Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΤΕΛΟΣ Η Α΄ΕΘΝΙΚΗ

Αποτελέσματα Super League 17/4/2011

0-0 ΑΕΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ
3-1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
0-0 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ
3-2 ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ - ΠΑΟ
0-4 ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
2-0 ΠΑΟΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ
6-0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ
1-2 SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΡΗΣ

Niko Papazoglou ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

PAPAZOGLOY

NIKOS PAPAZOGLOY--- AYGOYSTOS

ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Πλωτές πόλεις

Σε έναν κόσμο όπου σχεδόν κάθε τετραγωνικό γης φαίνεται κατειλημμένο δεν είναι απίθανο να δούμε τελικά να...
οδηγούμαστε να κατοικήσουμε στην θάλασσα. Το Lilypad είναι ο σχεδιασμός μιας ολόκληρης αυτόνομης πόλης η οποία βρίσκεται στον ωκεανό. Από πρώην στρατιωτικούς σταθμούς πάνω σε εξέδρες πετρελαίου υπάρχουν ήδη κατασκευές οι οποίες βρίσκονται μέσα στην θάλασσα.
Ένα από τα κλασικά παραδείγματα είναι οι πύργοι στην θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Βρετανίας. Τους είχαν χρησιμοποιήσει για να προστατευτούν από τις αεροπορικές επιδρομές στον παγκόσμιο πόλεμο πάρα πολύ. Εξακολουθούν να τους χρησιμοποιούν και τώρα αλλά για εμπορικό σκοπό. Άλλες κατασκευές στην θάλασσα έχουν μετατραπεί σε μικρά έθνη (όπως στην περίπτωση της Sealand) ή σε ξενοδοχεία ή σε μικρά θέρετρα.



Το ινστιτούτο Seasteading έχει οργανώσει έχει οργανώσει την συμμετοχή αρχιτεκτόνων και ερασιτεχνών σχεδιαστών για την κατασκευή πλωτών πόλεων. Ποιο λοιπόν θα είναι το μέλλον όσον αφορά τις πλωτές πόλεις; Είναι δύσκολο να απαντήσουμε. Πάντως υπάρχουν ενδιαφέρουσες ιδέες για την ανάπτυξη τους αλλά το κόστος είναι απαγορευτικό .


Ωστόσο όλο κα περισσότερες πλατφόρμες πετρελαίου έχουν εγκαταλειφθεί καθεμιά από τις οποίες θα μπορούσε να χωρέσει μέχρι και εκατοντάδες κατοικίες.



FORMOYLA 1

Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Κι όμως, χάνει !


