Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΚΡΙΜΑ

 
Φωτογραφία για Κλείνει ο δρόμος για την επιστροφή των «Μαγεμένων»
Ματαιώνεται ή σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο αναβάλλεται η έλευση των «Μαγεμένων» στη Θεσσαλονίκη.

Η επιχειρηματίας Ελ. Αμβροσιάδου αθέτησε τη συμφωνία που έκανε με τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη και τα αντίγραφα και εκμαγεία των περίφημων αγαλμάτων που κλάπηκαν το 1864 από τη Θεσσαλονίκη και φιλοξενούνται σήμερα στο Μουσείο του Λούβρου, δεν θα έρθουν το προσεχές διάστημα, όπως ήταν προγραμματισμένο για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

«Υπάρχει μια εκκρεμότητα με το Μουσείο του Λούβρου και αναζητούμε τρόπους να λύσουμε το ζήτημα που προέκυψε», δήλωσε ο δήμαρχος, που φέρεται έξαλλος με την επιχειρηματία, η οποία υπέγραψε τη σχετική συμφωνία αλλά τώρα αρνείται να δώσει τις 180.000 € που απαιτούνται για να τοποθετηθούν τα αντίγραφα στην πλατεία Αριστοτέλους, κάτω από την Αρχαία Αγορά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ε. Αμβροσιάδου προβάλλει τώρα νέους όρους, ζητώντας να ελέγξει η ίδια τον χώρο της έκθεσης, να περιφραχτεί αυτός ο χώρος, να μπει εισιτήριο και να παραχθούν αντίγραφα που θα πουλούνται στο κοινό.
 
«Ή χαρίζεις κάτι ή δεν χαρίζεις» φέρεται να είπε οργισμένος ο κ. Μπουτάρης σε συνεργάτες του, ενώ την ενόχλησή της δεν κρύβει και η διεύθυνση του Μουσείου Λούβρου, που έχει αναθέσει εδώ και καιρό την εκπόνηση του πρότζεκτ σε ειδικούς συνεργάτες. Από την πλευρά του δήμου καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να βρεθεί άλλος χορηγός, να προχωρήσει η ιδέα της έκθεσης, κάτι που ωστόσο θεωρείται πολύ δύσκολο να γίνει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΦΕΥΓΟΥΝ

Η Coca Cola φεύγει από το Χρηματιστήριο και μετακομίζει στην Ελβετία

Συνημμένη Εικόνα: Coca-Cola.jpg


Τσουνάμι εξελίξεων στην αγορά με απώλειες για την ελληνική οικονομία. Μετά την ΦΑΓΕ που μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο άλλη μία μεγάλη εταιρεία αποφασίζει να φύγει από την Ελλάδα λόγω της υπερβολικής φορολόγησης και της αύξησης του ειδικού φόρου σε αναψυκτικά και νερά.


Λίγα λεπτά πριν το άνοιγμα του ελληνικού Χρηματιστηρίου ανακοινώθηκε ότι η Coca Cola HBC ΑG κατέθεσε προαιρετική δημόσια πρόταση ανταλλαγής για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιάλωσης ΑΕ με αντάλλαγμα μετοχές της Coca Cola HBC.

Ο λόγος για τον οποίο οι βασικοί μέτοχοι της Coca Cola, δηλαδή η οικογένεια Δαυίδ, προχώρησε σε αυτή την κίνηση είναι για να συγκεντρώσει και να διαγράψει τις μετοχές από το ΧΑ προκειμένου να εισαγάγει την Coca Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως στην premium αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου αντανακλά άλλωστε τη διεθνή παρουσία του Ομίλου της Coca-Cola Hellenic:

