Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΒΡΕΞΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


zimies_zivota (1)

nosokom

ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Με μπουλντόζα απεγκλωβίστηκαν οι επιβάτες του λεωφορείου που βυθίστηκε στα λασπόνερα

Και τέταρτος νεκρός από το φονικό κύμα κακοκαιρίας στη χώρα

Στη θάλασσα σταμάτησαν δεκάδες αυτοκίνητα στη Στούπα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

ΡΕ ΤΟ ΑΤΙΜΟ ΠΑΝΤΟΥ ΦΥΤΡΩΝΕΙ

Καλλιεργούσαν φυτό ινδικής κάνναβης μέσα στις φυλακές Γρεβενών

Αποτέλεσμα εικόνας για ινδικη κανναβη

Χρησιμοποίησαν κουτί αναψυκτικού αντί για γλάστρα



Ένα φυτό, 20 περίπου εκατοστών, «κοσμούσε» το κελί κρατουμένων των φυλακών στο Φελλί Γρεβενών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star-fm.gr, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, έκπληκτος, είδε στο παράθυρο ενός κελιού της Γ' Πτέρυγας των φυλακών, ένα φυτό το οποίο στην συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν ινδική κάνναβη.

Αποτέλεσμα εικόνας για ινδικη κανναβη
Το ρόλο της γλάστρας  «έπαιζε» ένα κουτί αναψυκτικού. Αυτό που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί είναι εάν το συγκεκριμένο φυτό ήταν με αρσενικά (δεν βγάζουν τίποτα) ή με θηλυκά άνθη, αυτά δηλαδή που σχηματίζουν την «φούντα» που είναι πλούσια σε χασίς…
Έρευνα για το πως φύτρωσε, πραγματοποιεί η Διοίκηση των Φυλακών.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΑΕΡΟΧΗΜΑ

Το πρώτο Made in Greece μη επανδρωμένο αερόχημα προσγειώνεται στη ΔΕΘ

Το πρώτο Made in Greece μη επανδρωμένο αερόχημα προσγειώνεται στη ΔΕΘ

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του



Φέρει σφραγίδα «Made in Greece». Ζυγίζει λίγο παραπάνω από έναν άνθρωπο, έχει μήκος 4 μέτρα, απογειώνεται με ταχύτητα 2,8 μέτρων ανά δευτερόλεπτο και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 190 χιλιομέτρων ανά ώρα.
Με εμβέλεια 150 χιλιομέτρων και αυτονομία 11 ωρών, μπορεί από ύψος 2 χιλιομέτρων, πετώντας μέρα και νύχτα, να μεταδώσει σε πραγματικό χρόνο κρίσιμες και λεπτομερείς πληροφορίες για την υποστήριξη υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και δημόσιας ασφάλειας: την παρακολούθηση των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, την προστασία κρίσιμων υποδομών, την υποστήριξη ερευνών διάσωσης, την εποπτεία δασικών εκτάσεων για την έγκαιρη κατάσβεση πυρκαγιών, τη δειγματοληψία εδάφους, θαλάσσιων και αέριων ρύπων, την εποπτεία οδικών αξόνων, την αεροφωτογράφηση περιοχών ενδιαφέροντος.
Πρόκειται για το Πολιτικό Μη-επανδρωμένο Αερόχημα HCUAV RX-1, το πρώτο ελληνικής παραγωγής σε τέτοια κλίμακα . Η παρθενική του πτήση, στις 4 Αυγούστου 2016, διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και στέφθηκε από επιτυχία -μάλλον σπουδαία επιτυχία- αν λάβει κανείς υπόψη ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε μόλις πριν από 36 μήνες από μία ... λευκή κόλλα χαρτί.

ΜΠΥΡΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ

Κοστίζει €80 το μπουκάλι κανείς όμως δε θέλει να την δοκιμάσει: Γιατί συζητούν όλοι για αυτήν εδώ τη μπύρα;

Ανάρπαστη έχει γίνει στην Ιαπωνία μια πρωτότυπη μπύρα που κυκλοφόρησε
 η ζυθοποιία Sankt Gallen.