Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΟΤΣΙ

Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι



Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και αναμφίβολα το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Χιλιάδες πυροτεχνήματα "στόλησαν" τον ουρανό, ενώ για την επιτυχία των Αγώνων του Σότσι, εγγυήθηκε και ο πρόεδρος Πούτιν.
 
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν την ώρα που κηρύσσει  την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
 
«Η Ρωσία στοχεύει να εκπληρώσει την ολυμπιακή της αποστολή στο ακέραιο, κάνοντας τα πάντα, προκειμένου οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι να μείνουν αξέχαστοι».
 
Οι τρεις μασκότ σε πιο κοντινό πλάνο
 
Να σημειωθεί ότι η ρωσική πόλη φιλοξενεί 5.500 αθλητές και αθλήτριες από 80 χώρες, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μετάλλια σε 96 αγωνίσματα 15 χειμερινών αθλημάτων. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι θα διαρκέσουν έως τις 23 Φεβρουαρίου.
 

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Τα πάνω-κάτω φέρνει η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου
7 2 14

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικό το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικό το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ
 

Αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κρίθηκε από το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ - Το όλο θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Νέα βόμβα μεγατόνων έσκασε στα χέρια του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, καθώς ο Άρειος Πάγος έκρινε αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κρίθηκε από το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου πρώτο χαράτσι (το έκτακτο ειδικό τέλους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών) το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Το όλο θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
 

ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Άχρηστες πληροφορίες

1.Η θρησκεία της φυλής των Todas στη νότια Ινδία απαγορεύει στους πιστούς να περάσουν οποιοδήποτε είδος γέφυρας.

2.Κάθε χρόνο στις Η.Π.Α., τα ελάφια σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους από οποιοδήποτε άλλο ζώο.

3.Οι αγελάδες ακούν χαμηλότερες και ψηλότερες συχνότητες από αυτές που μπορούν να ακούσουν οι άνθρωποι.

4.Κάθε δευτερόλεπτο, παράγονται και καταστρέφονται 15 εκατομμύρια αιμοσφαίρια στον ανθρώπινο οργανισμό.

5.Η Κίνα χρησιμοποιεί κάθε χρόνο 45 δισεκατομμύρια chopsticks.

6.Η αυτοκινητοβιομηχανία Mitsubishi κυκλοφόρησε το μοντέλο «Pajero» χωρίς να γνωρίζει ότι η λέξη «Pajero» στα ισπανικά σημαίνει «αυνανιστής».

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Έχει κι ο Σαμαράς ταινία στο Facebook!!! - ΔΕΙΤΕ και ΘΑ ΛΙΩΣΕΤΕ!!! (VIDEO)

Έχει κι ο Σαμαράς ταινία στο Facebook!!! - ΔΕΙΤΕ και ΘΑ ΛΙΩΣΕΤΕ!!! (VIDEO)
 
Το facebook έχει πλημμυρίσει με τις μικρές ταινίες που φτιάχνει για κάθε χρήστη του, γιορτάζοντας έτσι τα δέκα χρόνια από τη δημιουργία του.
 Φυσικά, αυτό δεν το άφησαν αναξιοποίητο κάποιοι στα social media και "έφτιαξαν" την ταινία του πρωθυπουργού.
 
Το βίντεο ανέβηκε χθες στο youtube.
 

ΟΥΣΤ ΒΟΛΕΥΤΕΣ

Μάλλον το παράκαναν!!! - Ποιος είναι ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής;;;
 
Μάλλον το παράκαναν!!! - Ποιος είναι ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής;;;
 
Το ρεκόρ σε αριθμό υπαλλήλων σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης κατέχει η ελληνική Βουλή με 1.993 μόνιμους και έκτακτους εργαζόμενους.
 Αρνητική είναι και η πρωτιά στη διαδικασία των προσλήψεων -μέσω ρουσφετολογικών μηχανισμών- καθώς και στα προνόμια που απολαύουν οι «ημέτεροι».
Υπεράριθμοι σε σχέση με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους και προνομιούχοι σε σχέση με όλους τους άλλους εργαζομένους είναι οι υπάλληλοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
 

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου!! Σεισμόπληκτοι VS Λαθρομετανάστες: ΠΟΥ ΚΟΙΜΆΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ;;
7 - 2 - 14

Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου!! Σεισμόπληκτοι VS Λαθρομετανάστες: ΠΟΥ ΚΟΙΜΆΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ;; (PHOTO)
 
To γύρο των social media κάνει τις τελευταίες ώρες μια photo που δείχνει από τη μια μεριά Έλληνες σεισμόπληκτους να κοιμούνται μέσα σε στρατιωτικές σκηνές, στην υγρασία και στο χώμα και από την άλλη οι λαθρομετανάστες στην Αμυγδαλέζα να έχουν air-condition!
Τα συμπεράσματα δικά σας!
 
