Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ-ΑΠΛΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ

Ανθρώπινο σώμα-μια τέλεια μηχανή BINTEO
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
΄Τα πάντα εν σοφία εποίησες''. Οι λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος είναι εκπληκτικά τέλειες και προκαλούν πάντα θαυμασμό.
Από την κορυφή μέχρι τα νύχια δρα πάντα με...
μαθηματική ακρίβεια παράγει ότι απολύτως παράγεται και αποδεικνύεται ότι είναι μια εξαιρετική καλοφτιαγμένη μηχανή.

Στο VIDEO που θα παρακολουθήσετε επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι η πιο τέλεια μηχανή .
Και για του λόγου του αληθές : τα ανθρώπινα κόκαλα είναι τέσσερις φορές δυνατότερα από το τσιμέντο!
Έχετε αναρρωτηθεί ποτέ πόσοι είναι οι μύες που απλώνονται σε όλο το σώμα
Εκπληκτικό το μήκος τους ξεπερνούν τα 45 μίλια.
Γνωρίζετε ότι η καρδιά σας παράγει 2000 γαλόνια αίματος καθημερινά;
Μια ακόμη εξίσου καταπληκτική κατασκευή του ανθρώπινου οργανισμού είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα κόκαλα βρίσκονται στα χέρα και στα πόδια.Τυχαίο άραγε;
Και άλλα εκπληκτικά: ο σκελετός ενός ενήλικα ανθρώπου αποτελείται από 206 οστά.
Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος αφού έχει περίπου 3.000.000 ιδρωτοποιούς αδένες.

Σε όλο το σώμα υπάρχουν περίπου 600 μύες εκ των οποίων μεγαλύτερος είναι ο μυς της καρδιάς.
Μάτια : Εκπληκτικό λειτουργούν σαν φωτογραφική μηχανή
Προβάλουν ανάποδα ότι βλέπουν και μετά αναλαμβάνει ο εγκεφάλος ο οποίος δίνει τη σωστή εικόνα .
Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε μάτι έχει πάνω από 120 εκατομμύρια φωτοευαίσθητα κύτταρα.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


iatropedia.gr

ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ

Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Αυτά είναι τα 10 "ΚΑΚΑ" πράγματα που όμως... μας κάνουν ΚΑΛΟ!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τα «κακά» πράγματα είναι πραγματικά κακά για εσάς, όμως κάποιες φορές μπορεί να είναι και καλά σε ότι αφορά την υγεία σας...

Αυτό μπορεί να σας σοκάρει αλλά εξακολουθεί να είναι αλήθεια. Μπορείτε να εισπνέετε, να τρώτε, να πίνετε και να κάνετε τα παρακάτω «κακά» πράγματα χωρίς φόβο, ωστόσο μην ξεχνάτε ότι κατά βάση έχουν αρνητικές συνέπειες.


10. Μπύρα

Στη δέκατη θέση έχουμε τη μπύρα επειδή είναι καλύτερη από τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά. Το ενδιαφέρον γεγονός για την μπύρα είναι ότι συμβάλλει στη βελτίωση της καρδιαγγειακής σας λειτουργίας.

9. Θυμός

Ναι, ο θυμός είναι καλός για σας. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι έτοιμοι να εκραγούν. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να είστε θυμωμένος για λίγο, να ξεσπάτε και θα δείτε ότι αυτό βοηθάει στο να μην πάσχετε από αρτηριακή πίεση, διαταραχές ύπνου και βλάβες στους πνεύμονες.

8. Καφές

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρωτιούνται αν ο καφές είναι καλός για αυτούς ή όχι. Οι μελέτες δείχνουν ότι όταν πίνετε καφέ το πρωί, αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο για διαβήτη λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει.

