Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΦΙΓΓΑ

Η Σφίγγα «μαϊμού» της Κίνας!

 
Η Σφίγγα «μαϊμού» της Κίνας!
 

Οι Κινέζοι... κλωνοποίησαν τη Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας

Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας, αποτελεί ίσως το πιο αρχαίο άγαλμα στον κόσμο και βρίσκεται στο οροπέδιο της Γκίζα στην Αίγυπτο, τοποθετημένη μέσα στη διάσημη Νεκρόπολή της, αλλά πλέον δεν είναι μοναδική, αφού πρόσφατα απέκτησε... τον κλώνο της στην Κίνα!

Το ακριβές αντίγραφο δημιουργήθηκε στην πόλη Luquan, της επαρχίας Hebei και έχει τις ίδιες διαστάσεις με το πρωτότυπο, δηλαδή μήκος 73,5 μέτρα, πλάτος 6 και ύψος 20.22 μέτρα, ενώ φέρει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά, όπως την σπασμένη μύτη.

Το αντίγραφο του αγάλματος που κτίστηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους του Παλαιού Βασιλείου, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φαραώ Χεφρήνου, είναι φτιαγμένο από τσιμέντο, ατσάλι και σίδερο και βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πολυθεματικού πάρκου που δημιουργείται στην Κίνα αλλά που ακόμα δεν είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του στο κοκινό.

Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζα, είναι ένα άγαλμα το οποίο απεικονίζει ένα αρχαιοελληνικό μυθολογικό πλάσμα, με σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου, σε καθήμενη στάση. Το άγαλμα αυτό.

Δείτε την Σφίγγα της Κίνας...
 

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Κάλπες και για το νερό την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

 
Κάλπες και για το νερό την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη
 
Ως «μεγάλο σταθμό» για την πορεία του νερού στη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισαν το επικείμενο δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση ή μη του νερού, μέλη του Συντονιστικού πολιτών και φορέων «SOSΤΕ το νερό».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου η Γιάννα Τσόκου από το Συντονιστικό υπενθύμισε ότι αυτή την Κυριακή, ανήμερα των εκλογών, στα σχολεία, σε κάθε εκλογικό κέντρο, θα στηθούν κάλπες όπου οι πολίτες, με βάση τους εκλογικούς καταλόγους, θα ψηφίζουν και για το νερό.

«Ήδη, υπάρχουν γύρω στους 1.000 εθελοντές που θα στηρίξουν την προσπάθεια ενώ για τους ετεροδημότες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα, θα στηθεί κάλπη στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης», εξήγησε η κ. Τσόκου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στο δημοψήφισμα συμμετέχουν οι 11 από τους 14 δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος και οι συγκεκριμένες κάλπες θα στηθούν μέσα στα σχολικά συγκροτήματα στις 18 Μαΐου. Στο πλαίσιο της μάχης για να παραμείνει το νερό δημόσιο αγαθό, το Συντονιστικό διοργανώνει αύριο το απόγευμα, στον Λευκό πύργο, συναυλία αλληλεγγύης με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των Δημήτρη Ζερβουδάκη, Μιχάλη Νικολούδη και Γιώργου Καζαντζή.

«Βέβαια και μετά το δημοψήφισμα, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ για μας αλλά αποτελεί ένα βήμα για να πάμε παραπέρα και να πληροφορηθεί για το ζήτημα όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος», κατέληξε η κ. Τσόκου.

ΝΗΣΙΑ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Ελληνικά νησιά γι αυτούς που δεν συμπαθούν τα κλισέ!! Γνώρισε τα...
 
 
7 ελληνικα νησια γι αυτους που δεν συμπαθουν τα κλισε!! Γνωρισε τα...

Είσαι σε φάση που ψάχνεις σε ποιο νησί να πας. Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη, Ρόδος. Νησιά που εγγυώνται ξέφρενη διασκέδαση και όμως εσύ τα έχεις βαρεθεί. Αυτή τη χρονιά θέλεις κάτι διαφορετικό, που να ξεφεύγει από τις mainstream επιλογές.

