Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Η ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολίτες έστειλαν το δέμα στη μητέρα του Στουρνάρα που ζει με 500 ευρώ

Δημοσιευμένη  εικόνα



-Περιείχε κουκιά, σταφίδες, συνταγές και χαρτζιλίκι [λίστα & επιστολή]


Το δέμα ...στήριξης στη μαμά του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα δεν έμεινε μόνο στα λόγια αλλά απέκτησε και περιεχόμενο και από σήμερα ταξιδεύει για την Αθήνα. Η «Ομάδα Ευαισθητοποιημένων Πολιτών Ηρακλείου» έκανε την πρωτοβουλία της πράξη και όπως είχε δεσμευθεί μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ετοίμασε ένα δέμα με πολλά και συμβολικά αγαθά για να στηρίξει με το δικό της σκωπτικό αλλά και χιουμοριστικό τρόπο τη μητέρα του Υπουργού ,που σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή, ζει με μόλις 500 ευρώ το μήνα.

Η επιστολή

Το δεματάκι συνοδεύει μια ενδιαφέρουσα επιστολή όπου αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε Κ. Υπουργέ Οικονομικών
Ιωάννη Στουρνάρα,

Κατανοώντας το δράμα σας, όσον αφορά στην χαμηλοσυνταξιούχα μητέρα και πεθερά σας και θέλοντας να απαλύνουμε όσο μπορούμε το βάρος που έχετε επωμισθεί ως γιός, ανήμπορος να συνδράμει, παρακαλούμε δεχθείτε και διαθέστε δικαίως στην αξιότιμη μητέρα και πεθερά σας την βοήθεια που αποστέλλουμε, συνοδευόμενη από αμέριστη συμπαράσταση...

Η βοήθεια αφορά τρόφιμα, ντόπια προϊόντα, εύχρηστα είδη και ρουχισμό καθώς και ένα χαρτζιλίκι που από το υστέρημα μας συλλέξαμε....

Καλή δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο δρόμο της ανάπτυξης και χαράξατε για όλους εμάς, χωρίς εμάς...

«ΟΜΑΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 12/10/2013

Υ.Γ. Για τυχόν λάθος στην κατανόηση των θέσεων και απόψεων σας, συγχωρέστε μας!!...Είναι από την πείνα....»

Το περιεχόμενο του δέματος

Πέρα από το έξυπνο περιεχόμενο της επιστολής όμως εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το περιεχόμενο του δέματος όπου η ευρηματική παρέα των Ηρακλειωτών συμπεριέλαβε είδη με συμβολισμό και συγκεκριμένα:

-Χοχλιούς (μαζί με τη συνταγή μαγειρέματος τους)
-Κουκιά (επίσης μαζί με τη συνταγή μαγειρέματος τους καθώς αμφιβάλλουν αν γνωρίζουν το εν λόγω προϊόν στην οικογένεια του Υπουργού)
-Σταφίδες, όπως γράφουν ωραιότατες
-Δυο κεριά και ένα φακό (σε περίπτωση διακοπής ρεύματος λόγω μη εξόφλησης λογαριασμού)
-Κριθαροκουλούρα
-Ξινόχοντρο
-Φάβα
-Κριθαράκι
-Δύο χαρτιά υγείας (σούπερ απαλά)
-Τσάι του βουνού (μαζεμένο από βοσκό πελάτη μελών της ομάδας)
-Τρείς σκελίδες σκόρδο (για τη μαμά, πεθερά και ένα για τον ίδιο δώρο)
-Ένα πανωφόρι της συγχωρεμένης της πεθεράς μέλους της ομάδας
-Ένα ζευγάρι μάλλινες κάλτσες (μαύρες και μωβ)
-Έναν ουροσυλέκτη
-Ένα πουγκί με χαρτζιλίκι (13 ευρώ)

Να πούμε πάντως πως το κάλεσμα της Ομάδας για συγκέντρωση προϊόντων για τη μητέρα του κ Στουρνάρα βρήκε τόση ανταπόκριση στον κόσμο που συγκεντρώθηκαν πολύ περισσότερα αγαθά από εκείνα που έβαλαν στο δέμα, ανάμεσα τους κι ένα ζωντανό κοτόπουλο, τα οποία βεβαίως κράτησαν και θα διανείμουν σε οικογένειες που έχουν πραγματικές ανάγκες.