7. LSD

Πρόκειται για ένα παραισθησιογόνο ναρκωτικό το οποίο είναι διαθέσιμο σε διάφορες μορφές. Είναι πραγματικά καλό για τους ανθρώπους που πίνουν πολύ αλκοόλ. Το LSD περιέχει ορισμένα στοιχεία που σας βοηθούν να αποφύγετε σε κάποιο βαθμό το αλκοόλ. Προσοχή, μην το δοκιμάσετε μόνοι σας καθώς χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση.

6. Ηλιακό φως

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο αλλά στην πραγματικότητα περιέχουν βιταμίνη D την οποία χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε. Καταστέλλουν επίσης ορισμένες ανοσολογικές αντιδράσεις που προκαλούν άσθμα.

5. Σκουλήκια

Αυτά τα αηδιαστικά πλάσματα μπορεί να σας χαλάνε την αισθητική σας αλλά η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις Η.Π.Α. έκρινε ότι μπορεί να είναι χρήσιμα με πολλούς τρόπους, όπως για παράδειγμα αν είστε τραυματίας και τοποθετήσετε ένα σκουλήκι πάνω στην πληγή. Τα σκουλήκια μασούν τα βακτήρια και τους νεκρούς ιστούς, αποτρέπουν τη μόλυνση και η θεραπευτική διαδικασία ξεκινά αμέσως.

4. Μαριχουάνα

Η μαριχουάνα έχει την ικανότητα να εμποδίζει την συσσώρευση πρωτεϊνών στον εγκέφαλο που προκαλούν Alzheimer.

3. Κόκκινο κρασί

Είναι ένας αντικαρκινικός παράγοντας και προστατεύει τις αρτηρίες σας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία μας. Επίσης, βοηθάει για την αποφυγή της νόσου Alzheimer.

2. Σοκολάτα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι το πιο γλυκό πράγμα στον πλανήτη και βοηθά στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου, αυξάνοντας παράλληλα τη ροή του αίματος. Είναι προτιμότερο να μην καταναλώνετε σοκολάτα με ζάχαρη, αλλά να επιλέγετε αυτές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο.

1. Σεξ

Το σεξ είναι ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγούμε από το άγχος, διότι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος μέσα στο σώμα μας και μειώνει το επίπεδο χοληστερόλης. Μη ξεχνάτε, όμως, να παίρνετε τις προφυλάξεις σας!

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ - ΜΙΣΘΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

03 Αυγούστου 2013
 
ΠΡΟΚΛΗΣΗ!Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψεις για να αγγίξεις τον ΜΙΣΘΟ ενός ευρωβουλευτή;;;


Και όλα αυτά συμβαίνουν στην Ευρώπη που μαστίζεται εν μέσω οικονομικής κρίσης. Δείτε στο Athens Magazine πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψει ο μέσος Έλληνας για να αγγίξει τον μισθό ενός ευρωβουλευτή και θα καραφλιάσετε!!!
Μία θητεία τους αντιστοιχεί σε οικονομικές απολαβές 49 χρόνων δουλειάς του μέσου έλληνα εργαζομένου
Όσο κι άν... τρέξει κανείς δεν τους φτάνει με τίποτα! Ξέρετε πόσα χρόνια χρειάζεται να εργαστεί ο μέσος έλληνας εργαζόμενος για να βγάλει όσα κερδίζει ο ευρωβουλευτής μέσα σε πέντε μόνο χρόνια; Σαράντα εννέα!
Μια ολόκληρη ζωή, δηλαδή...

Το ετήσιο εισόδημα κάθε ευρωβουλευτή, όπως αναφέορυν «Τα Νέα», είναι 213.924 ευρώ (μεικτά) έναντι 21.606 του μέσου έλληνα μισθωτού, που σημαίνει 890% υψηλότερο.
Στην πενταετία δε, το σύνολο του εισοδήματος που εισπράττει κάθε ευρωβουλευτής φτάνει τα 1.069.620 ευρώ...
Και το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό, όπως δείχνει έρευνα που διεξήγαγε επιστημονική ομάδα για λογαριασμό της γερμανικής ιστοσελίδας www.presvergleich.de , η οποία ασχολείται αποκλειστικά με θέματα καταναλωτή.

