Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ

Ο Στουρνάρας πιέζει την ΔΕΗ για 50% έκπτωση στην οφειλή Μυτιληναίου!

Συνημμένη Εικόνα: ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.jpg


Πολύ καιρό τώρα, διαβάζουμε σε οικονομικές εφημερίδες και ιστότοπους, για το χρέος του Ευάγγελου Μυτιληναίου προς την ΔΕΗ. Ο κος Μυτιληναίος είναι επικεφαλής ενός εξαιρετικά κερδοφόρου Ομίλου, ο οποίος ανακοίνωσε κερδοφορία 99,4 εκατομμύρια ευρώ το 9μηνο του 2011 και πολλές επιχειρήσεις του, συνεργάζονται με την ΔΕΗ.


Το χρέος του επιχειρηματία προς την Δημόσια επιχείρηση έχει ανέλθει στα 140 εκ.ευρώ και ανεβαίνει με ρυθμούς 15 εκ.τον μήνα. Η ΔΕΗ, ποιούσα την ανάγκη φιλοτιμία, απέστειλε τον λογαριασμό στην "Αλουμίνιο Ελλάδας", με την σημείωση οτι αν δεν πληρωθεί, μέχρι την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, θα σταματήσει η Επιχείρηση να παρέχει ρεύμα.

Και εδώ ξεκινάει το δράμα του κου Μυτιληναίου. Ο οποίος αντί να πάει στο ταμείο, όπως ίσως θα κάναμε εμείς, οι πληβείοι, είχε μια καλύτερη ιδέα. Πήγε, ως άριστος, στον κο Στουρνάρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπήρξε συνάντηση Μυτιληναίου-Στουρνάρα για το θέμα και ο υπουργός έσκυψε στο θέμα με κατανόηση. Με την κατανόηση που τον διακρίνει.

Έκτοτε ο υπουργός οικονομικών επικοινωνεί συνεχώς με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κο Αρθούρο Ζερβό, απαιτώντας έκπτωση 50% στην οφειλή Μυτιληναίου! Δηλαδή, ένα δώρο 70 εκατομμυρίων ευρώ! Πρός τιμήν του, ο κος Ζερβός αρνείται να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, γεγονός που μπορεί να του στοιχίσει μέχρι και την θέση του προέδρου της ΔΕΗ...

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει μαζέψει "φέσια" από ανεξόφλητους λογαριασμούς, ύψους 1.2 δις ευρω, με ενα ποσοστό μεγαλύτερο του 46% να είναι από εμπορικούς καταναλωτές (καταστήματα και επιχειρήσεις). Το θέμα έχει φτάσει μέχρι την Βουλή, με τα στοιχεία για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς του πρώτου εξαμήνου του 2011.

Να μην ξεχάσουμε οτι αυτά τα στοιχεία επικαλείται και η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη όταν αποφασίζει αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ως την προφανή λύση στο έλλειμα της Επιχείρησης.

Ο κος Στουρνάρας πρέπει να δείξει την ίδια κατανόηση και για τα προβλήματα της ΔΕΗ. Μπορεί να μην είναι πολιτικός αλλά πλέον δεν ανήκει στον επιχειρηματικό κόσμο. Είναι Υπουργός Οικονομικών (όλων) των Ελλήνων και ας μην τον εξέλεξαν οι ίδιοι. Αλλα σίγουρα δεν μπορεί να είναι Υπουργός ΣΕΒ.

Πηγή:TVXS.GR

ΤΕΧΝΗ ΜΕ ΧΕΡΙΑ

ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Θεσσαλονικιός σπάει το μονοπώλειο της NASA... Πως κατάφερε να φωτογραφίσει τη Β.Ελλάδα από την στρατόσφαιρα;
Ημερομηνία: 12 Σεπτεμβρίου 2012
Θεσσαλονικιος σπαει το μονοπωλειο της NASA... Πως καταφερε να φωτογραφισει τη Β.Ελλαδα απο την στρατοσφαιρα; ΒΙΝΤΕΟ
Tράβηξε φωτογραφίες της Β. Ελλάδας από... τη στρατόσφαιρα!
Οι φωτογραφίες που εξασφαλίζει η NASA και απεικονίζουν τον πλανήτη μας από ψηλά, είναι αναμφίβολα εντυπωσιακές. Ωστόσο, η διαστημική υπηρεσία δεν έχει πλέον το «μονοπώλιο» σε τέτοιου είδους εικόνες.

