Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΣΩΣΑ

Μία επιστολή - καταπέλτης από την Ηθοποιό και
Συγγραφέα Γωγώ Ατζολετάκη προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που μας εκφράζει όλους!


Δημοσιευμένη  εικόνα




Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της ΕΛΛΑΔΑΣ, κ. Αντώνη Σαμαρά....



Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,

Παρακολούθησα τις θριαμβολογίες σας για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, που αφορούν στην επιτυχή έκβαση της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την χειμαζόμενη χώρα μας.
Και άκουσα δια των πρωθυπουργικών χειλέων σας, πως πλέον αρχίζει μια "καινούργια μέρα" για την Ελλάδα, πως πλέον η πατρίδα μας θαμπει σε τροχιά ανάπτυξης!

Ασφαλώς πολλοί σας πίστεψαν, επειδή ήθελαν να σας πιστέψουν. Και άλλοι χειροκρότησαν, επειδή αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντά τους.

Όμως ο πολύς, ο μεγάλος σε όγκο ΛΑΟΣ, αυτός ο λαός τον οποίον εκπροσωπείτε, αναρωτιέται:
Για ποιά ανάπτυξη μιλάτε; Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι το καράβι βυθίζεται; Τα αμπάρια έχουν πάρει πολύ νερό και ήδη -εκεί στα βάθη- πνίγονται πολλοί, αβοήθητοι κι άλλοι πηδούν αλλόφρονες από τη γέφυρα σε απονενοημένα διαβήματα διαφυγής.

Χαμογελάτε και επαίρεστε για τη σωτηρία της χώρας. Ποιας χώρας, αλήθεια;...
Φοβάμαι πως έχετε μπερδέψει τις χώρες, ίσως αγωνίζεστε να σώσετε μιαν άλλη χώρα, ή ίσως ζείτε σ' άλλη χώρα.
Εμείς- ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ο μεγάλος σε όγκο ΛΑΟΣ- μιλάμε για την ΕΛΛΑΔΑ. Την πατρίδα μας! Κι αυτή η χώρα βρίσκεται στην πυρά. Την καίτε κομμάτι-κομμάτι και ούτε την καμένη σάρκα της αντιλαμβάνονται τα ευγενή ρουθούνια σας, ούτε η αιθάλη φαίνεται να ερεθίζει τους ταλαιπωρημένους οφθαλμούς σας...

Ίσως ακούτε για τον λαό, που υποφέρει. Για την ένδεια. Για τα συσσίτια. Για τα χιλιάδες σπιτικά που διαβιούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα... Πληροφορίες - έτσι κύριε Σαμαρά; Νούμερα! Αριθμοί! Στατιστικές...
Όμως δεν είμαστε αριθμοί, κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας. Είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Με συγκεκριμένες ανάγκες.

Πρόσφατα, στην περιοχή που μένω, δημιουργήσαμε μια ομάδα δράσης για βοήθεια σε άπορες οικογένειες και ιδρύματα. Κάνουμε κάτι πολύ απλό:
Παραλαμβάνουμε από μερικούς φούρνους ψωμί και αρτοσκευάσματα που δεν διατέθηκαν στη διάρκεια της ημέρας, και τα προωθούμε σε ανθρώπους που δυσκολεύονται ακόμα και για το ψωμί, καθώς και σε ιδρύματα που παρέχουν συσσίτια σε δυσπραγούντες και άστεγους.
Κάθε βράδυ γίνεται η ίδια διαδικασία. Η ομάδα μου -και εγώ προσωπικά- εργαζόμαστε μέχρι αργά τη νύχτα, ώσπου να γίνει ο διαχωρισμός των προϊόντων και η παράδοση σ' αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε για μια φρατζόλα ψωμί...

Και ξέρετε, κύριε Πρωθυπουργέ, με τι αγωνία περιμένουν τη σακκουλίτσα τους; Άνθρωποι νοικοκυραίοι μέχρι χθες, γυναίκες με άνεργους άντρες που μεγαλώνουν παιδιά με 300 και 400 ευρώ, παππούδες που φυλάνε το κουλούρι ή το κέικ για να το δώσουν την άλλη μέρα στο εγγόνι κολατσιό για το σχολείο...
Τους ξέρετε αυτούς τους ανθρώπους, κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας; Ζουν εδώ, είναι ΕΛΛΗΝΕΣ! Τους έχετε συναντήσει ποτέ; Και το σπουδαιότερο:
Αν τους συναντήσετε, ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ;... Γιατί εγώ τους κοιτώ κατάματα κάθε βράδυ, κύριε Σαμαρά. Και βλέπω στο βλέμμα τους να λαμπυρίζει η χαρά για μια φρατζόλα και ένα σταφιδόψωμο.