Ο μέσος Πολωνός μισθωτός χρειάζεται 78 χρόνια δουλειάς για να κερδίσει όσα βγάζει σε μια πενταετία ο ευρωβουλευτής τον οποίο επέλεξε, ενώ ο Βούλγαρος 108 χρόνια!
Στην έρευνα που αναδημοσιεύεται στην ιταλική εφημερίδα «Ρεπούμπλικα» η Ελλάδα κατέχει τη 12η θέση στην κατάταξη των χωρών με το μεγαλύτερο άνοιγμα ψαλίδας ανάμεσα στους μισθούς των ευρωβουλευτών και των ψηφοφόρων τους.
Πρωταθλήτριες στις πέντε πρώτες θέσεις είναι οι: Βουλγαρία, Λετονία, Ρουμανία, Λιθουανία και Πολωνία.

ΟΧΙ ΡΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το συγκλονιστικό βίντεο που θα σας θυμώσει και θα σας αφυπνίσει!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Κάθε δέκα μέρες ένα παιδί πεθαίνει από θερμοπληξία μέσα στο αυτοκίνητο όταν εγκαταλείπεται από τους γονείς του.

Από το 1998 έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες 575 θάνατοι, και το 73% αυτών ήταν παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών.

Χρειάζονται μόλις 15 λεπτά για να υπερθερμανθεί ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται κάτω από τον ήλιο σε καλοκαιρινούς μήνες ώστε το παιδί που βρίσκεται μέσα σε αυτό να πάθει θερμοπληξία και να χάσει τη ζωή του.


Με τη θερμοπληξία, τα ζωτικά όργανα ενός οργανισμού σταματούν να δουλεύουν από την υψηλή θερμοκρασία ενώ τα παιδιά που τίθενται σε αυτόν τον κίνδυνο πεθαίνουν ακαριαία. Μέσα στο 2013 έχουν ήδη φύγει από τη ζωή 15 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το βίντεο που ακολουθεί είναι ένα γερό μάθημα για όλους όσοι αγνοούν έναν τέτοιο κίνδυνο.

Πρωταγωνιστεί μία μητέρα που για να κάνει τα ψώνια της χωρίς την... ταλαιπωρία ενός παιδιού στην αγκαλιά, αφήνει τον γιο της στο αυτοκίνητο και φεύγει για το σούπερ μάρκετ.

Συναντά κόσμο, μιλάει με άλλους πελάτες, ψάχνει το καλύτερο προϊόν για το σπίτι της και είναι σίγουρη πως το παιδί της το οποίο έχει κλειδώσει μέσα στο αυτοκίνητο, είναι ασφαλές. Περνάνε πολλοί περαστικοί δίπλα από το αυτοκίνητο όπου βρίσκεται ο πιτσιρικάς.

Μία γυναίκα βάζει το κραγιόν της στον καθρέπτη του αυτοκινήτου, βλέπει το παιδί αλλά απλά το χαιρετά. Δεν σκέφτεται καν σε τι κίνδυνο βρίσκεται το παιδί. Ο μικρός αρχίζει να ζεσταίνεται πολύ και διαμαρτύρεται.

Τα κλάματά του ακούει ένας άντρας ο οποίος κοιτά μέσα στο τζάμι και διαπιστώνει πως το παιδί είναι μισολιπόθυμο. Τρέχει να φωνάξει βοήθεια. Η μητέρα του συνεχίζει αμέριμνη να κάνει τα ψώνια της.

Κάποιος τρέχει μέσα στο σούπερ μάρκετ να ζητήσει βοήθεια αλλά στο μεταξύ ο άντρας που έχει βρει το παιδί, κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παραβιάσει το αυτοκίνητο και να βγάλει το παιδί από τον... φούρνο. Είναι πλέον αργά;
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί το οποίο είναι σίγουρο πως θα σας θυμώσει αλλά και θα σας αφυπνίσει...

