Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΥΠΑΡΧΗ

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Τρεις πολυεθνικές-κολοσσοί για τον εντοπισμό πετρελαίου στο βόρειο Ιόνιο.

Η Total, η Statoil και η EXXON εκδήλωσαν ενδιαφέρον για σεισμικές έρευνες στα νερά του βορείου Ιονίου, στο τόξο Κεφαλονιάς-Κέρκυρας-Ιταλίας.


Συνολικά μια περιοχή 220.000 τετρ. χλμ., από τους Οθωνούς μέχρι το... Λιβυκό πέλαγος, συνιστά de facto άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος ενόψει μελλοντικών εξελίξεων στο ζήτημα της ΑΟΖ.

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι θαλάσσιες σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαίου στο Ιόνιο και την Νότια Κρήτη ενώ η Ελλάδα έχει ήδη εισπράξει τα πρώτα χρήματα από τα πετρέλαια πουλώντας παλαιότερα δεδομένα για 700.000 ευρώ.

Τον Απρίλιο, αν όλα προχωρήσουν ομαλά, το Δημόσιο θα έχει διαλέξει την εταιρεία που θα τοποθετήσει διερευνητικό γεωτρύπανο σε αυτές τις περιοχές.

Η χάραξη οικοπέδων και η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς εταιρείες δεν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του 2014, ενώ οι πρώτες διερευνητικές γεωτρήσεις πιθανότατα δεν θα γίνουν πριν το 2017- 2018. Να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος επιτυχούς αποτελέσματος ανέρχεται σε 20%-25%


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/12/blog-post_9576.html#ixzz2FD9U1Fdn

ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

«Η ΑΟΖ αλλάζει την Ελλάδα»

Δημοσιευμένη  εικόνα

• Ο χάρτης της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, συνδέεται με εκείνες της Κύπρου και του Ισραήλ
• Ο καθηγητής Νίκος Φώσκολος «χαρτογραφεί» το χρυσωρυχείο των ελληνικών υδρογονανθράκων
• Ο εμπειρογνώμονας σε θέματα ορυκτών πόρων χαρακτηρίζει κρίσιμο παράγοντα το Καστελόριζο

Νέα δεδομένα αναφορικά με το γεωπολιτικό πόκερ που παίζεται στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας δημιούργησε η επαναφορά στο προσκήνιο του θέματος των ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.



Όπως ισχυρίζεται... με κατηγορηματικό τρόπο ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος, η ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα αλλάξει το πρόσωπο της Ελλάδος. Ο καθηγητής και εμπειρογνώμων σε θέματα ορυκτών πόρων επιπροσθέτως κάνει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» μια εξαιρετική γεωπολιτική ανάλυση. Η έκθεση της Deutshe Bank και η αντίστοιχη τριών Ελλήνων επιστημόνων (Αντώνης Φώσκολος, Ηλίας Κονοφάγος, Νίκος Λυγερός), που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό, καταδεικνύουν πως ο ρόλος της Ελλάδας στην παγκόσμια ενεργειακή διελκυστίνδα αποκτά πλέον νέες διαστάσεις και είναι συνδεδεμένος με τις συζητήσεις για οριστική λύση στο μέτωπο της κρίσης χρέους. Η γερμανική τράπεζα κάνει λόγο για αποθέματα αξίας μεγαλύτερης των 427 δισ. ευρώ, ωστόσο π επιστημονική τριάδα μιλά για δυνητικά κέρδη άνω των 1.3 δισ. δολαρίων. «Η ΑΟΖ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση», λέει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος. Πάντως, είναι κοινώς αποδεκτό σε Μαξίμου και υπουργείο Εξωτερικών ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο η δυναμική που έχει αναπτυχθεί στο θέμα της ΑΟΖ, αφότου η Κύπρος άνοιξε τον δρόμο. Άλλωστε, η θέση της Ελλάδος ενισχύεται και από το γεγονός ότι, με εξαίρεση την Τουρκία, τα γειτονικά μας κράτη (Ιταλία, Αλβανία) κρατούν, αν μη τι άλλο, θετική στάση, καθώς έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για τη χάραξη της δικής τους Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Πρόσφορο έδαφος για συζητήσεις σχετικά με την οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ (που θα ακολουθήσουν τη θέσπιση) θα μπορούσε να υπάρξει τόσο με τη Λιβύη όσο και με την Αίγυπτο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΟΛΑ

Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για έναν καφέ ...
Συνημμένη Εικόνα: 16131255gKQNYGd.jpg



• 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΟΡΕΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
• ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ
• Μόνο για τα μικρά παιδιά θα έρθει φέτος ο Αϊ-Βασίλης αν και το 22,6% δηλώνει ότι δεν μπορεί να αγοράσει δώρα

Με λιγότερα δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα υποδεχτούν τα Χριστούγεννα (τα πιο δύσκολα της τελευταίας τετραετίας) οι Έλληνες. Ελέω οικονομικής κρίσης, οι περισσότεροι δεν... μπορούν να απολαύσουν πλέον ούτε ένα... φλιτζάνι καφέ, ενώ πολυτέλεια θεωρούν την κατανάλωση αναψυκτικών, χυμών και εμφιαλωμένου νερού!



Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τρεις έρευνες που παρουσιάστηκαν χθες και «καθρεφτίζουν» την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά.

Απώλειες στον τζίρο

«Περικοπές» στην κατανάλωση ακόμη και του παραδοσιακού (ελληνικού) καφέ κάνουν οι Έλληνες, σύμφωνα με στοιχεία της Icap Group, αφού η εγχώρια κατανάλωσή του το 2011 μειώθηκε στο 48%.

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, ότι την ώρα που η ζήτηση του καφέ με... καϊμάκι σημειώνει φθίνουσα πορεία, οι φίλτρου και espresso παρουσιάζουν στην αγορά ανοδικές τάσεις (2011: 31%). Αυτό οφείλεται κυρίως, στην αύξηση της κατανάλωσης του espresso. Τρίτος, στο σύνολο της κατανάλωσης είναι ο στιγμιαίος καφές με ποσοστό περίπου 21%. Απώλειες, όμως στον τζίρο τους, εμφανίζουν οι αλυσίδες καταστημάτων καφέ. Οι συνολικές πωλήσεις τους μειώθηκαν κατά 7,5% το 2011 σε σχέση με το 2010, με τα έσοδα από την πώληση του καφέ να εκτιμάται ότι κάλυψαν περίπου το 56% των συνολικών πωλήσεων των καταστημάτων το 2011.

«Πολυτέλεια» θεωρούν οι Έλληνες τα αναψυκτικά, τους χυμούς και το εμφιαλωμένο νερό. Πέρυσι, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα έρευνας της Hellastat ΑΕ η κατανάλωσή τους μειώθηκε αισθητά.

Όπως εκτιμάται, τις μεγαλύτερες απώλειες υπέστη η αγορά των χυμών αφού τα εν λόγω προϊόντα είναι ακριβότερα έναντι των υπολοίπων του κλάδου. Επιπλέον, η αγορά αναψυκτικών υποχώρησε κατά 6%, ενώ πτώση υπέστη και η αγορά του εμφιαλωμένου νερού, εξαιτίας κυρίως της λεγομένης «κρύας» αγοράς (εστιατόρια, καφετέριες κ.λπ.).

Με λιγότερα δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο υποδέχονται τις γιορτές οι Έλληνες. Τα μειωμένα εισοδήματα σε συνδυασμό με τα υπέρογκα έξοδα κάνουν τους καταναλωτές φειδωλούς και κατατάσσουν τα φετινά Χριστούγεννα τα πιο δύσκολα της τελευταίας τετραετίας, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Interview. Τα μικρά παιδιά, πάντως, δεν θα επηρεαστούν από την κατήφεια και τις περικοπές στις αγορές, αφού και φέτος θα λάβουν τα δώρα τους.

Οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες δηλώνουν ότι η οικονομική κατάστασή τους είναι χειρότερη σε σχέση με πέρυσι, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα για αγορές και δώρα.

Επίσης, το 75% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι θα συρρικνώσει τη χρήση της πιστωτικής κάρτας τις γιορτές, έναντι αντίστοιχου ποσοστού στο 66% το 2011.

«Οικονόμες» οι γυναίκες

Είναι εντυπωσιακό ότι το 96,2% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν θα κάνει κάποιες αγορές φέτος, κάτι που σημαίνει ότι για τη συντριπτική πλειονότητα -που δυσκολεύεται να καλύψει ακόμα και βασικές ανάγκες• τα χριστουγεννιάτικα δώρα αποτελούν πολυτέλεια. Οι γυναίκες, μάλιστα, εμφανίζονται πιο συντηρητικές σε σχέση με τους άντρες, καθώς το 100% των γυναικών αναφέρει ότι θα αναβάλει αγορές, έναντι 93,9% των ανδρών που εμφανίζονται περισσότερο «χουβαρντάδες». Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο το 2009 όσο και το 2010, οι γυναίκες είχαν έως και τριπλάσια ποσοστά μη αναβολής αγορών συγκριτικά με τους άνδρες.

Το ευτυχές είναι ότι τα παιδιά είναι οι κερδισμένοι των φετινών γιορτών. Παρόλο που τα δώρα τους είναι σαφώς λιγότερα σε σχέση με τα προηγούμενα Χριστούγεννα, ο Άγιος Βασίλης δεν θα τα αφήσει και σχεδόν όλα θα πάρουν δώρα έστω και μικρότερα. Βέβαια, υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξης του 22,6% των ερωτηθέντων που δηλώνει αδυναμία αγοράς δώρων για τα μικρά παιδιά.

