Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ 2ου ΚΥΚΛΟΥ(THE WALKING DEAD)

ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

RED BULL STRATOS: Τα 4:19’’ της ελεύθερης πτώσης από το διάστημα (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ο Νιλ Άρμστρονγκ έκανε ένα βήμα από το διάστημα, ο Φέλιξ Μπομγκάρντνερ έκανε ολόκληρο... άλμα! Από τη στρατόσφαιρα στη Γη, σώος, αβλαβής και... ρέκορντμαν!
Έβαλε σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή αλλά έκανε αυτό που ονειρευόταν και προετοίμαζε τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο 43χρονος Αυστριακός Φέλιξ Μπομγκαρντνερ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που σε ελεύθερη πτώση έσπασε το φράγμα του ήχου. Έπεσε από υψόμετρο 39 χιλιάδων μέτρων στην ερήμο του Νέου Μεξικού.

Η "ελεύθερη πτώση" του αλεξιπτωτιστή διήρκεσε 4 λεπτά 19 δεύτερα, με τελική ταχύτητα τα 1.137 χλμ. την ώρα. Τελικά μέχρι την προσγείωση, μετά το άλμα στο κενό από το αερόστατο, κύλησαν 9 λεπτά, 9 δεύτερα. Το αλεξίπτωτο ήταν ανοικτό στα τελευταία 4 λεπτά, 44 δεύτερα.

Ο Αυστριακός κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το εγχείρημα μετά από προετοιμασία πέντε ετών. Και έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορούσε να πάθει «απώλεια συνείδησης κατά την πτώση, πιθανόν μοιραία για την ίδια του την ζωή».

Το άλμα του θα μελετηθεί τώρα από τη σκοπιά της ιατρικής και της αεροναυτικής και θα χρησιμεύσει στους αστρονάυτες.

Τριάντα πέντε κάμερες, στο έδαφος και από ελικόπτερο, μία πάνω στη στολή του Αυστριακού, απαθανάτισαν το ιστορικό εγχείρημα, που μεταδόθηκε live στο YouTube, 65 ολόκληρα χρόνια αφότου ο Αμερικανός πιλότος Τσακ Γέγκερ με αεροπλάνο κατέρριψε το φράγμα του ήχου.

Ο αμερικανός σμηναγός Τζο Κίτινγκερ το 1960 είχε πηδήξει με αλεξίπτωτο από αεροπλάνο, όμως από μικρότερο του Μπομγκάρτνερ ύψος (περίπου 31 χιλιάδων μέτρων), κατέχοντας έως τώρα το ρεκόρ κατηγορίας.

Το παρακινδυνευμένο... άλμα του «ατρόμητου Φέλιξ» παρακολούθησαν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι. Περισσότεροι από επτά εκατομμύρια το είδαν μόνο από το You Tube, ενώ εκατομμύρια μηνύματα στάλθηκαν μέσω Facebook και Twitter.

Το βίντεο του άλματος μεταδόθηκε με καθυστέρηση 20 δευτερολέπτων για να προλάβουν τα τηλεοπτικά δίκτυα να κόψουν τις εικόνες σε περίπτωση καταστροφής...










Πηγή: newsit.gr

ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Από 13 δισ. ευρώ οφειλών εισπράξαμε μόλις 19 εκατ. ευρώ!

Στοιχεία για την πορεία ελέγχου και είσπραξης της λίστας των μεγαλοοφειλετών κατέθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης στη Βουλή έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη...
Επιπροσθέτως, ο υφυπουργός επισημαίνει ότι πραγματοποιούνται παράλληλες έρευνες για να διαπιστωθεί εαν ορισμένοι εκ των μεγαλοοφειλετών περιλαμβάνονται και στη λίστα εμβασμάτων ή σε εκείνη με όσους αγόρασαν ακίνητα στη Μεγάλη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη, από το σύνολο των μεγαλοοφειλετών επιλέχθηκαν κατά προτεραιότητα 1.500 περιπτώσεις με οφειλές ανω των 5.000.000 ευρώ. Τα συγκεκριμένα στοιχεία επεξεργάστηκαν από 21 ελεγκτές κατά το διάστημα 01.5.2012 έως 31.08.2012 και προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

-Δημιουργήθηκαν και ελέγχονται 459 φάκελοι υποθέσεων συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής 13.095.089.165,90 ευρώ

-Εξ’ αυτών έχουν επιβληθεί 134 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 143 υποθέσεις είναι σε πτώχευση και 14 σε ειδική εκκαθάριση.

-Στο σύνολο της ανωτέρω ληξιπρόθεσμης οφειλής:

Α) εισπράχθηκε ποσό 19.062.985,11 ευρώ

Β)  διαγράφηκε ποσό 29.485.785,35 ευρώ, που αφορά πρόστιμα ΚΒΣ για τα οποία εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις καθώς και δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Γ) Σε αναστολή είσπραξης βρίσκεται το ποσό των 282.900.195,65 ευρώ.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μαυραγάνης εξηγεί ότι ο  γενικός διευθυντής φορολογικών ελέγχων έχει λάβει ήδη στοιχεία από την ΚΕΠΥΟ προκειμένου να διασταυρώσει εάν στους 1.500 οφειλέτες υπάρχουν, φυσικά πρόσωπα, διοικούντες νομικών προσώπων ή συγγενείς τους οι οποίοι περιλαμβάνονται στο αρχείο των τόκων καταθέσεων στο εξωτερικό και αν είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Μεγάλη Βρετανία.

Πέραν αυτών ο υφυπουργός επισημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί αρχείο στο TAXIS για τις 1.500 υποθέσεις, με συγκεκριμένα κριτήρια ώστε να διαμορφωθεί μια γενική εικόνα για κάθε υπόθεση με πληροφορίες:

-Για τα χρέη κάθε οφειλέτη ανα ΔΟΥ

-Τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις αρμόδιες ΔΟΥ

-Ελεγχο υποβολής δηλώσεων Φ.Ε., ΦΠΑ, Ε9 κλπ

Τέλος, σημειώνει ότι η «Επιχειρησιακή Μονάδα είσπραξης» η οποία ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2011 ενισχύθηκε με 23 νέους ελεγκτές και σήμερα αριθμεί συνολικά 38 υπαλλήλους.

Πηγή: protothema.gr