ΘΑ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΡΕ

Ετοιμάζουν "κεφαλικό φόρο" για τα σκουπίδια- Θα τον εισπράττουν μέσω ΔΕΗ

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο επιβολής «κεφαλικού φόρου» για τα μη επεξεργασμένα οικιακά απορρίμματα που μέσω των Δήμων οδηγούνται στους ΧΥΤΑ. Επικαλείται γι’ αυτό κοινοτικές οδηγίες και ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το «σατανικό» σχέδιο της από το 2014. Το γεγονός ότι την περίοδο 2015-2016 υπάρχει τεράστιο κενό χρηματοδότησης μάλλον παίζει ρόλο.



Τα όσα σκέφτονται στην κυβέρνηση για να φέρουν χρήματα στα ταμεία αγγίζουν πλέον τα όρια του παρανοϊκού, αν δεν τα έχουν ξεπεράσει κι’ όλας. Ενώ από τα στοιχεία καταγράφεται σημαντική μείωση των οικιακών απορριμμάτων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αυτό σημαίνει δηλαδή ότι ο Έλληνας δεν αγοράζει, δεν καταναλώνει γιατί δεν έχει χρήματα, αυτοί θέλουν να βάλουν και φόρο για τα σκουπίδια.

Πώς θα το κάνουν αυτό; Μέσω των Δήμων που καταρρέουν ελλείψει κρατικής χρηματοδότησης (αφού τους επέβαλαν ένα σωρό νέες αρμοδιότητες και τους αφήνουν χωρίς προσωπικό με χιλιάδες απολύσεις). Θα ζητήσουν, σε πρώτη φάση το διπλασιασμό των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι πολίτες για την υγειονομική ταφή των μη επεξεργαζόμενων οικιακών απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ.

Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση θα κοστολογείται 35 ευρώ ο τόνος των απορριμμάτων και κάθε χρόνο θα επιβάλλεται επιπλέον κόστος 5 ευρώ έως ότου φθάσει τα 60 ευρώ ο τόνος.

Όλη αυτή την επιβάρυνση θα την επωμισθεί ο ελληνικός λαός, ακόμη και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και εν είδει κεφαλικού φόρου. Θα επρόκειτο για έναν ακόμη εκβιασμό. Ή πληρώνετε αυξημένα δημοτικά τέλη ή σαν κόβουμε το ρεύμα

Η αύξηση των τελών υγειονομικής ταφής μη επεξεργασμένων οικιακών απορριμμάτων, προβλέπεται στον Ν. 4042/12, όπου ορίζεται, ότι από το 2014, οι φορείς πρέπει να καταβάλουν φόρο υγειονομικής ταφής για την διάθεση ανεπεξέργαστων αστικών αποβλήτων, σε ΧΥΤΑ.

Αυτά που πληρώνουμε σήμερα10-48 ευρώ τον τόνο δεν είναι αρκετά. Η τρόικα θέλει περισσότερα. Αποδεικνύεται λοιπόν πώς το μνημόνιο κρύβει πολλούς φόρους και πολλά μέτρα ακόμη σε κάθε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα εσόδων και χρηματοδοτικό κενό.

Θέλετε να μάθετε και πόσοι είναι οι τόνοι των απορριμμάτων. Αυτή τη στιγμή παράγονται στην Αττική ετησίως 2 εκατομμύρια τόνοι αστικών απορριμμάτων. Από αυτούς γίνεται επεξεργασία σε 400.000 τόνους. Υπάρχει λοιπόν ένα απόθεμα της τάξεως του 1,6 εκατ. τόνων για να επιβληθεί στους Δήμους και να μετακυλισθεί στους πολίτες.

Ξαφνικά, ανακάλυψαν φαίνεται πώς γίναμε Αγγλία, Γερμανία ή Αυστρία και πρέπει να φορολογούμαστε περισσότερο για τα σκουπίδια. Ποιοι; Οι Έλληνες που ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε.

