Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΣΤΡΩΝ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΤΕΙΧΟΙ

 17 - 11 - 11


Ένα αυθαίρετο κτίσμα που εφάπτεται τα βυζαντινά τείχη Θεσσαλονίκης επί της οδού Επταπυργίου 145, εντός της ζώνης πρασίνου, κατεδαφίζει στις 8κ30 το πρωί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η κατεδάφιση και άλλων τριών ρυμοτομούμενων και αποζημιωθέντων κτισμάτων, από την οδό Ακροπόλεως έως την οδό Παλαμήδου,  προς εφαρμογή σχετικής απόφασης της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ομόφωνης γνωμοδότησης του τοπικού συμβουλίου Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας.
Μόλις απομακρυνθούν τα αδρανή υλικά, εντός δέκα ημερών, η Αντιδημαρχία θα προβεί στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου των τειχών.
«Η απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών που εφάπτονται στα βυζαντινά τείχη της περιοχής θα απελευθερώσει τον δημόσιο χώρο, καθώς το σημείο από χρόνια είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος πρασίνου, και θα αναδείξει τα μνημεία της», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων,  Ανδρέας Κουράκης.


ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Η πρώτη νίκη πολιτών κατά του τέλους ακινήτων! «Παγώνουν» τα φουσκωμένα χαράτσια της ΔΕΗ


- Ζευγάρι από την Καλαμάτα κατάφερε να μην του κόψουν το ρεύμα
- Το χαράτσι που κλήθηκαν να πληρώσουν είχε υπολογιστεί με λάθος τετραγωνικά και τιμή ζώνης
- Στις 28 Φεβρουαρίου η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και οριστική απόφαση του δικαστηρίου
- Χιλιάδες προσφυγές πολιτών κατά του τέλους ακινήτων που περιμένουν να εκδικαστούν

Ο εκβιασμός του υπουργείου Οικονομικών και της ΔΕΗ "ή πληρώνετε το χαράτσι ακόμη κι αν έχουμε κάνει λάθος και μετά τα βρίσκουμε ή σας κόβουμε το ρεύμα" δεν πέρασε! Έστω και με προσωρινή διαταγή, ζευγάρι από την Καλαμάτα κατάφερε να μην του κόψουν το ρεύμα γιατί αρνήθηκε να πληρώσει το υπέρογκο τέλος ακινήτων που τους... έφτασε με το λογαριασμό της ΔΕΗ, το Νοέμβριο.

Με προσωρινή διαταγή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Καλαμάτας ζήτησε από τη ΔΕΗ να μην τους κόψει το ρεύμα.

Και αυτό θα γίνει τουλάχιστον μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα (στις 28 Φεβρουαρίου) που κατέθεσε οικογένεια της Δήμητρας Διακουμέα και του Θεόδωρου Βαβαρούτσος από την Καλαμάτα, υποστηρίζοντας ότι τους είχαν χρεώσει περισσότερα τετραγωνικά και υψηλότερη τιμή ζώνης.

Η οικογένεια έχει καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος και τα πάγια τέλη (δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ και ΦΠΑ), αλλά αρνήθηκε να πληρώσει το τέλος ακίνητης περιουσίας, ύψους 2.235,60 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, ένώ το τέλος έπρεπε να υπολογιστεί επί 162 τετραγωνικών, υπολογίστηκε σε επιφάνεια 243 τετραγωνικών. Και ενώ το σπίτι βρίσκεται σε περιοχή όπου η τιμή ζώνης έχει καθοριστεί στα 58 ευρώ, ο υπολογισμός του τέλους έγινε σε τιμή ζώνης 2.150 ευρώ! Έτσι, το χαράτσι έφτασε τα 2.235,60 ευρώ και η πρώτη δόση, που έπρεπε να καταβληθεί ως τις 15 Νοεμβρίου, ήταν 1.117,80 ευρώ, ενώ εκείνοι είχαν υπολογίσει να πληρώσουν συνολικά 558,90 ευρώ!

Και όλα αυτά ενώ πριν από μερικές μέρες, δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη δεν είχε δείξει την ίδια ευαισθησία, απορρίπτωντας προσφυγή 90χρονης γυναίκας, που δήλωσε αδυναμία να πληρώσει το τέλος καθώς παίρνει 900 ευρώ σύνταξη, πληρώνει 500 ευρώ σε γυναίκα να την προσέχει και το χαράτσι ήταν 1.104 ευρώ!

Η απόφαση σταθμός του Πρωτοδικείου Καλαμάτας ανοίγει το δρόμο για να «παγώσουν» τα υπερτιμολογημένα χαράτσια της ΔΕΗ. Άλλωστε, χιλιάδες ανάλογες περιπτώσεις περιμένουν να εκδικαστούν.

Την επόμενη εβδομάδα, θα συζητηθεί και πάλι στην Καλαμάτα η αίτηση ανέργου, που ζητά επίσης προσωρινή διαταγή για να μην του κοπεί το ρεύμα. Στην αίτησή του αναφέρει ότι δεν έχει χρήματα για να πληρώσει το τέλος.

17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Κλειστό από τις 14:30 το κέντρο της Θεσσαλονίκης


Λόγω των μέτρων της Τροχαίας για τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους...

Συγκεκριμένα, στην Εγνατία, την Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καρόλου Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού χρειαστει.

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

17 - 11 - 11

Φρούριο η Αθήνα, απροσπέλαστο το κέντρο - Κλείνουν δρόμοι και σταθμοί του Μετρό


- Κλειστό από το μεσημέρι το κέντρο
- Στις 15:00 η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία
- Απαγορευμένη πόλη η Αθήνα, 7.000 αστυνομικοί σε συναγερμό
- Εντολή στους αστυνομικούς να είναι διακριτικοί αλλά αποφασιστικοί
- Κλειστό σταθμοί του Μετρό - Διαβάστε ΟΛΕΣ τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
- Δε θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο η υπ. Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου