Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ ΟΒΕΛΙΞ

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Astérix et Obélix contre César (1999) Poster

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Η μηλόπιτα του Wolfgang Puck

Η μηλόπιτα του Wolfgang Puck
 
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 έτοιμη ζύμη για τάρτες
15 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για πασπάλισμα
 
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
4 μήλα Granny Smith
100 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
15ml μπράντι
40ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
60 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
60 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
60 γρ. σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
15ml χυμό λεμονιού
10 γρ. κανέλα σε σκόνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
3 γρ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 αυγό μεσαίου μεγέθους (55 γρ.)
30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τη ζύµη.
Πλάστε µε τα χέρια σας την έτοιµη ζύµη για τάρτες σε µια µπάλα και µε ένα µαχαίρι κόψτε τα 2/3 από αυτή. Τυλίξτε το κοµµάτι που περισσεύει µε διάφανη µεµβράνη και αφήστε το στην άκρη. Πασπαλίστε µια επιφάνεια εργασίας µε το αλεύρι και µε έναν πλάστη ζαχαροπλαστικής ανοίξτε τη ζύµη σε ένα λεπτό φύλλο µε διάµετρο περίπου 22 εκ. Μεταφέρετε µε τη βοήθεια του πλάστη το φύλλο σε µια στρογγυλή ταρτιέρα διαµέτρου 23 εκ. Γυρίστε προς τα µέσα τη ζύµη που εξέχει περιµετρικά σχηµατίζοντας ένα στεφάνι µε µικρές ζάρες. Τοποθετήστε την ταρτιέρα στο ψυγείο για 30΄. Στην επιφάνεια εργασίας ανοίξτε µε τον πλάστη την υπόλοιπη ζύµη σε ένα λεπτό φύλλο διαµέτρου 25 εκ. και µε ένα αιχµηρό µαχαίρι κόψτε το σε 14 ισοµήκεις λωρίδες. Απλώστε τις λωρίδες σε µια πιατέλα και βάλτε τις στο ψυγείο για 30΄.
 
Φτιάξτε τη γέµιση. Πλύνετε καλά τα µήλα. Με ένα µαχαίρι ή πίλερ ξεφλουδίστε τα, καθαρίστε τα από τον πυρήνα µε τα κουκούτσια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες πάχους περίπου 5 χιλ. Ρίξτε σε ένα µεγάλο τηγάνι το βούτυρο και τοποθετήστε το σε χαµηλή φωτιά µέχρι να λιώσει. Προσθέστε τη ζάχαρη και τις φέτες από τα µήλα και αφήστε τα σε χαµηλή φωτιά για περίπου 15΄-20΄ µέχρι να καραµελώσουν, ανακατεύοντας ελαφρά µε µια ξύλινη κουτάλα. Χαµηλώστε στο ελάχιστο τη φωτιά, προσθέστε το µπράντι και αφήστε το να εξατµιστεί. Προσθέστε στη συνέχεια την κρέµα γάλακτος και ανακατέψτε ελαφρά µε ξύλινη κουτάλα µέχρι να ενσωµατωθεί. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σε µια επιφάνεια κοπής ψιλοκόψτε τα αποξηραµένα δαµάσκηνα, τα βερίκοκα και τα σύκα και αδειάστε τα σε ένα µπολ. Προσθέστε τις σταφίδες, το ξύσµα και το χυµό λεµονιού, το ξύσµα πορτοκαλιού, την κανέλα και το µοσχοκάρυδο και ανακατέψτε καλά µε µια σπάτουλα σιλικόνης.
 
Προθερµάνετε το φούρνο στους 170 °C, στον αέρα.
 
