Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΥΝ

Είστε σίγουροι ότι θα τολμούσατε ποτέ μια βόλτα σε αυτούς τους δρόμους;
Ημερομηνία: 26 Μαρτίου 2013
Ειστε σιγουροι οτι θα τολμουσατε ποτε μια βολτα σε αυτους τους δρομους;
Ένα μονοπάτι, ένας δρόμος, ένα πέρασμα δημιουργήθηκε για να προσεγγίσει ο κόσμος έναν άλλο τόπο, για να πάει κάπου αλλού. Για να διασχίσει ποτάμια, θάλασσες, λίμνες, δάση... Για να γίνει το ανθρώπινο ταξίδι ευκολότερο και απλούστερο. Ο δρόμος συνήθως ενώνει τους ανθρώπους, τους φέρνει πιο κοντά. Κι όταν μάλιστα η διαδρομή είναι εξαιρετική, το αποτέλεσμα της προσέγγισης είναι ιδανικό. Οι δρόμοι, τα μονοπάτια και τα περάσματα που θα δείτε στη συνέχεια έχουν ξεχωριστό χαρακτήρα το καθένα: Ορισμένα είναι αστικά, άλλα δασώδη και άλλα δύσβατα. Όλα πάντως έχουν τη δική τους ομορφιά.
1. Σαν Φρανσίσκο
 10 εντυπωσιακά μονοπάτια στον κόσμο!
2. Το «Τούνελ της Αγάπης» στην Ουκρανία
 10 εντυπωσιακά μονοπάτια στον κόσμο!
3. Danum Valley, Μαλαισία
 10 εντυπωσιακά μονοπάτια στον κόσμο!
4. Κάστρο Eilean Donan, Σκοτία
 10 εντυπωσιακά μονοπάτια στον κόσμο!
5. Εθνικό Πάρκο Plitvice, Κροατία

ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ - ΑΛΛΑ -

Κύπρος: Το παραμυθάκι μας ξεκινάει κάπως έτσι....Τελικά, όλα έγιναν, κανένας δεν ήξερε!!!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το παρακάτω κείμενο είναι παρμένο από ένα κυπριακό blogspot. Δώστε προσοχή στις δύο τελευταίες παραγράφους!!! Αυτά που γράφει είναι σαν να έγιναν την εβδομάδα που πέρασε! Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι...γράφτηκε στις 12 Μαΐου 2012! Τελικά, όλα έγιναν .... ξαφνικά, κανένας δεν ήξερε, κανένας δεν φανταζόταν τίποτα.


Bank Run

Το παραμυθάκι μας ξεκινάει κάπως έτσι...

Κάποτε υπήρχε ένα εύρωστο και δυνατό τραπεζικό σύστημα στην βλακονησίδα που λέγεται Κύπρος. Για κάποιον λόγο η μικρή, ασήμαντη και ταλαιπωρημένη αυτή χώρα έπεισε πολλές εταιρίες ξένων συμφερόντων να εγκατασταθούν στο νησί και να φέρουν τα λεφτά τους. Η κίνηση απογειώθηκε όταν ο χογλακόροτσος μπήκε στην Ευρωπαϊκή ένωση και στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και έθεσε τον εταιρικό του φόρο στο 10%.

Τότε έγινε το έλα να δεις. Πανικός στην βλακονησίδα. Το μαύρο χρήμα έρεε στην οικονομία άφθονο. Μαύρα κατάμαυρα λεφτά έρχονταν από Ρωσίες Λετονίες, Ουκρανίες και άλλες δημοκρατικές χώρες. Πλένονταν καθαρίζονταν ξυριζόταν γυαλίζονταν από τις Κυπριακές τράπεζες με την βοήθεια κυβέρνησης λογιστών και δικηγόρων και ήταν πλέον έτοιμα για ανακύκλωση στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι κάτοικοι της βλακονησίδας έγραφαν στα τεράστια τριχωτά τους παπάρια όλες τις προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων για το λεγόμενο money laundering. Τι λένε ρε οι βλάκες. Σιγά, τι θα πει μαύρο χρήμα.

Έστησε λοιπόν το uber νησί της μεσογείου όλη την οικονομία του σε αυτό το ψέμα. Το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της βλακονησίδας ήταν πλέον δικηγόροι, λογιστές, τραπεζικοί. Όσοι από αυτούς βαριόντουσαν να δουλέψουν ήταν κυβερνητικοί, ενώ οι υπόλοιποι εγαλεύκαν τουρίστες ή έπαιζαν τους developers. Το χρήμα έρεε άφθονο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων κυκλοφορούσε πλέον με γερμανικά αυτοκίνητα και ύφος κόντε ρεπανάκια.

Οι Κύπριοι άντρες είχαν λύσει πλέον όλα τους τα σοβαρά προβλήματα και το μόνο που είχε απομείνει ήταν οι τρίχες. Ο Κύπριος άντρας κυβερνητικός, τραπεζικός, δικηγόρος, λογιστής μη έχοντας να ασχοληθεί πλέον με βιοποριστικά θέματα κήρυξε ιερό πόλεμο κατά της φύσης και της τρίχας με όπλο την χαλάουα και το λέιζερ. Επίσης δεύτερο του σπίτι έγινε πλέον το γυμναστήριο και το σφίξιμο μέχρι πορδής.

Η Κύπρια γυναίκα από την άλλη συγκεντρώθηκε αποκλειστικά στο αιδοίο της. Ξαλαφρωμένη και αυτή από όλα τα βιοποριστικά προβλήματα της έκανε το ξύρισμα επιστήμη. Χωρίς τρίχες, με ολίγη, με γραμμή, με καρδούλα, κωλοτρυπίδα bleach και πάει λέγοντας. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Επίσης η μικρή-μικρός Κύπρια-Κύπριος σπουδασμένη-ος 25άρης χλιδάνεργος κυκλοφορούσε με το αυτοκίνητο που του αγόρασε ο μπαμπάς ενώ παραπονιόταν γιατί τάχα δεν βρίσκει την δουλειά που θέλει. Ποία είναι αυτή; Μα φυσικά κάποια από τις πιο πάνω που αναφέραμε. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν προσβολή για την μικρή-μικρό Κύπρια-Κύπριο σπουδασμένη-ο 25άρη.

Άλλο φρούτο που άνθισε την τελευταία δεκαετία ήταν φυσικά και οι μικροί καυλιτέχνες που πέρασαν και αυτοί μια τεράστια περίοδο άνθησης. Αυτούς τους μικρούς ατάλαντους με το ζόρι καυλιτέχνες τους οποίους σπούδασε ο μπαμπάς στο εξωτερικό και γύρισαν στην Κύπρο διψασμένοι για κουλτούρα και καθόλου άγχος αφού θα τους ταίζει έτσι και αλλιώς ο μπαμπάκης μια ζωή.

Ήταν όλοι τους πλέον άρχοντες. Έγιναν μάλιστα και ρατσιστές. Η Κύπρια φυλή έπρεπε να μείνει καθαρή. Όλοι αυτοί οι λευκοί ευρωπαίοι Κύπριοι δεν μπορούσαν να συνυπάρξουν με τους σκουρόχρωμους μη Ευρωπαίους αλλά και ούτε και με τους φτωχούς ανατολικοευρωπαίους. Παρόλα αυτά είχαν όλοι τους μια σκουρόχρωμη Φιλιππινέζα να τους υπηρετεί, ένα Ρουμάνο να τους χτίζει το σπίτι, ένα Σριλανκέζο να τους ξεσκατίζει τον γέρο τους και μια Μολδαβή να τους παίρνει τσιμπούκι τις Κυριακές.