 

ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ! Έφαγαν τα λεφτά που προορίζονταν για τη μνήμη των παιδιών που ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ στα Τέμπη!!! Απίστευτη ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - Ανάστατοι οι γονείς των θυμάτων
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ! Έφαγαν τα λεφτά που προορίζονταν για τη μνήμη των παιδιών που ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ στα Τέμπη!!! Απίστευτη ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - Ανάστατοι οι γονείς των θυμάτων
 
Μάρτυρες μιας ιστορίας απίστευτου θράσους έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια οι γονείς των 21 μαθητών που σκοτώθηκαν στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών το 2003.
 
Ήταν μια τραγωδία που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, δεν εμπόδισε όμως κάποιους να την εκμεταλλευτούν με το χειρότερο τρόπο.
 
Στη μνήμη των θυμάτων είχαν δοθεί από τον ΟΠΑΠ ως δωρεά 400.000 ευρώ προκειμένου να κατασκευαστούν στο Μακρυχώρι Ημαθίας- ιδιαίτερη πατρίδα των περισσότερων θυμάτων- και σε ένα ακόμη σημείο του τότε δήμου Αποστόλου Παύλου, δύο αθλητικές εγκαταστάσεις.
 
Για υπεξαίρεση των χρημάτων αυτών αλλά και άλλων πόρων του δήμου, συνολικού ύψους 1,3 εκατομμυρίου ευρώ, κατηγορείται - σε βαθμό κακουργήματος- ο τότε δήμαρχος Αποστόλου Παύλου.
 
«Το πρώτο γήπεδο, αξίας 100.000 ευρώ το κατασκευάσαμε και μετά δεν υπήρχαν λεφτά να το πληρώσουμε.
Μάλιστα ο ανάδοχος προχώρησε σε πλειστηριασμό άλλων εκτάσεων του δήμου αφού δεν πληρωθηκε ποτέ», λέει στο newpost ο διάδοχος του κατηγορούμενου δημάρχου, δημοτικός σύμβουλος στη Βέροια σήμερα, Απόστολος Νεστορόπουλος.
Φυσικά, το δεύτερο γήπεδο, αξίας 300.000 ευρώ δεν κατασκευάστηκε ποτέ.
Οι κάτοικοι του Μακρυχωρίου και κυρίως οι γονείς των θυμάτων είναι, πάντως, ανάστατοι από την εξέλιξη της υπόθεσης.
Ο πρώην δήμαρχος που κατηγορείται για την υπεξαίρεση θα δικαστεί τον ερχόμενο Ιούνιο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2014

Ξεκινούν από τη Δευτέρα έως 25/2 οι αιτήσεις των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές! - Τι ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζουν;;;

Ξεκινούν από τη Δευτέρα έως 25/2 οι αιτήσεις των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές! - Τι ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζουν;;;
 
Από την ερχόμενη Δευτέρα 10 του μήνα και ως τις 25 Φεβρουαρίου θα μπορούν να καταθέσουν στα λύκειά τους όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2014 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), την αίτηση-δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η προθεσμία αυτή (10-25 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Η αίτηση - δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο. Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την αίτηση - δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το Διαδίκτυο, όπου αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, στον σύνδεσμο «ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/Γενικό Λύκειο» ή «ΕΠΑΛ ΤΕΕ/Έντυπα Εξετάσεων», είτε από το λύκειό του.

Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την αίτηση - δήλωση σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην ίδια ιστοσελίδα αναρτάται και η σχετική εγκύκλιος που θα περιγράφει πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος).

Την αίτηση-δήλωση πρέπει να συμπληρώσουν:
 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Τριάντα δύο χρόνια φέτος χωρίς το σχολικό μας φετίχ
6 - 2 - 14

Συνημμένη Εικόνα: collage.jpg


Ποδιές προλάβατε αρκετοί από εδώ μέσα, μην μου κρύβεστε τώρα.

Στις 6 Φεβρουαρίου του 1982, με απόφαση του τότε υπουργού Παιδείας, Λευτέρη Βερυβάκη, καταργείται η σχολική ποδιά απ' όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τους πολέμιους, έκανε τα σχολεία να μοιάζουν με παιδικά στρατόπεδα, σύμφωνα με τους νοσταλγούς της, τα σχολεία σήμερα μοιάζουν με παιδικές πασαρέλες.

Τα σχολεία ήταν ανέκαθεν πασαρέλες –μην γελιόμαστε. Ακόμη και τότε που ήταν μόνο «θηλέων» και δεν υπήρχε ο πειρασμός του αρσενικού στο διπλανό θρανίο, ακόμη και τότε , στα χρόνια της «ισοπεδωτικής» σχολικής ποδιάς, βρίσκαμε τρόπους να κάνουμε τα καλλιστεία της εποχής.