Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Η ΤΡΕΛΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΖΩΑ

Ζώα μεγιστάνες!


Τα περίεργα αυτού του κόσμου δεν τελειώνουν ποτέ! Το ξέρατε ότι βαθύπλουτοι ιδιοκτήτες άφησαν τεράστιες κληρονομιές στα κατοικίδιά τους, καθιστώντας τα μεγιστάνες του πλούτου;

Σύμφωνα με το Petplan τα παρακάτω είναι τα πλουσιότερα ζώα στον κόσμο.

Trouble (σκύλος): 8.000.000 ευρώ
Ο Trouble, ένα μαλτέζικο τερριέ, επιβεβαίωσε το όνομά του (μπελάς) όταν το 2007 οι συγγενείς της Leona Hemsley προσέβαλαν τη διαθήκη της και κατάφεραν να περιορίσουν την περιουσία του κατά 6 εκατ. ευρώ. Με τα υπόλοιπα 8 βέβαια ο Trouble συνεχίζει να ζει πολυτελώς στη Νέα Υόρκη.

Blackie (γάτα): 10.000.000 ευρώ
Η πλουσιότερη γάτα του πλανήτη. Ο ιδιοκτήτης της, Ben Rea άφησε όλη του την περιουσία στο Blackie και σε ιδρύματα για γάτες.

Gigoo (χήνα): 11.000.000 ευρώ
Ο Miles Blackwell δώρισε στο φτερωτό φίλο του, το Gigoo, 10 εκατ. λίρες ένα χρόνο μετά το θάνατο της συζύγου του.

Toby Rimes (σκύλος): 33.000.000 ευρώ
Ο Toby είναι ο τελευταίος απόγονος μιας γενιάς καννίς, η περιουσία των οποίων χρονολογείται από το 1931, όταν η Ella Wendel άφησε στο κατοικίδιό της 15 εκατ. δολάρια. Με τα χρόνια η περιουσία μεγάλωσε και έφτασε πλέον τα 33 εκατ. ευρώ!

Kalu (χιμπατζής): 58.000.000 ευρώ
Ενώ οι υπόλοιποι του είδους του διαβιούν στα δέντρα, ο Kalu, που κληρονόμησε την περιουσία της Patricia O’Neill, ζει πολυτελώς στη βίλλα του στο Κέηπ Τάουν.

Gunther IV (σκύλος): 250.000.000 ευρώ
Το πλουσιότερο κατοικίδιο του πλανήτη, ο Gunther IV, κληρονόμησε την τεράστια περιουσία του από την κόμισσα Karlotta Libenstein. Είναι ένας μεγιστάνας του real estate καθώς ιδιοκτήτης αρκετών κατοικιών, μεταξύ των οποίων η έπαυλη της Μαντόνα στο Μαϊάμι. Διαθέτει τον προσωπικό του μπάτλερ ενώ το γεύμα του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και χαβιάρι!



Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Στο σκαμνί ανώτερα στελέχη του Υπ. Οικονομικών... επιτέλους έγινε η αρχή!!!!!  