Και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Στην βλακονησίδα βγήκε πρόεδρος ο αρχι-κομμουνιστής ο οποίος φρόντισε να επισπεύσει την διαδικασία διάλυσης. Όλα τα σκατά που μάζεψαν οι πιο πάνω «επαγγελματίες» αλλά και το σάπιο σύστημα που έστησαν οι προκάτοχοι του ξαφνικά αποκαλύφτηκαν. Ήταν που ήταν όλα χτισμένα στην άμμο τους έδωσε ο κομμουνιστής πρόεδρος-νίντζα μια αριστερή κλωτσιά με τις Εσέλ κλάτσες και το παπουτσάκι-γαλόσια και τα έκανε όλα μαντάρα. Διαλύθηκε το μικρό συννεφάκι του Κύπριου-Κύπριας και ξαφνικά είναι όλα διαφορετικά.

Ο Κύπριος κυβερνητικός νιώθει την απειλή της μείωσης μισθού. Ο τραπεζικός-δικηγόρος- λογιστής νιώθει την απειλή της απόλυσης. Ο developer είναι ήδη άνεργος ενώ οι απόλυτες εταιρίες, οι Κυπριακές τράπεζες, βρίσκονται πλέον στο χείλος του γκρεμού.

Η επόμενη σελίδα της ιστοριούλας μας έχει τίτλο Bank run. Εκεί όπου καταρρέει μια τράπεζα γιατί όλοι οι καταθέτες τρομοκρατημένοι ζητούν ανάληψη των χρημάτων τους ταυτόχρονα. Και το βιβλίο κλείνει με την χρεοκοπία της τράπεζας και με τους καταθέτες αγανακτισμένους να χάνουν τα λεφτά τους. Θα τους σώσει όλους η κυβέρνηση λένε οι ειδικοί. Αμ δε λέω εγώ.

Η ιστοριούλα με την Northern Rock δεν είναι μακριά. Υπάρχει όμως μια τεράστια διαφορά στα δύο παραμύθια. Στο δικό τους παραμύθι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε την οικονομία αλλά και την ράχη να την σώσει. Στο δικό μας όμως η μικρή και ασήμαντη βλακονησίδα ούτε τον εαυτό της δεν μπορεί να σώσει.

Λέτε να το δούμε και αυτό; Ποιος ξέρει μπορεί. Τίποτε δεν είναι πλέον απίθανο.

Τέλος του παραμυθιού. Καληνύχτα σας.(γράφτηκε στις 12 Μαΐου 2012)

ΝΕΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ

Νέο! Στρώματα φύλαξης χρημάτων με ενσωματωμένο ΑΤΜ!

Συνημμένη Εικόνα: stromabank.jpg



Ένα καινούριο πρόγραμμα αποταμίευσης στην αγορά, που συνδυάζει τη νοσταλγία των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης, με το κρεβάτι, που ως γνωστόν αποτελεί την αλάνθαστη μέθοδο φύλαξης κομποδέματος, όσων βλέπουν μακριά. Το ειδικό τραπεζο-στρώμα «Στρώσε το στρώμα σου για δυό», για κοινούς λογαριασμούς αποταμίευσης. Μια εφαρμογή χρήσιμη για όσα συμβαίνουν γύρω μας, και τους καιρούς αβεβαιότητας που διανύουμε.

Επανακάμπτει όπως φαίνεται, σε παγκόσμια κλίμακα, λόγω των διεθνών οικονομικών συγκυριών, η μέθοδος διάσωσης οικονομιών και αποταμίευσης «Stroma Bank», ύστερα από μια σχετικά μακρά περίοδο υποχώρησης, όπου είχαν αντικατασταθεί από τις Τράπεζες και άλλες παρόμοιες οργανώσεις.

Όπως όλα δείχνουν, επρόκειτο για μια προσωρινή υποχώρηση. Μετά από μερικές δεκαετίες ξέφρενων τραπεζικών συναλλαγών, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, δείχνουν να εγκαταλείπουν τις κούφιες αξίες όπως το «επιτόκιο» και τις «αποδόσεις» και να επιστρέφουν στις απλές χαρές του να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και τα χρήματά σου εκεί που μπορείς να τα βλέπεις.