Όπως σχολίασε μέλος της ομάδας στο Ράδιο Κρήτη σήμερα το πρωί, μπορεί το δέμα και η επιστολή να έχουν ως ζητούμενο τη στήριξη προς τη μητέρα και πεθερά του κ Στουρνάρα όμως ξεκαθαρίζουν πως και τη μητέρα και την πεθερά ως πρόσωπα τις σέβονται απεριόριστα και σκοπός τους δεν ήταν άλλος από το να καυτηριάσουν την πολιτική φτώχειας που ακολουθεί η κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Οικονομικών ,δια του κ Στουρνάρα.


iefimerida

ΜΗΝ ΓΕΛΑΤΕ- ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΕΦΙΑΛΤΗ

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Τι κάνει ένας σκύλος όταν βλέπει εφιάλτη;;; (ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ίσως δεν ξέρετε ότι και τα σκυλιά βλέπουν όνειρα, και μάλιστα πολλές φορές πολύ άσχημα όνειρα...
Αυτό ακριβώς συνέβη και στο σκύλο που πρωταγωνιστεί στο ακόλουθο βίντεο με απρόβλεπτες συνέπειες... για τον ίδιο. Δείτε και θα καταλάβετε!





ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ

Βιβλίο της Β' Λυκείου, γραμμένο το ...1991

Δημοσιευμένη  εικόνα



Το βιβλίο της Β΄ Λυκείου, που για κάποιο μυστήριο λόγο κρίθηκε κατάλληλο για το ελληνικό σχολείο του 2013, είναι γραμμένο το 1991.


«Ενας κοινός εύκαμπτος δίσκος είναι κατασκευασμένος από λεπτό πλαστικό ιντσών, που έχει επαλειφθεί με οξείδια. Ο δίσκος προστατεύεται από έναν εξωτερικό φάκελο. Επειδή ο δίσκος είναι πολύ λεπτός, είναι πολύ εύκαμπτος. Ετσι πήρε το όνομα εύκαμπτος δίσκος (floppy disk)».

Αν και η συνέχεια θα μπορούσε να είναι ...«και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μουσείο, αφού η χρήση του έχει εγκαταλειφθεί», το Κεφάλαιο 5 του σχολικού εγχειριδίου «Τεχνολογία Επικοινωνιών» της Β΄ Λυκείου, συνεχίζει με τα υπόλοιπα «σύγχρονα» μαγνητικά και οπτικά μέσα αποθήκευσης δεδομένων, όπως τα CD ROM και οι πλαστικές δισκέτες 5.25΄΄. «Ιστορική αναδρομή;» αναρωτιέται εύλογα κάποιος, ανατρέχοντας στις 470 σελίδες της πολυτελούς έκδοσης για μια οποιαδήποτε αναφορά στο Ιντερνετ ή τα κοινωνικά δίκτυα.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Μάταια. Το βιβλίο του Μαρκ Σάντερς, που για κάποιο μυστήριο λόγο κρίθηκε κατάλληλο για το ελληνικό σχολείο του 2013, είναι γραμμένο το 1991 (η ελληνική απόδοση είναι του 1998), περισσότερα από 20 χρόνια πριν, πραγματικός «αιώνας» για τις εξελίξεις στο πεδίο της τεχνολογίας.

Την εποχή που οι 16χρονοι μαθητές επικοινωνούν μέσω skype, ενημερώνονται από το facebook και διαβάζουν από τα tablet τους, το βιβλίο τούς παραθέτει παραδείγματα όπως: «Η μετάδοση δεδομένων σε μεγάλες αποστάσεις έχει επιπτώσεις σε πολλούς τομείς. Οσον αφορά στις εφημερίδες, τα δίκτυα μεγάλης εμβέλειας παρέχουν περισσότερες ειδήσεις σε μικρότερο χρόνο.

