Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΕΛΛΗΝΕΣ - ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ

Μεγάλη αύξηση στις γεννήσεις νεκρών βρεφών στην Ελλάδα
Μεγάλη αύξηση στις γεννήσεις νεκρών βρεφών στην Ελλάδα












Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός...
ότι η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία στη χώρας μας συμβαδίζει με μια αύξηση στις γεννήσεις νεκρών βρεφών.
Στα χρόνια της άγριας λιτότητας, ειδικοί επιστήμονες καταγράφουν δραματική πτώση των γεννήσεων αλλά και κατακόρυφη αύξηση των γεννήσεων νεκρών βρεφών, κάτι που αποδίδεται ευθέως στην ανεργία αλλά και στην πτώση του εισοδήματος των Ελλήνων.
Όπως φαίνεται, ένα διογκούμενο ποσοστό γυναικών μένει άνεργο και κατ' επέκτασιν ανασφάλιστο, με συνέπεια να παραλείπει σημαντικές εξετάσεις και ελέγχους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης…
Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Εφη Σίμου, επιστημονική συνεργάτις στον Τομέα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), υπό την επιστημονική εποπτεία και ευθύνη της καθηγήτριας του Τομέα, Αναστασίας Ρουμελιώτη:
* Από το 2009 και μετά κατεγράφη πτώση των γεννήσεων 10,13% από το 2009 στο 2011 (2009: 10,45 γεννήσεις ανά 1.000 κατοίκους, 2010: 10,15 γεννήσεις ανά 1.000 κατοίκους, 2011: 9,39 γεννήσεις ανά 1.000 κατοίκους).
* Από το 2008 και μετά καταγράφηκε αύξηση των γεννήσεων νεκρών εμβρύων 21,15% από το 2008 στο 2011 (2008: 3,31 γεννήσεις νεκρών ανά 1.000 ζώντα, 2009: 4,28 γεννήσεις νεκρών ανά 1.000 ζώντα, 2010: 4,36 γεννήσεις νεκρών ανά 1.000 ζώντα, 2011: 4,01 γεννήσεις νεκρών ανά 1.000 ζώντα).
* Η παραπάνω εξέλιξη συνδέεται με τη δραματική πτώση του ΑΕΠ από το 2009 στο 2011 κατά 14,82%.
* Ειδικά η αύξηση στις γεννήσεις νεκρών βρεφών συνδέεται με την αύξηση της ανεργίας και κυρίως των γυναικών από 11,7% το 2008 σε 24,5% το 2011.
Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟ

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Στη Θράκη ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα σχιστολιθικού αερίου στον κόσμο.

Λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα τον Έβρο, στην Ανατολική Θράκη, η έγκυρη αμερικανική στατιστική υπηρεσία ενέργειας, ΕΙΑ, υποστηρίζει ότι έχει εντοπιστεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στον κόσμο, του νο1 ορυκτού του μέλλοντος, shale gas (ή σχιστολιθικού αερίου).

  • Η ύπαρξη κοιτασμάτων σχιστολιθικού αερίου στη Θράκη συνιστά μια από τις μεγαλύτερες ενεργειακές προκλήσεις που μπορεί να «ξαναγράψει» από την αρχή τις ενεργειακές και γεωπολιτικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

Λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα τον Έβρο, στην Ανατολική Θράκη, η... έγκυρη αμερικανική στατιστική υπηρεσία ενέργειας, ΕΙΑ, υποστηρίζει ότι έχει εντοπιστεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα shale gas στον κόσμο. Αλλά και στο ελληνικό τμήμα της Θράκης, το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), που έκανε μια προκαταρκτική γεωλογική μελέτη, θεωρεί ότι υπάρχει συγγένεια με τα τουρκικά πετρώματα και ότι η πιθανότητα ύπαρξης σχιστολιθικού αερίου είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη.

