Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΙΜΑ


Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου έφυγε κι άφησε στο πόδι του έναν φίλο του μεγάλης ηλικίας, ο οποίος δεν γνωρίζει αγγλικά.

Ο καλούμενος του δίνει να σημειώσει τις πιο δύσκολες ομάδες για να τις παίξει.

Παρακολουθήστε τον σπαρταριστό διάλογο...

 


Αναδημοσίευση από: KanePlaka - Ανέκδοτα: Φάρσα σε πρακτορείο Προπό... πολύ γέλιο [Βίντεο]

ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Στόλισαν δέντρο με...λογαριασμούς της ΔΕΗ


Έναν πρωτότυπο τρόπο για να στολίσουν χριστουγεννιάτικο δέντρο οι Θεσσαλονικείς. Αντί για στολίδια επέλεξαν τους... λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Δείτε φωτογραφίες

Με πρωτοβουλία των κατοίκων της Τούμπας, στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο διαφορετικό από τα άλλα.

Μετά το φιάσκο του πλωτού χριστουγεννιάτικου δέντρου που βούλιαξε, οι κάτοικοι στόλισαν δέντρο που αντί για τα παραδοσιακά στολίδια είχε...λογαριασμούς της ΔΕΗ!

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Φέσι 11 εκατ. ευρώ από ενοίκια του ΥΠΕΚΑ


Δεν ιδρώνει το αυτί των υπουργείων στην εμμονή της τρόικας για μείωση των δημοσίων δαπανών.

Ενοίκια, καθαριότητα, ΔΕΗ και φύλαξη του υπουργείου Περιβάλλοντος κοστίζουν συνολικά 11 εκατ. ευρώ το χρόνο

Νομικές τρικλοποδιές, εμπόδια και εμμονή στη γραφειοκρατία δυσχεραίνουν την προσπάθεια ελάφρυνσης του κόστους λειτουργίας της δημόσια διοίκησης, επιβεβαιώνοντας την πλήρη αποτυχία στην προσπάθεια συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα.
Ο παραλογισμός ενισχύεται μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", από την άρνηση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών να εφαρμόσουν διάταξη σε ψηφισθέντα νόμο που επιτρέπει τη μεγαλύτερη ευελιξία στη μείωση ενοικίων στο κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
Από τα 28 κτίρια που στεγάζουν σήμερα τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ και τους περίπου 1.500 εργαζομένους του σε όλη την Αττική, τα 27 είναι μισθωμένα και ένα μόνο είναι ιδιόκτητο. Τα κτίρια είναι μάλιστα διάσπαρτα σε όλη την Αττική και στην πλειονότητά τους άνω των 20 ετών, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σύγχρονων υπηρεσιών.
Πριν από ένα χρόνο έγινε η πρώτη απόπειρα συγκέντρωσης όλων των υπηρεσιών σε ένα κτίριο με στόχο την εξοικονόμηση 9 εκατ. ευρώ ετησίως, ωστόσο η διαδικασία εγκαταλείφτηκε στην μέση.
Εάν σε αυτό προστεθούν και τα γενικά έξοδα των κτιρίων (φύλαξη, καθαρισμός, ΔΕΗ) τότε ο λογαριασμός φουσκώνει κατά 2 εκατ. ευρώ.
Και ενώ την ίδια στιγμή η χώρα βουλιάζει στα χρέη και μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα έχουν κυριολεκτικά γονατίσει από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, το κράτος εξακολουθεί να κινείται σε προμνημονιακούς ρυθμούς.
Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι το ΥΠΕΚΑ διατηρεί ακόμα γραφείο στην Μητροπόλεως με εμβαδόν 400 τ.μ. και αντίστοιχο προσωπικό μόλις τεσσάρων ατόμων, τα πανάκριβα κτίρια στη Μεσογείων όπου στεγάζεται το γραφείο του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και μεγάλο τμήμα των ενεργειακών δραστηριοτήτων του υπουργείου και φυσικά το κτίριο Βωβού στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Κηφισίας που στεγάζονται οι επιθεωρητές περιβάλλοντος και κοστίζει 28.000 ευρώ μηνιαίως.

news247

ΕΞΩ ΑΠ ΤΗ ΠΑΡΑΓΚΑ

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

"Έξω οι δωσίλογοι βουλευτές από την πόλη"


Με το σύνθημα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία" έδιωξαν από εκδήλωση τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οργισμένοι Καλαματιανοί.