Μπορείτε να φανταστείτε, κύριε Πρωθυπουργέ, τη ζωή σας αν ξυπνήσετε αύριο το πρωί και δεν έχετε ηλεκτρικό για να φτιάξετε τον καφέ σας - και δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με κανέναν, γιατί θα σας έχουν κόψει το τηλέφωνο - και δεν έχετε πετρέλαιο για να ζεσταθείτε - και τα παιδιά σας πηγαίνουν στο σχολείο με ξεσκισμένη τσάντα, με τρύπια παπούτσια και άδειο στομάχι... και πρέπει να περιμένετε στη στάση μέσ' στ' αγιάζι τρία τέταρτα για να έρθει το λεωφορείο, γιατί τα δρομολόγια έχουν μειωθεί... και να πέφτετε στο κρεβάτι νηστικός, γιατί το τελευταίο ξεροκόμματο το δώσατε στα παιδιά σας...

Φανταστείτε μια μέρα τη ζωή σας έτσι! Φοβάμαι πως όσο ευφάνταστος (!) κι αν είστε, δεν θα τα καταφέρετε. Όμως - ξέρετε- αυτή είναι η καθημερινότητα πάρα πολλών Ελλήνων. Ελλήνων που ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ μέχρι τώρα εσείς και οι όμοιοί σας ΣΩΣΑΤΕ!!!

Κι αυτοί οι ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε εδώ, και βολοδέρνουμε μέσ' στην απελπισία, γιατί δεν έχουμε άλλη πατρίδα. Ακόμα και οι Μικρασιάτες, μετά την Καταστροφή, είχανε μια πατρίδα να πάνε. Εμείς εγκλωβιστήκαμε. Πού να αναζητήσουμε πατρίδα ; Πού βρίσκεται η πατρίδα μας ;...

Χαρείτε όσο θέλετε, που μας σώσατε. Χαρείτε πάνω στ' αποκαϊδια του λαού. Μπορεί να βαυκαλίζεστε ότι σώσατε τη χώρα, όμως ο λαός έχει καταποντιστεί.

Και ξέρετε κάτι, κύριε Πρωθυπουργέ; Μια χώρα είναι ΧΩΡΑ με το λαό της. Χωρίς το λαό της είναι απλώς μια γεωγραφική έκταση. Δεν σας το διδάξανε αυτό εκεί στα επιφανή πανεπιστήμια που σπουδάσατε;...
Αν σώσατε κάτι, αν "θεωρείτε" ότι σώσατε κάτι, σώσατε μια γεωγραφική έκταση. Ας μη μιλάμε όμως για την ΕΛΛΑΔΑ....

Μετά τιμής
Γωγώ Ατζολετάκη
Ηθοποιός- Συγγραφέας

ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Με εντολή Σαμαρά, έκαναν πίσω μετά τις απειλές των υπαλλήλων της Βουλής

Η ομαδική παραίτηση 500 υπαλλήλων της Βουλής από την ΔΑΚΕ και οι αποστάσεις που πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την... 

...απόφαση της κυβέρνησης για περικοπές σε μισθούς και έσοδα από τα κυλικεία της Βουλής, έφταναν για να κάνει και πάλι το Μαξίμου όπισθεν ολοταχώς. Οι δε πληροφορίες για μειώσεις 25% στους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής χαρακτηρίζονται πλεον ανυπόστατες.....

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αποσύρθηκε από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποιαδήποτε αναφορά για μειώσεις 25% στους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής.

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα δημοσιευθεί σε λίγη ώρα, δεν περιέχει καμία διάταξη για το μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής» ανακοινώθηκε επίσημα από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Μάλιστα κυβερνητικοί κύκλοι υποστήριζαν ότι δεν υπήρξε ποτέ καμμία τέτοιου είδους ρύθμιση για τους υπαλλήλους της Βουλής αλλά έσπευδαν να τονίσουν ότι οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ισχύουν....

Νωρίτερα οι υπάλληλοι της Βουλής έκαναν τρίωρη στάση εργασίας και μεταξύ άλλων σε επιστολή τους μιλούν για: "...Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που αποτελούν τη σύγχρονη εκδοχή των αναγκαστικών νόμων της χούντας, η τρικομματική κυβέρνηση καταργεί τη θεμελιώδη διάκριση των εξουσιών, το αυτοδιοίκητο της Βουλής και απαξιώνει τη Δημοκρατία."

Κατηγορούν τον Πρόεδρο της Βουλής ότι "Σ’ αυτό το σήριαλ διαρκείας, σεναρίου πολιτικά διεστραμμένων και αδίστακτων εγκεφάλων, ο Πρόεδρος της Βουλής είναι τηλεθεατής. Ακόμα και τη στιγμή που η συγκυβέρνηση υποβαθμίζει το ρόλο του σε εντολοδόχο της εκτελεστικής εξουσίας. Το παραμύθι «περί προνομιούχων και αργόσχολων υπαλλήλων της Βουλής» να σταματήσει τώρα."

Απειλούσαν μάλιστα με απεργία την Παρασκευή, προκειμένου να μην κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι: στις 7 Νοεμβρίου και λίγο πριν την ψηφοφορία για τα μέτρα, ο κ. Στουρνάρας με όλες τις νέες τροποποιήσεις στο μεσοπρόθεσμο, όπως είχε προγραμματισμένο το έστειλε στην τρόικα, προκειμένου να το ελέγξουν και να δώσουν το τελικό πράσινο φως.

Η τρόικα όπως είναι εδώ και μήνες γνωστό έχει ζητήσει να καταργηθούν όλα τα ειδικά μισθολόγια στον δημόσιο τομέα, κάτι που σημαίνει πως μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι υπάλληλοι της Βουλής.

Όταν όμως είδαν οι τροικανοί πως από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, έλειπαν οι υπάλληλοι της Βουλής από την κατάργηση των ειδικών μισθολογίων και δεν εντάσσονται όπως όλοι στο ενιαίο μισθολόγιο, κυριολεκτικά "στόλισαν τον κ. Στουρνάρα.

Έτσι μετά από αυτό ο κ. Στουρνάρας έφερε στη Βουλή μία προσθήκη στο μεσοπρόθεσμο που αφορούσε τους υπαλλήλους της Βουλής και την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Μετά το χάος που επικράτησε όμως αλλά και το γεγονός πως ο τρόπος που επιχειρήθηκε να περάσει αυτή η προσθήκη ήταν αντισυνταγματικός, ο κ.Στουρνάρας αναγκάστηκε να την αποσύρει, λέγοντας όμως πως θα επανέλθει. 

Πηγή: newsit.gr

ΚΑΙΜΑΝ Η ΕΔΡΑ ΤΩΝ OFF SHORE

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012


Ο παράδεισος των Κέιμαν

Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ ΟΙ OFF SHORE ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για τα νησιά Κέιμαν -ή αλλιώς Καϊμάν -και τις διαβόητες off shore που έχουν έδρα τους... 

...το φορολογικό παράδεισο, ο οποίος αποτελεί υπερπόντια βρετανική κτήση. Πρόκειται για το πέμπτο μεγαλύτερο τραπεζικό κέντρο του κόσμου, το οποίο φιλοξενεί τριακόσιες τράπεζες, ενώ έχει το υψηλότερο ΑΕΠ στην Καραϊβική.

Τα νησιά Κέιμαν είναι συνολικά τρία και  βρίσκονται στην Καραϊβική μεταξύ Κούβας και Τζαμάικα. Tα ανακάλυψε ο Χριστόφορος Κολόμβος και αρχικά τα είχε ονομάσει Las Tortugas, χελώνες δηλαδή, εξαιτίας των πολλών χελώνων που υπήρχαν εκεί. Το όνομα Κέιμαν τους το έδωσε ο Βρεταννός εξερευνητής Φράνσις Ντρέικ και είναι μια παράφραση της λέξης caiman που σημαίνει αλλιγάτορας. Τα νησιά μέχρι το 17ο αιώνα δεν κατοικούνταν, ούτε βρέθηκαν ίχνη αυτοχθόνων πληθυσμών. Στο πέρασμα των χρόνων υπήρξαν ορμητήρια πειρατών και σ’ αυτά βρήκαν καταφύγιο άνθρωποι που ήθελαν να γλυτώσουν από την Ιερά Εξέταση, ναυαγοί και λιποτάχτες από το στρατό του Κρόμγουελ που βρισκόταν στην Τζαμάικα.