Το θέμα είναι γνωστό στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, η οποία, αν και το παρακολουθεί στενά, θεωρεί ότι, επί του παρόντος, πρέπει να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι.
Παρά τη «ρεαλιστική» προσέγγιση, ωστόσο, του Γιάννη Μανιάτη –ο ίδιος ως υφυπουργός παρήγγειλε τη μελέτη του ΙΓΜΕ–, η εξαιρετικά πιθανή ύπαρξη κοιτασμάτων σχιστολιθικού αερίου στη Θράκη συνιστά μια από τις μεγαλύτερες ενεργειακές προκλήσεις που μπορεί να «ξαναγράψει» από την αρχή τις ενεργειακές και γεωπολιτικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

Η πιθανή ύπαρξη σχιστολιθικού αερίου στη Θράκη έχει τεράστια οικονομική και γεωστρατηγική σημασία.
Η εκμετάλλευση του shale gas στις ΗΠΑ έχει ήδη αλλάξει το τοπίο στην αμερικανική οικονομία για τις επόμενες δεκαετίες, ενώ η Ουάσινγκτον ενθαρρύνει καθοριστικά τις προσπάθειες και της Ευρώπης να εισαγάγει στο ενεργειακό της μείγμα το σχιστολιθικό αέριο και πετρέλαιο, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση από τις ρωσικές εισαγωγές.
Η Ρωσία δεν έχει κρύψει την ανησυχία της απέναντι στο ενδεχόμενο να αμφισβητηθεί η κυριαρχία της στην ενεργειακή αγορά, που αποτελεί τον μεγαλύτερο και πιο προσοδοφόρο πελάτη της.

Με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ, άλλωστε, η Ε.Ε. αποφάσισε στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής του Μαΐου να βάλει στην επίσημη ενεργειακή της ατζέντα το shale gas, με το Συμβούλιο να αναθέτει στην Κομισιόν την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για τις οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εκμετάλλευση του σχιστολιθικού αερίου και πετρελαίου στην Ε.Ε..
Πηγή εφημερίδα "Κεφάλαιο"


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2013/07/blog-post_6470.html#ixzz2Z2w4PH3E

ΧΑΝΙΑ

Χανιά: Οι top παραλίες των Χανίων!
 
Χανια: Οι top παραλιες των Χανιων!
Μάθε πρώτος που θα κάνεις τις πιο δροσερές σου βουτιές.
 
Μπάλος-Γραμπούσα
Σε ένα τοπίο που θυμίζει Σεϋχέλλες, στο νοτιοδυτικότερο σημείο της Κρήτης, βρίσκεται η λιμνοθάλασσα της Γραμπούσας. Ρηχά, σμαραγδένια νερά και ψιλή ασπροκόκκινη άμμος σαν πούδρα, συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό πέρα από κάθε προσδοκία. Ξεκίνα από το χωριό Καλυβιανή και μετά τα 8 χλμ. δύσβατου χωματόδρομου, ετοιμάσου για την απόλυτη ηρεμία. Εναλλακτικά, υπάρχει και διαδρομή 1 ώρας με καραβάκι από το Καστέλι Κισσάμου. Highlight: Τα σπάνια κοχύλια του Λιβυκού, που θα βρείτε στα ζεστά νερά της λιμνοθάλασσας.
 
Ελαφονήσι
Βρίσκεται 77 χλμ. νοτιοανατολικά των Χανίων, απόσταση που δεν εμποδίζει όμως τους χιλιάδες τουρίστες να το επισκέπτονται κάθε χρόνο και να το κάνουν να σφύζει από ζωή. Είναι ένας επίγειος παράδεισος, τον οποίο θα ζήλευε μέχρι και ο σκηνοθέτης του «Blue Lagoon» για τη χαρακτηριστική τροπική άμμο και τις γαλαζοπράσινες αποχρώσεις του. Μελανό σημείο οι ατέλειωτες κυριολεκτικά ομπρέλες και ξαπλώστρες, που ευτυχώς προς το παρόν δεν αλλοιώνουν την απαράμιλλη φυσική ομορφιά. Highlight: Τα ρηχά νερά συχνά παίρνουν ροζ χρώμα από τα χιλιάδες κοχύλια που θρυμματίζονται με την πάροδο του χρόνου.
 
