Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Eυρωπαϊκό βέτο πίσω από το ρωσικό ναυάγιο για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ - Γιατί οι Ρώσοι «έκαναν πίσω» στη συμφωνία
Φωτογραφία για Ναυάγιο για τη ΔΕΠΑ – Ανεξήγητη υποχώρηση των Ρώσων...!!!

Κόκκινη κάρτα στην πιθανολογούμενη και θεωρούμενη σχεδόν σαν κλεισμένη επένδυση των Ρώσων στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου και στο Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου έβαλαν οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες του protothema.gr.

Το Σάββατο, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, Ευρωπαίος αξιωματούχος ειδοποίησε υψηλόβαθμο παράγοντα της ελληνικής κυβέρνησης ότι η ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού θα μπλοκάρει την απόκτηση των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ από τις ρωσικές Gazprom και Sintez.

Η μοναδική αβεβαιότητα στην ολοκλήρωση της πώλησης της ΔΕΠΑ στους Ρώσους ήταν από την αρχή η στάση της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Από το ημιεπίσημο τηλεφώνημα του Ευρωπαίου αξιωματούχο στον παράγοντα της ελληνικής κυβέρνησης, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Οι Ρώσοι γνωρίζοντας ότι οι ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού θα προβάλλει ενστάσεις στην πώληση της ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ επέλεξαν να μην καταθέσουν καν πρόταση για την εξαγορά των δύο εταιρειών.

Το μεσημέρι της Δευτέρας επισημοποιήθηκε ότι ότι ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom έκανε πίσω και δεν υπέβαλε πρόταση για την εξαγορά της κρατικής Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου. Εκτός από την υπαναχώρηση της Gazprom για τη ΔΕΠΑ, προσφορά για το ΔΕΣΦΑ δεν κατατέθηκε και από τη ρωσική Sintez που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ.

Η μοναδική προσφορά που υποβλήθηκε για το ΔΕΣΦΑ ήταν της αζέρικης Socar. Η παρουσία της συνδέεται ευθέως και με τον ΤΑΡ, τον αγωγό δηλαδή που αναμένεται να διασυνδέσει τις πηγές φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν με τη χώρα μας και διαμέσου αυτής να προμηθεύει με την καύσιμη ύλη την ευρωπαϊκή αγορά.

Εις όι αφορά τη ΔΕΠΑ ο διαγωνισμός αναμένεται να κηρυχθεί άγονος και να επαναπροκηρυχθεί.

Αμηχανία στην κυβέρνηση

Με αμηχανία αντέδρασαν κυβερνητικά στελέχη στην είδηση ότι οι ρωσικές εταιρείες Gazprom και Sintez απέσυραν το ενδιαφέρον τους για τις κρατικές εταιρείες ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Να περιμένουμε λίγο ακόμη, έλεγε στο protothema.gr συνεργάτης του πρωθυπουργού γίγο μετά την μία το μεσημέρι της Δευτέρας αποφεύγοντας να σχολιάσει ευθέως την οπισθοχώρηση των Ρώσων από την προαναγγελθείσα πρόθεσή τους να αγοράσουν τις δύο ελληνικές κρατικές εταιρείες γκαζιού.

Λίγη ώρα αργότερα, κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν ότι η υπαναχώρηση των Ρώσων και η απόσυρση του ενδιαφέροντός τους για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ ίσως οφείλεται σε γενικότερες ισορροπίες και ευρύτερες σχέσεις μεταξύ Αμερικανών και Ευρωπαίων.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνδέουν την υπόθεση της αζέρικης Socar για το ΔΕΣΦΑ με τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ και το ενδεχόμενο διέλευσης του από την ελληνική επικράτεια.

Πηγή: protothema

ΠΑΝΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ

Γιατί η Gazprom πουλάει ακριβότερο κατά 30% το φυσικό αέριο στην Ελλάδα

Φωτογραφία για Γιατί η Gazprom πουλάει ακριβότερο κατά 30% το φυσικό αέριο στην Ελλάδα
H ρωσική Gazprom πουλάει στην Ελλάδα το φυσικό αέριο κατά 30% ακριβότερα από ό,τι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το δήλωσε ο ίδιος ο Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, ενόψει της σημερινής προσφοράς εξαγοράς των ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ.