Πώς έγιναν όμως φορολογικός παράδεισος; Το 1794 οι κάτοικοι του νησιού έσωσαν τα πληρώματα δέκα εμπορικών πλοίων που είχαν πέσει σε ύφαλο. Ο μύθος λέει ότι ο Βασιλιάς Γεώργιος ο 3ος για να δείξει την ευγνωμοσύνη του υποσχέθηκε στους κατοίκους ότι δεν θα πλήρωναν ποτέ φόρους, καθώς ένα από τα πλοία μετέφερε μέλη της βασιλικής οικογένειας. Πάντως η εκδοχή αυτή αμφισβητείται τόσο από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, όσο και από ιστορικούς.

Τα νησιά ήρθαν σήμερα πάλι στη δημοσιότητα εξαιτίας της σύλληψης του πρωθυπουργού τους  McKeeva Bush με την κατηγορία της ... διαφθοράς.

Πηγή: moneypro.gr

ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Οι "φτωχοί" με τις πισίνες και τα κορόιδα της εφορίας

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, για τις επαγγελματικές τάξεις... 

...που σήκωσαν την περασμένη χρονιά το βάρος της φορολογίας.

Για άλλη μια φορά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι εμφανίζονται να δηλώνουν το 70% του συνολικού εισοδήματος και να πληρώνουν το 55% του συνολικού φόρου, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες (και έμποροι) δηλώνουν το 19% του εισοδήματος, καταβάλλοντας το 15,4% των φόρων.

Ενας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες, ένας στους τρεις εμπόρους και βιομηχάνους και επτά στους δέκα αγρότες και εισοδηματίες, δήλωσαν εισοδήματα πείνας το 2011, δηλαδή χαμηλότερα των 5.000 ευρώ!

Από το σύνολο των 5.681.066 φορολογουμένων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι το 49% δήλωσε εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.

Πάνω από 100.000 ευρώ εισόδημα δήλωσαν 38.549 φορολογούμενοι, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι εισόδημα μεγαλύτερο των 500.000 ευρώ δήλωσαν 287 φορολογούμενοι και πάνω από 900.000 ευρώ μόλις 51 φορολογούμενοι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατανομή του δηλωθέντος εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες. Έτσι από το σύνολο των 355.982 ελεύθερων επαγγελματιών, οι 248.50 δήλωσαν εισόδημα έως 12.000 ευρώ και μόνο 64 ελεύθεροι επαγγελματίες εμφανίζονται να δηλώνουν περισσότερα από 500.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα.

Σε πολλές περιπτώσεις, λειτούργησαν τα τεκμήρια καθώς 1.359.276 φορολογούμενοι δήλωσαν 3,4 δισ. ευρώ, αλλά φορολογήθηκαν για 12 δισ. ευρώ.

Οι συγκεκριμένοι δήλωναν ψίχουλα και δεν ήταν δυνατόν να δικαιολογήσουν σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες και υπηρετικό προσωπικό.

Είναι φανερό από τα στοιχεία ότι για άλλη μια χρονιά επιβαρύνθηκαν τα γνωστά υποζύγια (μισθωτοί-συνταξιούχοι), ενώ το πάρτι της φοροδιαφυγής συνεχίστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί και ο τραγέλαφος με τα πρόστιμα, που ναι μεν επιβάλλονται, αλλά δεν υπάρχουν εισπράξεις!

Το 2011 επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1,572 δισ. ευρώ και εισπράχθηκε το "εντυπωσιακό" ποσό των 29.055 ευρώ!

Πηγή: news247.gr

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ-ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

ΣΟΚ! 1 ΣΤΟΣ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ!

ΕΦΙΑΛΤΗΣ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Την κόλαση που βιώνει ένας στους 4 Έλληνες που λόγω της οικονομικής κρίσης έχει βρεθεί εκτός της αγοράς εργασίας περιγράφουν τα εφιαλτικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής...

Κατά το Γ΄ Τρίμηνο του 2012 ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.739.018 άτομα και των ανέργων σε 1.230.918. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 24,8%, έναντι 23,6% του προηγούμενου τριμήνου και 17,7% του αντίστοιχου τριμήνου 2011.

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 8,3% σε σχέση με το Γ΄ Τρίμηνο του 2011. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 5,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 40,2% σε σχέση με το Γ΄ Τρίμηνο του 2011
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής υπηρεσίας, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (28,9%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (21,7%).
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (56,6%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 65,4%.

Η κατανομή της ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, έχει ως εξής: το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (41,0%) ενώ ακολουθούν τα άτομα με πτυχία Ανώτερης Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (28,0%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (12,6%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (17,2%).
 
Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 43,9% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 48,2% αναζητά πλήρη αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση. Τέλος, το 7,8% αναζητά μερική απασχόληση ή δεν ενδιαφέρεται αν θα βρει μερική ή πλήρη απασχόληση.

Ένα ποσοστό ανέργων (5,2%) απέρριψε, κατά τη διάρκεια του Γ’ τριμήνου του 2012, κάποια πρόταση ανάληψης εργασίας για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή:

α) δεν εξυπηρετούσε το ωράριο (25,7%),

β) δεν εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας (24,2%),

γ) δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές (24,0%).

Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 24,7% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 62,6%.

Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα, είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (33,1% έναντι 24,0%). Επίσης, το 72,3% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων το οποίο είναι 51,7%.

Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία με 31,0% και στη Στερεά Ελλάδα με 29,6%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στις Ιόνιους Νήσους με 11,4% και στο Νότιο Αιγαίο με 13,3%.

Πηγή: protothema.gr

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Το γερμανο-ισραηλινό φαρμακευτικό λόμπι κάνει ό,τι θέλει στη Γερμανία

Είχαν στήσει δίκτυο κατασκοπείας στο γερμανικό υπουργείο Υγείας – Έτσι εξηγείται η εμμονή Μέρκελ-Ρέσλερ για τη δραστική ουσία: ώστε να θησαυρίζουν οι.... 

...πολυεθνικές τους σε βάρος της Υγείας των Ελλήνων

Ένα σκάνδαλο μεγατόνων έρχεται να ταρακουνήσει τη Γερμανία και να αποδείξει ότι το πανίσχυρο λόμπι των γερμανικών φαρμακευτικών βιομηχανιών έχει τη δύναμη να εξαγοράζει υπαλλήλους και να κρατά στο χέρι υπουργούς.

Δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο αποκαλύπτουν ότι είχε στηθεί δίκτυο κατασκοπείας εκ μέρους των φαρμακοβιομηχανιών μέσα στο υπουργείο Υγείας της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενος του υπουργείου κατηγορείται ότι παρέδιδε παράνομα επί δύο χρόνια σημαντικά εμπιστευτικά έγγραφα στο λόμπι των φαρμακευτικών εταιρειών.

Η εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» αναφέρει πως ο άνδρας, που ήταν υπεύθυνος για τις υποδομές πληροφορικής στο υπουργείο Υγείας, παρέδιδε επιστολές, αναφορές, νομοσχέδια και δεδομένα σε συνεργό του, ανεξάρτητο επαγγελματία που εργάζεται για το λόμπι της φαρμακευτικής βιομηχανίας.
Μάλιστα, πολλές φορές οι φαρμακοβιομηχανίες γνώριζαν το περιεχόμενο σχεδίων νόμου, πριν από τους υφυπουργούς!

Ανάμεσα στα έγγραφα ξεχωρίζει αλληλογραφία σε ανώτατο επίπεδο, επιστολές που έχουν γραφεί από υφυπουργούς, τους ίδιους τους υπουργούς, περιλαμβανομένου του Φίλιπ Ρέσλερ και του διαδόχου του Ντάνιελ Μπαρ ή από στενούς τους συνεργάτες, τονίζει η εφημερίδα επικαλούμενη την εισαγγελία του Βερολίνου.

Στόχος των φαρμακοβιομηχανιών ήταν να ενημερώνονται για σχέδια νόμου υπό μελέτη ή υπό κατάρτιση και ψήφιση για τον φαρμακευτικό κλάδο, ώστε να καταστρώνουν έγκαιρα τη στρατηγική τους για το πώς θα διασφαλίσουν ότι δεν θα πληγούν τα συμφέροντά τους.

Γι΄αυτό σε αρκετές περιπτώσεις η ηγεσία του υπουργείου βρέθηκε προ εκπλήξεως, όταν διαπίστωναν ότι οι συνομιλητές του από φαρμακευτική βιομηχανία ήταν πολύ καλά πληροφορημένοι για τα προσχέδια νομοσχεδίων.

Ο γερμανικός Τύπος λέει πλέον ξεκάθαρα ότι το λόμπι της φαρμακευτικής βιομηχανίας είναι από τα πιο ισχυρά στη Γερμανία. Οπότε δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει όταν περνάει τα συμφέροντά του στην επίσημη πολιτική της χώρας, όπως εκφράζεται τώρα από την κυβέρνηση Μέρκελ και την επιμονή της να εξαγάγει τόνους από πάμφθηνα και αμφιβόλου ποιότητας ανώνυμα γενόσημα στην Ευρώπη γενικά και στην Ελλάδα ειδικά.