Κεδρόδασος
Ένας καλά κρυμμένος θησαυρός που αξίζει την προσοχή σου και την προστασία σου. Βρίσκεται δυτικά του Ελαφονησίου και ο δρόμος σταματάει σε μια μικρή πλατεία, από όπου θα συνεχίσετε πεζή. Μακριά από το θόρυβο των οργανωμένων πλαζ, προσφέρει το κατάλληλο σκηνικό για μια εναλλακτική απόδραση. Οι κέδροι φτάνουν μέχρι την παραλία, της οποίας είναι και οι μοναδικοί «ένοικοι». Εδώ δεν θα βρεις ούτε ξαπλώστρες, ούτε καντίνες, οπότε πρέπει να εφοδιαστείς εσύ με τα απαραίτητα. Highlight: Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα παραλιακά δάση της Ελλάδος.
 
Καλαθάς
Βρίσκεται 11 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης των Χανίων, στη δυτική ακτή της χερσονήσου του Ακρωτηριού. Η μεγάλη και αμμουδερή παραλία με τα πολλά σκιερά αλμυρίκια και τα κρυστάλλινα νερά, συγκεντρώνει πολύ κόσμο εξαιτίας των πολλών επιλογών που προσφέρει σε διαμονή και φαγητό. Στα πλεονεκτήματα της, η καλή σύνδεση με τα Χανιά, η οποία εξασφαλίζεται με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων. Highlight: Εξαιτίας της θέσης της πλήττεται από τα μελτέμια και είναι ιδανική για σένα που λατρεύεις τα «παιχνίδια» στο κύμα.
 
Φαλάσαρνα
Η φημισμένη παραλία «βρέχει» το ομώνυμο χωριό, 58 χλμ. δυτικά των Χανίων. Χαρακτηριστικό της τα γαλαζοπράσινα νερά και οι εξωτικές θίνες που σε ταξιδεύουν νοερά ως τον τροπικό του Αιγόκερου. Καλή σύνδεση με τα μέσα συγκοινωνίας, που ευτυχώς δεν έχουν συνδράμει στην αλλοίωση του τοπίου. Highlight: Οι επίδοξοι... Indiana Jones θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα κατάλοιπα της αρχαίας Φαλάσαρνας, έναν πέτρινο θρόνο και ερείπια του ναού αφιερωμένου στον Απόλλωνα.
 
Μαράθι
Δημοφιλής και πολύβουη, την εντοπίζεις εύκολα με την ψιλή, χρυσή της άμμο, 16 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας. Την προτιμούν οι ντόπιοι κι έχει αποκτήσει οικογενειακό χαρακτήρα, μιας και τα παιδιά τη λατρεύουν για τα ρηχά νερά της. Είναι προστατευμένη από τα μελτέμια και απόλυτα οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση.Highlight: Οι λάτρεις των water sports εδώ θα βρουν τον αγαπημένο τους προορισμό.
 
Πλατανιάς
Το χωριό είναι χτισμένο κατά μήκος της γνωστής ακτής και σκαρφαλώνει αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός λόφου, προσφέροντας μαγευτική θέα. Την πανέμορφη ρηχή παραλία προτιμούν κοκκινισμένοι από την ηλιοθεραπεία βορειοευρωπαίοι και πολλοί ντόπιοι. Γι' αυτόν το λόγο, μπορεί να δυσκολευτείς να βρεις ξαπλώστρα, αλλά αξίζει να κάνεις υπομονή γιατί θα αποζημιωθείς από τα γαλαζοπράσινα νερά. Highlight: Αποτελεί all day spot, μιας και έχουν «ξεφυτρώσει» πολλά night clubs, εστιατόρια και cafes.
 
Xρυσή Ακτή
Βρίσκεται σε πολύ κεντρική τοποθεσία και οφείλει το όνομα της στην άμμο που μοιάζει με... χρυσόσκονη, αφού λαμπυρίζει κάτω από τις ακτίνες του κρητικού ήλιου. Δεν «ξέφυγε» βέβαια από το τρίπτυχο ξαπλώστρα-ομπρέλα-freddo, παρόλα αυτά παραμένει πόλος έλξης για το ευρύ κοινό που την κατακλύζει καθημερινά. Ιδανική επιλογή για όσους δεν τα πάνε καλά με τις πολλές μετακινήσεις. Highlight: Διαθέτει οργανωμένη παιδική χαρά, όπου μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά οι μικροί της παρέας.
 