Οι εκδότες της εφημερίδας «USA TODAY για παράδειγμα, ασκούν μια νέα μορφή δημοσιογραφίας. Η ίδια εφημερίδα κυκλοφορεί σε όλη τη χώρα. Οι άνθρωποι στο Los Angeles διαβάζουν τις ίδιες ειδήσεις με αυτούς που ζουν στην Washington. Ολες οι ειδήσεις τηλεμεταδίδονται στα κεντρικά γραφεία της εφημερίδας, στη βόρεια Virginia. Εκεί διαμορφώνεται η εφημερίδα ηλεκτρονικά. Αυτό σημαίνει ότι τα άρθρα, τα γραφήματα, οι επικεφαλίδες και οι διαφημίσεις, όλα διαμορφώνονται με τη χρήση υπολογιστών».

Το βιβλίο αποτελεί το επίσημο εγχειρίδιο για το μάθημα της Τεχνολογίας Επικοινωνιών, το οποίο εισήχθη σαν βασικό μάθημα της τεχνολογικής κατεύθυνσης το σχολικό έτος 1998-1999 και εξετάστηκε για πρώτη φορά το 2001. Ηδη από τότε, καθηγητές είχαν επισημάνει τα παρωχημένα θέματα του βιβλίου, προτείνοντας μεταξύ άλλων να μεταφραστεί η νεότερη αμερικανική έκδοση του 1999. Κατά καιρούς, το αίτημα για ανανέωση του μαθήματος επανέρχεται, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί μέχρι σήμερα λύση.

Αντίθετα, το υπουργείο Παιδείας παρακάμπτει το πρόβλημα θέτοντας εκτός ύλης τα πλέον παρωχημένα κεφάλαια. «Το αντιμετωπίζουμε σαν ένα μάθημα ιστορίας, να μάθουμε στα παιδιά από πού ξεκίνησαν όλα», λέει στην «Κ» καθηγητής που διδάσκει το μάθημα. «Είναι ένα βιβλίο που ξεκίνησε με προοπτικές, διδασκόταν στο πρώτο έτος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, αλλά έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε». Οπως λέει ο ίδιος, θεωρητικά ένας μαθητής θα καλύψει τα κενά που αφήνει το συγκεκριμένο βιβλίο με τα μαθήματα της Πληροφορικής και των Δικτύων Υπολογιστών που διδάσκονται επίσης στο Λύκειο.

«Το βιβλίο είναι πράγματι παλιό», λέει στην «Κ» ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (αρμόδιος φορέας για τα σχολικά εγχειρίδια). Οπως υπογραμμίζει, το Ινστιτούτο βρίσκεται στη διαδικασία αναθεώρησης του περιεχομένου των σχολικών βιβλίων, πολλά από τα οποία θα ανανεωθούν. «Είναι αλήθεια ότι οι γνώσεις των μαθητών έχουν ξεπεράσει το ίδιο το βιβλίο», καταλήγει.


ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

ΤΑ ΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ

Δώρο στους καναλάρχες οι άδειες ψηφιακής μετάδοσης! Συνημμένη Εικόνα: 10205022Cl5zfsQf.jpg



Δώρο στους καναλάρχες οι άδειες ψηφιακής μετάδοσης!
Σε πολυν/διο - σκούπα του υπουργείου υγείας και χωρίς διαγωνισμό το ψηφιακό ρουσφέτι!
"Nομιμοποιούν" την πολιτική διαπλοκή και την εισφοροδιαφυγή



Μόνο ως δώρο ή ευγενική κυβερνητική χορηγία στους καναλάρχες μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια της συγκυβέρνησης να περάσει σε άσχετο πολυνομοσχέδιο - σκούπα του Υπουργείου Υγείας με ένα άρθρο εφτά λέξεων και φυσικά χωρίς διαγωνισμό το χάρισμα των αδειών ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος.

Με την νομιμοποίηση με κυβερνητική σφραγίδα και με συνοπτικές διαδικασίες των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών, που μέχρι τον περασμένο Αύγουστο εξέπεμπαν παράνομα και με διαρκείς χαριστικές παρατάσεις κυβέρνηση για μια ακόμα φορά ενδίδει στα συμφέροντα της διαπλοκής και των καναλαρχών και οδηγεί την τηλεοπτική πραγματικότητα στην νέα ψηφιακή εποχή όπου όπως φαίνεται η Digea των μεγαλοκαναλαρχών θα έχει το ψηφιακό μονοπώλιο στη χώρα μας.