Δηλαδή, στο γνωστό και πάντα φιλόξενο στρώμα!

Τα νέα στρώματα φυσικά, δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα τα πρωτόγονα, των γιαγιάδων. Μολονότι η ιδέα παραμένει ίδια, τώρα τα έξυπνα υλικά επιτρέπουν μια σειρά από επαναστατικές καινοτομίες.

Τέλος, λοιπόν, στα ενοχλητικά εξογκώματα που έκανε το μασούρι. Πλέον, το ειδικό αφρολέξ, αντιλαμβάνεται τον ακριβή όγκο του αντικειμένου που βρίσκεται κρυμμένο μέσα του και μειώνει αντίστοιχα το πάχος του.

Επίσης, η «Stroma Bank», διαθέτει ειδική πυρίμαχη και απολύτως στεγανοποιημένη θήκη, όπου ο πρώην καταθέτης, θα μπορεί να αποθηκεύει άλλα πολύτιμα αντικείμενα, όπως στις θυρίδες των τραπεζών, αλλά με μεγαλύτερη ασφάλεια. Χωρίς το άγχος ότι η από τη μια στιγμή στην άλλη, θα του τα πάρουν.

Τέλος, για να μην μπαίνει στον κόπο να στρώνει και να ξεστρώνει το κρεβάτι, κάθε φορά που χρειάζεται χρήματα, ο «στρωματοκαταθέτης» θα έχει το δικό του ΑΤΜ στο προσκέφαλο, και με ειδική κάρτα θα μπορεί να σηκώνει το ακριβές ποσό!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα συγκεκριμένα μοντέλα, είχαν τεράστια ζήτηση σε όλο τον κόσμο και τα αποθέματα της εταιρίας έχουν εξαντληθεί. Έτσι, αν και η αναμονή πλέον από τη στιγμή της παραγγελίας, φτάνει το 6μηνο, η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε γλάστρες με αντίστοιχο αποταμιευτικό εξοπλισμό.

Προσπαθούμε μέσα από την σάτιρα και με τον όποιο καυστικό τρόπο, να αναδείξουμε το πρόβλημα που δυστυχώς θα αντιμετωπίσουν πολλοί άνθρωποι (και μιλάμε μόνο γι' αυτούς και όχι για τα λαμόγια) που εμπιστεύτηκαν μετά από τόσα χρόνια κόπων και ιδρώτα, τα χρήματά τους στους πλέον νόμιμους ανά τον κόσμο ληστές και καταχραστές των λαών. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα-πλυντήρια των λήσταρχων Τραπεζιτών.

ΦΕΥΓΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

REUTERS

«Έφυγαν» καταθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων από τις κλειστές τράπεζες στην Κύπρο

«Έφυγαν» καταθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων από τις κλειστές τράπεζες στην Κύπρο
 
Τεράστια ποσά έφυγαν από τις κυπριακές τράπεζες, την ώρα που αυτές ήταν κλειστές, οι πολίτες έκαναν ουρές στα ATM και ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν σε διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση.

Όπως αποκαλύπτει το Reuters έγιναν αναλήψεις από υποκαταστήματα του εξωτερικού, μεταφορές κεφαλαίων με το αιτιολογικό ότι προορίζονται για «ανθρωπιστική βοήθεια», αγορά φαρμάκων ή ακόμη και καυσίμων αεροσκαφών ήταν μερικά από τα τεχνάσματα που χρησιμοποίησαν μεγάλοι πελάτες τραπεζών της Κύπρου για να σηκώσουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούσαν.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Reuters με τον τρόπο αυτό έφυγαν από το νησί δεκάδες ή ίσως εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ όσο ήταν κλειστές οι τράπεζες και λίγο πριν ληφθεί η απόφαση για την αναδιάρθρωσή τους.