- Κίμωλος και ξερό ψωμί
Στο χάρτη αν την ψάξεις είναι μία κουκκίδα. Φυσικά και δεν σου έρχεται στο μυαλό η λέξη glamour όταν ακούς το όνομα Κίμωλος. Και όμως το μικρό νησάκι των Κυκλάδων μπορεί να σε κάνει να περάσεις αξέχαστα, ενώ παράλληλα να σε ξεκουράσει με την φυσική ομορφιά του και τα παραδοσιακά σπιτάκια του. Δεν είναι μεγάλο σε έκταση οπότε είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο.



Τα λεωφορεία του νησιού μπορούν να σε μεταφέρουν και στις πιο απομακρυσμένες παραλίες για να απολαύσεις το μπάνιο σου. Τα νερά είναι καταγάλανα, σχεδόν ποτέ βρώμικα, παρά τον άνεμο των Κυκλάδων.

ΦΕΥΓΟΥΜΕ

 Βρέθηκε και... άλλος ΕΞΩ-πλανήτης;;;


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Βρέθηκε και... άλλος ΕΞΩ-πλανήτης;;;


Συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό η ανακάλυψη εξωπλανητών (πλανητών σε άλλα ηλιακά συστήματα) ορισμένοι από τους οποίους διαθέτουν χαρακτηριστικά που εκπλήσσουν τους επιστήμονες. Η τελευταία ανακάλυψη αφορά ένα εξωπλανήτη που βρίσκεται σε τεράστια απόσταση από το μητρικό του άστρο. Στη μεγαλύτερη απόσταση πλανήτη-άστρου που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΡΝΑΝΕ

Αυτό είναι marketing: Ανεβάζεις το πιάτο σου στο Instagram και σου κερνάνε το φαγητό!
Σε ποιό εστιατόριο γίνεται αυτό;;;


Αυτό είναι marketing: Ανεβάζεις το πιάτο σου στο Instagram και σου κερνάνε το φαγητό! Σε ποιό εστιατόριο γίνεται αυτό;;;
 
Mερικοί... περίεργοι σεφ δεν διστάζουν να πετάξουν πελάτες με κλωτσιές έξω από το εστιατόριό τους αν αντιληφθούν πως αυτοί φωτογραφίζουν το φαγητό.
Μια αλυσίδα εστιατορίων στη Μεγάλη Βρετανία όμως έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση του θέματος:
 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΣΟΚ! Άνεργη γυναίκα ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ εν ψυχρώ ΠΟΛΙΤΙΚΟ!!! Το μίσος των πολιτών κατά των πολιτικών παίρνει ακραίες διαστάσεις

ΣΟΚ! Άνεργη γυναίκα ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ εν ψυχρώ ΠΟΛΙΤΙΚΟ!!! Το μίσος των πολιτών κατά των πολιτικών παίρνει ακραίες διαστάσεις
 
Νεκρή από τα πυρά απελπισμένου ανέργου έπεσε η Ιζαμπέλ Καράσκο, πρόεδρος της επαρχίας Λεόν και επικεφαλής της οργάνωσης του Λαϊκού Κόμματος (PP) της πόλης, ενώ διέσχιζε πεζογέφυρα.
 
Το μίσος των πολιτών κατά των πολιτικών φαίνεται πως παίρνει ακραίες διαστάσεις, σε μία χώρα που συνθλίβεται από την κρίση και με την ανεργία να αγγίζει το 26%.
 

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΒΑΖΕΛΙΝΗ

Ετοιμαστείτε να βάλετε το χέρι στην τσέπη!!! Κανείς δεν θα πάρει φέτος ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ - Όλοι θα πληρώσουμε! Διαβάστε και θα σας πέσει το σαγόνι

Ετοιμαστείτε να βάλετε το χέρι στην τσέπη!!! Κανείς δεν θα πάρει φέτος ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ - Όλοι θα πληρώσουμε! Διαβάστε και θα σας πέσει το σαγόνι
 
Με αργούς ρυθμούς υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις.
Παρά το γεγονός ότι το ηλεκτρονικό σύστημα για την υποβολή τους έχει ανοίξει από τις 20 Μαρτίου, μέχρι και χθες είχαν υποβληθεί μόλις 604.191 δηλώσεις σε σύνολο 5,5 εκατ. που εκτιμάται ότι θα υποβληθούν φέτος.
Δηλαδή μόνο 10 στους 100 φορολογούμενους έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση.