Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Α ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ

Tuesday, 13 November 2012 19:46
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πρόκειται για 34χρονο Βούλγαρο ο οποίος συνελήφθη σήμερα στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι διέπραξε δύο ληστείες αρπάζοντας από τα θύματα τα κινητά  τηλέφωνα τους και χρήματα που είχαν στις τσέπες τους. Σύμφωνα με την αστυνομία σε ένα από τα θύματα ο δράστης κατά τη ληστεία προκάλεσε κάταγμα στο πόδι. Ο δράστης με τη δικογραφία σε βάρος του παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.


Seleo.gr News

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Αλέξη μην τρομάζεις τους επενδυτές

Δημοσιευμένη  εικόνα


Εάν κατάλαβα καλά, οι επίδοξοι επενδυτές που συνωστίζονται στα σύνορα και περιμένουν το παρασύνθημα για να αρχίσουν την ανασυγκρότηση της χώρας, άρχισαν να μαζεύουν τα μπογαλάκια τους όταν ο Τσίπρας δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit ότι «κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει χρήματα στην Ελλάδα, όσο γνωρίζει ότι ο χρόνος της κυβέρνησης που θα το αποφασίσει, τελειώνει»



Αυτό τουλάχιστον, λένε εμμέσως πλην σαφώς τα κυβερνητικά στελέχη που κατηγόρησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για αντεθνική στάση και προβοκάτσια.

Αυτή, όμως, η ακραία αντίδραση, όπως μου έλεγε άνθρωπος της αγοράς, αποτελεί επί της ουσίας ομολογία ότι παρά τις βαθιές υποκλίσεις, δεν έχουν κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας. Έτσι, άρχισαν την επικοινωνία και την προετοιμασία του κλίματος για τη στιγμή που θα σκάσει η φούσκα της ανάπτυξης. Για τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσουμε ότι αν και όλα τα τείχη έπεσαν, οι επιχειρηματίες συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα.
Και τα τείχη έπεσαν αφού:

-Ο πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός καταργήθηκαν εν μια νυκτί. Έτσι όποιος θέλει, μπορεί να επενδύσει όπου θέλει, ότι θέλει, όπως θέλει. Μπορεί να εκμεταλλευτεί δάση, δασικές εκτάσεις, ακτές και παραλίες, λίμνες και ποτάμια. Μπορεί να κατασκευάσει όπου θέλει καζίνο, ξενοδοχεία, spa, μαρίνες, τουριστικά χωριά, ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικά Πανεπιστήμια, μεζονέτες, εμπορικά κέντρα. Για να διευκολυνθεί, μάλιστα, καταργήθηκε ακόμα και η εισφορά σε γη και σε χρήμα που ισχύει για κάθε κοινό θνητό. Οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης θα γίνονται στο άψε σβήσε με μια απλή υπουργική απόφαση.

-Οι εργασιακές σχέσεις έπιασαν πάτο. Δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, καταργήθηκαν οι τριετίες, μειώθηκαν στο 50% οι αποζημιώσεις, ο κατώτατος μισθός δεν είναι ούτε 600 ευρώ μεικτά, ο ελάχιστος χρόνος ημερήσιας ανάπαυσης μειώνεται στις 11 ώρες από 12 και καθιερώνεται η 6ήμερη εβδομαδιαία εργασία.

Η Ελλάδα εν ολίγοις είναι, πλέον, η χαρά του επενδυτή… Αν εκείνος παραμείνει αόρατος, φαντάζομαι δεν θα οφείλεται σε μια συνέντευξη.

Βάλια Μπαζού

ΦΩΤΟ

Υπέροχες φωτογραφίες

 
Υπέροχες φωτογραφίες

Υπέροχες φωτογραφίες

Υπέροχες φωτογραφίες

Υπέροχες φωτογραφίες