Η ουσία είναι πώς κάποιοι «εθνικοί εργολάβοι», σε συνεργασία με εταιρείες του εξωτερικού, θέλουν να κάνουν «μπίζνες» στην Ελλάδα με τα σκουπίδια. Γι’ αυτό ο κ. Σγουρός και πολλοί από την κυβέρνηση προωθούν την κατασκευή εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική. Γι’ αυτό απαξιώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίες ακόμη και οι αναφορές του Γερμανού εντεταλμένου στην Ελλάδα κ. Φούχτελ, που και αυτός κόπτεται για τα απορρίμματα.

Όλα στου κασίδη το κεφάλι για να θησαυρίζουν τα εγχώρια και τα ξένα συμφέροντα. Έτσι εννοεί το success story ο κ. Σαμαράς. Δίδοντας έργα στους επιχειρηματίες για να κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού.

defencenet

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

 


Τι καλό κάνει το σταφύλι στην υγεία μας;;;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ένα τσαμπί σταφύλια, αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά σνακ, με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Δεν χρειάζεται να τα ξεφλουδίσουμε, να τα κόψουμε ή να τα καθαρίσουμε. Αρκεί να τα πλύνουμε καλά και να απολαύσουμε τη χυμώδη...
γεύση τους.
Υπάρχουν πάνω από 50 ποικιλίες σταφυλιών. Αλλά αυτό που πρέπει να ξέρετε, είναι ότι υπάρχουν πράσινες, κόκκινες και μαύρες ποικιλίες.
Γιατί να τα προτιμάμε
Τα σταφύλια είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα, όσον αφορά στη φυτοθρεπτική τους σύνθεση, και αποτελούν καλή πηγή βιταμινών και ανόργανων συστατικών, όπως φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και νάτριο. Αυτά τους προσδίδουν αντιγηραντικές ιδιότητες και συμβάλλουν στη μακροζωία.
Έχουν περιεκτικότητα 80-85% σε νερό, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν λίγες θερμίδες, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά, ως ένα σνακ που δεν παχαίνει. Το νερό και οι φυτικές ίνες, βοηθούν επίσης στη χρόνια δυσκοιλιότητα.
Η ρεσβερατρόλη (φλαβονοειδές) είναι ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο φλοιό των κόκκινων και των μαύρων σταφυλιών και είναι αυτό που έχει δώσει στο κόκκινο κρασί τη φήμη ότι κάνει καλό στην καρδιά. Τα σταφύλια έχουν επίσης αντιγηραντικές, αντιικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες. Επίσης η ρεσβερατρόλη έχει νευροπροστατευτικές λειτουργίες και βοηθάει τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ, βελτιώνοντας τη μνήμη.
Τα σταφύλια ωφελούν τους ασθενείς με στεφανιαία νόσο, αυξάνοντας τα επίπεδα μονοξειδίου του αζώτου στο αίμα τους, που βοηθούν στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων (αγγειοδιαστολή) και βελτιώνουν την κυκλοφορία. Μπορούν επίσης να αποτρέψουν τον υπερβολικό σχηματισμό θρόμβων, την οξείδωση της LDL χοληστερόλης και μειώνουν τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης.
 










 
 
 
Αν και συνήθως πιστεύεται ότι τα σταφύλια κάνουν κακό στους διαβητικούς, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Οι διαβητικοί μπορούν να τρώνε σταφύλια σε περιορισμένες ποσότητες, χωρίς να ανησυχούν για τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Επίσης, περιέχουν ιδιότητες που βοηθούν στον έλεγχο των ρευματισμών και της ουρικής αρθρίτιδας.

