Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ

Μητροπολίτες με καταθέσεις 5εκ.ευρώ!!!

Δημοσιευμένη  εικόνα




Δύο μητροπολίτες του λεκανοπεδίου Αττικής βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από τις μητροπόλεις τους. Ηδη...κλιμάκιο του Σώματος πραγματοποιεί εξονυχιστικό έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, καθώς από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι...υπάρχουν καταθέσεις που υπερβαίνουν τα 5.000.000 ευρώ, οι οποίες ως τώρα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.



Προτού η υπόθεση πάρει τον δρόμο του εισαγγελέα, οι δύο μητροπολίτες αναμένεται να κληθούν τις ερχόμενες ημέρες για να δώσουν εξηγήσεις.

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται στην επιφάνεια σε συνέχεια πρόσφατου εντοπισμού ενός ιερέα, ο οποίος βρέθηκε να έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό ποσό κοντά στα 3.000.000 ευρώ από καταθέσεις της τελευταίας τριετίας.

Η εντύπωση που προκάλεσε στους ελεγκτές του Σώματος η εύρεση αυτού του τεράστιου ποσού έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν επιδόθηκε στον ίδιο ιερέα το συνολικό ποσό του προστίμου που είχε εκδοθεί για την περίπτωσή του, το οποίο έφτανε το 1.100.000 ευρώ.

Λίγες ημέρες αργότερα, έκπληκτοι οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Μενιδίου είδαν τον ιερέα να εμφανίζεται μπροστά τους και να τους δίνει σε μετρητά το σύνολο του προστίμου.

Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό θέλησε να ξεμπερδεύει από τις έρευνες, αποδεχόμενος όμως ταυτόχρονα ότι έχει παρανομήσει και ότι έχει αποκρύψει εισόδημα.

Το γεγονός ότι βρέθηκε πολίτης, και μάλιστα ιερέας, με τόσο μεγάλη οικονομική επιφάνεια προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερες υποψίες.

Η συγκεκριμένη κίνηση, σε συνδυασμό με καταγγελίες που είχε στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ, οδήγησε τους ελεγκτές να αναζητήσουν το κατά πόσο ο εν λόγω ιερέας λειτουργούσε με στόχο να καλύψει τα ίχνη για να μη βγουν στην επιφάνεια τα μεγάλα «ψάρια».

Αν δηλαδή ήταν ο αποδέκτης ενός τεράστιου χρηματικού ποσού, που όμως ανήκε σε κάποιον άλλο.

Ενα επιπλέον στοιχείο που αξιολογήθηκε ανάλογα είναι ότι η ενορία του ιερέα των 3.000.000 ευρώ βρίσκεται στη μητρόπολη ενός εκ των δύο μητροπολιτών που ελέγχονται και για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες για «περίεργη» οικονομική διαχείριση.

Ετσι, οι αρμόδιες Αρχές είχαν πλέον κάθε λόγο να ζητήσουν στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο μητροπολιτών, αλλά και συγγενικών τους προσώπων, μια και φαινόταν ότι είχε στηθεί ολόκληρο κύκλωμα μετακίνησης κεφαλαίων από τη μία τσέπη στην άλλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο μητροπόλεις φημίζονται για την τεράστια περιουσία τους, που μεταφράζεται σε ακίνητα στην Αττική και σε χιλιάδες στρέμματα γης σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Επίσης, έχουν στην κατοχή τους ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια και μετοχές αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η «τρύπα» στα οικονομικά των μητροπόλεων εστιάζεται κυρίως στα έσοδα από ενοίκια και πωλήσεις ακινήτων, καθώς φαίνεται ότι τουλάχιστον την τελευταία διετία πραγματοποιήθηκαν σε ένα πολύ μεγάλο εύρος.

Για τον λόγο αυτό ο έλεγχος πρόκειται να επεκταθεί και σε όλες τις μεσιτικές εταιρίες που έχουν αναλάβει είτε την ενοικίαση είτε την πώληση μέρους της περιουσίας των δύο αυτών μητροπόλεων.

Φαίνεται ότι κάποιοι θεώρησαν σωστό να μεταφέρουν ένα μέρος της περιουσίας των μητροπόλεων αυτών σε προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ή, καλύτερα, επέλεξαν τη λύση των «δικών τους ανθρώπων», οι οποίοι είχαν αναλάβει όλη τη «βρόμικη δουλειά».

