Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΤΡΑΠΕΖΙ ΟΣΟ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ

Τραπέζι αξίας 70.000 δολαρίων (Video)

 
Τραπέζι αξίας 70.000 δολαρίων
Τι μπορεί να προσφέρει ένα τραπέζι για να κοστίζει τόσα χρήματα; Πέρα από την υψηλή ποιότητα κατασκευής του, το Fletcher Capstan Table που σχεδιάστηκε από τον David Fletcher, διαθέτει μια εξαιρετικά εντυπωσιακή καινοτομία που σε κάνει να το θες, ακόμη κι αν η τιμή του φαίνεται εξωφρενική.
Κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις, το κόστος των οποίων κυμαίνεται από 50 έως 70 χιλιάδες δολάρια.



 

ΑΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ

Χαράτσι τώρα και για τα αυτοκίνητα - Τι αλλάζει στον τρόπο φορολόγησης !!!

Δημοσιευμένη  εικόνα


Μετά την επιβολή βαριάς φορολογίας στα ακίνητα, αλλαγές έρχονται και στον τρόπο φορολόγησης των Ι.Χ. οχημάτων. Μέχρι τώρα ο τρόπος φορολόγησης ήταν άμεσα εξαρτημένος από τον κυβισμό του κινητήρα.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη οι φόροι που αναλογούν στα οχήματα θα υπολογίζονται με βάση την εργοστασιακή τους αξία και όχι με βάση τα κυβικά.

Αυτό έχει ως συνέπεια ακόμα και αυτοκίνητα μικρού ή μεσαίου κυβισμού να φορολογούνται με υψηλότερους συντελεστές, οι οποίοι έχουν να κάνουν καθαρά με την εργοστασιακή τους αξία. Συγκεκριμένα, "οικολογικά" οχήματα, όπως υβριδικά, ηλεκτρικά, υγραερίου και πετρελαίου αναμένεται να έχουν υψηλή φορολόγηση, καθώς το κόστος απόκτησής τους είναι αρκετά μεγάλο, λαμβάνοντας υπόψη τις καινοτόμες τεχνολογίες που ενσωματώνουν για χάρη της οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία».

Το παραπάνω μέτρο προβλέπεται να επηρεάσει την αγορά αυτοκινήτων με τον εξής τρόπο: Ευνοημένες θα είναι οι εταιρείες που διατηρούν αντιπροσωπείες στη χώρας μας σε σχέση με τους τοπικούς εμπόρους-εισαγωγείς Ι.Χ. Οι μικρότεροι πωλητές δεν μπορούν να αναπροσαρμόσουν τις τιμές τους καθώς αυτές είναι ήδη επιβαρυμένες από φόρους και το κέρδος τους ελάχιστο. Αντίθετα οι πολυεθνικές εταιρείες έχουν το περιθώριο να τις μειώσουν με συνέπεια να είναι οι κερδισμένες στην αγορά, με τους τοπικούς εμπόρους να μην μπορούν να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αναμένεται να φέρει μεγάλες αλλαγές στον κλάδο και να επηρεάσει και το μέτρο της απόσυρσης, το οποίο θα πρέπει αναγκαστικά να τροποποιηθεί.

iefimerida.gr

ΣΩΘΗΚΑΜΕ

Η Ιαπωνία ανακάλυψε το «καύσιμο του μέλλοντος» –Υπάρχει και στο Αιγαίο

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η Ιαπωνία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατάφερε να αποσπάσει βενζίνη από μεθάνιο, από μία πηγή που μέχρι σήμερα δεν είχε εκμεταλλευθεί ποτέ, χρησιμοποιώντας ένα παράκτιο ορυκτό καύσιμο, το οποίο ονομάστηκε «παγοφωτιά» (fire ice).



Το ορυκτό ονομάζεται υδατούχο μεθάνιο, και συναντάται κάτω από υφαλοκρηπίδες, με τους Ιάπωνες να είναι οι πρώτοι στον κόσμο που κατορθώνουν να το εξορύξουν, χαρακτηρίζοντάς το ως «η επόμενη μεγάλη πηγή ενέργειας του πλανήτη».

Αποτελούμενο από μεθάνιο παγιδευμένο σε πάγο, το ορυκτό θεωρούταν μέχρι πρότινος πως βρίσκεται μόνο στα πέρατα του ηλιακού συστήματος, ωστόσο πλέον οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως θα αποτελεί «την επόμενη βενζίνη».

