Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ

 
 
Τον "πατριωτισμό" τους επιδεικνύουν για άλλη μια φορά οι Έλληνες εφοπλιστές, καθώς απαιτούν να μην πληρώνουν φόρους στη χώρα τους. Μάλιστα έχουν απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση να
εξαιρεθούν από τη διμερή συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας που έχει σκοπό την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες. Το έγγραφο που αποκαλύπτει η "Αυγή" της Κυριακής έχει σταλεί τον Δεκέμβριο του 2011 στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ πρόσφατα κατατέθηκε στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία ετοιμάζεται για περισσότερο από 2 χρόνια, και ακόμη δεν έχει υπογραφεί - και φαίνεται πως η αντίδραση των εφοπλιστών μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις από τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων στην Ελβετία, όπως έχει πει ο Ευ. Βενιζέλος, προέρχεται από εφοπλιστικές δραστηριότητες.
Η επιστολή της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (την υπογράφει ο πρόεδρος Θόδωρος Βενιάμης) έφθασε στο γραφείο του Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών στις 14 Δεκεμβρίου. Με ιδιόχειρη σημείωσή του ο Ευ. Βενιζέλος την αρχειοθέτησε στο γραφείο του και στον γενικό γραμματέα Ηλία Πλασκοβίτη που διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με την Ελβετία (σε αντίθεση με τη λίστα Λαγκάρντ, δεν την αρχειοθέτησε στο υπουργείο, αλλά μόνο σε ένα κουτάκι του γραφείου του...).
Τι απαιτούν οι εφοπλιστές; "Όπως περιληφθεί στο κείμενο της σχετικής συμφωνίας όρος βάσει του οποίου οι ρυθμίσεις τής υπό διαπραγμάτευση συμφωνίας δεν θα έχουν εφαρμογή για τις καταθέσεις των Ελλήνων εφοπλιστών που ευρίσκονται στην Ελβετία". Μάλιστα επισυνάπτουν δήθεν "για την διευκόλυνση των υπηρεσιών" και σχέδιο διάταξης στα ελληνικά και τα αγγλικά, καθώς και κείμενο αιτιολογικής έκθεσης, για την περίπτωση που απαιτηθεί! Ουσιαστικά φαίνεται πως υπαγορεύουν το τμήμα της συμφωνίας σε ό,τι τους αφορά.

Η ελβετική τράπεζα, όχι η Ελλάδα, θα τους ελέγχει!
Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Θ. Βενιάμης αναφέρει ότι οι εφοπλιστές έχουν επιλέξει τις ελβετικές τράπεζες για κατάθεση των νόμιμων εσόδων τους, που προέρχονται από την εκμετάλλευση των πλοίων τους, τα οποία αποκτούν στην αλλοδαπή και τα οποία "είναι νόμιμα και απαλλάσσονται βάσει της κείμενης νομοθεσίας από επιβολή φορολογίας". Η νομική τους επιχειρηματολογία προέρχεται από νόμους του 1975 και 1978 και το άρθρο 107 του Συντάγματος για επενδύσεις κεφαλαίου εξωτερικού.
Οι εφοπλιστές απαιτούν να μην τους ελέγχει καν το ελληνικό κράτος: "Καταθέσεις πλοιοκτητριών εταιρειών πλοίων με ελληνική σημαία ή ξένη σημαία των οποίων η διαχείριση γίνεται από διαχειρίστρια εταιρεία εγκατεστημένη στην Ελλάδα και των αμέσων και εμμέσων μετόχων αυτών, φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και καταθέσεις των εν Ελλάδι εγκατεστημένων διαχειριστριών εταιρειών δεν εμπίπτουν εις το πεδίον εφαρμογής της παρούσης συμφωνίας". Ζητούν δηλαδή να μην φορολογούνται όχι μόνο οι καταθέσεις στην Ελβετία, αλλά και στην Ελλάδα!
Και ποιος θα εξετάζει την προέλευση των χρημάτων; Μα φυσικά "η ελβετική τράπεζα θα ελέγχει και θα διαπιστώνει με εσωτερική διαδικασία". Άρα το ελληνικό κράτος δεν μπορεί ούτε να τους ελέγχει - είναι μια εκδοχή του "αν με βρείτε, πιάστε με", που έχει πει ο Βίκτωρας Ρέστης.

avgi.gr


Read more: http://www.seleo.gr

ΠΑΓΩΣΑΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

"Μετά το 2014 οι πρώτες έρευνες για την ύπαρξη πετρελαίου στην Ελλάδα"

 


O θαλάσσιος κόλπος της Καβάλας, ανοιχτά τη Θάσου, θα παραμένει –εφόσον υπάρχει βέβαια πετρέλαιο– η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που θα γίνεται εξόρυξη καθώς με τους πλέον αισιόδοξους υπολογισμούς δεν πρόκειται να διεξαχθεί παραγωγική γεώτρηση σε άλλο σημείο της χώρας πριν το 2020.



