Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

O παππούς στην ...Μύκονο!!

Ένας παππούς 82 χρονών, πρόσφατα χήρος λέει να πάει στη Μύκονο για να δει επιτέλους τι γίνεται σε αυτό το νησί.
Κλείνει δωμάτιο για 4 μέρες λοιπόν και πάει…
Ρωτάει στο ξενοδοχείο που γίνεται ο τρελός χαμός στο νησί και του λένε «Στο super paradise φυσικά«….
Έτσι κούτσα-κούτσα πάει στην παραλία… και θολώνει!!!
Κορμιά να λιάζονται…να χορεύουν να γίνεται της τρελής….
Κάθεται σε μια μεριά ώσπου περνά μια γκομενάρα από μπροστά του και του παππού του σηκώνεται!!!!
«Με φώναξες παππού;» ρωτάει η κοπέλα!!!
«Όχι κοπέλα μου!! Εγώ δεν…» και πριν προλάβει, η κοπελιά είναι από πάνω του και τον αρχίζει στα ωραία!!!Τρελαίνεται ο παππούς… Έχει πάθει την πλάκα του…, είναι μες την τρελή χαρά!!!!
Μετά από καμιά ώρα του έρχεται να κλάσει!! Γυρίζει να κλάσει λοιπόν και ένας νταβραντισμένος και του λέει «Με φώναξες παππού;»
«Όχι αγόρι μου!! Εγώ δεν...» και πριν προλάβει, ο μάγκας είναι από πίσω του και τον αρχίζει στα ωραία!!!
Ο παππούς είναι να πέσει να πεθαίνει!!!
Σοκαρισμένος πάει πίσω στο ξενοδοχείο έντρομος… Ζητάει τον λογαριασμό για να φύγει αμέσως!!! Τον ρωτάει λοιπόν η receptionist γιατί θέλει να φύγει, και γυρνάει ο παππούς και της λέει:
«Κοίτα κορίτσι μου, εμένα μου σηκώνεται σπάνια…, αλλά κλάνω πενήντα φορές την ημέρα!!!!!


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/

ΣΑΝ ΕΜΑΣ

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Πόσο οργανωμένοι είναι οι Ιάπωνες!

Όλοι θαύμασαν την οργάνωση και την ετοιμότητα των Ιαπώνων ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Μεσα σε 4ημερες ξαναφτιαξαν τον δρομο, αν ηταν εδω...

ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΤΡΩΜΕ

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Η σημασία των αμινοξέων για τον οργανισμό

Ο ρόλος τους είναι τόσο δομικός όσο και λειτουργικός
«Φάε την σαλάτα σου, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες….Πιες τον χυμό σου, είναι γεμάτος βιταμίνη C… Μην ξεχνάς το γάλα σου, θα σε προμηθεύσει με το τόσο σημαντικό ασβέστιο…».
Αυτές, αποτελούν μερικές μόνο από τις...
 καθημερινές έννοιες της μητέρας που ενδιαφέρεται να προσφέρει στο παιδί της, την καλύτερη δυνατή διατροφή. Σχεδόν ποτέ όμως δε θα προτρέψει «Φάε το κοτόπουλο σου, είναι καταπληκτική πηγή αμινοξέων»… Αλήθεια πόσοι γονείς γνωρίζουν τι είναι ουσιαστικά τα αμινοξέα?

Τα αμινοξέα λοιπόν, αποτελούν τις μικρές εκείνες «ψηφίδες», οι οποίες συνθέτουν μια πρωτεΐνη που μπορούμε να βρούμε στο κρέας, στο ψάρι, στο κοτόπουλο, στο αβγό. Οι πρωτεΐνες αυτών των τροφών ονομάζονται υψηλής βιολογικής αξίας, έχουν δηλαδή στην σύνθεση τους όλα εκείνα τα αμινοξέα που ο οργανισμός δεν μπορεί από μόνος του να συνθέσει και συνεπώς πρέπει να προσλάβει από την τροφή. Τα αμινοξέα αυτά λέγονται απαραίτητα και είναι τα εξής 9:

• Ιστιδίνη
• Ισολευκίνη
• Λευκίνη
• Λυσίνη
• Μεθειονίνη
• Φαινυλαλανίνη
• Θρεονίνη
• Τρυπτοφάνη
• Βαλίνη

Την ίδια στιγμή, πρωτεΐνες που βρίσκουμε σε φυτικές τροφές (δημητριακά, όσπρια) μπορεί να μην εμπεριέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, τουλάχιστον σε ικανά ποσά ώστε να ονομάζονται υψηλής βιολογικής αξίας, παραταύτα αν συνδυαστούν μεταξύ τους ή με κάποια ζωικά τρόφιμα, μπορεί εύκολα να «καλύψουν» τα κενά τους και να μας δώσουν καλής «ποιότητας» πρωτεΐνες.