Δραστηριοποιείται σε 28 χώρες και σε 3 ηπείρους
Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμφιαλωτής της Coca-Cola στον κόσμο και ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη
95% των εσόδων του Ομίλου προέρχονται από το εξωτερικό
Οι μέτοχοι της Coca-Cola Hellenic είναι διεθνείς θεσμικοί επενδυτές με έδρα την Αγγλία, Αμερική και την Ευρώπη (μόνο το 5% των θεσμικών επενδυτών έχουν έδρα την Ελλάδα)

Οι απώλειες για το ελληνικό χρηματιστήριο ωστόσο είναι τεράστιες καθώς η Coca Cola ήταν η εισηγμένη εταιρία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση. Μετά την κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών, ο βιομηχανικός κολοσσός της Coca Cola-3 Ε -μαζί με τον ΟΤΕ και τον υπό πώληση ΟΠΑΠ αποτελούν τα δυνατά χαρτιά του του ΧΑ.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα πηγές από την εταιρία διαβεβαίωναν κατηγορηματικά ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν σημαίνει αποχώρηση από την Ελλάδα. Ωστόσο, προφανώς για φορολογικούς λόγους, η εταιρεία μεταφέρει την έδρα της στην Ελβετία.

Η εταιρεία εδώ και δύο χρόνια προειδοποιεί ανοικτά την ελληνική κυβέρνηση για φυγή από τη χώρα λόγω της υπερβολικής φορολόγησης, της αύξησης του ειδικού φόρου σε αναψυκτικά και νερά. Σημειώνεται ότι η 3Ε πριν περίπου 1,5 χρόνο μετέφερε από την Ελλάδα στη Βουλγαρία το κέντρο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital, η συναλλαγή που ανακοινώθηκε είναι σχετικά πολύπλοκη, αλλά είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να διευκολύνει την εισαγωγή της Coca-Cola Hellenic στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ

Ξέρετε πόσοι άνθρωποι έχουν ζήσει στην γη?

Δημοσιευμένη  εικόνα


Είναι πολύ δύσκολο να απαντήσει κάποιος σ’ αυτή την ερώτηση γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα δημογραφικά στοιχεία για το 99% του χρόνου που υπάρχει ο άνθρωπος στη γη. Όμως κάνοντας κάποιες παραδοχές, μπορούμε να υπολογίσουμε κατά προσέγγιση πόσοι άνθρωποι έζησαν σε κάθε χρονική περίοδο, και στην συνέχεια να βρούμε τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν ζήσει στη γη.

Απάντηση στο ερώτημα επιχείρησε να δώσει ο Carl Haub, ο οποίος εργάζεται στο Population Reference Bureau, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που παρέχει πληροφόρηση για θέματα που σχετίζονται με τον πληθυσμό, την υγεία και την οικολογία.

Στον παρακάτω πίνακα που είναι από την μελέτη που έκανε ο Haub, φαίνεται ο συνολικός πληθυσμός σε κάποιες χρονικές περιόδους , καθώς και οι γεννήσεις μεταξύ αυτών των περιόδων.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, προκύπτουν τα εξής:
Έζησαν (και ζουν) περίπου 107 δισεκατομμύρια άνθρωποι.
Σήμερα ζει το 6.5% όλων των ανθρώπων που έχουν γεννηθεί.


Δημοσιευμένη  εικόνα

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ

Εκκένωση ελληνικών νησιών ζητάει η Τρόϊκα!




    Tην εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση. Το επιχείρημα των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.


    Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώπιον 70 και πλέον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες. 

    Σύμφωνα με τον υπουργό, σε συνάντηση που είχε η Τρόικα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ζητήθηκε να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους, γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. 

    «Τους απαντήσαμε άμεσα ότι δεν είναι καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης. 

    Η συζήτηση επί του θέματος δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς, όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους, αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και να ξεριζωθούν χιλιάδες οικογένειες. «Πρότεινε ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά» δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι. 

    Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, για το θέμα ενημερώθηκαν τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης. 