Ψήστε τη µηλόπιτα. Βγάλτε την ταρτιέρα από το ψυγείο και αδειάστε µέσα το µείγµα µε τα καραµελωµένα µήλα και από πάνω το µείγµα µε τα αποξηραµένα φρούτα. Βγάλτε από το ψυγείο τις λωρίδες ζύµης. Απλώστε τις µισές λωρίδες ζύµης οριζόντια επάνω στην ταρτιέρα, αφήνοντας απόσταση µεταξύ τους και τις υπόλοιπες κάθετα, δηµιουργώντας ένα πλέγµα. Σε ένα µικρό µπολ χτυπήστε µε ένα πιρούνι το αυγό και µε ένα πινέλο αλείψτε τις λωρίδες της ζύµης. Κατόπιν πασπαλίστε τις µε τη ζάχαρη. Βάλτε την ταρτιέρα στη µεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε τη µηλόπιτα στους 170 °C, στον αέρα, για 40΄. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς. Κόψτε σε κοµµάτια και σερβίρετε.

Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας.

ΘΕΛΕΙ ΚΟΛΠΟ ΟΧΙ ΚΟΠΟ

Πως να ανοίξετε μία κονσέρβα χωρίς ανοιχτήρι


 

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΣ

 

 


Αυτοί είναι οι 10 ΑΝΘΡΩΠΟΙ που πούλησαν την ΨΥΧΗ τους στον... ΔΙΑΒΟΛΟ!

Κατά μια έννοια, είναι συναρπαστικό το μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς για να πετύχει ότι επιθυμεί περισσότερο. Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε 10 ανθρώπους που πιστεύεται πως στραφήκαν στο κακό για να αποκτήσουν ότι επιθυμούσαν...
 
10. Πάπας Συλβέστρος Β'
Ο Συλβέστρος Β' ήταν ένας από τους πιο μορφωμένους ανθρώπους της εποχής του. Πολύ έμπειρος στα μαθηματικά, στην αστρονομία και στη μηχανική. Του πιστώνεται η επινόηση του υδραυλικού οργάνου, του ρολόι με εκκρεμές και η εισαγωγή των αραβικών αριθμών στη Δυτική Ευρώπη. Έγραψε επίσης βιβλία για τα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες, τη μουσική, τη θεολογία και τη φιλοσοφία. Ήταν ο πρώτος Γάλλος Πάπας και σίγουρα ο πιο σημαντικός του 10ου αιώνα. Μετά το θάνατό του, άρχισαν να διαδίδονται φήμες ότι η μεγάλη νοημοσύνη του -και, κατά συνέπεια, η εφευρετική μεγαλοφυΐα του- ήταν το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας με το διάβολο. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην τακτική επαφή του με μεγάλα επιστημονικά μυαλά του αραβικού κόσμου και η γενναία προσπάθεια του να ξεριζώσει τη σιμωνία (περιπτώσεις χειροτονίας ή προαγωγής κληρικών και μοναχών σε εκκλησιαστικό αξίωμα, με προσφορά οικονομικών ανταλλαγμάτων) στην Εκκλησία.

9. Νικολό Παγκανίνι
Ο Παγκανίνι είναι ένας από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους του βιολιού. Έμαθε να παίζει μαντολίνο στα 5 του και μέχρι τα 7 τα είχε αρχίσει να συνθέτει. Ξεκίνησε να παίζει δημοσίως σε 12 αλλά στα 16 του κατέρρευσε και εξαφανίστηκε στον αλκοολισμό. Επανήλθε όμως και μέχρι τα 22 του ήταν ο πρώτος σούπερ σταρ της μουσικής. Μπορούσε να παίζει τρεις οκτάβες σε τέσσερις χορδές με μια έκταση του χεριού, ένα κατόρθωμα που είναι σχεδόν αδύνατο ακόμα και σήμερα. Μέχρι τα 23 του είχε συνθέσει τα «24 καπρίτσια» και για χρόνια κανένας άλλος βιολιστής δεν μπορούσε να παίξει μεγάλο μέρος της μουσικής του. Το παίξιμό του λεγόταν πως έκανε το κοινό να δακρύζει. Ένα από τα διάσημα κομμάτια του ήταν το «Le Streghe» δηλαδή ο Χορός των Μαγισσών. Το κοινό πίστευε πως ο Παγκανίνι είχε έρθει σε συμφωνία με το διάβολο για να παίζει τόσο «υπερφυσικά». Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται πως είδαν το διάβολο να τον βοηθά κατά τη διάρκεια των παραστάσεων του. Γι' αυτό το λόγο του αρνήθηκε η τελευταία μετάληψη και το σώμα δεν θάφτηκε καθολικά στη Γένοβα. Έπρεπε να περάσουν 4 χρόνια και μια έκκληση προς τον Πάπα, για να επιτραπεί να μεταφερθεί το σώμα του στη Γένοβα, αλλά και πάλι δεν θάφτηκε. Τα λείψανά του τοποθετήθηκαν τελικά το 1876 σε ένα νεκροταφείο στην Πάρμα.