Τα στοιχεία τιμών για την Ευρώπη δόθηκαν σε συνέντευξη Τύπου από το Νο 2 της Gazprom και από αυτά προκύπτει ότι εάν και εφόσον καταβάλλουν οι Ρώσοι υπερτίμημα για το ελληνικό μονοπώλιο φυσικού αερίου, θα το αποσβέσουν σε ελάχιστο χρόνο, όσο διατηρούν τις υψηλές τιμές φυσικού αερίου για την Ελλάδα.

Από τα στοιχεία που έδωσε ο Μεντβέντεφ, προκύπτει ότι οι μέσες τιμές που η Gazprom πουλά το αέριο στις ευρωπαϊκές χώρες το 2013 βρίσκονται στα επίπεδα των 10,30 δολαρίων ΗΠΑ ανά εκατομμύριο Βρετανικές Θερμικές Μονάδες (1 MBTU αντιστοιχεί σε περίπου 27 κυβικά μέτρα), με την τιμή για τα 1.000 κυβικά μέτρα να διαμορφώνεται στα 380 δολάρια.

Στην Ελλάδα, ωστόσο, οι τιμές είναι τουλάχιστον 30% υψηλότερες, αφού κυμαίνονται από 13,5-15 δολάρια ΗΠΑ το MBTU. Έτσι για τα 1.000 κυβικά μέτρα, η «ελληνική» τιμή κινείται στα 480-540 δολάρια, δηλαδή 100 έως 160 δολάρια περισσότερο. Με δεδομένο δε, ότι η ΔΕΠΑ εισάγει κάθε χρόνο περίπου 2,5 δισ. κυβικά μέτρα ρωσικού αερίου, το καπέλο με το οποίο επιβαρύνονται οι Έλληνες καταναλωτές και η εγχώρια παραγωγή κάθε χρόνο ανέρχεται σε τουλάχιστον 250 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Η ίδια η Gazprom έχει κυκλοφορήσει διάφορα νούμερα για το τίμημα που θα καταβάλλει για τις ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, τα οποία κυμαίνονται από 750 - 900 εκατομμύρια. Ακόμη όμως και υψηλότερα να είναι, με τις τιμές που πουλάει σήμερα το αέριο στην Ελλάδα, είναι σίγουρο ότι σε ελάχιστο χρόνο θα αποσβέσει την επένδυσή της, μόνο από τη διαφορά της τιμής.

Το γιατί η ρωσική εταιρεία ευνοεί ξαφνικά τους ευρωπαίους πελάτες της -εξαιρούνται οι Ελληνες - είναι διότι μετά την κρίση με την Ουκρανία, δέχτηκε ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία της καθώς έκοψε την παροχή αερίου στις περισσότερες χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Έτσι η ΕΕ αναγκάστηκε να προωθεί με ταχύτερους ρυθμούς δράσεις απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο. Ωστόσο το μεγαλύτερο κίνδυνο η ρωσική εταιρεία κατάλαβε ότι τον αντιμετωπίζει από την αύξησης της παραγωγής αερίου στις ΗΠΑ (αέριο σχιστόλιθου), και τον οποίο μέχρι πρόσφατα η ηγεσία της είχε υποτιμήσει.

Ήδη οι ΗΠΑ παράγουν περίπου 0,82 δισεκατομμύρια κυβικά αερίου την ημέρα (περίπου 27,5 δισεκατομμύρια κυβ. πόδια) και σε ελάχιστα χρόνια θα είναι καθαρά εξαγωγική χώρα στο φυσικό αέριο. Ταυτόχρονα ολοκληρώνονται μεγάλες υποδομές παραγωγής φυσικού αερίου σε Αυστραλία και Δυτική Αφρική, με αποτέλεσμα να αυξηθούν σημαντικά οι προσφερόμενες ποσότητες στη διεθνή αγορά και να πιεστούν ακόμη περισσότερο οι τιμές.

Ας σημειωθεί εδώ ότι η τιμή του αερίου στις ΗΠΑ είναι κάτω από το μισό της Ευρώπης (3,5-4,5 δολάρια το MBTU).

Πηγή: iefimerida

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ

Οι εξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου "απέκρυψαν 6,3εκ. ευρώ! - Το πόρισμα-"φωτιά"

10 - 6 - 13

Φωτογραφία για Οι εξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου απέκρυψαν 6,3εκ. ευρώ! -  Το πόρισμα-φωτιά
«Μαύρη» τρύπα ύψους 6.304.688,08 ευρώ εντόπισε το ΣΔΟΕ στα οικονομικά των τεσσάρων συγγενών του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στοιχείο που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την ποινική θέση του πρώην υπουργού.

