Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

“ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ”; . Αυτά που δεν τολμουν τα ντόπια
παχύδερμα, τα λέει ένας Ισπανός.

Δημοσιευμένη  εικόνα



Αυτή η Ελλάδα που ταΐζει την άθλια νομενκλατούρα εδώ και δεκαετίες. Αυτή η Ελλάδα που έκανε πλούσιους τους βιαστές της. Τους γερμανοφιλιππινέζους εκσυγχρονιστές και όλη τους την συμμορία. Αυτούς που σήμερα την ξεπουλάνε χωρίς κανέναν οίκτο.



“Όταν θέλεις να σκοτώσεις ένα δέντρο πρέπει να ρήξεις δηλητήριο στις ρίζες του.Γιατί εάν του κόψεις τα κλαριά θα ξαναμεγαλωσουν εάν κόψεις τον κορμό του μια μέρα θα μεγαλώσει.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Cuando quieres acabar con un arbol la unica manera es de envenenar sus raises.Aunque cortas las ramas vuelven a crecer si cortas el tronco un dia va crecer otra vez.POR ESTO ATACARON A GRECIA PORQUE ES LA RAIZ DEL ARBOL DE LA CIVILIZATION”

Ο Pedro Olalla González de la Vega (Οβιέδο, Ισπανία 1966) είναι συγγραφέας, ελληνιστής, καθηγητής φιλόλογος, μεταφραστής, φωτογράφος και κινηματογραφιστής, και σε αυτούς τους τομείς συνεργάζεται τακτικά με εκδοτικούς οίκους, πανεπιστήμια και πολιτιστικούς φορείς από διάφορες χώρες του κόσμου. Εδώ και είκοσι οκτώ χρόνια, διατηρεί μια έντονη σχέση με την Ελλάδα και το 1994 μετοίκησε στην Αθήνα με σκοπό να ασχοληθεί με την έρευνα, τη δημιουργία και τη διδασκαλία. Η κύρια απασχόλησή του είναι η συγγραφή: 27 πρωτότυπα έργα λογοτεχνικού και πολιτιστικού περιεχομένου (βιβλία, σενάρια, οπτικοακουστικό υλικό) σε διάφορες γλώσσες, καθώς και μια μακρά σειρά από δημοσιογραφικά άρθρα και μεταφράσεις Ελλήνων και Ισπανών συγγραφέων.

Δίδαξε νέα ελληνικά στο Πανεπιστήμιο του Οβιέδο και, στην Ελλάδα πλέον, διατέλεσε για χρόνια διευθυντής του Πολιτιστικού Δελτίου της Ισπανικής Πρεσβείας, αρχισυντάκτης του δίγλωσσου μηνιαίου περιοδικού “El Sol de Atenas” και καθηγητής στο «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μετάφρασης-Μεταφρασεολογίας» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1994 έως σήμερα, εργάζεται ως καθηγητής στο Instituto Cervantes της Αθήνας και στη Βουλή των Ελλήνων. Ως φωτογράφος έχει πραγματοποιήσει εκδόσεις, οπτικοακουστικές παραγωγές, ντοκιμαντέρ και περισσότερες από σαράντα ατομικές εκθέσεις σε διάφορες χώρες. Ως λεξικογράφος, είναι συγγραφέας του «Νέου Ελληνο-Ισπανικού Λεξικού» (εκδ. Texto), για το οποίο δούλεψε για χρόνια με υποτροφία του Ιδρύματος «Α. Γ. Λεβέντη». Ως ερευνητής και φωτογράφος, έχει συνεργαστεί με εξειδικευμένους εκδοτικούς οίκους όπως National Geographic, Thames & Hudson, Altaïr, Planeta, Road Editions, κ.α. καθώς και με διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και εταιρείες παραγωγής.