Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΕ

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Διευκρινίσεις του υπ. Δικαιοσύνης για τη λίστα με τα αναδρομικά

Για να γλυτώσουν τις ντοματιές!

Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν άναψε το πράσινο φως για τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα  των στοιχείων συνταξιούχων βουλευτών, που εγείρουν αξιώσεις...
καταβολής αναδρομικών, απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή του, την οποία εξέδωσε με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Τη γνωστοποίηση της λίστας με τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών που αξιώνουν αναδρομικά είχαν ζητήσει με ερωτήσεις τους προς τον κ. Καστανίδη οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στη συνέχεια ο κ. Καστανίδης διαβίβασε -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου- τις σχετικές ερωτήσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Στο απαντητικό ενημερωτικό σημείωμα, που εστάλη στο υπουργείο στις 13 Μαΐου 2011 και υπογράφεται από τη γενική συντονίστρια Διοικητικής Υποστήριξης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφέρεται ότι «περαιτέρω αναφορά σε ονόματα πρώην βουλευτών θα ήγειρε αμφισβητήσεις ως προς την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων…».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι «ο κ. Καστανίδης δεν έχει (αρμοδιότητα) εξουσία από το Σύνταγμα ή το νόμο να υποχρεώσει (διατάξει) το αρμόδιο δικαστήριο να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών» και πως «είναι γνωστό ότι τα δικαστήρια τελούν υπό καθεστώς απόλυτης ανεξαρτησίας».

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι υπέρ της διαφάνειας σε όλες τις πτυχές του δημόσιου βίου, μέσα στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο».

PROTO THEMA

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

«Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»


Γίναμε ρεζίλι... τόσο απλά...

Με το σύνθημα «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», οι Ισπανοί συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στη Μαδρίτη μας χλευάζουν για την απάθειά μας...Ισπανοί «Αγανακτισμένοι», όπως έχει ονομαστεί το κίνημα της 15ης Μαΐου, παραμένουν εδώ και μέρες στην πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης, αψηφώντας τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων.

Όπως λένε οι διοργανωτές, στις 28 του μήνα θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Έως τότε δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και από τα μεγάφωνα φωνάζουν «Δεν αποχωρούμε» και «Δεν θα μας μετακινήσουν από την πλατεία del Sol».