Πρόκειται για τους κ.κ. Ανδρέα Ρωσσώνη, Συμεών Σικιαρίδη, Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου οι οποίοι «εξαφανίστηκαν» από την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ελέγχθηκαν κατά προτεραιότητα από το ΣΔΟΕ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν «αδήλωτες» καταθέσεις και κατ επέκταση εάν ωφελήθηκαν από το γεγονός ότι τα ονόματά τους σβήστηκαν από την λίστα.

Τα ευρήματα των ελεγκτών είναι αμείλικτα καθώς δείχνουν ότι οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν φορολογητέα ύλη που ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρω.

Στοιχείο που μετατρέπει πλέον και το αδίκημα της νόθευσης σε κακούργημα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ελέγχεται και για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Πιο αναλυτικά, μετά και τις εξηγήσεις που κλήθηκαν να δώσουν στους ελεγκτές οι: Ανδρέας Ρωσσώνης – Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και Συμεών Σικιαρίδης – Ελένη Παπακωνσταντίνου, «το μη δηλωθέν εισόδημα κατά χρήση (χρήσεις από 1997 έως και το 2011) διαμορφώνεται ως ακολούθως:

ΡΩΣΣΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Σύνολο 1.457.210,48 ευρώ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΝΑ: Σύνολο 193.499,47 ευρώ

ΣΙΚΙΑΡΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ : Σύνολο 1.666.318,05 ευρώ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ: Σύνολο 2.987.660,08 ευρώ

Να σημειωθεί πως, η σχετική έκθεση του ΣΔΟΕ αναφέρει πως «οι ενέργειες της υπηρεσίας μας κατέτειναν στον έλεγχο των εισοδημάτων των Σικιαρίδη Συμεών, Παπακωνσταντίνου Ελένης, Ρωσσώνη Ανδρέα και Παπακωνσταντίνου Μαρίνα του Μιχήλ , σύζυγο Ανδρέα Ρωσσώνη και ειδικότερα στον προσδιορισμό των εισοδημάτων που απέκτησαν κατά το χρονικό διάστημα, από 1.1.1997 εως 31.12.2011 και αποτελούν φορολογητέα υλη, καθώς και στον υπολογισμό των εισοδημάτων τους, που δήλωσαν κατά το ίδιο ως άνω διάστημα προκειμένου περαιτέρω εκ της συγκρίσεως αυτών να διακριβωθεί τυχόν τέλεση ποινικού αδικήματος οικονομικής φύσεως και κυρίως φοροδιαφυγής».

Πάντως, η έκθεση σημειώνει ότι «δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε ότι οι Παπακωνσταντίνου Ελένη, Παπακωνσταντίνου Μα΄ρινα, Συμεών Σικιαρίδης και Ρωσσώνης Ανδρέας μια ημέρα πριν από την λήξη της προθεσμίας των 10 ημερών για την έκθεση απόψεων επι των διαπιστωθέντων παραβάσεων και παροχή διευκρινήσεων επι συγκεκριμένων συναλλαγών αιτήθηκαν δια του πληρεξούσιου δικηγόρου τους δίμηνο προθεσμία και ότι το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από την υπηρεσία μας» καθώς και ότι επιπρόσθετα δικαιολογητικά που κατέθεσαν ο κ. Σικιαρίδης και η η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου στις 6.6.2013 δεν ελήφθησαν υπόψη καθώς οι εκθέσεις είχαν ήδη συνταχθεί.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν προχωρήσει σε έγγραφη διαμαρτυρία προς το ΣΔΟΕ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η κινούμενη εναντίον μας διαδικασία είναι πολλαπλά έκνομη. Εντεύθεν θα ασκήσουμε όλα τα κατ αυτής δικαιώματά μας».

Αύριο στην προανακριτική οι εξαδέλφες

Να σημειωθεί ότι η έκθεση του ΣΔΟΕ σηματοδοτεί και την έναρξη του τελευταίου σταδίου της προανακριτικής επιτροπής. Ειδικότερα, αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένη η κατάθεση των Ελένης και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η εξέταση των συζύγων τους. Τελευταίος, θα εξεταστεί ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα παραλάβει σήμερα την δικογραφία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Όμως, σε κάθε περίπτωσή, από τα αδιάψευστα στοιχεία, όπως αυτά προκύπτουν από τα έγγραφα που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές και από την έκθεση του ΣΔΟΕ, ο πρώην υπουργός αναμένεται να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο με τουλάχιστον δύο κακουργήματα: νόθευση και απιστία.

