Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΑΜΕ

14 γυναίκες τις οποίες δεν θα ήθελες να εκνευρίσεις

 
15 γυναίκες τις οποίες δεν θα ήθελες να εκνευρίσεις (1)
Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους…

15 γυναίκες τις οποίες δεν θα ήθελες να εκνευρίσεις (2)
15 γυναίκες τις οποίες δεν θα ήθελες να εκνευρίσεις (4)
15 γυναίκες τις οποίες δεν θα ήθελες να εκνευρίσεις (5)

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Άρχισε να ρέει το φυσικό αέριο του Ισραήλ!




Το φυσικό αέριο από το οικόπεδο Ταμάρ στις ισραηλινές ακτές άρχισε να ρέει από χθες Σάββατο, σύμφωνα με τις εταιρείες που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευσή του.



Το Ισραήλ, κάποτε ενεργειακά φτωχή χώρα, αναμένεται να γίνει εξαγωγέας αερίου μέχρι το τέλος της δεκαετίας, με το οικόπεδο Ταμάρ να διαθέτει... αρκετά αποθέματα για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας για δεκαετίες.

Η ανακάλυψή του το 2009 οδήγησε σε μια εξερευνητική φρενίτιδα στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, που βρέχει το Ισραήλ, την Κύπρο και τον Λίβανο, και στην αποκάλυψη του ακόμη μεγαλύτερου κοιτάσματος, Λεβιάθαν, που οδήγησε το Ισραήλ στη δημιουργία ενός Ταμείου Πλούτου του Φυσικού Αερίου.

«Σήμερα (ξεκινάει) η ανεξαρτησία του Ισραήλ στο φυσικό αέριο. Είναι ένα τιτάνιο επίτευγμα για την ισραηλινή οικονομία και σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής» δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Γιτζάκ Τσούβα, βασικός μέτοχος του Ομίλου Ντελέκ, εκ των συνεταίρων συνεκμετάλλευσης του Ταμάρ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέρθηκε στο επίτευγμα σε δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του: «Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την ανεξαρτησία στον ενεργειακό τομέα. Την προηγούμενη δεκαετία προωθήσαμε τον τομέα του φυσικού αερίου του Ισραήλ και αυτό θα βελτιώσει την ισραηλινή οικονομία και θα ωφελήσει όλους τους πολίτες της χώρας».

Το αέριο θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους παραγωγής για τη δημόσια Εταιρεία Ηλεκτρισμού του Ισραήλ, καθώς και σε μείωση της τιμής του ρεύματος, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο ισραηλινός υπουργός Ύδατος και Ενέργειας.

Οι εταιρείες εκμετάλλευσης, που λένε ότι έχουν επενδύσει 3 δισ. δολάρια στο Ταμάρ, υπολογίζουν ότι οι νέες προμήθειες αερίου θα γλιτώσουν 3,6 δισ. δολάρια ετησίως για την ισραηλινή οικονομία, που εξαρτάται βαθιά από την εισαγωγή πετρελαίου.

Η Noble Energy με έδρα το Τέξας κατέχει το 36% του οικοπέδου Ταμάρ. Η Isramco Negev κατέχει το 28,75% και οι θυγατρικές του ομίλου Ντελέκ, Avner Oil Exploration και Delek Drilling, κατέχουν από 15,625 η κάθε μία. Η Dor Gas Exploration έχει το 4%.

Ο πρόεδρος της Noble Energy, Τσαρλς Ντέιβιντσον, χαρακτήρισε «επίτευγμα μετασχηματισμού» το ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια ξεκίνησε η παραγωγή στο Ταμάρ και πρόσθεσε ότι οι συνεργάτες του οικοπέδου θα εργαστούν πλέον στην αύξηση της δυναμικότητας των αγωγών. «Εδράζοντας στην επιτυχία μας αυτή, θα εργαστούμε με τους συνεργάτες μας και την κυβέρνηση για να εγκριθεί η επόμενη φάση της ανάπτυξης στο Ταμάρ και η εγχώρια φάση του Λεβιάθαν» δήλωσε ο Ντέιβιντσον.