8. Ζιλ ντε Ρε
Ο Ζιλ ντε Ρε (Gilles de Rais) θεωρούνταν ευφυής, θαρραλέος και πολύ ελκυστικός με μαύρα γένια. Γεννημένος από μια από τις πιο διακεκριμένες οικογένειες στη Βρετάνη, έμεινε μόνος όταν ο πατέρας του πέθανε στα 20 του. Βρέθηκε με ανείπωτο πλούτο και δύναμη που τελικά τον οδήγησε στην πτώση του. Άρχισε να επιδεικνύει τον πλούτο του με γιορτές που τον οδήγησαν στη κατασπατάληση του και πάνω στην απελπισία του άρχισε να πειραματίζεται με τον αποκρυφισμό, υπό την καθοδήγηση κάποιου Francesco Prelati, ο οποίος του υποσχέθηκε πως θα μπορούσε να τον βοηθήσει να ανακτήσει την περιουσία που είχε σπαταλήσει με τη θυσία παιδιών σε κάποιον δαίμονα ονόματι «Βαρόνο». Κατά τη διάρκεια ενός «ξεφαντώματος» βίασε, βασάνισε και δολοφόνησε 80 με 200 παιδιά. Δικάστηκε, καταδικάστηκε και εκτελέστηκε με απαγχονισμό και καύση.
 

ΕΡΧΕΤΕ ΠΑΓΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάγωσαν οι φάροι του Μίσιγκαν!!!!!
Ημερομηνία: 22 Νοεμβρίου 2013
ΠΡΟΣΟΧΗ: Παγωσαν οι φαροι του Μισιγκαν!!!!!

Αυτές οι πανέμορφες εικόνες των παγωμένων φάρων στο St Joseph North Pier στη λίμνη Μίσιγκαν (μία από τις πέντε λίμνες της Βόρειας Αμερικής, του συμπλέγματος των Μεγάλων Λιμνών) τραβήχτηκαν από τους φωτογράφους Thomas Zakowski και Tom Gill, οι οποίοι κατάφεραν να απαθανατίσουν στο φακό τους ένα παραμυθένιο σκηνικό. Οι δύο φάροι κατασκευάστηκαν έναν αιώνα πριν και το πάγωμά τους το χειμώνα αποτελεί ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα της περιοχής.

perierga.gr - Οι παγωμένοι φάροι της λίμνης Μίσιγκαν!

Τα κύματα της λίμνης σκάνε πάνω στους φάρους και οι χαμηλές θερμοκρασίες παγώνουν το νερό, δίνοντάς του διάφορα σχήματα και μοτίβα. Ο μικρότερος φάρος χτίστηκε το 1906 και έχει 10,5 μέτρα ύψος ενώ ο μεγαλύτερος το 1907 και είναι 17,4 μέτρα. Οι δύο φάροι συνδέονται μεταξύ τους με μία πλατφόρμα που όταν καλύπτεται από πάγο δημιουργεί ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα.

perierga.gr - Οι παγωμένοι φάροι της λίμνης Μίσιγκαν!