Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Ανάστατοι στην Πρωτοβουλία

του Δημήτρη Συρμάτση 
 Το χθεσινό περιστατικό με το «παρτέρι» στην Ικτίνου, «αναστάτωσε» όλη την παράταξη που διοικεί το δήμο Θεσσαλονίκης.
Η αυτονόμηση του υποψηφίου έφερε σε δυσχερή θέση όλα τα στελέχη της Πρωτοβουλίας που έπρεπε να απολογηθούν για λογαριασμό του.

«Χάθηκε το ηθικό μας πλεονέκτημα» έλεγε όλη τη μέρα μεγαλοστέλεχος της παράταξης με πολλούς ψήφους στο ενεργητικό του και πρωτοστάτης από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας της.

Και δεν ήταν ο μόνος. Όλη η Θεσσαλονίκη χθες το πρωί είχε ως μοναδικό θέμα συζήτησης το «παρτέρι» Ικτίνου και όλη η Πρωτοβουλία την «ανταρσία» του υποψηφίου.

Χαρακτηριστική της νοοτροπίας της πλειοψηφίας των στελεχών ήταν το σχόλιο του Γιώργου Δημαρέλου , δημοτικού συμβούλου της Πρωτοβουλίας, στο facebook. “Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει να φαίνεται και τίμια. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...“ έγραψε ο κ. Δημαρέλος.

Μεγαλύτερο πρόβλημα από όλους το έχει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης, που έχει βάλει προσωπικό του στοίχημα την ευνομία στην πόλη κυρίως στο χάος των τραπεζοκαθισμάτων και των παράνομων κατασκευών. Οι φόβοι να εκτεθεί, είναι τεράστιος και μαζί του και όλη η Πρωτοβουλία.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις δημόσιες τοποθετήσεις του, καθώς οι πληροφορίες μας για αυτά που λέει στις ιδιωτικές του συνομιλίες είναι «φωτιά και λαύρα» .
Και πρέπει να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα είτε πριν είτε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.
Ποιος επιτρέπει σε ιδιώτη να χρησιμοποιεί ιδιωτικό συνεργείο για το ξήλωμα δημοτικού παρτεριού ;
Γιατί η υπηρεσία Πρασίνου επέβλεπε και δεν παρενέβησε ;
Υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου και τι λέει ακριβώς ;
Ο ιδιώτης έχει άδεια για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ; έκανε αίτηση φέτος ;

Τέλος, χαρακτηριστικό του πανικού ήταν και ένα σχόλιο ψηφοφόρου της παράταξης από το 2006 που αναρωτήθηκε αν το χθεσινό σκηνικό, έχει κάποια σύνδεση με το γαϊτανάκι της διαδοχής.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

26 ΜΑΙΟΥ 2011

 Αν ξυπνήσουν οι Έλληνες θα ξεσηκώσουν όλο τον κόσμο


Πολλά έχουν ακουστεί για το ειρωνικό σύνθημα των Ισπανών «Αγανακτισμένων» το οποίο καλούσε σε «ησυχία» για να μην ξυπνήσουν οι Έλληνες και το οποίο -τελικά- ξύπνησε τον εγωισμό των χιλιάδων «Αγανακτισμένων» συμπατριωτών μας που είναι ήδη στους δρόμους δεκάδων ελληνικών πόλεων.


Σύμφωνα με Έλληνες φοιτητές της Ισπανίας, όμως, το συγκεκριμένο σύνθημα δεν ήταν
ειρωνικό αλλά προειδοποιητικό!
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο Μανώλης Γιαλιτάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ισπανίας, τόνισε ότι το συγκεκριμένο πανό το ζήτησαν Έλληνες φοιτητές ως προειδοποιητικό των όσων θα επακολουθήσουν έτσι και ξυπνήσει η επαναστατική φλέβα των Ελλήνων! Κάτι σαν «προσοχή μην ξυπνήσετε τους Έλληνες γιατί τότε θα δείτε τι σημαίνει αληθινή επανάσταση»!


«Τα παιδιά, οι Έλληνες, που φτάσανε στο χώρο ζητήσανε από τους φίλους τους Ισπανούς να γράψουν ένα σύνθημα, γράφοντας αυτό: “Προσοχή μην ξυπνήσετε τους Έλληνες”! Με την έννοια, όμως, ότι αν ξυπνήσουν οι Έλληνες θα ξεσηκώσουν όλον τον κόσμο» αποκάλυψε ο κ. Γιαλιτάκης!


Το θέμα είναι, σε κάθε περίπτωση, ότι οι Έλληνες ξύπνησαν…

TI ΣOY KANEI ENA ATYXHMA

AYTΟΚΙΝΗΤΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΝΕΡΟ!!!

 Ενώ  όλοι είναι απασχολημένοι προσπαθώντας να δημιουργήσουν  το τέλειο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, οι Ιάπωνες έχουν πάει ένα βήμα μπροστά για τη μαζική παραγωγή ενός αυτοκινήτου που κινείται κατά κύριο λόγο για το νερό.
     Σε αντίθεση με άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το Genepax αυτοκίνητο δεν απαιτεί οι μπαταρίες να φορτιστούν και δεν έχει καμία εκπομπή.  Μια ηλεκτρική γεννήτρια βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και όταν ρίχνουμε νερό  δημιουργήται  ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει το αυτοκίνητο.  Φανταστείτε  μια τέτοια γεννήτρια τι θα μπορούσε να κάνει στη βιομηχανία πετρελαίου, στις πυρηνικές εγκαταστάσεις και στο ηλεκτρικό δίκτυο.



ΠΗΓΗ http://www.exypna.gr/#ixzz1NSOtmWam

ΟΛΟΙ ΠΛΑΤΕΙΑ

Σήμερα θα πάνε περισσότεροι "Αγανακτισμένοι" - Θα πάνε και θα κρατάνε άδειες κατσαρόλες!


Το σημαντικό είναι ότι δεν άνοιξε ρουθούνι....! Μπράβο ρε Έλληνες! Δώσαμε ηχηρό το μήνυμα!
- Σε 38 πόλεις οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους!
- Το νεο ραντεβού είναι και πάλι σήμερα στις 18.00
- Οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να βοηθήσει όπως μπορεί