Σε μια περίοδο όπου το ποίμνιο, οι απλοί πολίτες, υποφέρουν από μαζική ανεργία και φτώχεια, όπου τα συσσίτια στις εκκλησίες ολοένα και αυξάνονται, είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι προτίμησαν να ασχοληθούν με τη βελτίωση της προσωπικής τους οικονομικής κατάστασης.



ΠΗΓΗ:24gr

ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ

Η άγνωστη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ιστορία της Διώρυγας του Παναμά

Συνημμένη Εικόνα: Διώρυγα_του_Παναμά.jpg


Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, 3.000 Ελλήνες έχασαν την ζωή τους στην -μεγαλύτερη στον κόσμο- κατασκευή…

Την άγνωστη ελληνική ιστορία της Διώρυγας του Παναμά –της μεγαλύτερης στον κόσμο- αποκαλύπτει δημοσίευμα του ΑΠΕ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Δημήτρη Παρούση υπάρχουν αναφορές ότι 3.000 Έλληνες εργάτες έχασαν τη ζωή τους στην κατασκευή. Τους είχαν χρησιμοποιήσει γιατί είχαν την τεχνογνωσία από τον Ισθμό. Έλληνας ήταν ωστόσο και ο πρώτος καπετάνιος που διέσχισε το κανάλι στα εγκαίνια…

Κανάλι του Παναμά. Εκεί όπου ο Ατλαντικός ωκεανός συναντά τον Ειρηνικό. Εκεί όπου η δύναμη του ανθρώπου έσμιξε δύο τεράστιες θάλασσες. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι οι Έλληνες «στιγμάτισαν» με το δικό τους τρόπο τρεις από τους βασικότερους σταθμούς στην ιστορία της μεγαλύτερης διώρυγας του κόσμου.

Οι Έλληνες βρέθηκαν στον Παναμά από την πρώτη κιόλας προσπάθεια δημιουργίας του καναλιού. Αυτό συνέβη όταν πρώτοι οι Γάλλοι ανέλαβαν την κατασκευή του, το 1880. Η επιλογή των Γάλλων έγινε με το σκεπτικό της εμπειρίας τους από την κατασκευή της διώρυγας του Σουέζ, αλλά και του Ισθμού της Κορίνθου.

Έτσι οι Γάλλοι έφεραν εκατοντάδες Έλληνες εργάτες μέχρι το 1885, οι οποίοι ήταν ήδη εξειδικευμένοι λόγω της διάνοιξης του Ισθμού της Κορίνθου. Όμως η προσπάθεια των Γάλλων ναυάγησε σύντομα καθώς περίπου 22.000 εργάτες πέθαναν κατά την προσπάθεια κατασκευής του καναλιού.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Κύρια αιτία η ελονοσία και η φυματίωση, αρρώστιες που την εποχή εκείνη δεν είχαν ακόμη ανακαλυφθεί. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Παναμά, Ευάγγελος Κούμανης, «Οι Έλληνες εργάτες που έχασαν τη ζωή τους κατά την κατασκευή του καναλιού από τους Γάλλους μπορεί να φτάνουν και τους 3.000″.

Σήμερα από το αρχείο του καναλιού του Παναμά απουσιάζουν αναλυτικές πληροφορίες και ονόματα σχετικά με όσους εργάστηκαν στην κατασκευή της διώρυγας κατά την περίοδο του 1880 και μέχρι το 1890. Η πιο λογική εξήγηση για τα «χαμένα» αρχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η έλλειψη οργάνωσης την εποχή εκείνη και η «άτακτη» εγκατάλειψη του σχεδίου από τους Γάλλους.

LED ZEPPELIN

Οι Led Zeppelin remain the same

Δημοσιευμένη  εικόνα



Αφού δεν τους είδαμε ποτέ live, ας τους χαρούμε στη μεγάλη οθόνη.

Δε θυμάμαι ξανά τον εαυτό μου να έχει ενθουσιαστεί τόσο πολύ με τη μεταφορά ενός live στον κινηματογράφο.

Δείτε το trailer:



Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή.

Το βράδυ της Παρασκευής, αν πέρναγες έξω από το Μέγαρο Μουσικής θα νόμιζες ότι μέσα γινόταν μία rock συναυλία.
Δεκάδες μηχανές στο πεζοδρόμιο της Βασ. Σοφίας, τυπάκια με δερμάτινα μπουφάν, μακρυά μαλλιά, πενηντάρηδες με τους γιους τους και γενικά μία εικόνα σχετικά πρωτόγνωρη για το Μέγαρο.
Ο λόγος; Στις 9 το βράδυ προβαλλόταν σε avant premier το live "Celebration Day" των Led Zeppelin.