Γεωργιούπολη
Θα τη συναντήσεις στη Γεωργιούπολη, 38 χλμ. ανατολικά των Χανίων. Ενδείκνυται για ατέλειωτη ηλιοθεραπεία στη χρυσή της άμμο αλλά και για κολύμπι στα σμαραγδένια νερά της. Η θερμοκρασία είναι επιεικώς δροσερή, λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων τα οποία πρέπει να προσέχεις, αν δεν είσαι καλός κολυμβητής. Highlight: Εδώ εκβάλλει ο ποταμός Αλμυρός, το δέλτα του οποίου διακρίνεται για το φυσικό του κάλλος.
 
Παλαιοχώρα
Οι παραλίες της Παλαιοχώρας απέχουν 70 χλμ. από τα Χανιά και βρίσκονται εκατέρωθεν μιας λεπτής λωρίδας γης, σε δυο γραφικούς κολπίσκους. Το χωριό βρέχεται από το Λιβυκό Πέλαγος και έχει χαρακτηριστεί δίκαια η «χώρα του ήλιου». Την προτιμούν οι απανταχού surfers για την καλή οργάνωση και τους ούριους ανέμους, που επιτρέπουν στη σανίδα τους να σκίζει τα νερά. Highlight: Μπορείς ακόμα και σήμερα να θαυμάσεις τα ερείπια του ενετικού κάστρου στη Χερσόνησο.
 
Σταυρός
Σε απόσταση 16 χλμ. από την πόλη των Χανίων, η λαμπερή αυτή αμμουδιά απλώνεται σχεδόν κυκλικά, προφυλαγμένη από τους ψηλούς βράχους. Μια ανάσα μακριά υπάρχει ένα μικρό λιμανάκι που αράζουν τα ψαροκάικα. Highlight: Έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή από τις σκηνές του «Αλέξη Ζορμπά», που γυρίστηκε και εδώ.
 
Σούγια
Υπέροχη, εκτεταμένη παραλία, στο τέλος μιας φανταστικής διαδρομής στους νότιους πρόποδες των Λευκών Ορέων, 67 χλμ. από τα Χανιά. Βαθιά, πεντακάθαρα νερά που χαρακτηρίζονται από την εναλλαγή άμμου και ψιλού βότσαλου. Έχεις τη δυνατότητα να επισκεφθείς την αρχαία πόλη της Λισσού, ανεβαίνοντας σε ένα καΐκι που σε πάει απέναντι. Highlight: Σε μια απομακρυσμένη μεριά της παραλίας υπάρχει μια «off the record» γωνιά γυμνιστών.
 
Αγία Μαρίνα
Σε απόσταση αναπνοής από τα Χανιά, αποτελεί σταθερή αξία για τους ντόπιους -κι όχι μόνο-, συνδυάζοντας τα καθαρά νερά με τις πολλές επιλογές σε φαγητό και ψυχαγωγία. Highlight: Πολύ κοντά βρίσκεται η Νεροσπηλιά, που αποτελεί ξεχωριστό αξιοθέατο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες.
 
Δίκτυννα
Συνήθως έχει λίγους -κυρίως τολμηρούς- επισκέπτες, εξαιτίας του δύσβατου και απότομου χωματόδρομου, η διάβαση του οποίου διαρκεί 45 λεπτά. Θα τη βρεις σε απόσταση 20 χλμ. από την πόλη των Χανίων, εκεί όπου χιλιάδες χρόνια πριν βρισκόταν το ομώνυμο ιερό, λείψανα του οποίου μπορείς να θαυμάσεις ακόμα. Τοπίο άγριας ομορφιάς που σίγουρα θα σε υποβάλει. Highlight: Tα βαθιά νερά με την άμμο και τα βότσαλα θα μαγέψουν τους κολυμβητές αλλά και τους δύτες.
 
Γλυκά νερά
Υπάρχουν 2 τρόποι προσέγγισης αυτού του θαλάσσιου «μυστικού»: είτε με πρωινό καϊκάκι από το Λουτρό ή τα Σφακιά (36 χλμ. νοτιοανατολικά των Χανίων), είτε διασχίζοντας το δύσβατο ορεινό μονοπάτι Ε4. Οφείλει το όνομα της στην πηγή γλυκού νερού, που αναβλύζει στα Λευκά Όρη και καταλήγει εκεί. Highlight: Παραμένει ανέγγιχτη από την τουριστική ανάπτυξη, οπότε για να χαρείς τα πρασινογάλαζα νερά της, φρόντισε να έχεις μαζί σου τα χρειώδη.
 