Ένας Θεσσαλονικιός, ο Κώστας Ταματέας, αποφάσισε να δοκιμάσει να τραβήξει τις δικές του φωτογραφίες από ψηλά. Και τα κατάφερε!

Δίχως να είναι ηλεκτρονικός, χρειάστηκε τρία ολόκληρα χρόνια έρευνας και ανάπτυξης προκειμένου να κατασκευάσει και να τελειοποιήσει το σύστημα που θα του εξασφάλιζε τις λήψεις από τη ύψος 38 χιλιομέτρων. Το όνομα αυτού «SlaRos Project».

Τα «near space projects», σχέδιο που υλοποίησε και ο Κώστας Ταματέας, βασίζονται στα «Μπαλόνια Μεγάλου Υψόμετρου» ή high-altitude balloons (ΗΑΒ). Πρόκειται για μη επανδρωμένο μετεωρολογικό μπαλόνι δεμένο με ένα αλεξίπτωτο καθώς και με ένα φορτίο που περιέχει ηλεκτρονικό εξοπλισμό όπως ραδιοπομπούς, κάμερες, συστήματα δορυφορικής πλοήγησης και εντοπισμού καθώς και διάφορους αισθητήρες.

Το μπαλόνι γεμίζει με ήλιο ή υδρογόνο και απελευθερώνεται. Ανυψώνεται και όταν φτάσει σε σημείο όπου δεν υπάρχει ατμοσφαιρική πίεση, διογκώνεται και σκάει. Όταν αυτό συμβεί, τον «έλεγχο» αναλαμβάνει το αλεξίπτωτο προκειμένου να προσγειώσει το φορτίο με ομαλό τρόπο. Τα συστήματα πλοήγησης αξιοποιούνται προκειμένου να βρεθεί το φορτίο και να ανακτηθούν οι λήψεις που έγιναν.

Στο σύστημα που κατασκεύασε ο Κώστας Ταματέας, σχεδόν όλα συστήματα και το software είναι αυτοσχέδια. Το γεγονός ότι δεν ήταν ηλεκτρονικός, κάνει την προσπάθεια ακόμη πιο εντυπωσιακή!

Το μπαλόνι, απελευθερώθηκε στις 19 Ιουλίου 2012, έφτασε σε ύψος 38.884 μέτρων και κατέγραψε εικόνες απίστευτης ομορφιάς από τη Βόρεια Ελλάδα. Η «αποστολή» του ολοκληρώθηκε και προσγειώθηκε σε ένα χωράφι στη Θεσσαλονίκη. Ένα απρόσμενο σφάλμα στο σύστημα τηλεμετρίας, δυσκόλεψε την ανεύρεση του καθώς οι συντεταγμένες που έδινε ήταν λάθος. Μετά από 6 ημέρες αναζήτησης σε λάθος περιοχή, το πρόβλημα εντοπίστηκε, επιλύθηκε και το φορτίο με τις πολύτιμες φωτογραφίες έφτασε στα χέρια του Κώστα Ταματέα.

Μάλιστα, οι ζημιές ήταν μηδενικές και έτσι θα επαναχρησιμοποιηθεί σε επόμενες αποστολές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρακάτω εικόνα με τον Όλυμπο επελέγη σαν «Earth Science Picture of the Day», ενώ το «SlaRos Project» παρουσιάζεται από τον Κώστα Ταματέα στη φετινή ΔΕΘ από τις 8 μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την πτήση, αλλά και την κατασκευή του «SlaRos Project»...