Πηγή: protothema
 

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ





ΝΤΡΟΠΗ Η ΦΟΒΟΣ

Σκάνδαλο: Μετά την αποκάλυψη ότι ο Μανιτάκης στο θρήσκευμα είναι Εβραίος Σιωνιστής η wikipedia το έσβησε από την σελίδα της.

Δημοσιευμένη  εικόνα


Η απόλυτη ξεφτίλα !!! Σκάνδαλο μεγατόνων με την wikipedia η οποία μετά την αποκάλυψη του zouzouni news ότι ο Μανιτάκης είναι Εβραίος Σιωνιστής στο θρήσκευμα "κατέβασε" τη σελίδα που το έγραφε και την "ξανανέβασε" διαγράφοντας όμως το θρήσκευμα.


Βέβαια για κακή τους τύχη είχαμε φωτογραφίσει τη σελίδα και σας την παρουσιάζουμε.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δείτε πως είναι σήμερα η σελίδα της wikipedia η οποία άλλαξε σήμερα το πρωί στις 09/06/2013 !!!!!!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Μην βιαστεί κάποιος να πει "καλά εντάξει εσείς το κάνατε για να τον ξεφτιλίσετε" γιατί έχουμε όλα τα στοιχεία για την συγκεκριμένη ιστορία.

Την σελίδα της wikipedia την "πείραξε" ένας εκ των διαχειριστών της ονόματι Τ. Τζα...... σήμερα στις 15:21 και έσβησε το Εβραίος Σιωνιστής.

Φυσικά έχουμε όλα τα στοιχεία του διαχειριστή αλλά και όλων των εμπλεκομένων στην ιστορία αυτή.
Όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση οιουδήποτε.

Μετά από αυτό τι έχουν να πουν ; Ο Υπουργός αλήθεια τι έχει να πει ;
Θα πρέπει να βγει ο Μανιτάκης να μας απαντήσει αν είναι Εβραίος Σιωνιστής και να μας πει γιατί η σελίδα της wikipedia το έσβησε αμέσως μετά την αποκάλυψη μας ;

Φυσικά και θα επανέλθουμε

Υ.Γ. Οφείλει ο κ. Μανιτάκης αν είναι ψέμματα όλα αυτά να δει τη συμβαίνει με τη σελίδα της wikipedia γιατί έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

zouzouniblog           

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΑΝ ΤΡΕΝΟ

Η γυναίκα μοιάζει με τον κόσμο και ο άνδρας το τρένο

Η γυναίκα μοιάζει με τον κόσμο και ο άνδρας το τρένο
Η γυναίκα μοιάζει με τον κόσμο.
Στα είκοσι είναι σαν την Αφρική... Μισοεξευρευνημένη.
Στα τριάντα μοιάζει με την Ινδία... Ζεστή, τρυφερή, μυστηριώδης.
Στα σαράντα μοιάζει με την Αμερική... Τελειοποιημένη.
Στα πενήντα μοιάζει με την Ευρώπη... Μισοερειπωμένη.
Στα εξήντα μοιάζει με την Σιβηρία... Όλοι ξέρουν που είναι, αλλά κανείς δεν θέλει να πάει!

Ο άνδρας μοιάζει με το τρένο.
Στα είκοσι είναι σαν τοπικό, σταματά σε κάθε σταθμό.
Στα τριάντα μοιάζει με έκτακτο, σταματά μόνο στα μεγάλα χωριά.
Στα σαράντα μοιάζει με εξπρές, σταματά μόνο στις μεγάλες πόλεις.
Στα πενήντα του μοιάζει με παλιά ατμομηχανή, σταματά συχνά, αλλά κυρίως για νερό.
Στα εξήντα του, δεν ταξιδεύει πια, έχει αποσυρθεί και βρίσκεται στη μάντρα.