Τα φασόλια για παράδειγμα δεν έχουν επαρκή ποσά θειούχων αμινοξέων, την ίδια στιγμή που το σταρένιο ψωμί δεν έχει την κατάλληλη ποσότητα του αμινοξέος λυσίνη. Όταν όμως συνδυαστούν μεταξύ τους (φασόλια με ψωμί) τότε προσδίδουν στον οργανισμό μας, τα αμινοξέα που χρειάζεται σε σωστές ποσότητες..

Άλλα παραδείγματα «συνεργασίας» και συνδυασμού των πρωτεϊνών των τροφών είναι το ρυζόγαλο, το φακόρυζο (φακές με ρύζι), τα όσπρια με τυρί, κ.λ.π.

Τα αμινοξέα έχουν για τον ανθρώπινο οργανισμό τόσο δομικό όσο και λειτουργικό ρόλο. Από 20 αμινοξέα (τα 9 απαραίτητα και ακόμα 11) ο οργανισμός μας συνθέτει τις δικές του πρωτεΐνες (όπως για παράδειγμα την αιμοσφαιρίνη), ενώ κάποια άλλα αμινοξέα κατέχουν σημαντικό ρόλο σε μεταβολικές διεργασίες.

Ένα από τα τελευταία, με σημαντικό ενδιαφέρον για την παιδική διατροφή είναι η ταυρίνη. Το φυσικό αυτό αμινοξύ έχει εξαιρετικά σημαντικές επιδράσεις στην υγεία μικρών και μεγάλων. Η ταυρίνη υπάρχει σε μεγάλη συγκέντρωση στους μύες, στον εγκέφαλο και στην καρδιά και παίζει καθοριστικό ρόλο στο νευρικό σύστημα, στη θερμορύθμιση, στη διαχείριση του ασβεστίου από τα κύτταρα και στην ενδογενή διαδικασία αποτοξίνωσης.

Η ταυρίνη έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και παρόλο που δεν θα την βρείτε στους πίνακες με τα απαραίτητα αμινοξέα, αποτελεί για τα βρέφη απαραίτητο αμινοξύ που το προμηθεύονται διαμέσου του θηλασμού. Στα πρόωρα βρέφη παρατηρείται απώλεια ταυρίνης μέσω των νεφρών και η ανάγκη για «πλήρωση» του βρεφικού οργανισμού γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.

Επειδή πολλά έχουν κατά καιρούς ακουστεί η ταυρίνη δεν έχει καμία σχέση με τον ταύρο, ενώ νεώτερα δεδομένα την ανάγουν σε ένα αμινοξύ με σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του στρες.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΞΥΠΝΟΥΝ

«Ξυπνάει» ηφαίστειο στην Ινδονησία

Οι κάτοικοι της κεντρικής Ινδονησίας έχουν εγκαταλείψει τις πλαγιές ηφαιστείου που εκπέμπει καυτή λάβα και τέφρα εδώ και μερικές μέρες.
Το ηφαίστειο Καρανγκετανγκ εκπέμπει καυτή λάβα και σύννεφα αερίων που φτάνουν τα...

Απόψε θα αγγίξουμε τη... Σελήνη


Την μεγαλύτερη πανσέληνο των τελευταίων 18 χρόνων, θα απολαύσουμε σήμερα το βράδυ, αφού το φεγγάρι θα βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τη γη – μόλις 356.577 χιλιομέτρων.

ΛΕΤΕ ΝΑ

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Ένας σύγχρονος Νώε κατασκευάζει νέα Κιβωτό

Δείτε το βίντεο

Ένας σύγχρονος «Νώε», ο Johan Huibers, κατασκευάζει μια νέα «Κιβωτό».

Το όλο θέμα ξεκίνησε, όταν το 1992 ο Huibers ονειρεύτηκε έναν κατακλυσμό και είδε πως η Ολλανδία θα χαθεί κάτω από μια τεράστια μάζα νερού. Την επόμενη μέρα βρήκε ένα βιβλίο σχετικά με την κιβωτό του Νώε και ξεκίνησε να κατασκευάζει την δική του σύγχρονη κιβωτό.