Λονδίνο - O2 Arena - 2007 και 18.000 τυχεροί παρακολουθούν το τέταρτο (αλλά και σπουδαιότερο) reunion του group, μετά το θάνατο του drummer τους John Bonham.
"Ο λόγος αυτού του reunion ήταν το μνημόσυνο του ιδρυτή της Atlantic Rec και Manager του group. Μια ιδέα που σκέφτηκε και υλοποίησε η συζύγός του", μας ενημέρωσε ο Νίκος Πετρουλάκης, που έκανε μια μικρή εισαγωγή.
Είκοσι εκατομμύρια λάτρεις των Led Zeppelin προσπάθησαν να αποκτήσουν ένα εισιτήριο, αλλά μόλις 18.000 τα κατάφεραν.
Λεπτομέρειες για το καταπληκτικό 2ωρο αυτό show, αποτελούμενο από 16 κομμάτια, μην περιμένετε να σας πω.
Κάποια tips ίσως, μόνο και μόνο για να μη φανταστείτε ότι το κρατάμε για τον εαυτό μας.

- Κατ' αρχήν το track list:
1. Good Times Bad Times
2. Ramble On
3. Black Dog
4. In My Time of Dying
5. For Your Life
6. Trampled Under Foot
7. Nobody’s Fault But Mine
8. No Quarter
9. Since I’ve Been Loving You
10. Dazed and Confused
11. Stairway to Heaven
12. The Song Remains the Same
13. Misty Mountain Hop
14. (1st encore) Kashmir
15. (2nd encore) Whole Lotta Love
16. (3rd encore) Rock and Roll

- Η σύνθεση του group αποτελείτο από τη γνωστή τριάδα (John Paul Jones, Jimmy Page, Robert Plant) και στα τύμπανα ο γιος του John Bonham, Jason.
- Ο Jason είναι σεμνός, ευχάριστος, χαμογελαστός, εξαιρετικός drummer, πολύ κοντά στην τεχνική και το ταλέντο του πατέρα του, αλλά χρησιμοποιεί (επίτηδες, ή κατά λάθος) έναν αρκετά διαφορετικό ήχο από εκείνον.
- Η γνωστή τριάδα φαινόταν ευτυχισμένη με την παρουσία του Jason στη drums και το έδειχνε με κάθε τρόπο.
- Το δέσιμο (φιλικό, τεχνικό, επικοινωνιακό κλπ) του Robert Plant με τον Jimmy Page, ήταν ολοφάνερο. Κρυφά γελάκια, συνεννοήσεις, κλεφτές ματιές, μυστικά κλπ. Εκείνος που δεν συμμετείχε σε όλα αυτά (ή δεν τον "έπαιζαν" μαζί τους) ήταν ο John Paul Jones.
- Το κομμάτια τους έμοιαζαν πάρα πολύ με τη στουντιακή τους εκτέλεση, ή αυτή που έχουμε δει στο The song remains the same.
- Οι σκηνοθετικές αναφορές δε, στο παραπάνω live (και ταινία), ήταν πάρα πολλές: το εφέ με τις δύο διπλές κιθάρες που ενώνονται στη μέση στο Stairway to Heaven, το εφέ με τους πολλούς Jimmy Page τον έναν πίσω απ' τον άλλο κλπ.
- Στην πρώτη ώρα του live σου πέρναγε απ' το μυαλό ότι η κουρασμένη φωνή του Robert Plant, δεν μπορεί πλέον να τραβήξει τις φοβερές ψηλές νότες του παρελθόντος. Στη δεύτερη όμως ώρα βλέπεις ότι τα καταφέρνει άψογα, καταλαβαίνοντας έτσι ότι προφανώς κρατούσε δυνάμεις για τα δυσκολότερα τραγούδια τους.
- Ο Jimmy Page έπαιξε σχεδόν όλα τα γνωστά του σόλα, όπως τα έχουμε συνηθίσει. Έκανε κάποιες μικρές αλλαγές, που όμως δεν ξέφευγαν από τις πρώτες εκτελέσεις.
- Οι στοματικές όμως γκριμάτσες του Jimmy Page (στα όρια του φαφούτη γέρου), έκαναν πολύ κόσμο να κρυφογελάει.
- Γέλιο και εντύπωση επίσης έκανε η εξωτερική τους εμφάνιση. Ένας Robert Plant και ένας Jimmy Page (σε αυτή την ηλικία), fit και με μακρυά μαλλιά, σε αντίθεση με τον χοντρό και καραφλό πιτσιρικά, Jason Bonham.
- Τέλος, εντύπωση μεγάλη κάνει η παντελής απουσία φωτογραφιών ή πλάνων του αγαπημένου τους John Bonham. Το ήθος των υπολοίπων φάνηκε για άλλη μια φορά, όταν αποφάσισαν να μη χρησιμοποιήσουν καθόλου αυτόν το θάνατο για διαφημιστικούς, μαρκετίστικους, συγκινησιακούς σκοπούς.

