Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΑΓΑΠΗ Η ΤΡΕΛΑ ΓΙΑ ΚΑΓΙΑΚ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΣΙΓΟΥΡΟ

Σαββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

«Έρχεται το τέλος του κόσμου»!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Ή ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;

Έρχεται το τέλος του κόσμου, άραγε; Σχεδόν τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς υποστηρίζουν ότι οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές, όπως αυτές που προκλήθηκαν από τον τροπικό κυκλώνα Σάντι, είναι μια απόδειξη ότι ο κόσμος πλησιάζει στο τέλος του, όπως προφητεύεται...

 ...στην Αγία Γραφή, ενώ έξι στους δέκα θεωρούν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Public Religion Research Institute (PRRI), σε συνεργασία με το ειδησεογραφικό πόρταλ Religion News Service, διαπιστώνει ότι οι πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις καθορίζουν τις απόψεις των ανθρώπων για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως τους καύσωνες και τις ξηρασίες που σημειώθηκαν φέτος.

Οι περισσότεροι Καθολικοί (60%) και οι λευκοί, μη Ευαγγελικοί Προτεστάντες (65%) θεωρούν ότι οι τυφώνες και οι πλημμύρες είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Όμως σχεδόν τα δύο τρίτα (65%) των λευκών Ευαγγελικών Προτεσταντών είπαν ότι οι καταιγίδες είναι μια ένδειξη του επικείμενου τέλους του κόσμου.

Συνολικά, το 36% των ερωτηθέντων είπε ότι η κακοκαιρία οφείλεται στο επικείμενο "τέλος των ημερών" ενώ το 63% την αποδίδει στην κλιματική αλλαγή. Ο διευθυντής ερευνών του PRRI Ντάνιελ Κοξ είπε ότι ορισμένοι (μεταξύ των οποίων και το 75% των μη λευκών Προτεσταντών) πιστεύουν ότι τα ακραία φαινόμενα οφείλονται μεν στην κλιματική αλλαγή αλλά ταυτόχρονα προαναγγέλλουν και το τέλος του κόσμου.

Οι πολιτικές πεποιθήσεις παίζουν επίσης το ρόλο τους όσον αφορά το πώς αντιλαμβάνεται κανείς τις καιρικές συνθήκες. Έτσι, τα τρία τέταρτα των Δημοκρατικών και έξι στους δέκα ανεξάρτητους πιστεύουν ότι τα τελευταία χρόνια οι καιρικές συνθήκες έχουν γίνει πιο ακραίες. Λιγότεροι από τους μισούς Ρεπουμπλικάνους είπαν ότι έχουν αντιληφθεί μια τέτοια αλλαγή στον καιρό.

"Οι πολιτικές τάσεις τους επηρεάζουν ακόμη και το πώς αντιλαμβάνονται τον καιρό, γεγονός εξαιρετικά ενδιαφέρον", είπε ο Κοξ.

Σε ποσοστό 15% οι Αμερικανοί πιστεύουν επίσης ότι το τέλος του κόσμου, όπως προφητεύεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, θα συμβεί κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Μόνο το 2% όμως πιστεύει στην πρόβλεψη των Μάγια ότι το τέλος θα έρθει την επόμενη εβδομάδα.

Όπως επισήμανε ο Καλ Τζίλσον, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Σάουδερν Μέθοντιστ, κάποιοι από αυτούς που πιστεύουν ότι το τέλος του κόσμου έρχεται, στην καθημερινότητά τους δεν ενεργούν με βάση αυτήν την πεποίθηση. "Αν καθίσεις και μιλήσεις μαζί τους και τους ρωτήσεις αν πραγματικά θεωρούν ότι θα βιώσουν το τέλος του κόσμου μέσα στα επόμενα χρόνια, πιθανότατα θα απαντήσουν όχι", εξηγώντας ότι "πολλοί από αυτούς αποταμιεύουν χρήματα για τα γεράματά τους"...

Πηγή: protothema.gr

ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ ΜΑΣ ΤΑΦΑΓΕ

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Στο Δαφνί ο Λαυρεντιάδης!

Την προφυλάκιση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αποφάσισε η 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, η οποία μετέβη η ίδια στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύόταν ο επιχειρηματίας προκειμένου να λάβει την απολογία του. Η απολογία του κράτησε... 

...περίπου μιάμιση ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Λαυρεντιάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ο έλεγχος της ΤτΕ πάνω στον οποίο στηρίχθηκαν τα πορίσματα είναι λάθος. Πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι δικαστικές έρευνες ήθελε να επιστρέψει τα χρήματα. Λίγο μετά τις 21:00 ο κ. Λαυρεντιάδης μετά την διάγνωση του γιατρού του για ψυχική ασθένεια, μεταφέρθηκε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί.