Ο Johan είναι ευαγγελιστής Χριστιανός και είναι αποφασισμένος να την δική του κιβωτό στο μισό μέγεθος της αυθεντικής. Χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία, ξεκίνησε το συγκεκριμένο project το 2005. Εργάζεται σκληρά 6 ημέρες την εδβομάδα και κάνει την περισσότερη δουλειά μόνος του, έχοντας βέβαια και περιστασιακή βοήθεια του γιού του μετά το σχολείο.
Όταν τελειώσει την Κιβωτό σχεδιάζει να την πάει σε όλο τον κόσμο, ξεκινώντας στα μέσα του 2012, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως θέλει να την έχει στο Λονδίνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

otherside

Ανέκδοτο .

Είναι μια μέρα ο Κωστίκας και ο Γιωρίκας, περπατάνε στο δρόμο, για μια στιγμή λέει ο Γιωρίκας:
- Ρε Κωστίκα, δεν πάμε να παίξουμε μπάλα;
- Άντε πάμε, λέει ο Κωστίκας.
Πάνε λοιπόν στο γήπεδο αλλά για στιγμή λέει ο Γιωρίκας:
- Ρε `συ, δύο άτομα είμαστε πως θα παίξουμε;
- Κοίτα, λέει ο Κωστίκας, εγώ θα κάνω τους φιλάθλους και εσύ θα κάνεις τους παίχτες, καλά;
- Καλά, λέει ο Γιωρίκας.
Έτσι λοιπόν αρχίζουνε, ο Κωστίκας πάνω στις κερκίδες φωνάζει και ο Γιωρίκας τρέχει πάνω κάτω το γήπεδο. Εκεί που αρχίζουνε κάπου ατμόσφαιρα, ο Κωστίκας παίρνει μια πέτρα και την πετάει στον Γιωρίκα. Γυρνάει ο Γιωρίκας και του λέει:
- Καλά ρε Κωστίκα, είκοσι δύο ποδοσφαιριστές εμένα βρήκες να πετύχεις;
Και γυρνάει και του λέει ο Κώστικας:
- Σαράντα χιλιάδες κόσμο εμένα βρήκες να μου το πεις
ΠΗΓΗ 

philkeram φιλκεραμ

ΧΑΡΑ ΖΩΗΣ

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

ΥΠΆΡΧΕΙ ΓΈΛΙΟ ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΛΠΊΔΑ

Οι απίστευτες αντιδράσεις του μπέμπη- Δείτε εκπληκτικό video


Δείτε πως τρομάζει και μετά πως γελάει με την ψυχή του ένα αγοράκι που βλέπει τη μαμά του να φυσάει τη μύτη της δυνατά.


Το video αυτό, με τον μόλις 5 μηνών Emerson από το Οντάριο του Καναδά, μέσα σε 2 ημέρες αφ' ότου ''ανέβηκε'' στο internet έγινε παγκοσμίως ''σουξέ'' αφού ήδη το έχουν ''κλικάρει'' πάνω από 2 εκατομμύρια χρήστες.

Δείτε το video



newsit

ΤΕΛΟΣ

Θεσσαλονίκη: Στέγνωσαν από καύσιμα τα σκουπιδιάρικα του δήμου!


Η εταιρεία πετρελαιοειδών που προμηθεύει τον κεντρικό δήμο «έκλεισε τις κάνουλες», λόγω χρέους ύψους 700.000 ευρώ που δεν έχει εξοφληθεί ακόμη στην εταιρεία...

ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ 3

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Ένοπλη ληστεία σε παιδότοπο στη Θεσσαλονίκη


Παιδότοπο στην Καλαμαριά έβαλαν στο στόχαστρό τους το βράδυ της Παρασκευής τρεις ληστές, οι οποίοι κατάφεραν να αρπάξουν 1000 ευρώ.

Οι δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στο κατάστημα και απείλησαν τον ιδιοκτήτη με πιστόλι και έναν ηλεκτρικό εκκενωτή. Αφού αφαίρεσαν τα χρήματα, διέφυγαν πεζοί.

Εκείνη την ώρα στο κατάστημα δεν βρίσκονταν γονείς και παιδιά.