Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


 17 Ιουνίου 2012

30 χρόνια πίσω!

ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Έτοιμοι για πόλεμο Ισπανοί ανθρακωρύχοι
Έτοιμοι για πόλεμο Ισπανοί ανθρακωρύχοιΜε αυτοσχέδιες ρουκέτες και ασπίδες αποφάσισαν να υποδεχθούν οι Ισπανοί ανθρακωρύχοι τα νέα μέτρα λιτότητας και τις αστυνομικές δυνάμεις, που κατέφτασαν στην πόλη Οβιδέο, για να αντιμετωπίσουν την εκτροχιασμένη κατάσταση.

Η ισπανική αστυνομία έχει πνίξει περισσότερους από 8.000 διαδηλωτές με χημικά. Οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια ξεκίνησαν με αφορμή την ανακοίνωση των νέων περικοπών στους εργαζόμενους σε περισσότερα από 40 ορυχεία και την διακοπή της επιδότησης του άνθρακα. Οι ανθρακωρύχοι διατείνονται ότι σε περίπτωση που εφαρμοστούν, οδηγούνται αυτομάτως στην απόλυτη φτώχεια και την ανεργία.

Δείτε φωτογραφίες που μετέδωσε λίγες μέρες πριν το msnbc.msn.com από τις κυριολεκτικά... ένοπλες συγκρούσεις













ΜΕΡΑ ΠΟΥΝΑΙ : ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΗΜΟ

ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ 14:20 Μικρές εστίες αναζωπυρώσεων - Κλειστοί περιφερειακοί δρόμοι - Εικόνες καταστροφής



- Στάχτη έγινε ιχθυοτροφείο - κινδύνευσαν υπάλληλοι
-"Παμε με καπνισμένα ρούχα να τους μαυρίσουμε" λένε κάτοικοι
- 4 συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια
- Στο αυτόφωρο 83χρονος για τη φωτιά στο Μαραθώνα
- Τραυματίστηκαν 5 πυροσβέστες
- Φωτιές σε Κόρινθο, Κύθνο, Πύλο και Κεφαλόβρυσο

Εικόνες "Βιβλικής καταστροφής" στην Αττική ανήμερα των κρίσιμων εκλογών. Αυτήν την ώρα παραμένουν μικρές εστίες φωτιές σε καποιους οικισμούς στην Κερατέα.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στη θέση Λουμπάρδα Αγίας Μαρίνας Κορωπίου. Οι φλόγες καίνε δασική έκταση και στο σημείο βρίσκονται 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα ενώ απο αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στη Λαυρεωτική συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που ξέσπασε χθες. Ολη τη νύχτα πυροσβέστες και κάτοικοι έδιναν μάχη με τις φλόγες. Οι θυελλώδεις άνεμοι αναζωπύρωναν συνεχώς τα πύρινα μέτωπα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει νέα  αναζωπύρωση στον οικισμό Συντερίνα.

«Η καταστροφή είναι τεράστια. Όλη η περιοχή της Φώκαιας μέχρι τα Λεγρενά έχει καεί» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Δήμαρχος Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου.

«Η φωτιά σταμάτησε στην θάλασσα. Σπίτια, καλλιέργειες, χιλιάδες στρέμματα παραδόθηκαν στις φλόγες», καταγγέλλοντας πως φέτος δεν δόθηκαν τα κονδύλια για την πυρασφάλεια.

Ο ΒΛΑΧΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ (ΑΚΑΤΑΛΗΛΟ)

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ

ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παραλίες με Γαλάζια σημαία στην Ελλάδα! Μάθε σε ποιά νησιά θα κάνεις τις καλύτερες βουτιές...
Ημερομηνία: 14 Ιουνίου 2012
Παραλιες με Γαλαζια σημαια στην Ελλαδα! Μαθε σε ποια νησια θα κανεις τις καλυτερες βουτιες...
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζιες Σημαίες" στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με "Γαλάζια Σημαία" για το 2012. Με 394 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 48 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς φορείς, να αυξηθεί ο αριθμός βραβευμένων μαρινών.

Χρυσή Αμμουδιά (Θάσος)

Το Πρόγραμμα "Γαλάζιες Σημαίες"
Η "Γαλάζια Σημαία" είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται διεθνώς, από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή, εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Χρυσή ακτή (Πάρος)

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη "Γαλάζια Σημαία", όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το υπολογίζουν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά.

Μαρίνα Γουβιών (Κέρκυρα)

Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education), που εδρεύει στη Δανία, με 63 χώρες-μέλη από όλες τις ηπείρους.

Φαλάσαρνα (Δήμος Κισσάμου, Χανιά)
Οι διαδικασίες του προγράμματος
Η ακτή που επιθυμεί να λάβει το βραβείο "Γαλάζια Σημαία", πρέπει να πληροί όλα ανεξαιρέτως τα απαιτούμενα κριτήρια. Για τις ακτές υπάρχουν 32 αυστηρά κριτήρια και για τις μαρίνες 22.

Μύρτος, Κεφαλλονιά

Οι επιθεωρητές της ΕΕΠΦ και του FEE ελέγχουν στο διάστημα του καλοκαιριού τη συμμόρφωση στα κριτήρια του Προγράμματος, επισημαίνοντας στον Εθνικό Χειριστήπροβλήματα και παραλείψεις που μπορεί να οδηγήσουν σε προσωρινή ή και οριστική υποστολή της "Γαλάζιας Σημαίας" και απόσυρση της ακτής ή μαρίνας από τη διεθνή και την ελληνική ιστοσελίδα του Προγράμματος.

Φαληράκι, Ρόδος

Οι αξιολογήσεις των επιθεωρητών λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την Εθνική Επιτροπή Κρίσεων, όταν αυτή, μετά το τέλος της θερινής περιόδου, εξετάζει και αξιολογεί τις υποψηφιότητες ακτών και μαρινών για τον επόμενο χρόνο.Η ακτή ή μαρίνα που θα έχει βραβευθεί το προηγούμενο καλοκαίρι με τη "Γαλάζια Σημαία" για τη συμμόρφωσή της με τα κριτήρια του Προγράμματος, έχει τη δυνατότητα να είναι υποψήφια για βράβευση την επόμενη χρονιά, εφόσον αποδείξει στις Επιτροπές Κρίσεων ότι πράγματι συνεχίζει να το αξίζει.

Αλυκές Δροσιάς- Χαλκίδα (Εύβοια)

Τα κριτήρια του Διεθνούς Προγράμματος συνοψίζονται στις εξής τέσερισ κατηγορίες:
Α. Καθαριότητα θάλασσας και ακτής
Β. Οργάνωση ακτής
Γ. Ασφάλεια επισκεπτών
Δ. Προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

Πηγή: http://traveltipsgr.blogspot.com