Το οικόπεδο Ταμάρ βρίσκεται 90 χιλιόμετρα από τη βόρεια ακτογραμμή του Ισραήλ και υπολογίζεται πως διαθέτει 10 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου. Η ανάπτυξη του Ταμάρ και του Λεβιάθαν θα κάνει το Ισραήλ λιγότερο εξαρτημένο από την εισαγωγή ενέργειας, αλλά ένα μεγάλο μέρος του φυσικού αερίου θα προορίζεται για εξαγωγές. Το Ταμάρ έχει ήδη υπογράψει μια σειρά μεγάλων συμφωνιών. Μεταξύ αυτών την προμήθεια φυσικού αερίου αξίας 23 δισ. δολαρίων στην Εταιρεία Ηλεκτρισμού του Ισραήλ και αξίας 4 δισ. δολαρίων σε μονάδες του ομίλου Israel Corp.

Πηγή:Reuters


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2013/03/blog-post_2123.html#ixzz2PFCBfMYf

ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΑΣ

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Το viagra, ξεσηκώνει και τα λουλούδια στο βάζο!!!

Θέλεις το άνθη στο βάζο σου… όρθια για περισσότερο χρόνο; Η λύση βρίσκεται στο “θαυματουργό μπλε χαπάκι”!
Το βιάγκρα το γνωρίζουμε όλοι ως το φάρμακο ενάντια στην ανδρική ανικανότητα. Όμως, τώρα μαθαίνουμε για μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα και πιο καθημερινή χρήση του…

Όπως μαθαίνουμε από τον ειδικό -τον τηλεοπτικό κηπουρό- Ντέιβιντ Ντομόνεϊ (David Domoney) αρκεί μόνο 1 mg από το χαπάκι –που παρεμπιπτόντως φτάνει τα 50 mg- διαλυμένο στο νερό και τα λουλούδια στο βάζο κερδίζουν “χαλαρά” αρκετές μέρες ζωής.

Σύμφωνα με τον Ντομόνεϊ, το μονοξείδιο του αζώτου που αποτελεί και το βασικό συστατικό του χαπιού που τελικά χαλαρώνει τους μύες στα αιμοφόρα αγγεία, κάνοντάς τα να διασταλούν εξασφαλίζοντας την πολυπόθητη στύση, καθυστερεί και τον… θάνατο των λουλουδιών.

Όπως ακριβώς κάνει και η ασπιρίνη… Ο “γιατρός των λουλουδιών”, ο οποίος παρουσιάζει την εκπομπή “Garden ER” στο “Channel 5″, προτείνει ακόμη μια σειρά εναλλακτικών προϊόντων που παραδόξως επιμηκύνουν τη ζωή των φυτών.

Σημείωσε λοιπόν… Βότκα: Ένα σφηνάκι το ποτού στο βάζο, δεν αφήνει το νερό να πρασινίσει.

Μπύρα: Λειτουργεί άψογα ως “παγίδα για γυμνοσάλιαγκες“. Θάψε μισό τενεκεδάκι στο χώμα κοντά στα φυτά σου και θα γλιτώσεις από τους ενοχλητικούς επισκέπτες.

Ζάχαρη: Χρησιμοποίησέ την ως λίπασμα στα φυτά που έχεις μέσα στο σπίτι.

Τσάι: Η ιδανική τροφή για τις αζαλέες, ενώ λειτουργεί ως θαυμάσιο λίπασμα για κρεμαστά καλάθια.

Θερμαντική αλοιφή: Άλειψε λίγη επάνω σε ένα φακελάκι τσαγιού, ή ψέκασε λίγο αν είναι σε μορφή σπρέι, και θα έχεις δημιουργήσει ένα τέλειο απωθητικό… γατών, που μπορεί να σου ρημάζουν τον κήπο.

Μπανανόφλουδες: Τοποθέτησέ τες με την μέσα πλευρά τους επάνω στα παρτέρια και έχεις μια τέλεια έξτρα τροφή για τριαντάφυλλα.

Κόκα Κόλα: Το δημοφιλές αναψυκτικό λειτουργεί επίσης ως τέλειο λίπασμα για τα φυτά στις γλάστρες. Φρόντισε όμως να πάρεις την κανονική και όχι τη light ή τη zero!

ΤΑΜΕΙΟ - ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Το μνημόνιο δεσμεύει τα έσοδα από το φυσικό αέριο για τους δανειστές!!!