Η κίνηση αυτή εκτός του ότι οδηγεί σε ακόμα πιο μονόπλευρη έως καθαρά προπαγανδιστική ενημέρωση , παράλληλα αποκλείει οποιονδήποτε νέο "παίχτη" θέλει να εισέλθει στην ολιγοπωλιακή αυτή αγορά που διαμορφώνεται , καταστρατηγώντας μέχρι και την λεγόμενη έννοια της "ελεύθερης αγοράς" και του ανταγωνισμού και στερώντας ακόμα και τα ελάχιστα έσοδα που θα μπορούσε να εξασφαλίσει το κράτος από την εκμετάλλευση των ψηφιακών συχνοτήτων.

XAΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Το κυβερνητικό δώρο ουσιαστικά "νομιμοποιεί" όσα κανάλια εξέπεμπαν από 31-8-13 και καταργεί επί της ουσίας τις τηλεοπτικές άδειες.
Η ευγενική κυβερνητική χορηγία αφορά τους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας ( MEGA, STAR, ANT1, ALPHA , SKAI, APT, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, "E") αλλά και όσα κανάλια τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας υπάρχουν.

Στην πράξη σταθμοί που εκπέμπουν δίχως άδεια μέχρι και για 23 χρόνια μπορούν να υπογράψουν νόμιμες συμβάσεις με τους παρόχους δικτύου που θα εκμεταλλευτούν τις ψηφιακές συχνότητες.
Τόσα χρόνια άλλωστε τα ψηφιακά κανάλια λειτουργούσαν σε βάρος του κράτους και των φορολογουμένων καθώς δεν έδιναν ούτε ένα ευρώ για την κατοχή συχνοτήτων. Έτσι εκτός της σαφούς πολιτικής διαπλοκής νομιμοποιείται και μια τεράστια τρύπα εισφοροδιαφυγής.

Η συγκεκριμένη διάταξη που "νομιμοποιεί" ουσιαστικά τα ιδιωτικά κανάλια και καταργεί τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα, οδηγεί ακόμα και τα κανάλια που είχαν για συγκεκριμένο διάστημα άδεια από το ΕΣΡ για ψηφιακή εκπομπή, να έχουν δικαίωμα νόμιμης λειτουργίας για πάντα απλά και μόνο με ένα πιστοποιητικό , ότι ήταν στον αέρα τον περασμένο Αύγουστο.

Η αιτιολόγηση από πλευράς συγκυβέρνησης είναι η συνήθης. Οι διατάξεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας!
Με τον τρόπο αυτό η συγκυβέρνηση ξεπερνά τον σκόπελο των αποφάσεων του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες η συνεχής παράταση της νομιμότητας τα τελευταία 8 χρόνια ήταν πλέον αντισυνταγματική και είναι σαφές ότι κλείνει το μάτι στους Έλληνες καναλάρχες.

Εν τω μεταξύ, μέσα στον Οκτώβριο θα ανακοινωθεί η δημοπρασία των ψηφιακών συχνοτήτων από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Με την ΕΡΤ η οποία κατείχε τρία ψηφιακά κανάλια να είναι οριστικά εκτός παιχνιδιού από τις 31-8 , η Digea είναι η επικρατέστερη αν όχι η βέβαιη επιλογή για το ψηφιακό μονοπώλιο.

Η Digea δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η κοινοπραξία των καναλαρχών (Μπόμπολας, Ψυχάρης, Βαρδινογιάννης, Κυριακού , Κοντομηνάς κλπ).

Aξίζει τέλος να επισημανθεί ότι από το 1989 μέχρι σήμερα, αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί τόνιζαν και υπόσχονταν την περίφημη αδειοδότηση που θα βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

23 χρόνια "αναμονής" και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε άσχετο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας σε ένα άρθρο λίγων λέξεων νομιμοποίησε τα μικρά και μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια εντελώς δωρεάν.

iskra.gr

ΤΙ ΛΕΣ- ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επάγγελμα: κατασχέτης!

