τα καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εξαήμερων διακοπών για την περίοδο 2013-2014.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει αναλυτικά τα καταλύματα ανά περιφέρεια και νομό, και ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται καταλύματα σε όλη τη χώρα και όλων των ειδών, όπως ξενοδοχεία, επιπλωμένες κατοικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ, ενώ τα στοιχεία των καταλυμάτων θα επικαιροποιούνται ανάλογα, κατά τον συνεχιζόμενο έλεγχο.

Δείτε εδώ αναλυτικά τον κατάλογο με τα καταλύματα

Η διανομή των δελτίων για τις εξαήμερες διακοπές θα αρχίσει από τα ΚΕΠ από τις 19 Ιουλίου, ενώ όπως τονίζεται μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας ή του Ταμείου Νομικών:


-Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.

- Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της.

- Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, πρώην ΤΑΕ οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας. Εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, του Ταμείου Νομικών.

- Συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., το οποίο ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε., πρώην ΤΑΕ Τ.Σ.Α.,ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ και οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας.

- Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ.

- Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005)

- Ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.

- Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α. προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.

- Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου. Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας ή από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

- Πολύτεκνοι (τέσσερα τέκνα και άνω): Οι πολύτεκνοι που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων δικαιούνται δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».


ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΠΑΛΙ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Υπάρχει ΝΑΟΣ μέσα στη... ΘΑΛΑΣΣΑ!!! (PHOTOS)
Ο Pura Tanah Lot είναι ένα ινδουιστικός ναός στα νοτιοδυτικά του νησιού Μπαλί της Ινδονησίας, ο οποίος βρίσκεται σε μια βραχώδη προεξοχή 50 μέτρα από την ακτή, μέσα στη θάλασσα. Το όνομα «Tanah Lot» σημαίνει «τόπος στη μέση της θάλασσας», και αφορά στη θέση του ιερού, το οποίο οι πιστοί μπορούν να προσεγγίσουν εύκολα, περπατώντας μέσα στη θάλασσα και στη συνέχεια σκαρφαλώνοντας τα βράχια. Σε μια μικρή σπηλιά, στους πρόποδες του ιερού βράχου, υπάρχει μια πηγή γλυκού νερού, η οποία χύνεται στη θάλασσα και φυλάσσεται από ιερείς.
Η δημιουργία του ιερού αποδίδεται στον ιερέα Danghyang Nirartha ο οποίος κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στις αρχές του 16ου αιώνα στην περιοχή, αναπαύθηκε στο βράχο αυτό, ο οποίος βρισκόταν στην ακτή. Εκεί κατασκεύασε με τους μαθητές του το ησυχαστήριό του, ενώ με το πέρασμα των χρόνων το νερό πλημμύρισε την ακτή και ο βράχος βρέθηκε στο νερό. Ο ναός συγκεντρώνει πολλούς πιστούς από την ενδοχώρα αλλά και ξένους επισκέπτες, ενώ ο βράχος αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία στο Μπαλί.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΑ UFO ΥΠΗΡΧΑΝ

Βρέθηκε περίεργο αντικείμενο 5000 ετών που αποτελεί μέρος ενός αρχαίου αγνώστου προηγμένου μηχανισμού!!! (PHOTOS)

Αυτό το περίεργο αντικείμενο που δημιουργήθηκε πριν από 5.000 χρόνια φαίνεται να είναι μέρος ενός ...
αρχαίου άγνωστου προηγμένου μηχανισμού.

Τον Ιανουάριο του 1936, ένας παράξενος δίσκος ήρθε στο φως στην άκρη του οροπέδιου της Βόρειας Σακκάρα, περίπου 1,7 χλμ βόρεια από την Πυραμίδα του Djoser στην Αίγυπτο. Ο δίσκος από σχιστόλιθο παραμένει ανεξήγητο μυστήριο. Η ανακάλυψη του μυστηριώδους προϊστορικού τεχνουργήματος, που πολλοί θεωρούσαν ως μια συσκευή, έγινε στο λεγόμενο Μασταμπά του Sabu (Tomb 3111, c. 3.100-3.000 π.Χ.) από έναν διάσημο, Βρεταννό αιγυπτιολόγο τον Walter Bryan Emery (1902-1971). Ο Sabu ήταν γιος του Φαραώ Aneddzhiba (πέμπτος κυβερνήτης της πρώτης δυναστείας της αρχαίας Αιγύπτου) και ανώτερος υπάλληλος ή διαχειριστής μιας πόλης ή επαρχίας, ενδεχομένως, που ονομάζεται "αστέρι της οικογένειας του Horus".