    Εν τω μεταξύ, αμέσως μετά το σάλο που προκλήθηκε με το δημοσίευμα του protothema.gr, η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Οικονομικών, προσπαθεί να διαψεύσει τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, λέγοντας ότι «ουδέποτε τέθηκε από την Τρόικα θέμα εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας». 

    Όμως, αδιάψευστοι μάρτυρες των όσων είπε ο κ. Μουσουρούλης είναι δεκάδες εφοπλιστές που βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά και άκουσαν με τα ίδια τους τ' αυτιά τα όσα είπε ο υπουργός. 

    Πηγή: Protothema.gr

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

    Τετάρτη, Οκτωβρίου 10, 2012

    Μόλις θα πάρουμε τα 31,5 δις θα φάμε με «χρυσά» κουτάλια.


    Είναι πραγματικά απίστευτη η αφέλεια ορισμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι καταπίνουν αμάσητη την προπαγάνδα της άρχουσας ελίτ της χώρας. Παραμυθιάζονται με το σύνθημα ότι εξαθλιωνόμαστε μεν, αλλά θα πάρουμε τη δόση.

    Και λοιπόν τι θα γίνει όταν πάρουμε τη δόση; Θα φάμε με χρυσά κουτάλια; Θα φύγουν τα....
    σκληρά μέτρα; Θα ξαναγυρίσουμε στον χαμένο Παράδεισο των δανεικών που ζούσαμε; Όχι.

    Περίπου 24 δις ευρώ από την πιο πάνω δόση θα εισπράξουν οι ελληνικές τράπεζες για να μειώσουν τις επιχειρηματικές ζημιές τους από τα τοξικά ελληνικά ομόλογα, επό επισφαλείς απαιτήσεις και να πληρώσουν χρωστούμενα σε τρίτους. Περί τα 6 δις θα δοθούν στους προμηθευτές του Δημοσίου για να καλυφθούν οι επίσης επιχειρηματικές ζημιές τους και οι υπερβολικές τιμές με τις οποίες χρέωναν το Δημόσιο και τα υπόλοιπα θα πάνε για τοκοχρεολύσια. Επομένως τι θα μείνει σε όλους αυτούς για να ρίξουν στην αγορά; Και ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά τα 31,5 δις ευρώ; Εμείς αυτοπροσώπως. Είναι δημόσιο χρέος που θα φορτωθεί στο ήδη υπάρχον, για να καλύψει επιχειρηματικές ζημιές ιδιωτικών επιχειρήσεων. Εξαθλιωνόμαστε δηλαδή εμείς και τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας, για να καλύψουμε ζημιές ιδιωτών από τις ιδιωτικές τους μπίζνες. Να καλύψουμε με λίγα λόγια τα επιχειρηματικά τους ρίσκα.

    Το παραμύθι που μας ρίχνει η άρχουσα ελίτ, μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, είναι ότι αυτά τα χρήματα θα πέσουν στην ελληνική αγορά και άρα θα φάμε με χρυσά κουτάλια.

    Τα χρήματα αυτά όπως είπαμε, θα καλύψουν ζημιές και δεν θα αυξήσουν την περιουσία των πιο πάνω επιχειρήσεων. Είναι όμως αφελές να σκέπτεται κανείς ότι ακόμα και να περισσέψουν χρήματα, θα υπάρξει έστω ένας επιχειρηματίας, (τραπεζίτης ή άλλος) που θα ρίξει τα χρήματά του σε μια αγορά που συγκλονίζεται από οικονομική ύφεση, για να ξαναγυρίσει ο ίδιος στις ζημιές!!! Και μάλιστα σε μια κοινωνία που μπορεί να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή με εντελώς αβέβαιο μέλλον.

    Η οικονομική «Δευτέρα Παρουσία», θα έρθει προφανώς μετά. Όταν δεν θα έχουμε πια να περιμένουμε καμία δόση, αλλά τα οικονομικά μέτρα θα είναι εδώ και θα μας εξοντώνουν έναν έναν.