Τα στελέχη της ΕΕ κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου άρχισε να ζητάει περισσότερα χαρτονομίσματα από όσα δήλωνε στα κεντρικά της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη και ότι έκαναν αναλήψεις πελάτες τραπεζών της Κύπρου, αναφέρουν πηγές του Reuters.
Η αποκάλυψη προκαλεί αίσθηση αφού την ώρα που πολλοί μικροκαταθέτες Κύπριοι έκαναν ουρές στα ΑΤΜ για να πάρουν μερικές μόνο εκατοντάδες ευρώ, άλλοι που είχαν πρόσβαση κυρίως σε εταιρείες χρησιμοποίησαν τεχνάσματα για να σηκώσουν ρευστό.
Εταιρείες έπαιρναν πράσινο φως για αναλήψεις δηλώνοντας ότι έπρεπε να καλύψουν επενδυτικά ανοίγματα ενώ επιτράπηκαν ακόμη και μεταφορές κεφαλαίων για όσους τις ζητούσαν με αιτιολογικό την αγορά ανθρωπιστικής βοήθειας, φαρμάκων ή καυσίμων για αεροσκάφη.

ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Ποια Κυπριακή Βουλή... αφού υπάρχει η Μπούντεσταγκ!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δεν απαιτείται επικύρωση από τη Κυπριακή βουλή η συμφωνία που συνήψε η Κύπρος με τους διεθνείς πιστωτές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...
και τόνισε ότι η Μπουντεσταγκ θα εγκρίνει τη συμφωνία. «Η Επιτροπή μας πληροφόρησε σήμερα ότι η απαραίτητη νομοθεσία για την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν έχει ήδη κυρωθεί», είπε ο Σόιμπλε στους δημοσιογράφους αφού οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν τη συμφωνία.

«Πρόσθετη νομοθεσία θα ήταν αναγκαία μόνον εάν επιβαλλόταν φορολόγηση σε ανασφάλιστες καταθέσεις, αλλά όχι για την αναδιάρθρωση των εν λόγω τραπεζών», πρόσθεσε αναφερόμενος στους όρους της συμφωνίας που ενέκρινε το Eurogroup νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, νομικά η γερμανική κάτω βουλή δεν χρειάζεται να ψηφίσει σχετικά με την δανειακή σύμβαση σε αυτή τη φάση.

Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί μια ψηφοφορία εντός της εβδομάδας, εάν το θέλουν οι Γερμανοί βουλευτές. Δήλωσε πεπεισμένος ότι η συμφωνία θα εγκριθεί από την Μπούντεσταγκ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΟΛΟ

Αν δεν φας ΟΛΟ το φαγητό σου...Θα πληρώσεις παραπάνω!!!!
Ημερομηνία: 26 Μαρτίου 2013
 
Αν δεν φας ΟΛΟ το φαγητο σου...Θα πληρωσεις παραπανω!!!!
 
Αν είσαι από αυτούς που χορταίνουν μόνο βλέποντας το τραπέζι τους γεμάτο τότε μην επισκεφτείτε το εστιατόριο Marmar στη Σαουδική Αραβία. Το συγκεκριμένο εστιατόριο χρεώνει τους πελάτες του παραπάνω εάν παραγγείλουν περισσότερο από ό, τι μπορούν να καταναλώσουν!!

Το περίεργο πρόστιμο οφείλετε στο γεγονός ότι μερικοί πελάτες του εστιατορίου παράγγελλαν για να κάνουν επίδειξη του οικονομικού τους status και δεν τελείωναν πότε τα πιάτα τους, αυτό ήταν που εκνεύρισε τον ιδιοκτήτη Fahad Al Anezi.και καθιέρωσε το πρόστιμο, το οποίο και υπολογίζει με βάση την ποσότητα των τροφίμων που έχει απομείνει.


Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα εστιατόρια χρεώνει για τα περισσεύματα. Ένα εστιατόριο στο Χονγκ Κονγκ χρεώνει πρόστιμο ανά ουγγιά από τα περισσεύματα και το εστιατόριο Wafu στην Αυστραλία χρεώνει 30% περισσότερο τους πελάτες που δεν τελειώνουν τα πιάτα τους. Ο σεφ τους ζητά, επίσης, να μην επιστρέψουν.