Έτσι λοιπόν ήταν σα να παρακολουθήσαμε ένα live των Led Zeppelin, καθισμένοι βέβαια σε καρέκλες, χωρίς τσιγάρο, χωρίς ποτό και φυσικά χωρίς αυτούς... live.

Μέχρι να έρθει και στις κινηματογραφικές μας αίθουσες, πάρτε μία γεύση από δύο σπουδαία τους τραγούδια.




kamarinia.gr

ΑΚΡΑΙΑ ΣΠΟΡ

 

-ακραίες στιγμές
-ακραίες στιγμές
-ακραίες στιγμές
-ακραίες στιγμές
-ακραίες στιγμές
-ακραίες στιγμές
-ακραίες στιγμές
-ακραίες στιγμές
-ακραίες στιγμές

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ=ΛΑΜΟΓΙΟ

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Στο “μικροσκόπιο” τα εξοπλιστικά προγράμματα που χειρίστηκε ο Γ. Παπαντωνίου - 40 εκ. δολάρια πέρασαν απο λογαριασμούς συζύγου και κουμπάρου

Στο “μικροσκόπιο” του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχουν μπει υποθέσεις για συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που χειρίστηκε ως υουργός Εθνικής Αμυνας ο Γιάννος Παπαντωνίου...
Σύμφωνα με τη Real News, η εισαγγελία ερευνα τη νομιμότητα των συμβάσεων για τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών το 2003, την αγορά αρμάτων μάχης τύπου Leopard, την αγορά 12 ελικοπτέρων Απάτσι και την προμήθεια συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου. Ήδη, για άλλες δύο υποθέσεις – τον εκσυγχρονισμό των γερμανικών υποβρυχίων στον οποίο εμπλέκεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος και το σύστημα αυτοπροστασίας των 60 F16 - ανακρίνονται τα μη πολιτικά πρόσωπα, ενώ οι δικογραφίες για τα πολιτικά έχουν ήδη αποσταλεί στη Βουλή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το ιλιγγιώδες ποσό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων εχει διαπιστωθεί απο τις ελεγκτικές αρχές, οτι διακινήθηκε μέσω των λογαρισμών της συζύγου του Γ. Παπαντωνίου αλλα και τους επιχειρηματία και κουμπάρου του Γιώργου Κανδαλέπα.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για λογαρισμούς που βρίσκονται στην HSBC της Γενέυης και αποκαλύφθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ που επικαλείται η εφημερίδα, τη στιγμή που ο Φαλτσιάνι υπέκλεπτε τη λίστα, στο λογαρισμό της συζύγου του Γ. Παπαντωνίου αποτυπώθηκε η ύπαρξη κατάθεσης 1,5 εκ. δολαρίων. Χρονικά ήταν η ίδια περίοδος που ο Γ. Παπαντωνίου ήταν υπ. Αμυνας. Σύμφωνα με τις ίδες πληροφορίες, οι λογαριασμοί, τα ποσά και η ταυτότητα αυτών των δύο ονομάτων έχουν επιβεβαιωθεί απο το ΣΔΟΕ και σύντομα θα κληθούν προκειμένου ναι αιτιολογήσουν την κίνηση αυτών των ποσών.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΣΔΟΕ, τα μεγαλύτερα ποσά έχουν προέλθει από αμερικανικές τράπεζες ενώ ερευνάται και μία μικρή ελβετική τράπεζα ενώ οι ελεγκτές έχουν επικεντρωθεί στα δύο αυτά ονόματα. Της Σταυρούλας Κουράκου και του Γιώργου Κανδαλέπα. Και όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ εχει διαπιστωθεί οτι από τους δύο λογαρισμούς έχουν διακινηθεί ποσά (αναλήψεις- καταθέσεις) που φτάνουν ή υπερβαίνουν τα 40 εκ. δολάρια.

Πηγή: newsit.gr