Πώς να τα διαλέγουμε

Επιλέξτε σταφύλια με παχουλή σάρκα και ημιδιάφανη, απαλή φλούδα. Δεν πρέπει να δείχνουν μαραμένα στο μίσχο, όταν σηκώνετε το τσαμπί. Οι ρώγες πρέπει να έχουν μέτριο μέγεθος και ζωηρό χρώμα, το τσαμπί να έχει κωνικό σχήμα και το κλαδί τους να είναι φρέσκο. Αποφύγετε τα σταφύλια που έχουν σημάδια.
Από την πράσινη ποικιλία, επιλέξτε αυτά που είναι λίγο κιτρινωπά.
Από την κόκκινη ποικιλία, επιλέξτε σταφύλια που έχουν ελάχιστη διαφάνεια και πλούσιο, κόκκινο χρώμα.
Από τη μαύρη/σκούρα μωβ ποικιλία, επιλέξτε αυτά που έχουν βαθύ, σκούρο χρώμα.
Πλένετε καλά τα σταφύλια με τρεχούμενο νερό, πριν από την κατανάλωση. Τα σταφύλια μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου, αν πρόκειται να καταναλωθούν σύντομα. Για να τα κρατήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τυλίξτε τα σε μια εφημερίδα και αποθηκεύστε τα στο ψυγείο.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ

Φορολογική τρέλα: Άνεργοι θα κληθούν να πληρώσουν, χωρίς να βγάζουν ούτε ευρώ

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δυσάρεστες εκπλήξεις επιφυλάσσει η εφορία, καθώς από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να προκύψουν φόροι για τεκμαρκτά εισοδήματα που απλώς δεν υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, περίπου 1,3 εκατομμύριο άνεργοι και άλλα 2 εκατομμύρια χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με εισοδήματα κάτω από 5.000 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν εξωπραγματικούς φόρους.


Ο λόγος είναι ότι τα φορολογητέα εισοδήματα θα προσδιοριστούν σε επίπεδα πολύ πάνω από τα 5.000 ευρώ, με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Όσοι από τους φορολογούμενους έχουν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια, όπως οι περίπου 990.000 εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να εμπλακούν σε μια χρονοβόρα διαδικασία. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να πάνε στην εφορία, αφού παραλάβουν το εκκαθαριστικό και να υποβάλλουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά, με τα οποία θα αποδεικνύεται το πραγματικό ύψος των εισοδημάτων τους, ώστε οι έφοροι να διαγράψουν τα τεκμήρια και να προχωρήσουν σε εκ νέου εκκαθάριση των δηλώσεών τους, μηδενίζοντας τους φόρους.

Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να καταβάλλουν χρήματα που δεν έχουν.

Ακόμα χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους από τους φρολογούμενους με εισοδήματα κάτω των 5.000 ευρώ, έχουν στην κατοχή τους κάποιο Ι.Χ, καθώς θα επιβαρύνονται με επιπλέον τεκμήρια.

Άνεργος με τεκμαρτό εισόδημα 10.480 ευρώ

Η εφημερίδα παρουσιάζει το παράδειγμα ενός μακροχρόνια άνεργου, με μηδενικό εισόδημα, άγαμος, ο οποίος διαμένει σε δική του μονοκατοικία 80 τ.μ. και έχει στην κατοχή του ΙΧ αυτοκίνητο 1.400 κυβικών.

Η ΓΓΠΣ θα του καταλογίσει αυτόματα:

*Ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης: 3.000 ευρώ

*Τεκμήριο διαβίωσης: 3.840 ευρώ

*Τεκμήριο διαβίωσης ΙΧ αυτοκινήτου: 3.640 ευρώ

Έτσι ο άνεργος εμφανίζεται με ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα 10.480 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα το εισόδημά του είναι…0 ευρώ!

Έτσι θα κληθεί να πληρώσει φόρο 548 ευρώ, ενώ αν δεν έχει τις απαραίτητες αποδείξεις θα του επιβληθεί πρόστιμο 262 ευρώ.

Συνολικά δηλαδή θα πρέπει να πληρώσει 810 ευρώ, χωρίς να έχει εισοδήματα από πουθενά.


Πηγη: news247.gr