Δημοσιευμένη  εικόνα


Στο στενό δρομάκι που χωρίζει το σπίτι μου από το απέναντι, ακούω μια φωνή: Γεια σας, είμαι από τη ΔΕΗ. Κοιτάω από το παράθυρο. Ενας νέος άνθρωπος με σακίδιο στον ώμο χτυπά την πόρτα της γειτόνισσας. – Ηρθα, της λέει, για να αλλάξω το ρολόι. Επειδή είναι παλιό. Μα, δεν έχω ζητήσει να αλλάξουν το ρολόι μου, του λέει εκείνη. Και πού είναι τα χαρτιά σας; – Δεν έχω, απαντά αυτός. Με έστειλαν από την εταιρεία που συνεργάζεται με τη ΔΕΗ. Αλλά φεύγοντας θα σας γράψω το όνομά μου.

- Χωρίς το χαρτί από τη ΔΕΗ, δεν σου ανοίγω, παιδί μου. Δεν έχω τίποτα μαζί σου, θέλω να το καταλάβεις, αλλά στο σπίτι δεν πρόκειται να μπεις. Ο νεαρός απομακρύνεται λίγο από την...πόρτα και ακούω τη φωνή του στο κινητό: – Ελα, Κώστα. Εγώ είμαι. Ο Γιώργος ο κατασχέτης. Ηρθα να κόψω το ηλεκτρικό, αλλά δεν με αφήνουν να μπω. Δεν ακούω τι απαντά ο κύριος Κώστας, το αφεντικό του Γιώργου του κατασχέτη. Αλλά προφανώς του συστήνει να απομακρυνθεί για να μη δημιουργηθεί επεισόδιο. Αν έρθεις ξανά, θα μας βρεις όλους απέναντί σου, του λέμε όσοι γείτονες έχουμε ακούσει το επάγγελμά του. Εκείνος απομακρύνεται διαμαρτυρόμενος που δεν τον αφήνουν να κάνει τη δουλειά του.



Επάγγελμα κατασχέτης. Ειδικότητα που είναι ακόμα στα σκαριά. Που θα τελειοποιηθεί με γρήγορους ρυθμούς και που οι εργαζόμενοι σε αυτήν δεν θα δείχνουν την απειρία και την ατολμία του νεαρού Γιώργου, διότι θα έχουν καλύτερα εκπαιδευτεί στην αναλγησία. Το επάγγελμα αυτό, του εισπράκτορα χρεών, άνθησε και ανθεί στους κόλπους της μαφίας, όπου οι εντεταλμένοι για την είσπραξη κάνουν τη δουλειά τους με τη βοήθεια μιας σιδερογροθιάς ή ενός πιστολιού. Σήμερα, οι μαφίες του νεοφιλελευθερισμού έχουν πιο σύγχρονα μέσα. Ηδη, μας λένε τα Μέσα, οι «κακές» τράπεζες καλούνται να αναλάβουν την είσπραξη των «κόκκινων» δανείων, αυτών δηλαδή που οι οφειλέτες αδυνατούν να πληρώσουν, με απειλές, κατασχέσεις πρώτης κατοικίας είτε άλλα ευγενικά μέσα.

Κάθε φορά που ακούμε ότι γίνεται κάτι ακραίο, κάτι εκτός σειράς, ένα έγκλημα από έναν σίριαλ κίλερ, ας πούμε, είτε κατά μόνας είτε υπό το συλλογικό προσωπείο ενός οργανισμού στήριξης, η πρώτη αντίδρασή μας είναι να πούμε «μα, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν». Η κατά συρροήν εγκληματική συνθήκη μέσα στην οποία ζούμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από την εκλογή Παπανδρέου του τρίτου μέχρι σήμερα, δεν έχει ακόμα εξαλείψει αυτήν την έκπληξη που νιώθουμε γι” αυτό που μας συμβαίνει. Πώς είναι δυνατόν να μας λένε ότι το Ελληνικό Δημόσιο πουλά την ακίνητη περιουσία του, για να τη νοικιάζει μετά από τους αγοραστές σε εξωφρενικές τιμές;