Αυτό υποστήριξε ο διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής των... ΕΛΠΕ Γιάννης Γρηγορίου στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε στην Καβάλα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας με θέμα: «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα» .

Ο κ. Γρηγορίου μιλώντας στην εκδήλωση κάλεσε τους πολιτικούς να μη βαυκαλίζονται με συνεντεύξεις σε ελληνικά ΜΜΕ, αλλά να κλείσουν τις τρύπες που υπάρχουν στη νομοθεσία και να βγουν σε αναζήτηση επενδυτών.

«Σε δύο χρόνια από σήμερα, αν όλα πάνε καλά», υπογράμμισε ο κ. Γρηγορίου, «θα γίνουν οι πρώτες δημοπρατήσεις περιοχών – οικοπέδων – προς έρευνα. Όσο εντοπίζονται περιοχές με ενδιαφέρον θα εστιάζεται σε εκείνα τα σημεία η σεισμική έρευνα και εφόσον υπάρχει ισχυρή πεποίθηση για ανεύρεση υδρογονανθράκων, θ' αρχίσουν στη συνέχεια οι ερευνητικές γεωτρήσεις. Αν δεν φτάσουμε στο τεστ καύσης και την οριοθέτηση της περιοχής δεν μπορούμε να μιλάμε για κοίτασμα αλλά απλά για πόρους».

Αναφερόμενος στο κόστος του παραπάνω εγχειρήματος είπε πως για κάθε περίπτωση θα απαιτηθούν κεφάλαια που ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ. «Θα είμαστε ευτυχείς», υπογράμμισε, «αν εντοπίσουμε στο Ιόνιο, σε δέκα χρόνια από σήμερα, πέντε με έξι Πρίνους» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γρηγορίου τόνισε με έμφαση ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να τραβήξει το ενδιαφέρον των ξένων εταιριών ώστε να διαθέσουν χρόνο και χρήμα για έρευνα στη χώρα μας «πρέπει να πάψουν οι πολιτικοί να βαυκαλίζονται με δηλώσεις και συνεντεύξεις στα ελληνικά ΜΜΕ και να πάνε στο Λονδίνο και στον Χιούστον που είναι οι έδρες των εταιριών για να τις πείσουν να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα».

«Αυτή τη στιγμή στην Μεσόγειο», συμπλήρωσε, «υπάρχουν 124 περιοχές που ερευνώνται αλλά μεταξύ αυτών δεν υπάρχει ούτε μια ελληνική. Η Ελλάδα είναι η μαύρη τρύπα στην έρευνα του πετρελαίου, είμαστε μια ανυπόληπτη χώρα στο τομέα της έρευνας», για να προσθέσει αμέσως μετά πως «υπάρχουν πολλά περιθώρια έρευνας στην Ελλάδα αλλά αν δεν ξεκινήσουν οι έρευνες θα ακούμε μόνο για γεωλογικές θεωρίες οι οποίες δεν έχουν αποδειχθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην χώρα είναι ότι υπάρχουν πολλά τεχνολογικά κενά στην υποστήριξη της έρευνας, χρονική υστέρηση στη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου με συνέπεια να υπάρχουν ασάφειες που αποτρέπουν τους επενδυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/10/2014_12.html#ixzz29HZTWChj

ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΖΩΗ

Η μικρή Ηρακλειώτισσα συγγραφέας με μυική ατροφία τύπου 2 «παραδίδει» μαθήματα ζωής !!!

Συνημμένη Εικόνα: mikrh1.jpg

Αληθινή αγωνίστρια! Παλεύει καθημερινά για πράγματα που για πολλούς είναι αυτονόητα, όμως δεν το βάζει κάτω.
Κάθε μέρα και μια κατάκτηση, κάθε κατάκτηση και ένας επόμενος στόχος, για ένα εφτάχρονο κορίτσι, από το Ηράκλειο, ένα σπουδαίο πλάσμα που έμαθε από νωρίς να ξεπερνάει τα εμπόδια.

Η μικρή Άννα αποδεικνύει ότι διαθέτει τόση δύναμη ψυχής και θέλησης ώστε όλοι να πάρουμε μαθήματα ζωής και αισιοδοξίας από εκείνη…

Η Ανέζα – Παρασκευή Παπάζογλου γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης ξημερώματα Πρωτοχρονιάς του 2006. Ήταν από την αρχή ένα χαρούμενο και χαμογελαστό μωρό. Σε ηλικία 10 μηνών διαγνώσθηκε με μια γενετική ασθένεια που λέγεται Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου ΙΙ. Η ασθένεια αυτή προκαλεί μυϊκή αδυναμία/ατροφία χωρίς να έχει όμως καμία επίδραση στην νοητική ικανότητα.

ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

Νέο Χρωματολόγιο 


Το νέο μας χρωματολόγιο είναι γεγονός ,προτάσεις για να..ανανεώσετε το σπίτι σας μέσα απο την μεγ'αλη γκάμα χρωμάτων που διαθέτει η εταιρία μας,οποιο και να διαλέξετε μέσα στο κλίμα της εποχής θα είστε...
ρολά ,βουρτσες διατίθενται δωρεάν
Καλή επιτυχία..!!
Για παραγγελίες απευθυνθείτε στην Κα Ανγκέλα..

ΜΑΓΚΑΣ -

  • Μαγκιά είναι να παραδέχεσαι τα λάθη σου,να τα διορθώνεις και να πηγαίνεις παρακάτω!
  • Μαγκιά είναι το θάρρος της γνώμης!
  • Μαγκιά είναι να κρατάς ψηλά το κεφάλι στα δύσκολα και να προχωράς!
  • Μαγκιά είναι να αντιπροσωπεύεις δύναμη μεγατόνων και ο “άλλος” να σε αντιλαμβάνεται “μέρμηγκα”!
  • Μαγκιά είναι να μην φοβάσαι να ξαναρχίσεις απο το μηδέν!
  • Μαγκιά είναι:Σοβαρότητα,σύνεση,συνέπεια!
  • Μαγκιά είναι να τα λες σταράτα χωρίς υπεκφυγές ενω ταυτόχρονα παραμένεις διακριτικός και ευγενικός!
  • Μαγκιά είναι να λες λίγα και να πράτεις πολλά!
  • Μαγκιά είναι να μην κάνεις κάτι επειδή το κάνουν οι άλλοι!
  • Μαγκιά είναι να είσαι σωστός στις υποχρεώσεις σου και να μην δίνεις δικαιώματα!

ΚΑΡΤΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ

Οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές για το στομάχι .

Οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές για το στομάχι (5)

Ακολουθεί ένας οδηγός για το τι είναι καλό και τι κακό στη διατροφή, προκειμένου να μην αντιμετωπίζουμε θέματα με το στομάχι μας.
Θεωρητικά, θα πρέπει να μπορούμε να αφομοιώσουμε οποιοδήποτε είδος τροφής που καταναλώνουμε. Όμως, οι αλλαγές στην επεξεργασία των τροφίμων, αλλά και στην προετοιμασία τους (π.χ. τηγανητά φαγητά), όπως και σύγχρονος τρόπος ζωής (καθιστική ζωή, πρόχειρο και γρήγορο φαγητό και άγχος), κάνουν το στομάχι μας να μην αντιδρά πάντα καλά σε ό, τι τρώμε.
Είναι καλύτερο λοιπόν να αποφεύγουμε κάποια τρόφιμα όπως τα λιπαρά κρέατα ή τα τηγανητά, αν δε θέλουμε να έχουμε προβλήματα στο στομάχι μας. Επιπλέον, η φύση παρέχει τροφές που μπορούν να διευκολύνουν τη διαδικασία της πέψης.
Ακολουθεί ένας οδηγός για το τι είναι καλό και τι κακό στη διατροφή, προκειμένου να μην αντιμετωπίζουμε θέματα με το στομάχι μας.
  • Τα «πρέπει»…
Μπανάνες
Οι μπανάνες βοηθούν στην αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου, ειδικά εάν έχουμε διάρροια (π.χ., από το πολύ αλκοόλ). Αποκαθιστούν τους ηλεκτρολύτες και του κάλιο που μπορεί να χαθούν κι επίσης έχουν πολλές φυτικές ίνες για την ενίσχυση της πέψης.
Γιαούρτι
Οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές για το στομάχι (6)
Υπάρχουν τρισεκατομμύρια βακτήρια στο έντερό μας, που βοηθούν στο να αφομοιώσουμε τις τροφές και το γιαούρτι περιέχει ορισμένα είδη από αυτά τα υγιή βακτήρια (όχι όλων των ειδών τα γιαούρτια).
Το γιαούρτι αναπληρώνει τη φυσιολογική χλωρίδα στο γαστρεντερικό σωλήνα και αποκαθιστά την υγεία στην περιοχή.
Λάχανο
Το λάχανο προάγει επίσης την ανάπτυξη των υγιών βακτηρίων στο έντερο και είναι ένας τύπος φυτικών ινών που δεν χωνεύεται, γι’ αυτό βοηθά στην εξάλειψη των αποβλήτων, διατηρώντας τις τακτικές κινήσεις του εντέρου. Το ίδιο ισχύει και για το ξινολάχανο.
Άπαχο κρέας και ψάρια
Αν τρώτε κρέας, προτιμήστε το κοτόπουλο, τα ψάρια και άλλα άπαχα κρέατα που μπορείτε να τα χωνέψετε πολύ πιο εύκολα από ό, τι μια ζουμερή μπριζόλα. Το κόκκινο κρέας τείνει να είναι πιο λιπαρό και ο οργανισμός μας δυσκολεύεται να το αφομοιώσει. Επιπλέον, τα άπαχα κρέατα και τα ψάρια, δεν έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, όπως τα κόκκινα κρέατα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.