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση εις βάρος της περιουσίας του Δημοσίου και των ΟΤΑ, ασκήθηκε σε βάρος του πρώην γενικού επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών (επί θητείας Γιώργου Αλογοσκούφη), Βασίλη Σαμέλη, ο οποίος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος των διεφθαρμένων επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών που διενεργούσαν «παράνομους» επανέλεγχους σε Δήμους και Κοινότητες αλλά και επιχειρήσεις… σβήνοντας πρόστιμα-«μαμούθ».
Εκτός από τον...
 κ. Σαμέλη (στον οποίο επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα) διώκονται 13 ακόμα ανώτατα (πρώην και νυν) στελέχη του Υπουργείου καθώς και εφοριακοί υπάλληλοι, οι οποίοι κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση εις βάρος της περιουσίας του Δημοσίου και των ΟΤΑ.
Αντίθετα οι εισαγγελείς του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δεν άσκησαν δίωξη εναντίον τεσσάρων άλλων υπαλλήλων που είχαν κληθεί να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου, καθώς δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής τους.
Ζημία ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ
Από την πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση την οποία πραγματοποίησαν έμπειροι εισαγγελικοί λειτουργοί, προέκυψε ότι από τους παράνομους επανελέγχους το ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε κατά ένα δις ευρώ!
Από το υλικό της δικογραφίας προκύπτει ότι ο τρόπος δράσης των επίορκων υπαλλήλων ήταν πολύ απλός.
Μετά τον τακτικό, αρχικό, έλεγχο τον οποίο διενεργούσαν οι ελεγκτές της αρμόδιας υπηρεσίας σε δήμους ή επιχειρήσεις και τον καταλογισμό προστίμων που έφθανε από χιλιάδες μέχρι και εκατομμύρια ευρώ, ο εκάστοτε ελεγχόμενος αντί να προσφεύγει στα αρμόδια φορολογικά δικαστήρια έκανε αίτηση επανελέγχου στο εν λόγω «κύκλωμα». Στη συνέχεια, κατόπιν εντολής του κ. Γενικού, συγκεκριμένοι, επίορκοι, οικονομικοί επιθεωρητές πραγματοποιούσαν τους επανελέγχους-μαϊμού οι οποίοι «έσβηναν» τις φορολογικές παραβάσεις και τα καταλογισθέντα πρόστιμα.
Αρνούνται τις κατηγορίες
Στα υπομνήματά τους οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων υπεραμύνθηκαν της «νομιμότητας» των επανελέγχων αρνούμενοι τις κατηγορίες. Υπήρξαν όμως και καταθέσεις οι οποίες επέρριψαν ευθύνες στον «κ. Γενικό» τον οποίο κατονόμασαν ως τον άνθρωπο που κινούσε τα νήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κύκλωμα των «επίορκων» επιθεωρητών άρχισε να ελέγχεται ύστερα από ανώνυμες επιστολές οι οποίες έφθασαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αρκετοί εκ των κατηγορουμένων εξακολουθούσαν μέχρι σήμερα να προσφέρουν τις… υπηρεσίες τους στο υπουργείο Οικονομικών χωρίς να έχουν ελεγχθεί ούτε πειθαρχικά!
Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβασθεί τη Δευτέρα σε τακτικό ανακριτή ο οποίος θα αρχίσει να καλεί τους κατηγορούμενος σε απολογία

ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ

Έκλεισε το ΚΕΝ στην Κόρινθο...αλλά άνοιξαν νέο ΚΕΝ στα Γιαννιτσά ο Βενιζέλος και η Τζάκρη

Το καλό παράδειγμα έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, αποδεχόμενος στο Συμβούλιο Άμυνας να κλείσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Κορίνθου, δηλαδή του νομού...

ΝΕΑ BMW M5

Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Ερχεται η νέα BMW M5

Με κινητήρα V8 twin turbo αντί του ατμοσφαιρικού V10, απόδοση που ξεπερνάει τους 555 ίππους, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και κορυφαίες επιδόσεις, η νέα M5 είναι πιο «καυτή» και γρήγορη από ποτέ.
Η μεγάλη αλλαγή της νέας M5 είναι αναμφισβήτητα ο νέος twin turbo κινητήρας V8 4,4 λίτρων, οποίος και...
 αντικαθιστά τον ατμοσφαιρικό V10 των 5,0 λίτρων. Η γερμανική εταιρεία προχώρησε σε αυτή την κίνηση, προκειμένου να μπορεί να αντεπεξέλθει στις οδηγίες της Ε.Ε. περί μειωμένων εκπομπών ρύπων. Παρότι ορισμένοι θεωρούσαν ότι κάτι τέτοιο θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην απόδοση του αυτοκινήτου, προσφέρει μεγαλύτερη δύναμη και ταυτόχρονα μειωμένη κατανάλωση καυσίμου κατά 25% και συνεπώς εκπομπές ρύπων.

Ο νέος V8 αποδίδει περισσότερους από 555 ίππους και 680 Nm ροπής, με την ισχύ να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 7 σχέσεων με διπλό συμπλέκτη. Το κιβώτιο διαθέτει λειτουργία Drivelogic και έχει εξελιχθεί με βάση τα χαρακτηριστικά του κινητήρα.

Το αυτοκίνητο φέρει στον εξοπλισμό νέα ανάρτηση και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με την ονομασία «M Differential». Το τελευταίο, κατανέμει τη ροπή ανάλογα με τη διαφορά ταχύτητας ανάμεσα στους πίσω κινητήριους τροχούς, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να κατανείμει ακόμα και το 100% στον τροχό με τη μεγαλύτερη πρόσφυση.

ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ

Πρωταθλητές στην φοροδιαφυγή οι Ιταλοί

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζει να βρίσκεται η φοροδιαφυγή στην Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

H ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ USA

Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Απέφυγαν τη “στάση πληρωμών” οι ΗΠΑ - 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα έμεναν χωρίς δουλειά


Δραματικές διαβουλεύσεις και συμφωνία στο παρά πέντε για τον προϋπολογισμό
- Θα γίνει η μεγαλύτερη περικοπή δαπανών στην ιστορία των ΗΠΑ
- "Δεν θα αποφάσιζα τέτοιο πρόγραμμα υπό άλλες συνθήκες"  δήλωσε ο Ομπάμα

Γεφύρωσαν τις διαφορές τους Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί και τα βρήκαν στις περικοπές του προϋπολογισμού. Το θρίλερ που προηγήθηκε ωστόσο δείχνει πόσο ευάλωτη είναι η ίδια η αμερικανική οικονομία.

Η συμφωνία επετεύχθη μία ώρα πριν την προθεσμία, η οποία αν είχε χαθεί θα έκλειναν πολλές δημόσιες υπηρεσίες των ΗΠΑ. Τα κόμματα συμφώνησαν σε περικοπές 38 δισ. δολαρίων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα χαιρέτισε τη συμφωνία και προετοίμασε τους Αμερικανούς για “επώδυνες” περικοπές. “Προγράμματα στα οποία ο κόσμος βασίζεται θα κοπούν. Σημαντικά έργα υποδομής θα καθυστερήσουν. Όσο για εμένα, κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα έκανα τέτοιες περικοπές” ανέφερε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε μάλιστα για τις μεγαλύτερες περικοπές” στην ιστορία της χώρας, ωστόσο υπογράμμισε ότι η Αμερική πρέπει να αρχίσει να ζει “με τα μέσα που διαθέτει” και να μην τα υπερβαίνει.

Αν δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία από σήμερα η κυβέρνηση θα έπρεπε να εκδόσει οδηγία για κλείσιμο πολλών υπηρεσιών που θα άφηνε χωρίς δουλειά 800.000 υπαλλήλους.



Σημειώνεται ότι το έλλειμμα του αμερικανικού προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο του 2011 ανέρχεται στα 830 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 113 δισ. δολάρια, περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ ξεπέρασε φέτος τα 14 τρισεκατομμύρια δολάρια.

ΦΕΤΕΛ-- POLE POSITION

Poleman και στη Μαλαισία ο Φέτελ!


Στα.. κρύα του λουτρού άφησε τον Χάμιλτον ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος ήρθε στο τέλος των κατατακτήριων να "κλέψει" μέσα από τα χέρια του πιλότου της McLaren την pole position. Στη δεύτερη θέση ο Χάμιλτον, τρίτος ο Γουέμπερ…

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Κατασχεθέντα εμπορεύματα η αιτία της συμπλοκής στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων


Δυο νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες το αποτέλεσμα συμπλοκής αθίγγανων και αλλοδαπών από το Πακιστάν. Τα επεισόδια ξεκίνησαν σε καταυλισμό απέναντι από το ΧΥΤΑ της Άνω Λιοσίων.

ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Τραγωδία στην άσφαλτο στη Γερμανία


Τουλάχιστον 8 νεκροί και 130 τραυματίες είναι ο απολογισμός ενός απίστευτου δυστυχήματος στον εθνικό δρόμο 19 της Γερμανίας.
Περισσότερα από 80 οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους όταν μια αμμοθύελλα περιόρισε την ορατότητα των οδηγών στο ελάχιστο. Επιβατηγά αυτοκίνητα συγκρούστηκαν με μεγάλα φορτηγά, νό ένα όχημα μεταφοράς εύφλεκτου υλικού εξεράγη.

Οι εικόνες από τον αυτοκινητόδρομο σοκάρουν και τα σωστικά συνεργεία δίνουν πραγματική μάχη για να απεγκλωβίσουν τους υπόλοιπους οδηγούς


PROTO THEMA