Το Μνημόνιο που θα υπογράψει η Κύπρος, ως συμπληρωματικό μέτρο του κουρέματος των καταθέσεων είναι έτοιμο...
βασίζεται πάνω στα πρότυπα των ελληνικών αντίστοιχων Μνημονίων και δεν αποκλείεται να υπογραφεί εντός των προσεχών ημερών. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου θα δημιουργηθεί ειδικό ταμείο στο οποίο θα καταλήγουν όλα τα μελλοντικά δημόσια έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Παράλληλα, για τον τομέα της ενέργειας προβλέπονται επίσης αποκρατικοποιήσεις κρατικών εταιρειών όπως η εταιρεία ηλεκτρισμού ΑΗΚ καθώς και η πλήρης συμμόρφωση με το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ (τρίτο ενεργειακό πακέτο).

Αντίθετα, ενδεχόμενα έκτακτα έσοδα της κυπριακής κυβέρνησης που θα υπερβαίνουν τον στόχο του μνημονίου θα κατευθύνονται κατά προτεραιότητα στην μείωση του κρατικού χρέους της Μεγαλονήσου.

Εκτός αυτών, οι βασικοί μακροπρόθεσμοι στόχοι του Μνημονίου είναι, μεταξύ άλλων:

- Η συνέχιση της διαδικασίας δημοσιονομικής προσαρμογής με στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 4% του κυπριακού ΑΕΠ το 2017 και διατήρησή του σε αυτά τα επίπεδα τα επόμενα χρόνια

- Η μείωση των ελλειμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού το συντομότερο δυνατό.

- Η πλήρης εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν στις 23 Νοεμβρίου του 2012 σε τεχνικό επίπεδο και τα οποία ανέρχονται στο 7,5% του ΑΕΠ της Κύπρου για το διάστημα 2012-2017, ενώ μόνο για το 2013 τα μέτρα υπολογίζονται στο 1,5% του ΑΕΠ.

- Ο περιορισμός της αύξησης του μισθολογικού κόστους του δημοσίου καθώς και των κοινωνικών επιδομάτων με εξαίρεση τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

- Η συγκράτηση των δαπανών, η βελτίωση του φορολογικού μηχανισμού καθώς η υιοθέτηση διαρθρωτικών μέτρων.

Ρήτρα πρόσθετων μέτρων

Σε περίπτωση υποαπόδοσης των μέτρων και κατά συνέπεια χαμηλότερα έσοδα ή υψηλότερες κοινωνικές δαπάνες, η κυπριακή κυβέρνηση οφείλει να είναι έτοιμη να προχωρήσει στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, κυρίως σε ότι αφορά στη μείωση των δαπανών.

Στο μνημόνιο προβλέπονται και συγκεκριμένα μέτρα άμεσης εφαρμογής όπως:

- Αύξηση του εταιρικού φόρου στο 12,5%

- Αύξηση του φόρου σε τόκους και μερίσματα επί των συναλλαγών στο 30%

- Αύξηση του συντελεστή του ειδικού φόρου πιστωτικών ιδρυμάτων από 0,11% να 0,15% με 25/60 των εσόδων που προορίζονται για ειδικό λογαριασμό για το ταμείο χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

- Αύξηση στα τέλη δημόσιων υπηρεσιών 17%

- Αλλαγή της φορολογικής κλίμακας για τα οχήματα και αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας με βάση τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