"Μας κάνατε να πεινάμε" φώναζαν.
Με ένα πανό που έγραφε: "Έξω οι δωσίλογοι βουλευτές από την πόλη μας"υποδέχτηκαν οι Καλαματιανοί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Βουδούρη, Φραγκίσκο Παρασύρη και Παντελή Οικονόμου που περιόδευσαν την Παρασκευή στην ευρύτερη περιοχή.
Ειδικότερα, οι εξαγριωμένοι πολίτες εισέβαλαν σε εκδήλωση, που γινόταν με πρωτοβουλία του βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη, και εξέφρασαν την αγανάκτηση τους με συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής αλλά και των παρευρισκόμενων βουλευτών.

ΠΟΥΝΤΑ-ΠΟΥΝΤΑ ΝΑΤΑ-ΝΑΤΑ

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!


Σε τραπεζικούς λογαριασμούς του τέως δημάρχου βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 1.000.040 ευρώ
- Και άλλα στελέχη του πρώην διοικητικού συμβουλίου διώκονται για το ίδιο αδίκημα...

- Εκτός από το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εκκρεμεί και η μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης
- Για τους τραπεζικούς λογαριασμούς ο κ. Παπαγεωργόπουλος κάνει λόγο "για κόπους μιας ζωής"
Ποινική δίωξη, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Για την ίδια πράξη, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε δίωξη εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια, του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη κι ενός υπαλλήλου - στελέχους των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Τη δίωξη απήγγειλε ο αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας, μετά την ολοκλήρωση σχετικής έρευνας στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων, στη μεγάλη υπόθεση της υπεξαίρεσης του δήμου, προσώπων. Για το σκέλος που αφορά το "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" σχηματίζεται νέα δικογραφία, ανεξάρτητη απ’ αυτήν της υπεξαίρεσης.

Η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά στο πολυσέλιδο πόρισμά της διαπίστωσε καταθέσεις στους κοινούς λογαριασμούς των παραπάνω προσώπων και των συζύγων τους, που δεν συνάδουν με τα έσοδα που έχουν δηλωθεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Πιο αναλυτικά, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του τέως δημάρχου βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 1.000.040 ευρώ, ενώ τα ποσά στους λογαριασμούς του Μ. Ζορπίδη και του Μ. Λεμούσια είναι αντιστοίχως 6 εκατ. και 870.000 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τον ανώτερο υπάλληλο του δήμου βρέθηκε κατατεθειμένο σε τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 160.000 ευρώ.

Αυτό που φέρονται να είπαν τα χρήματα, είναι ότι πρόκειται για τους "κόπους μιας ζωής" και για καταθέσεις που προέρχονται από επενδύσεις.

Αντιθέτως, καμία ποινική διαδικασία δεν κινήθηκε για τους άλλους δύο πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών που εμπλέκονται ως κατηγορούμενοι στην υπόθεση υπεξαίρεσης, Θεόδωρο Αθανάσαρο και Αναστάσιο Γερογιάννη, καθώς δεν βρέθηκε κάτι "μεμπτό" στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες έχει απολογηθεί ήδη στον ανακριτή ο Παναγιώτης Σαξώνης, στο όνομά του οποίου εντοπίστηκαν τραπεζικές καταθέσεις και στοιχηματικά κέρδη ύψους 3.500.000 ευρώ. Ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας παραμένει προφυλακισμένος από το Μάιο του 2010 στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.