Μάλιστα ο ίδιος εξέδωσε και την εξής γραπτή δήλωση:

Μολονότι όπως όλοι γνωρίζουν έχω σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που καθιστά κατά καιρούς αναγκαία την νοσηλεία μου στο εξωτερικό,
1)Επέστρεψα στη χώρα μου αμέσως μετά την κίνηση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος μου προκειμένου να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της δικαιοσύνης. Εμφανίστηκα πάντοτε, όπου και όποτε τούτο μου ζητήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών , ενώ είμαι γνωστής διαμονής και ουδέποτε επιχείρησα να διαφύγω στο εξωτερικό.
2)Τα προβλήματα υγείας μου αγνοήθηκαν προκλητικά. Καθιστώ υπεύθυνη την δικαιοσύνη για ο,τιδήποτε μου συμβεί.
3)Η παρούσα ποινική διαδικασία σε βάρος μου στηρίχτηκε σε ένα διάτρητο, αντιφατικό και εντελώς προκατειλημμένο πόρισμα ελέγχου που συντάχθηκε από την τράπεζα της Ελλάδος, Πρόκειται για κλασική περίπτωση δυσμενούς επιλεκτικής μεταχείρισης. Πολύ πριν μου απαγγελθεί ποινική κατηγορία είχα επιστήσει με ειδική οικονομοτεχνική πραγματογνωμοσύνη την προσοχή της δικαιοσύνης στα κραυγαλέα σφάλματα του πορίσματος. Αγνοήθηκε παντελώς.
4)Δεν τηρήθηκε καθόσον αφορά το πρόσωπό μου η δικονομική τάξη και καταστρατηγήθηκε κάθε δικονομικό δικαίωμά μου. Αρνήθηκα να συμπράξω σε αυτό.
5)Λυπάμαι τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα μείνουν τώρα χωρίς δουλειά και αναρωτιέμαι για ποιον λόγο, σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα στιγμή, δεν θέλουν κάποιοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα 160 εκατομμύρια ευρώ που έχω δηλώσει από τον Ιούλιο ότι θέλω να καταβάλλω.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, αμέσως μετά τη σύλληψή του, το απόγευμα της Πέμπτης, στο σπίτι του στην περιοχή της Βουλιαγμένης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». 

Για την υπόθεση των συνολικά 701 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η τράπεζα, επί προεδρίας στο ΔΣ του Λαυρεντιάδη έχουν απαγγελθεί κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για:

ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ Η < ΕΛΛΑΔΑ >

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Είμαστε και επίσημα το πειραματόζωο της σύγχρονης ιστορίας!

Φριτζ Μπρόις: "Αν πετύχει το πείραμα στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη!"

«Η Ελλάδα είναι πλέον ένα οικονομικό και πολιτικό πειραματόζωο στο εργαστήρι του ευρώ και αν επιτύχει το πείραμα (δηλαδή αν έχουν αποτέλεσμα οι μεταρρυθμίσεις και η χώρα επανέλθει σε βιώσιμη ανάπτυξη), τότε η Ελλάδα... 

...θα αποτελεί πρότυπο επιτυχούς εξυγίανσης χωρίς έξοδο από την Ευρωζώνη και χωρίς χρεοκοπία», τονίζει ο γνωστός καθηγητής Διεθνούς Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, Φριτζ Μπρόις, σε σημερινό του άρθρο στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse».

Πρότυπο γίνεται κάτι το οποίο θα χρησιμέψει ως "οδηγός" για να χρησιμοποιηθεί σε ανάλογες περιπτώσεις.

Μόνο που ανάλογη περίπτωση έχει γίνει σχεδόν... όλη η Ευρωζώνη, οπότε η λύση της ξαφνικής απομείωσης της εργασιακής αξίας με βάρβαρες μεθόδους περιμένει και τους υπόλοιπους, που πιστεύουν ότι θα την γλυτώσουν όσο οι αγορές εξολοθρεύουν την κοινωνία μας.

"Αν όμως, η οικονομία της Ελλάδας, παρόλες τις προσπάθειες μεταρρυθμίσεων δεν επανέλθει σε μια βιώσιμη ανάπτυξη και αποτύχει το τρίτο πρόγραμμα της διάσωσής της με το γενναιόδωρο σχέδιο απομείωσης του χρέους, ακόμη και τότε θα μπορούσε να υπάρξει μια «συμφωνία για την Αθήνα», που δεν χρειάζεται να σημαίνει αναγκαστική έξοδό της από την Ευρωζώνη με ανεξέλεγκτη κρατική πτώχευση και ανυπολόγιστο κόστος για τις χώρες του ευρώ", συμπληρώνει ο Φριτς Μπρόις.

Κατά την άποψή του, σε μια τέτοια περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Ένωση (η Ευρωομάδα) μπορεί να προτείνει στην Ελλάδα την εθελοντική της αποχώρηση από την Ένωση, στη βάση του άρθρου 50 των ευρωπαϊκών συνθηκών και σε αντάλλαγμα η Ευρωζώνη να αναλάβει το χρέος της Ελλάδας (ακόμη σε ευρώ) και σε ποσοστό μέχρι το 60% του ΑΕΠ, που θα αντιπροσώπευε, στη βάση των προγνώσεων για το 2014, ποσό 238 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δημόσιο χρέος.