Ρεπορτάζ-Κείμενο: Μαρία Χαιρέτη

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Πως το 'λεγε ο Αρτέμης Μάτσας;;; Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας!!! Για διαβάστε τι ετοιμάζει το Δ' Ράιχ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στο στόχαστρο όλη η ιδιωτική ακίνητη περιουσία σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία. Θέλουν να μειώσουν τα ποσοστά ιδιοκατοίκησης...

Όποιος νομίζει ότι το Βερολίνο έχει χορτάσει από το αίμα της Ελλάδας και της Κύπρου, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει αυτή την άποψη.

Η Γερμανική Ευρώπη είναι αποφασισμένη να βάλει στο χέρι την ακίνητη περιουσία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Η συνταγή πολύ απλή, επιβαρύνουν με δυσανάλογα υψηλούς φόρους την ακίνητη περιουσία για να καταστήσουν δυσβάσταχτη την κατοχή της, να ευτελίσουν την αξία της και να αναγκάσουν τους ιδιοκτήτες να την εκποιήσουν (όσοι μπορούν) σε χαμηλή τιμή.

Παράλληλα, με τον απόλυτο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος και την αγορά των ''κόκκινων δανείων'' από δικά τους funds, αρχίζουν να βάζουν μπροστά και το σχέδιο κατασχέσεων.

Αποκαλυπτικό των προθέσεων τους μία ,κυριολεκτικά και μεταφορικά, απίστευτη έκθεση της Bundesbank που θεωρεί πλουσιότερους τους Ισπανούς και τους Ιταλούς πολίτες από τους Γερμανούς.

Πως προκύπτει αυτό;

Μα φυσικά με έναν εξαιρετικά ταχυδακτυλουργικό τρόπο υπολογισμού, που περιλαμβάνει υψηλό συντελεστή για όσους έχουν ιδιόκτητα σπίτια.

Οι Γερμανοί θεωρούν ότι το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ισπανία είναι πολύ υψηλό ( 83%), όπως και στην Ιταλία (70%) ενώ στην Ελλάδα από την πρώτη στιγμή τους έκανε μεγάλη εντύπωση το υψηλό ποσοστό ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας.

Στόχος τους είναι να ελέγξουν και να πάρουν στην κατοχή τους ένα μεγάλο αριθμό ακινήτων στη Νότια Ευρώπη, τα οποία θα εκμισθώνονται σε Γερμανούς πολίτες ή πολίτες άλλων χωρών του Βορρά.

Αυτό ακριβώς κάνει η έκθεση της Bundesbank, προετοιμάζει το έδαφος για όλα όσα θα ακολουθήσουν και ήδη προετοιμάζονται μεθοδικά.

Πολύ σύντομα θα δημιουργηθούν προβλήματα στις ισπανικές τράπεζες από τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται και από τη φούσκα των ακινήτων και τότε υπάρχει το παράδειγμα της Κύπρου συν τις κατασχέσεις των ακινήτων.

Στην Ελλάδα, οι τράπεζες πωλούν αφειδώς ''κόκκινα'' στεγαστικά δάνεια εδώ και πολύ καιρό σε funds Γερμανικών συμφερόντων, χωρίς κανόνες, χωρίς έλεγχο και χωρίς να ενημερώνεται ο δανειολήπτης. Ο κ.Στουρνάρας και ο κ.Προβόπουλος , έχουν πολιτικές και όχι μόνο ευθύνες για αυτό που γίνεται και θα το βρούμε μπροστά μας.

Πολύ σύντομα, θα πέσει στο τραπέζι και η άρση της απαγόρευσης κατασχέσεων για την πρώτη κατοικία και τότε θα αντιληφθούν όλοι τι συμβαίνει.

Πηγή: newsbomb.gr