Ε.Τ. 14/12/2012...Βάλια Νικολάου & Μαρία- Νίκη Γεωργαντά

ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ

Ελεγχος των συσκευών με την σκέψη .


Αν παίζαμε στις ταινίες «Star Wars» θα το ονομάζαμε «Force», «Δύναμη», η ΙnteraXon όμως αποφάσισε να του δώσει το όνομα «Muse».
Πρόκειται για μία νέα συσκευή που εφαρμόζει στο κεφάλι του χρήστη και μεταδίδει τα σήματα της εγκεφαλικής του δραστηριότητας σε κινητές συσκευές, smartphone ή tablet.
Με βάση το Τορόντο, η καναδική εταιρία που εξελίσσει το Muse, δηλώνει πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία ώστε στο μέλλον να συγχρονίζεται και με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές όπως τηλεοράσεις ή ακόμα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Η διαδικασία θα γίνεται ως εξής, ο χρήστης θα φοράει τη συσκευή και αυτή θα στέλνει στο κινητό του τηλέφωνο τα σήματα από τη δραστηριότητα του εγκεφάλου του.
Έλεγχος των συσκευών με τη σκέψη (3)
Έλεγχος των συσκευών με τη σκέψη (2)
Αυτά με τη σειρά τους θα μεταβιβάζονται σε ειδικά διαμορφωμένες συσκευές (τηλεοράσεις, κονσόλες κτλ.) που θα τα αποκωδικοποιούν ώστε να εκτελέσουν τις εντολές που προήλθαν αρχικά από τη σκέψη μας.
Με την καμπάνια χρηματοδότησης του Muse να ολοκληρώνεται στις 7 Δεκεμβρίου στο Indiegogo, και να αποφέρει στην εταιρεία περισσότερα από 280.000 δολάρια (αρχικός στόχος ήταν τα 150.000 δολάρια), έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ανάπτυξης τής νέας συσκευής.
Πηγή: newsbeast.gr


Διαβάστε περισσότερα: RC-CAFE http://rc-cafe.blogspot.com/#ixzz2FD0Z2qFs

ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΕ

Γέφυρες που ομορφαίνουν τον κόσμο!
Ημερομηνία: 16 Δεκεμβρίου 2012
Γεφυρες που ομορφαινουν τον κοσμο!
Το να κατοικείται μια γέφυρα είναι κάτι εντελώς ασυνήθιστο και πολύ πέρα από τη βασική λειτουργία της που δεν είναι άλλη από τη γεφύρωση φυσικών εμποδίων, διευκολύνοντας την εκτέλεση οικιστικών αλλά και εμπορικών λειτουργιών. Για το λόγο αυτό οι έξι γέφυρες που θα δείτε στη συνέχεια είναι όχι μόνο σπάνιες στον κόσμο αλλά καθεμία ξεχωριστά αποτελεί τουριστική «ατραξιόν» στον τόπο της εξαιτίας της ιστορίας που κρύβει πίσω της.
1. Ponte Vecchio, Ιταλία
 Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!
Είναι η παλαιότερη γέφυρα της Φλωρεντίας, η δημιουργία της οποίας ανάγεται στο 1345, όταν κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει μια προηγούμενη γέφυρα που καταστράφηκε από πλημμύρα. Σπίτια χτίστηκαν πάνω στη γέφυρα, ως αποτέλεσμα μια κοινής πρακτικής που υπήρχε σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, και χρησιμοποιήθηκαν αρχικά ως εργαστήρια και καταστήματα κρεοπωλών και βυρσοδεψών της εποχής.
Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!
Το 1593, ο δούκας Ferdinand I αποφάσισε να τους αντικαταστήσει με χρυσοχόους, εξαιτίας της δυσωδίας που επικρατούσε στην περιοχή, ενώ μέχρι και σήμερα τα καλύτερα κοσμηματοπωλεία της πόλης βρίσκονται στη γέφυρα, η οποία αποτελεί ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα της Φλωρεντίας.
2. Krämerbrücke, Γερμανία
Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!
Η Krämerbrücke είναι μια γέφυρα στην πόλη Erfurt της Γερμανίας η οποία «καλύπτεται» εξ ολοκλήρου με ξύλινα κτίρια και στις δύο πλευρές της. Επί του παρόντος, κυρίως τεχνίτες και καταστήματα με αντίκες «στεγάζονται» στα 32 σπίτια της γέφυρας, τα περισσότερα από τα οποία είναι δημοτική ιδιοκτησία.
Οι ωραιότερες κατοικημένες γέφυρες στον κόσμο!
Αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της πόλης αλλά και μοναδικό ιστορικό μνημείο, το οποίο συγκεντρώνει την προσοχή των επισκεπτών, ενώ πολλές εκδηλώσεις και γιορτές γίνονται κατά καιρούς στους κόλπους της.