 

ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΩΡΙΜΑΝΤΗΡΙΟ ¨ΒΟΜΒΑ¨ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε την καταγγελία που αποκαλύπτει την αδιαφορία του συστήματος ακόμα και για τις ανθρώπινες ζωές...
Και αν γίνει το μοιραίο, ύστερα θα τρέχουν όλοι:

Εκμεταλλευόμενοι την ¨ανοχή¨ της διοίκησης της κεντρικής λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης επιτήδειοι, ωριμάζουν μπανάνες χωρίς αδεία, χωρίς να τηρείται κανένας κανόνας και χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας. Στο βωμό του κέρδους ωριμάζουν αμφιβόλου ποιότητας μπανάνες και ρισκάροντας ανθρώπινες ζωές κάνουν ανεξέλεγκτα χρήση αιθυλενίου, μίας χημικής ουσίας ιδιαίτερα εύφλεκτης οπού μία σπίθα είναι ικανή να φέρει την καταστροφή.

Και όμως παρά τις επώνυμες καταγγελίες καταστηματαρχών που φοβούνται για την ζωή τους στον ΕΦΕΤ και στην διοίκηση, κάνεις δεν φαίνεται να συγκινείται.

Γνώση για το γεγονός έχει και ο πρόεδρος των έμπορων της αγοράς (κύριος Χαραλάμπιδης) που με έγγραφο του ζήτησε την απομάκρυνση του παρανόμου ωριμαντήριου από την διοίκηση. Αλλά το θέμα προς έκπληξη όλων έμεινε στο αρχείο.

Έμποροι που βλέπουν τα εμπορεύματα τους στα ψυγεία να αλλοιώνονται επειδή έρχονται σε επαφή με το αιθυλενίο του παρανόμου ωριμαντήριου είναι σε απόγνωση, ανήμποροι να κάνουν οτιδήποτε μιλούν για συγκάλυψη.

Ελπίζουμε να μην θρηνήσουμε θύματα όπως συνέβη στις 19 Μαρτίου 1997 στην κεντρική λαχαναγορά Αθηνών, όταν εξαιτίας διαρροής αιθυλενίου σημειώθηκε έκρηξη και έχασαν την ζωή τους 2 άνθρωποι. Οι αρμόδιοι ας προχωρήσουν σε ελέγχους πριν να είναι αργά.

makeleio.gr

ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΚΕΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Υπερθερμένεται ο πλανήτης ΓΗ! Οι πλημμύρες εξακολουθούν να καταστρέφουν την Ευρώπη (Απίστευτες Φωτογραφίες+ΒΙΝΤΕΟ)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η επίμονη βροχή έφερε καταστροφικές πλημμύρες στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Σλοβακία, την Τσεχική Δημοκρατία και την...
Ουγγαρία.Ενώ τα επίπεδα του νερού έπεσαν σε ορισμένες περιοχές, σε άλλες περιοχές εξακολουθούν να βρίσκονται υπό την απειλή των πλημμυρών, με τα νερά να έχουν σκεπάσει κυριολεκτικά σπίτια και δρόμους.


ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΠΑΔΟΚΙΑΣ

Derinkuyu: Η υπόγεια πόλη που ανακαλύφθηκε... κατά λάθος!!!!
Ημερομηνία: 10 Ιουνίου 2013
 Derinkuyu: Η υπογεια πολη που ανακαλυφθηκε... κατα λαθος!!!!
Το 1963 ένας κάτοικος του Derinkuyu (Μαλακοπή της Καππαδοκίας) κατεδάφιζε έναν τοίχο του σπιτιού του όταν ανακάλυψε έκπληκτος ότι πίσω από αυτόν ήταν ένα μυστηριώδες δωμάτιο που δεν το είχε δει ποτέ! Αυτό το δωμάτιο οδηγούσε σε ένα άλλο και αυτό σε ένα άλλο και το άλλο σε άλλο.

Είκοσι υπόγειοι όροφοι και 85 μέτρα βάθος προκάλεσαν έκπληξη όχι μόνο στον άντρα που έκανε την ανακάλυψη αλλά και στους αρχαιολόγους που εξερευνούν μέχρι και σήμερα την υπόγεια πόλη Derinkuyu. H πόλη δημιουργήθηκε από τους Χεταίους γύρω στο έτος 1400 π.Χ. και είχε χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο από χιλιάδες ανθρώπους που ζούσαν στις σπηλιές για να προστατευθούν από τις συχνές επιδρομές που δέχθηκε η Καππαδοκία. Επίσης χρησιμοποιήθηκε από τους πρώτους Χριστιανούς.