Φοίνικας
Σε πλήρη απομόνωση από τα... αδιάκριτα βλέμματα, θα βρεις τη βοτσαλωτή παραλία του Φοίνικα. Αφού διασχίσεις τα 80 χλμ. που τη χωρίζουν από τα Χανιά ως το Λουτρό, θα συνεχίσεις με τα πόδια τουλάχιστον για 30΄. Προσφέρει ελάχιστες επιλογές για φαγητό και διαμονή, παρόλα αυτά συνδέεται με λεωφορείο, με αφετηρία στα Χανιά. Highlight: Θεωρείται η «Γη της Επαγγελίας» για τους απανταχού ψαροντουφεκάδες, λόγω του πλούσιου βραχώδους βυθού με τις υποθαλάσσιες σπηλιές, που είναι γεμάτες ψάρια και όστρακα.
 
Αγία Ρούμελη-Αγιος Παύλος
Ακριβώς μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό, η βοτσαλωτή παραλία της Αγίας Ρουμέλης βρίσκεται 56 χλμ. νότια των Χανίων, ακριβώς στην έξοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς και στο μέσο ενός ανοικτού κόλπου. Είναι καλά οργανωμένη και προσφέρει πολλές επιλογές σε διαμονή ή φαγητό, αλλά και... μια δροσερή βουτιά στους εξαντλημένους περιπατητές του φαραγγιού. Highlight: Ακολούθησε το μονοπάτι Ε4 για μια 30λεπτη πορεία ως το ναό του Αγ. Παύλου, που χρονολογείται στον 10ο αι., και η αχανής παραλία κάτω από το πυκνό κεδρόδασος με τα τιρκουάζ νερά θα σε μαγέψει.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΕΥΜΑ

Έρευνα ΣΟΚ...Το παραμύθιασμα για τη πληθώρα των Δημόσιων Υπαλλήλων

Δημοσιευμένη  εικόνα



 Να σταματήσει το παραμύθι με την υπερπληθώρα των δημοσίων υπαλλήλων και να βγουν στην δημοσιότητα τα αποκαλυπτικά στοιχεία μεγάλου πανεπιστημίου της Ελβετίας που απεικονίζει την σχέση παροχών προς τους πολίτες σε σχέση με την αναλογία δημοσίων λειτουργών και πολίτη…



Το βασικό στοιχείο που καθορίζει την παραπάνω αναλογία είναι η τεχνολογική εξέλιξη η οποία με σταθερά βήματα μειώνει την ανάγκη της χρήσης του ανθρωπίνου παράγοντα στις παροχές υπηρεσιών προς τους πολίτες, και το ερώτημα που θα έπρεπε να απαντηθεί είναι αν θέλουμε να έχουμε κράτη πολιτών-εργαζομένων οι οποίοι θα τα διαχειρίζονται , η θα δημιουργήσουμε κράτη που θα αυτοματοποιηθούν και θα αυτοδιαχειρίζονται από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση οπότε ο ανθρώπινος παράγοντας δεν απαιτείται για την λειτουργία τους.

Δηλαδή ενώ πριν την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η γενική αναλογία δημοσίων λειτουργών που παρέχουν υπηρεσίες στον πολίτη είναι 1 προς 12-15, δηλαδή για κάθε 12-15 πολίτες αναλογεί ένας που τους εξυπηρετεί, δηλαδή για μια χώρα των 12.000.000 κατοίκων απαιτούνται τουλάχιστον 700-800.000 υπάλληλοι που θα στελεχώνουν τις υπηρεσίες, με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ο αριθμός περιορίζεται περίπου σε 100-150.000.

Αν αποδεχτούμε ότι η Ελλάδα αποτελεί το πειραματόζωο της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ που θα λειτουργεί με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση τότε πρέπει να αποδεχτούμε και τον στόχο τους που είναι ο περιορισμός του δημοσίου στο ελάχιστο.

Στην έρευνά του το πανεπιστήμιο αναφέρει την αναλογία των υπαλλήλων του δημοσίου που παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες σε σχέση με τους πολίτες των χωρών.

Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, ιδιωτικός τομέας θεωρείται η τοπική αυτοδιοίκηση στην οποία έχουν δοθεί αρμοδιότητες διαχειρίσεις νοσοκομείων, σχολείων, αστυνομίας ιδρυμάτων κλπ, ενώ στον δημόσιο ανήκουν μόνο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, είναι αυτονόητο ότι το στενό δημόσιο μιας χώρας του μεγέθους της Ελλάδας δεν μπορεί να απασχολεί περισσοτέρους από 100-150.000 υπαλλήλους, πράγμα που δικαιολογεί και τον στόχο της ΝΤΠ.

Για να δούμε όμως με στοιχεία το θέμα πρέπει να δούμε τις αναλογίες υπαλλήλων και πολίτη σε μερικές κατηγορίες παροχών όπως μερικών Ευρωπαϊκών χωρών:

Resized to 75% (was 672 x 378) - Click image to enlargeΔημοσιευμένη  εικόνα


Βλέποντας τον πίνακα παρατηρούμε ότι η Ελλάδα έχει στην ουσία τους λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες αλλά αντί να ανήκουν στο ιδιωτικό κράτος λειτουργούν κάτω από το κεντρικό κράτος γιατί αποτελούν το μηχανισμό των πολιτικών και των κυβερνήσεων που το διαχειρίζονται.

Με τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι ενώ θα έπρεπε να ενισχυθεί η τοπική αυτοδιοίκηση και το αποκεντρωμένο κράτος, επιχειρείται ο πλήρης έλεγχος του κράτους με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση μέσω των διατραπεζικών συστημάτων που στην ουσία θα αποτελεί την νέα μορφή διακυβέρνησης των κρατών

Βλέποντας τον πίνακα παρατηρούμε ότι η Ελλάδα έχει στην ουσία τους λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες αλλά αντί να ανήκουν στο ιδιωτικό κράτος λειτουργούν κάτω από το κεντρικό κράτος γιατί αποτελούν το μηχανισμό των πολιτικών και των κυβερνήσεων που το διαχειρίζονται.

Με τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι ενώ θα έπρεπε να ενισχυθεί η τοπική αυτοδιοίκηση και το αποκεντρωμένο κράτος, επιχειρείται ο πλήρης έλεγχος του κράτους με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση μέσω των διατραπεζικών συστημάτων που στην ουσία θα αποτελεί την νέα μορφή διακυβέρνησης των κρατών...

Του Αθανασόπουλου Περικλή
thoureios.blogspot.gr

ΔΩΣΤΕ ΕΥΡΩ ΠΑΤΕ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΥΠ. ΟΙΚ: Μαξέψτε αποδείξεις & κερδίστε δώρα...
Συνημμένη Εικόνα: 131942120gAA60HB.jpg



«Έξυπνα κίνητρα» για τη συλλογή αποδείξεων προανήγγειλε ο Μαυραγάνης. Προωθείται η υποχρεωτική χρήση καρτών για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ



Σε συνέχεια της χθεσινής επισήμανσης του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα ότι δεν καταργείται το μέτρο των αποδείξεων, ο υφυπουργός Γ.Μαυραγάνηςδιαβεβαίωσε ότι σύντομα θα υπάρξει μέριμνα για μια διαφορετική προσέγγιση, με την παροχή έξυπνων κινήτρων στο θέμα των αποδείξεων.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΟΙΚ, εξετάζεται να έχουν αυξημένη βαρύτητα οι αποδείξεις από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες(ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς κα), καθώς και η έκπτωση μέχρι 10% επί του καταβαλλόμενου ΦΠΑ για όσους χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους κάρτες(χρεωστικές-πιστωτικές) ή την κάρτα αποδείξεων.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αρχικό σχεδιασμό, στο τραπέζι έχει πέσει ακόμα ένα κίνητρο, μάλλον πρωτοφανές: Οι φορολογούμενοι με τον κωδικό της απόδειξης θα μπαίνουν σε κληρώσεις που θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το υπουργείο Οικονομικών και οι τυχεροί θα κερδίζουν δώρα! Αυτοκίνητα, ταξίδια, μετρητά και άλλα, με την προϋπόθεση ότι έχουν χρησιμοποιήσει για τις αγορές τους τις παραπάνω κάρτες.