Το επόμενο διάστημα ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, θα υποβάλλει την πρότασή του προς το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών για την παραπομπή ή όχι σε δίκη των 23 συνολικά κατηγορούμενων για την υπεξαίρεση, το ύψος της οποίας σύμφωνα με το πόρισμα της επιθεωρήτριας που πραγματοποίησε την έρευνα αγγίζει τα 51,4 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσίευσε, αποφάσισε τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του Μιχ. Λεμούσια, ο οποίος συμπλήρωσε το 6μηνο της προφυλάκισης...
newsit

ΧΙΟΝΙΖΕΙ

Στα λευκά το Φαλακρό - Κλειστός ο δρόμος για το χιονοδρομικό Print
Monday, 19 December 2011 14:43
 


Χιονίζει από χθες στο Φαλακρό στην καλύτερη στιγμή μόλις ανοίγει το χιονοδρομικό Κέντρο.
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα η τετραθέσια αποσυμπλεκόμενη καρέκλα για καφέ στα 2.110μ. και τα δύο σαλέ στη βάση του Χιονοδρομικού Κέντρου.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο θα λειτουργεί για την προσεχή χιονοδρομική περίοδο, από Πέμπτη έως Κυριακή και όλες τις αργίες.

Τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων θα λειτουργεί από τις 23 Δεκεμβρίου έως και τις 8 Ιανουαρίου 2012 καθημερινά.
οι φωτογραφίες είναι από το facebook


Seleo.gr News

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

 
 
 
 

Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να επανατοποθετηθεί στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο, που παρασύρθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου από τους δυνατούς ανέμους και τα κύματα.
Οι αρμόδιοι που έχουν αναλάβει τη συντήρηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα το επανατοποθετήσουν σε πιο σταθερή βάση, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της βύθισης.Οι εργασίες αποκατάστασης του πλωτού χριστουγεννιάτικου δέντρου των αστεριών έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές αιτία για τη βύθιση του ήταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς η πλωτή εξέδρα ήταν σχεδιασμένη να αντέχει ανέμους έως 7 μποφόρ.Το πλωτό δέντρο ήταν μία δημιουργία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν φέτος -για πρώτη χρονιά- στην πλατεία Αριστοτέλους το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο Εμπορικός Σύλλογος υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ανάδοχες εταιρίες έχουν αναλάβει η HELEXPO και η Attract Productions.


Read more: http://www.seleo.gr/

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΦΑΓΩΜΑ

“Ουστ αρχικοπρίτη” - Πράσινοι συνδικαλιστές κατά Πάγκαλου για τους μαλ..


“Αφίσα-απάντηση” στα όσα είπε για τους αγανακτισμένους πολίτες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κυκλοφόρησε η ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ

Οι “πράσινοι” συνδικαλιστές με σκληρότατες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς επιτίθενται κατά του Θ. Πάγκαλου για τους χαρακτηρισμούς |κομουνιστές”, “φασίστες” και “μαλ...” που χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χρησιμοποίησε μιλώντας σε εκπομπή γαλλικού καναλιού

ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ Η SAAB

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Τίτλοι τέλους για την Saab - Κατατέθηκε αίτηση χρεοκοπίας


- Δεν απέδωσαν οι προσπάθειες που έκαναν εδώ και 2 χρόνια για την διάσωσή της
- Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία μετρούσε 64 χρόνια ζωής
- Την είχε αγοράσει η GM αλλά δεν κατάφερε να την επαναφέρει σε κερδοφορία

Η Saab Automobile με 64 χρόνια ιστορίας κατέθεσε σήμερα αίτηση πτώχευσης σε σουηδικό περιφερειακό δικαστήριο, δίνοντας τέλος στην εδώ και καιρό μάχη για επιβίωση της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Saab Automobile, Victor Muller, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της ιδιοκτήτριας Swedish Automobile, κατέθεσε την αίτηση νωρίς το πρωί σήμερα, ώρες πριν το δικαστήριο συνεδριάσει για την σε εξέλιξη αναδιοργάνωση της σουηδικής εταιρείας.

Η Saab Auto από το Σεπτέμβριο λειτουργούσε υπό την προστασία των πιστωτών. Όμως οι διαπραγματεύσεις με τους κινέζους εταίρους δεν ευοδώθηκαν.

Η Saab αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, με τους 3.700 εργαζομένους της να παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Η παραγωγή στο κυριότερο εργοστάσιό της, στο Τρολχάταν της δυτικής Σουηδίας, έχει σταματήσει από τον Απρίλιο.

Η GM αυτό το Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε ότι δεν θα εγκρίνει καμία από τις προτεινόμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, περιορίζοντας τις ελπίδες για την αυτοκινητοβιομηχανία ότι θα διασφαλίσει μια συμφωνία πριν από την ακροαματική διαδικασία της Δευτέρας.