Πώς είναι δυνατόν να μας προτείνουν να δώσουμε τα σπίτια μας για να ξεπληρώσουμε τα χρέη μας στην Εφορία, και βέβαια αν τα σπίτια κοστίζουν περισσότερο, τι να γίνει, κάτι πάντα χάνεται σ’ αυτήν τη ζωή; Πώς είναι δυνατόν να λέει ο υπουργός Οικονομικών ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ήταν αυτοί που πάντα πλήρωναν φόρους και συγχρόνως να συσσωρεύει στις πλάτες τους και τα κάθε λογής χαράτσια; Στη νέα φάση που ζούμε εκπαιδευόμαστε σ” αυτό ακριβώς: να παραδεχτούμε ότι το απαράδεκτο είναι όχι μόνον δυνατό αλλά και παραδεκτό. Και αν τα πράγματα αλλάξουν; Αν τα ρολόγια τους, που μετρούν τις μέρες μας, ξαφνικά πάψουν να λειτουργούν; Αν λιώσουν, γίνουν κομμάτια;

efsyn

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ

Το ελληνικό προϊόν που κάνει πάταγο σε ΗΠΑ και Αγγλία


Το ελληνικό προϊόν που κάνει πάταγο σε ΗΠΑ και Αγγλία!
















Δεν χρειάστηκαν παραπάνω από 8 μήνες παραγωγής για να σαρώσει!
Το ελληνικής προέλευσης τσάι «Tuvunu» έχει κερδίσει πιστούς καταναλωτές απ' άκρη σ' άκρη του κόσμου.
Tο πρώτο τσάι «Tuvunu» εμφιαλώθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 στη Βεργίνα από τον Δημήτρη Κρις και τον Δημήτρη Πολιτόπουλο.
Η συνταγή του ροφήματος δεν ήταν εύκολη. Ο Δημήτρη Κρις αναφέρει: «Συνδυάσαμε το τσάι με φρέσκο χυμό λεμονιού, μέλι και ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη. Για ένα χρόνο, ωστόσο, παλεύαμε με τους χημικούς και τους τεχνολόγους τροφίμων να σταθεροποιήσουμε το τελικό προϊόν – το εκχύλισμα του τσαγιού είναι ζωντανό. Δεν είχαμε να κάνουμε με μια παχύρρευστη πάστα που την αραιώνεις με νερό, όπως γίνεται με τα περισσότερα αναψυκτικά».
Αυτή τη στιγμή εξάγεται ήδη στις αγορές του Σικάγο, του Λος Άντζελες και της Αγγλίας, σύντομα θα ακολουθήσει αυτή της Ρωσίας.
«Το να εξασφαλίσεις ένα ράφι στα μεγάλα σούπερ μάρκετ δεν είναι εύκολο. Πρέπει να πείσεις ότι γρήγορα θα κερδίσουν από το προϊόν. Έχει σημασία να κοινοποιείς ευθαρσώς τις αξίες σου στους εμπόρους. Ότι πρόκειται για ένα προϊόν καλό για το περιβάλλον, για τον καλλιεργητή και για τον καταναλωτή: μπορεί να το πιει χωρίς να σκέφτεται ότι θα παχύνει. Ακόμα και στις συναλλαγές δεν χρησιμοποιούμε χαρτί. Δεν στέλνουμε και δεν λαμβάνουμε φαξ. Έχουμε τα πάντα σε στικάκια, ώστε να μειώνουμε το ανθρακικό αποτύπωμα. Και επίσης, δεν έχουμε διαφήμιση. Στόχος μας είναι να το βάλουμε στο χέρι του τελικού καταναλωτή και να μιλήσει από μόνο του. Ό,τι είναι αληθινό, είναι και δυνατό», λέει ο Δ. Κρις.
Επόμενο προϊόν προβλέπεται να είναι ένα ανθρακούχο νερό με ελληνικά βότανα, καθώς και νέες συνταγές για το τσάι «Tuvunu» με μέντα, χαμομήλι και φλαμούρι.


Seleo.gr News