ΤΑ ΓΕΡΑ ΠΟΤΗΡΙΑ

Ποιοι λαοί είναι τα «γερά ποτήρια» του πλανήτη 


Οι Τσέχοι είναι από τους σκληρότερους παίκτες στην κατανάλωση αλκοόλ, οι Μολδαβοί είναι κατ’ ευφημισμόν «αλκοολικοί», οι Γάλλοι είναι «σοβινιστές» με τα κρασιά τους, οι Ρώσοι πίνουν τη βότκα σαν «νεράκι», ενώ οι Βρετανοί μεθούν μέχρι τελικής πτώσεως. Ας γνωρίσουμε τους λαούς του κόσμου ανάλογα με την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουν…
Θρύλοι, παραδόσεις και αστικοί μύθοι «πλέκονται» γύρω από το αλκοόλ και τις καταναλωτικές συνήθειες των κατοίκων διαφόρων χωρών. Κάθε κράτος έχει το δικό του «εθνικό ποτό» και φυσικά, το δικό του αντίδοτο στη μέθη.
Για να είστε ενημερωμένοι, γνωρίστε τα «γερά ποτήρια» του κόσμου, τις «αλκοολικές» συνήθειες των διαφόρων λαών, μάθετε ποιο είναι το «εθνικό» ποτό της κάθε χώρας και ποιοι είναι οι εθιμοτυπικοί της κανόνες, σύμφωνα με το CnnGo.
  • Αυστραλία
Ποιοι λαοί είναι τα «γερά ποτήρια» του πλανήτη; (2)
Οι Αυστραλοί έπαψαν να είναι οι μεγάλοι πότες που ήταν κάποτε και σήμερα, τα γούστα τους φαίνεται να είναι περισσότερο εκλεπτυσμένα. Μαζί όμως, με τους Αυστραλούς, μεταλλάχτηκαν και πολλές άλλες σταθερές αξίες τους. Για παράδειγμα οι μπίρες lager έπαψαν πια να είναι πολύ φθηνές, ενώ πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και τον ανταγωνισμό από τα ελκυστικά κρασιά της χώρας.
Όπως και να έχει όμως, ο θρύλος των Αυστραλών παραμένει ζωντανός, χάρη στο προσωπικό ρεκόρ του πρώην πρωθυπουργού Bob Hawke, ο οποίος πέτυχε να «ρουφήξει» κυριολεκτικά 2,5 ποτήρια μπίρας, μέσα σε 2,5 δευτερόλεπτα.
Αν βρεθείτε στη μακρινή Αυστραλία και θελήσετε να το ρίξετε έξω, πίνοντας λίγο παραπάνω, να ξέρετε ότι θα υποχρεωθείτε να συμμορφωθείτε στους τοπικούς κανόνες και συγκεκριμένα στο πρόσταγμα της «κραυγής». Πρόκειται για ένα είδος ανταπόδοσης- κεράσματος προς όλους τους υπόλοιπους συνδαιτυμόνες, ιδιαίτερα δαπανηρό, πολύ δε περισσότερο, όταν έχουμε να κάνουμε με το κρασί.
Οι Αυστραλοί αγαπούν τις τοπικές ποικιλίες κρασιού που τις καταναλώνουν συχνά πριν ή μετά την κατανάλωση μπίρας. Μετά από το ποτό, συνηθίζουν να τρώνε pizza, πίτες, σουβλάκια, σάντουιτς και άλλες λιχουδιές του δρόμου.
  • Γερμανία
Ποιοι λαοί είναι τα «γερά ποτήρια» του πλανήτη; (3)
Τι σας έρχεται στο μυαλό, όταν ακούτε για την Γερμανία; Ελπίζουμε πάντως όχι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Ίσως το μεγάλο φεστιβάλ μπίρας στη βαυαρική πρωτεύουσα, το φημισμένο Oktoberfest; Δεν γίνεται να μην έχετε δει έστω και από την τηλεόραση, τις νεαρές κατάξανθες Γερμανίδες, ντυμένες με παραδοσιακές στολές και με τις μπίρες στο χέρι –όπως ορίζει το έθιμο- να μπλέκονται στο πλήθος με τους νεαρούς με τα χαρακτηριστικά δερμάτινα παντελόνια (lederhosen), ενώ οι μπάντες παίζουν στους ρυθμούς του… oompah.
Μπορεί οι Γερμανοί να μην είναι οι πιο δυνατοί καταναλωτές μπίρας στην Ευρώπη, μιας και ο τίτλος ανήκει δικαιωματικά στους Τσέχους, αλλά την περίοδο των φεστιβάλ εκτοξεύουν την κατανάλωση της μπίρας στα ύψη. Το Oktoberfest είναι η βαυαρική απάντηση στην ιρλανδική γιορτή-ορόσημο του Αγίου Πατρικίου (St Patrick’s Day).
Οι Γερμανοί ξέρουν καλά να διαλέγουν την μπίρα τους και σαν γευσιγνώστες, έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την αίσθηση της γεύσης του κριθαριού, της βύνης και του λυκίσκου. Για να συνέλθουν από τη μέθη που ίσως τους προκάλεσε η υπερβολική κατανάλωση μπίρας, οι Γερμανοί συνήθως τρώνε ρέγκα και ωμό κρεμμύδι. Το πρόβλημα είναι ότι μετά για να καθαρίσει η αναπνοή, πάλι μπίρα θα χρειαστεί να καταναλώσουν…
  • Ουγκάντα
Ποιοι λαοί είναι τα «γερά ποτήρια» του πλανήτη; (4)
Η Ουγκάντα εξωθεί τις όμορες αφρικανικές πόλεις στην κατανάλωση αλκοόλ, μέσω μιας παράνομης τακτικής διοχέτευσης στο εμπόριο ενός υποκατάστατου αλκοολούχων ποτών, που δημιουργείται από φρούτα, όπως οι μπανάνες.
Ψηλά στη λίστα των αλκοολούχων ποτών στην Ουγκάντα, είναι το «waragi», γνωστό και σαν πολεμικό gin, το οποίο καταναλωνόταν παλιότερα από στρατεύματα στα πεδία των μαχών. Βέβαια η κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ είχε και ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως η παράδοση των όπλων.
Το εθνικό ποτό στην Ουγκάντα, θα λέγαμε ότι είναι το «Ajono», μια ημί -ζυμωμένη μπίρα, που πίνεται σε μεγάλα ποτήρια με ειδικά μακριά καλαμάκια. Όταν οι κάτοικοι μεθούν «αποτοξινώνονται» συνήθως, με ένα τοπικό έδεσμα, το Luwombo, ένα είδος κρέατος βρασμένο μέσα σε φύλλα μπανάνας.

ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΦΟΒΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: Πως μπορείς να χάσεις από γυναίκα στο τάβλι (VIDEO)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δείτε ένα αστείο διαφημιστικό σποτ...

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Helvetia's Dream: Η μαγεία της ελβετικής νύχτας σε ένα ονειρικό βίντεο!!

Helvetia's Dream: Η μαγεια της ελβετικης νυχτας σε ενα ονειρικο βιντεο!!

Η μέρα φεύγει και η μαγευτική ελβετική νύχτα ξεκινά. Δείτε το απίστευτα όμορφο timelapse video " Helvetia's Dream" από της ελβετικές Άλπεις που δημιούργησε ο Alessandro Della Bella. Ένα μικρό βίντεο για μια "μεγάλη" νύχτα γεμάτη αστέρια και όνειρα που τονίζει τόσο την αντίθεση όσο και τον συγχρονισμό μεταξύ των ανθρώπων και της φύσης.



 

ΑΝΕΠΙΛΥΠΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Τα 5 μεγαλύτερα και ανεπίλυτα μυστήρια του κόσμου!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πολλά είναι τα ανεπίλυτα μυστήρια στα οποία καλούνται να βρουν απαντήσεις εδώ και αιώνες...

επιστήμονες και αναλυτές ανά τον κόσμο. Διαβάστε λοιπόν τα 5 μεγαλύτερα ανεπίλυτα μυστήρια του κόσμου:

 
 
 
 
 
1. Χειρόγραφο Βόινιτς

Έχοντας πάρει την ονομασία του από τον Πολωνοαμερικανό παλαιοβιβλιοπώλη Βίλφριντ Βόινιτς, στου οποίου την κατοχή πέρασε το 1912, το «Χειρόγραφο Βόινιτς» είναι ένα βιβλίο αποτελούμενο από 240 σελίδες γραμμένες σε εντελώς άγνωστη γλώσσα. Τις σελίδες του κοσμούν επίσης πολύχρωμα σχέδια παράξενων διαγραμμάτων, συμβάντων και φυτών που δεν μοιάζουν να ανήκουν σε κανένα από τα γνωστά καταγεγραμμένα είδη. Αυτές ακριβώς οι εικονογραφικές παραστάσεις, σε συνδυασμό με τη μη αποκρυπτογραφήσιμη γραφή του, είναι που έχουν διαμορφώσει τη φήμη του χειρογράφου. Ο συγγραφέας του παραμένει άγνωστος, ενώ σύμφωνα με έρευνες έχει υπολογιστεί ότι το χειρόγραφο χρονολογείται από την περίοδο μεταξύ 1404 και 1438 και περιέχει πληροφορίες αλχημιστικού περιεχομένου που άπτονται της βοτανικής, της αστρονομίας, της φυσικής ιστορίας, της κοσμολογίας και της φαρμακευτικής. Έχει χαρακτηριστεί ως το πιο μυστηριώδες χειρόγραφο στον κόσμο.