Το πιο εντυπωσιακό grand prix της χρονιάς ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κίνα. Μεγάλος νικητής ο Lewis Hamilton με McLaren Mercedes, o οποίος έκανε εκπληκτικά προσπεράσματα ...
τόσο στον team mate του, όσο και στον Rosberg και τον μεγάλο του αντίπαλο, Sebastian Vettel. Ο Rosberg κρατούσε τη νίκη στα χέρια του στα 3/4 του αγώνα, ενώ ο Vettel έκανε ένα pit stop λιγότερο αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει. Μεγάλες οι μάχες που δόθηκαν, τόσο μπροστά, όσο και στην ουρά του grid. Ο Vettel έκανε κακή εκκίνηση και στη συνέχεια το μόνο που κατάφερε ήταν η δεύτερη θέση. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Webber που ξεκίνησε από την 18η θέση! Μεγάλο λάθος του Button που μπήκε για αλλαγή ελαστικών στα pits της Red Bull !
Εντυπωσιακή και αναίμακτη η εκκίνηση του αγώνα, με τις δυο McLaren να περνούν τον Vettel, ο οποίος με το ζόρι κατάφερε να κρατήσει την τριτη θέση από τον Rosberg που επιτέθηκε για να τον προσπεράσει. Πιο πίσω, οι οδηγοί της Ferrari άλλαξαν θέση ενώ ο Schumacher έκανε εξαιρετικό πέταγμα και ανέβηκε από την 14η θέση, στην 9η!
Στις πιο πίσω θέσεις, οι Toro Rosso έχασαν πολλές θέσεις στην εκκίνηση, οι Force India ανέβηκαν στην δεκάδα, ενώ οι Renault δεν κατάφεραν να κερδίσουν πολλές θέσεις στην εκκίνηση, στη συνέχεια όμως, τόσο ο Petrov οσο και ο Heidfeld έκαναν ορισμένα εντυπωσιακά προσπεράσματα. Μπροστά, ο Jenson Button συνέχισε να οδηγεί τον αγώνα, έχοντας πίσω του τον Hamilton, ωστόσο ο Vettel δεν τους άφηνε να απομακρυνθούν καθώς η διαφορά ήταν περίποιυ στα 2 δευτερόλεπτα μέχρι το πρώτο pit stop.
Την αρχή την έκανε ο Alguesuari, όμως οι μηχανικοί του δεν έκαναν καλή δουλειά, καθώς στον γύρο εξόδου, έχασε τον πίσω αριστερό τροχό και εγκατέλειψε τον αγώνα. Ο Schumacher έκανε ένα γρήγορο pitstop ενώ ο Webber έβγαλε τα σκληρά ελαστικά στον 11ο γύρο για να βάλει πάλι σκληρά, την ώρα που είχε τρια σετ με μαλακά ελαστικά! Οι πρωτοπόροι είχαν δημιουργήσει ένα τραινάκι, με τον Button να είναι μόλις 1.6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον τρίτο Vettel, με τον Hamilton να είναι στη μέση και να προσπαθεί να κρατήσει τη θέση του, αλλά ταυτόχρονα να μην "χτυπήσει" τον Button.
Ο Vettel πέρασε τον Hamilton και ανέβηκε δεύτερος, όμως αμέσως μπήκε στα pits, μαζί με τον Button που ήταν πρώτος. Και όταν λέμε μαζί, το εννοούμαι. Ο Button μπερδεύτηκε και έκανε ένα "drive through" από τους μηχανικούς της Red Bull που περίμεναν τον Vettel!!! Φυσικά το κατάλαβε αμέσως, δεν σταμάτησε και πήγε 15 μέτρα πιο μπροστά για να του αλλάξουν οι μηχανικοί του ελαστικά. Αυτό το τραγελαφικό γεγονός, έδωσε την ευκαιρία στον Vettel να περάσει μέσα στα pits, ενώ και ο Hamilton έχασε έδαφος καθώς τον πέρασε ο Massa με Ferrari. Όμως, μετά την ολοκλήρωση του πρωτου pit stop, ο μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Nico Rosberg, ο οποίος βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα!
Οι μάχες που ακολούθησαν τους 5-6 γύρους μετά το πρώτο pit stop ήταν εκπληκτικές, τόσο στις πρώτες, όσο και στις πιο πίσω θέσεις. Vettel και Hamilton έπρεπε να περάσουν τον Petrov και τον Heidfeld που άργησαν να μπουν στα pits, ενώ και ο Schumacher με τα νέα ελαστικά φαινόταν ταχύτερος, καθως ο Alonso δυσκολεύτηκε πάρα πολύ για να τον περάσει.
Ο Nico Rosberg ήταν ο πρώτος που μπήκε για δεύτερη φορά στα pits στον 27ο γύρο, ενώ τον ακολούθησαν Schumacher, Button και Hamilton. Έτσι ο Vettel βρέθηκε μπροστά και έβαλε τέρμα το γκάζι στο πάτωμα για να μπορέσει να καλύψει τα περίπου 4 δευτερόλεπτα που είχε απόσταση από τον Rosberg. O οδηγός της Mercedes ωστόσο, κατάφερνε να μαζεύει τη διαφορά από τον Vettel (έχοντας ενα pit stop παραπάνω) και έτσι ήταν το φαβορί για τη νίκη, 26 γύρους πριν το πέσιμο της καρώ σημαίας. Μετά τις αλλαγές ελαστικών, ο Vettel βρέθηκε πίσω από τις δύο McLaren, ενώ ο Nico Rosberg συνέχισε να οδηγεί την κούρσα, έχοντας διαφορά μόλις δυο δευτερόλεπτα από τον Button και τον Hamilton. Οι δύο οδηγοί της McLaren έδωσαν μια εντυπωσιακή μάχη με τον Hamilton να είναι πιο τολμηρός και να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση.
Οι δύο McLaren μπήκαν για τρίτη - και τελευταία - φορά στα pits, στον 39 γύρο, ενώ αμέσως μετά μπήκε ο Rosberg, o οποίος βρέθηκε οριακά μπροστά από τον Hamilton. Η μάχη που δόθηκε ανάμεσα στους δύο ήταν εκπληκτική. Ο Hamilton προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να περάσει, ενώ ο Rosberg ήταν απόλυτα ψύχραιμος για αρκετούς γύρους. Ωστόσο, ο βρετανός έδειξε οτι ειναι από τους πιο τολμηρούς οδηγους της F1 και πέρασε στα φρένα τον Γερμανό.
Στη συνέχεια, ο Vettel προσπάθησε να φτάσει στον τερματισμό με ένα pit stop λιγότερο, αλλά ο Hamilton που τον ακολουθούσε ήταν καταιγιστικός. Έφτασε πίσω από τον οδηγό της Red Bull και κατάφερε να τον περάσει και να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη. Εξίσου εντυπωσιακός ήταν ο Webber που ανέβηκε στην 3η θέση, από την 18η στην οποία ξεκίνησε τον αγώνα του.

http://www.f1poleposition.com/