Το βέβαιο είναι ότι οι φορολογούμενοι δεν θα πρέπει να πετάξουν τις αποδείξεις που έχουν συλλέξει, γιατί παρά τις αρχικές διαρροές περί του αντιθέτου, που δημιούργησαν για ακόμα μια φορά σύγχυση και λανθασμένες εντυπώσεις, τελικά το μέτρο, έστω και σχετικά διαφοροποιημένο, θα διατηρηθεί.

Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί την υποχρεωτική χρήση καρτών πληρωμών για συναλλαγές ποσών άνω των 500 ευρώ, από 1.500 που ισχύει σήμερα.

«Η περαιτέρω προώθηση των συναλλαγών μέσω καρτών πληρωμών, χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, αλλά και λοιπών ηλεκτρονικών μέσων, θα οδηγήσει σε ουσιαστικά αποτελέσματα στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα του συνεδρίου «Digital Banking Money Conference 2013: Τράπεζες 2.0 – Ενοποίηση πληροφοριακών συστημάτων και ψηφιακές πληρωμές» της Ethos Media.

Μάλιστα, από τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσουν πρωτοβουλίες για την παροχή κινήτρων σε όσους κάνουν χρήση καρτών πληρωμών για τις συναλλαγές τους. Ο κ.Θεοχάρης πάντως τόνισε ότι το θέμα θα τεθεί υπό διαβούλευση, γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις με τα υπέρ και τα κατά της μείωσης του σχετικού ορίου.

voria.gr

ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ

LIDL – απίστευτη πρόκληση: Παραιτηθείτε ραγιάδες, ξεφτιλισμένη, γερμανόδουλοι. Σφάζετε τον ΕΛΛΗΝΑ και σκύβετε στα “ΑΦΕΝΤΙΚΑ”.

Δημοσιευμένη  εικόνα



Αυτό που θα διαβάσετε,δεν το χωρά ανθρώπινος νούς.



Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ΦΠΑ στην παραμεθόριο είναι μειωμένος για ευνόητους λόγους. Κυρίως όμως είναι μία “παροχή” του άθλιου κρατιδίου στους ακρίτες ώστε να υπάρχει μία ανταγωνιστικότητα στις
τιμές.

Όλοι επίσης γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει ΦΠΑ. Αυτό βεβαίως ισχύει για τους τυροπιτάδες, τους μεροκαματιάρηδες, το πόπολο. Όχι για τα γερμανά με την αστείρευτη χρηματοδότηση που μεταχειρίζονται κάθε πιθανή μορφή φοροαποφυγής, όπως τα “μαγαζάκια Lidl” που ιδρύονται ως ΟΕ. Έτσι, για να κοροϊδέψουμε στα μούτρα τους ιθαγενείς. Δείτε λοιπόν τι κάνει η Lidl με τον ΦΠΑ:

Απόδειξη πώλησης από την Καλλιθέα (κέντρο, με κανονικό ΦΠΑ)

Hidden
Δημοσιευμένη  εικόνα


Δείτε τώρα απόδειξη πώλησης από την ΣΑΜΟ, όπου έχει μειωμένο ΦΠΑ.

Hidden
Δημοσιευμένη  εικόνα


Όπως παρατηρείτε, ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ! Δηλαδή ο μειωμένος ΦΠΑ για τους ακρίτες, γίνεται κέρδος στις τσέπες των Γερμανών που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το κρατίδιο, τους ακρίτες, τους ιθαγενείς καταναλωτές.

Και επειδή το κράτος έχει αποδείξει την “δυναμική” του, στις περιπτώσεις της Siemens, των υποβρυχίων, της Hoechtief που πήρε τον ΦΠΑ και έφυγε κλπ κλπ, βρέθηκε ένας Έλληνας πολίτης που είχε τα κότσια, μάζεψε τα στοιχεία και έκανε την καταγγελία.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Και τι έγινε; Σύμφωνα με την Α1 και αυτά που είπε ο Καρατζαφέρης στην εκπομπή του, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Στις καλένδες η “έρευνα”. Αν όμως ήταν κανένας δύστυχος Έλληνας τυροπιτάς από την Ύδρα, θα τον είχαν ξεσκίσει. Θα τον είχαν λιώσει. Αρχές, “μνημονιακοί”, ΜΜ”Ε”, παρουσιάζοντας τον περίπου ως την αιτία που …πτωχεύσαμε!

Η αλήθεια βέβαια είναι πως το μέγιστο μερίδιο ευθύνης όντως είναι δικό μας. Είτε ως ψηφοφόροι είτε ως καταναλωτές. Είναι καιρός να κατανοήσουμε τι δύναμη έχει τόσο το Ευρώ μας, όσο και η ψήφος μας. Αλλιώς θα είμαστε η ντροπή για την γενιά και τα παιδιά μας.

triklopodia

ΧΩΡΙΣ ΔΕΚΑΡΑ ΠΩΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ

Ο «υπουργός Παιδείας» απολύει καθηγητές και εγκαινιάζει ιδιωτικό ΙΕΚ με τις ίδιες ειδικότητες

Δημοσιευμένη  εικόνα



Χαράς ευαγγέλια για τον ιδιοκτήτη του ΙΕΚ ΑΚΜΗ που ο «υπουργός Παιδείας» παραβρέθηκε στα εγκαίνια της νέας του μονάδας στον Πειραιά φέρνοντάς του έναν μποναμά.



Λίγες ημέρες μετά, ανακοίνωσε την απόλυση 2.500 καθηγητών των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, ειδικοτήτων όπως τα επαγγέλματα υγείας, αισθητικής, γραφικών τεχνών κ.ά. συνολικά 52 τον αριθμό. Στις ειδικότητες που καταργούνται φοιτούν περίπου 20.000 μαθητές. Τρομερή πελατεία για τον ιδιοκτήτη του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, και άλλους ευεργέτες αυτού του τύπου που πουλάνε τέτοιες ειδικεύσεις. Ούτε στο όνειρό τους δεν θα το έβλεπαν, που λέει ο λόγος, δηλαδή. Γιατί θα έχουν κάνει κι αυτοί τα κουμάντα τους ως παράγοντες του τόπου. Εξάλλου, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο «υπουργός» εκλέγεται στην εκλογική περιφέρεια του εν λόγω ΙΕΚ, όλο και κάτι θα έχει να περιμένει.

Τα εισαγωγικά στο «υπουργός Παιδείας» δεν είναι τυχαία, όπως όλοι αντιλαμβάνονται. Τι είδους υπουργός για την Παιδεία είναι αυτός που κλείνει δημόσια σχολεία, απολύει καθηγητές και εγκαινιάζει μετά πολλών επαίνων την «υγιή επιχειρηματικότητα στο χώρο της παιδείας»;
Ρητορικό το ερώτημα, βεβαίως. Ίδιος με όλους τους άλλους υπαλληλίσκους της τρόικας και φίλους της «υγιούς επιχειρηματικότητας» , ιδίως όταν οι φορείς της βρίσκονται στις περιφέρειες εκλογής τους και θα κάνουν το κάτι τις στις δύσκολες στιγμές που θα περάσουν όλοι αυτοί που κατεδαφίζουν δημόσια αγαθά επ΄ ωφελεία ιδιωτών που καραδοκούν ν΄ αρπάξουν μερτικό.

Διότι δημιουργούν το πιο «υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον» που θα μπορούσε να υπάρξει. Φθηνό απολυμένο προσωπικό. Σπουδαστές που θα αναγκαστούν να στραφούν στις ιδιωτικές σχολές για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Οικογένειες που θα σφίξουν ακόμη περισσότερο το ζωνάρι για να εξασφαλίσουν κάποια προσόντα στα παιδιά τους για μια αβέβαιη ελπίδα: να επιβιώσουν στη ζούγκλα της ανεργίας.

Είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη εβδομάδα που θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε θα ήθελε να χτυπήσει με στοργή στην πλάτη τον «υπουργό Παιδείας», διότι επιτελεί το ευρωπαϊκό καθήκον του και με το παραπάνω. Δεν είναι και μικρό πράγμα να θες να απολύσεις μέσα σε δυο χρόνια, μέχρι το 2014, 15.000 εκπαιδευτικούς και να συρρικνώσεις τη δημόσια εκπαίδευση. Κανονικά θα έπρεπε να τον παρασημοφορήσει!


Πηγή:inprecor.gr