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η κρατική εταιρεία Japan Oil, Gas and Metals National Corp (JOGMEC) τόνισε πως το ορυκτό εντοπίστηκε σε μεγάλα αποθέματα κοντά στην κεντρική ακτή της χώρας. Η Ιαπωνία, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα βενζίνης στον κόσμο, έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το 2001 και έπειτα, προκειμένου να αναπτύξει την τεχνολογία εξόρυξης του υδατούχου μεθανίου.

Το υπουργείο Εμπορίου της Ιαπωνίας, με επίσημη ανακοίνωσή του, δήλωσε πως η εξόρυξη θα διαρκέσει συνολικά δύο εβδομάδες, ενώ έπειτα θα ακολουθήσουν αναλύσεις, έτσι ώστε να υπολογιστεί το ακριβές ποσό της εξόρυξης που πραγματοποιήθηκε. Βάσει προγράμματος, η Ιαπωνία ελπίζει πως, μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, θα μπορέσει να μπει δυναμικά στο εμπόριο καυσίμων.

Ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις, αποθέματα του εν λόγω ορυκτού υπάρχουν και στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου.

ΠΗΓΗ:koolNews.gr

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

8 ερωτήσεις για το κρασί που ντρεπόσασταν να κάνετε μέχρι τώρα 

8 ερωτήσεις για το κρασί που ντρεπόσασταν να κάνετε μέχρι τώρα (1)
Πόσα πράγματα αγνοούμε για το κρασί που καταναλώνουμε; Ανεξαρτήτως χρώματος και ποικιλίας, οι γνώσεις μας γύρω από το κρασί είναι τις περισσότερες φορές περιορισμένες. Ας κάνουμε μερικές ερωτήσεις –χωρίς φόβο και πάθος- για να γίνουμε καλύτεροι…
Ας ενισχύσουμε τις οινο-γνώσεις μας μέσα από μερικές ερωτήσεις, που ντρεπόμασταν να κάνουμε μέχρι τώρα, μήπως και χαρακτηριστούμε «άσχετοι» από τους… «ειδικούς». Ας το δούμε σαν ένα παιχνίδι ερωταπαντήσεων, που δεν απευθύνεται όμως, μόνο στους οινόφιλους και οινο-γνώστες…
 
  • Το κόκκινο κρασί παράγεται από κόκκινα σταφύλια, ενώ το λευκό από λευκά σταφύλια;
Η αλήθεια είναι ότι το κόκκινο χρώμα στο κρασί, οφείλεται στη ζύμωση, του φλοιού των σταφυλιών με το χυμό, ενώ για την παραγωγή του λευκού κρασιού ο φλοιός αφαιρείται πριν τη ζύμωση.
 
  • Ποιες χώρες της Nοτίου Αμερικής, φημίζονται για την καλή σχέση ποιότητας-τιμής του κρασιού;
Η Αργεντινή και η Χιλή. Είναι δύο χώρες που παράγουν άφθονο κρασί καλής ποιότητας, το οποίο όχι μόνο χρησιμοποιούν στην εγχώρια κατανάλωση, αλλά το εξάγουν προς άλλες χώρες, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά τα οικονομικά τους μεγέθη.
 
 
 
 
8 ερωτήσεις για το κρασί που ντρεπόσασταν να κάνετε μέχρι τώρα (2)
 
 
 
  • Ποιο γαλλικό κρασί παράγεται κατά παράδοση από την ποικιλία σταφυλιών, Pinot Noir;
Πρόκειται για το φημισμένο κρασί Βουργουνδίας, που παράγεται από τα κόκκινα σταφύλια της Βουργουνδίας. Αρωματικό με πικάντικη γεύση, παρουσιάζει ολοένα αυξανόμενη ζήτηση στις αγορές του κρασιού.
 