Τα υπόγεια περάσματα των Derinkuyu (στα οποία υπάρχει χώρος για τουλάχιστον 10.000 άτομα), θα μπορούσαν να φράξουν σε τρία στρατηγικά σημαντικά σημεία με την κίνηση κυκλικών πέτρινων θυρών, εμποδίζοντας τους εχθρούς να εισέλθουν. Επιπλέον, το Derinkuyu έχει μια σήραγγα περίπου 8 χιλιόμετρα σε μήκος, που οδηγεί σε μια άλλη υπόγεια πόλη της Καππαδοκίας, την Kaymakli.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΗΝ ΗΠΑ

10 Ιουνίου 2013
 
ΣΟΚΑΡΟΥΝ οι αποκαλύψεις για το ΦΑΚΕΛΩΜΑ!!! Διεθνής ΣΑΛΟΣ για τις παρακολουθήσεις!
 
Διεθνής σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις για τα μυστικά προγράμματα παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνομιλιών και προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζει εδώ και χρόνια η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής.
Μάλιστα, η αμερικανική κυβέρνηση έχει πια παραδεχθεί ότι εδώ και έξι χρόνια συγκεντρώνει πληροφορίες που (επισήμως) αφορούν μη αμερικανούς πολίτες και κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο μέσω του facebook, της Google, της Yahoo, της Apple ή της Microsoft.
Στο πρόγραμμα αυτό, που φέρει την ονομασία Prism, συμμετέχουν επίσης το YouTube και το Skype.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα δικαιολογήθηκε λέγοντας πως «δεν μπορεί να υπάρξει 100% ασφάλεια και 100% ιδιωτικότητα»!
Δύσκολα όμως μπορεί να εξηγήσει γιατί πρέπει να παρακολουθούνται «για λόγους ασφαλείας» όλα τα e-mail μας, τα στοιχεία που αποθηκεύουμε ή μεταβιβάζουμε, οι φωτογραφίες, τα αρχεία, τα chat ή οι τηλεφωνικές μας συνομιλίες μέσω Διαδικτύου.
Ωστόσο, πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι έξαλλες. Και το ερώτημα που προκύπτει, όπως το θέτουν σε κύριο άρθρο τους οι «Financial Times», είναι:
«Ποιος ελέγχει τους ελεγκτές του Ομπάμα;».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει την ανησυχία της για τις επιπτώσεις των προγραμμάτων στην ιδιωτική ζωή των πολιτών, ενώ η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρεμ ζητά περισσότερες πληροφορίες από τις αμερικανικές Αρχές.
Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν το Παρίσι και το Βερολίνο, ενώ η ολλανδή ευρωβουλευτής Σοφί Ιντ Βελντ εξανίσταται για το γεγονός ότι, για τις Ηνωμένες Πολιτείες, «οι νόμοι τους μπορούν να εφαρμόζονται στην Ευρώπη»!
Ο βρετανικός Τύπος, καταδικάζει τη συνεργασία που φαίνεται να είχε το Λονδίνο με την Ουάσιγκτον. Όπως επισημαίνει η «Μοντ», το πιθανότερο είναι ότι οι Βρυξέλλες δεν είχαν ενημερωθεί προκαταβολικά για την παρακολούθηση των επικοινωνιών των ευρωπαίων πολιτών.
Που είναι το στρατηγείο των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών
Όλες οι παρακολουθήσεις λαμβάνουν χώρα στο στρατηγείο των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, στο Φορντ Μιντ του Μέριλαντ, περίπου 40 χλμ. βορειοανατολικά της Ουάσιγκτον.
Εκεί βρίσκεται η τεράστια μυστική πόλη έκτασης εκατοντάδων χλμ., που έχει τα πάντα: από εστιατόρια γνωστών αλυσίδων έως γήπεδο γκολφ και εμπορικό κέντρο.
Συνολικά, μετρά 1.300 κτίρια - το καθένα φέρει έναν αριθμό - και 18.000 θέσεις παρκινγκ.
Όλα ξεκίνησαν το 1949, που οι παρακολουθήσεις ξεκίνησαν για να «κρυφακούν» οι Αμερικανοί τους Ρώσους.
Στον Β" Παγκόσμιο Πόλεμο ισχυροποιήθηκε και έκτοτε επεκτείνεται διαρκώς. Στην καρδιά της μυστικής πόλης, στα κεντρικά γραφεία με τα φιμέ τζάμια, εκατοντάδες υπάλληλοι δουλεύουν με βάρδιες όλο το 24ωρο.
fimes.gr