Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΩΡΑΙΑ ΘΕΑ

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011


Ένα καταφύγιο στο χείλος του γκρεμού


Κόβει την ανάσα ακόμα και στους πιο τολμηρούς

Στις δυτικές Άλπεις βρίσκεται το καταφύγιο Gervasutti που κατασκεύασε ο ορειβατικός όμιλος Alpine Club, με αφορμή τα 60 χρόνια από την ημέρα σύστασής του.

Το Gervasutti, όμως, δεν είναι ένα απλό καταφύγιο. Κρέμεται από την άκρη ενός βράχου, μοιάζει με πύραυλο και το έχουν ζωγραφίσει σε έντονο κόκκινο χρώμα, που το κάνει να μοιάζει με πουλόβερ!

«Το χρώμα που αποφασίσαμε να το βάψουμε δεν είναι τυχαίο. Μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από σκιέρ και ορειβάτες από πολύ μεγάλη απόσταση» σημειώνει χαρακτηριστικά ένας εκ των κατασκευαστών.

Στο εσωτερικό του το καταφύγιο διαθέτει κουζίνα, τραπέζι με καθίσματα, κουκέτες, και άφθονο χώρο αποθήκευσης, ενώ όποιος καταφύγει σε αυτό μπορεί να ενημερωθεί για τον καιρό και το κλίμα μέσω του υπολογιστή που διαθέτει.  

Το Gervasutti, σε αντίθεση με πολλά σαλέ στο βουνό, είναι ανοιχτό για το κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 







ΕΡΧΩΝΤΑΙ

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011


Οι εξωγήινοι πάρκαραν το διαστημόπλοιο τους δίπλα στον Ερμή; VIDEO


Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου με τους επιστήμονες να απορούν τι μπορεί να είναι αυτό το φωτεινό αντικείμενο δίπλα στον πλανήτη Ερμή.

Οι φίλοι...των εξωγήινων όμως κάνουν λόγο για την ύπαρξη και άλλων ανθρώπινων όντων εκτός από εμάς και ότι αυτό που φαίνεται είναι απλά το διαστημόπλοιο εξωγήινων!

Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα πλάνα και φωτογραφίες που κατέγραψαν οι δορυφόροι της και φαίνονται ο πλανήτης Ερμής και δίπλα ένα ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο. Οι επιστήμονες της Nasa είναι επιφυλακτικοί και αποφεύγουν να πουν αν όντως είναι εξωγήινοι. Άλλωστε οι άνθρωποι είναι επιστήμονες και δεν λένε κάτι χωρίς να είναι απολύτως σίγουροι.
Όμως υπάρχουν αρκετοί άλλοι που ασχολούνται με την αστρονομία αλλά και με εξωγήινους που θεωρούν πως αυτό που βλέπουμε δεν είναι άλλο παρά μια τρανή απόδειξη πως υπάρχει ζωή και σε άλλους πλανήτες....