  • Ποιος εφηύρε τη σαμπάνια;
Μπορεί πράγματι οι Γάλλοι να τελειοποίησαν τον αφρώδη οίνο στην περιοχή της Champagne, αλλά δε τον εφηύραν. Ο μύθος λέει ότι ο μοναχός Dom Pérignon ανακάλυψε το πώς θα μπορούσε να παράγει αφρώδες κρασί κατά λάθος, με τη διαδικασία της ζύμωσης σε εμφιαλωμένο κρασί που δημιουργεί φυσαλίδες. Η αλήθεια όμως, είναι πως αφρώδες κρασί είχε ήδη εμφανιστεί στην Αγγλία περίπου 19 χρόνια πριν ο Dom Pérignon δημιουργήσει το πρώτο του μπουκάλι. Ο Dom Pérignon ήταν ένας βενεδικτίνος μοναχός, που κύρια ενασχόλησή του μέσα στο μοναστήρι, ήταν η καλλιέργεια των αμπελιών και η οινοποίηση των σταφυλιών. Αφιέρωσε μάλιστα, την ζωή του στην ανακάλυψη τρόπων και μεθόδων, ώστε να μην σπάνε τα μπουκάλια από τα κρασιά που παρήγαγε το μοναστήρι, καθώς αυτή ήταν και η κύρια πηγή εσόδων του μοναστηριού.
  • Τα «ενισχυμένα» κρασιά περνούν από τη διαδικασία απόσταξης, για να ενισχυθεί η περιεκτικότητά τους σε αλκοόλ;
Η απάντηση είναι αρνητική. Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει, είναι να προστίθεται στο συγκεκριμένο είδος κρασιού κονιάκ ή κάποια άλλη ποικιλία οινοπνευματώδους ποτού, ώστε να ενισχυθεί η περιεκτικότητα σε αλκοόλη.
 
8 ερωτήσεις για το κρασί που ντρεπόσασταν να κάνετε μέχρι τώρα (3)
 
 
 
 
  • Οι κριτικοί κρασιού έχουν πάντα δίκιο;
Οι κριτικοί κρασιού όταν δοκιμάζουν ετικέτες μπορούν να μεταφέρουν μερικά μόνο πράγματα σχετικά με αυτό, π.χ το πόσο καλό είναι το κρασί, βασιζόμενοι στη γεύση που θα έπρεπε να έχει ή πόσο τους άρεσε αυτό που δοκίμασαν. Η οινογνωσία επομένως, είναι πολύ προσωπική και υποκειμενική. Κι αφού δεν έχουν όλοι τα ίδια γούστα, είναι πιθανό να ανακαλύψετε κάποιον κριτικό που ταιριάζει πολύ στα δικά σας γούστα ή που διαφέρει εντελώς από αυτά.
 
  • Χρειαζόμαστε κελάρι για να αποθηκεύσουμε το κρασί μας;
Δεν είναι θέσφατο ότι χρειάζεστε κελάρι με ιδανικές συνθήκες για την αποθήκευση των κρασιών σας. Κάθε αποθηκευτικός χώρος που η θερμοκρασία του δεν αλλάζει δραστικά μέσα στη χρονιά, που δεν έχει μεγάλη επαφή με φως και με δονήσεις είναι μια χαρά για να φυλάει κανείς το κρασί του ακόμη και για δεκαετίες. Το μόνο που πρέπει κανείς να διασφαλίζει είναι το κρασί να βρίσκεται γυρισμένο στο πλάι σε ράφι ή κλειστό κουτί και να το «ενοχλήσετε» μονάχα όταν είστε έτοιμοι να το καταναλώσετε.
8 ερωτήσεις για το κρασί που ντρεπόσασταν να κάνετε μέχρι τώρα (4)
  • Τι χρειάζεται να γνωρίζει κανείς σχετικά με το κρασί «για να το εκτιμήσει»;
Όπως και με το φαγητό, ξέρεις ότι έχεις να κάνεις με πολύ καλό κρασί όταν το γευτείς. Δε χρειάζεσαι δίπλωμα μάγειρα για να εκτιμήσεις μια πολύ καλή μπριζόλα και με την ίδια λογική δε χρειάζεται να είσαι ειδικός του κρασιού για να σε συνεπάρουν τα αρώματα και η γεύση ενός πολύ καλού μπουκαλιού. Ο κανόνας είναι απλός: πίνετε αυτό που σας συναρπάζει και αναζητήστε παρόμοιας γεύσης και χαρακτηριστικών ετικέτες.
Πηγή: clickatlife.gr

UFO ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: UFO εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εκλογής του νέου Πάπα!!! (VIDEO)

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου Πάπα, όλες οι τηλεοράσεις του κόσμου ήταν συντονισμένες στο Βατικανό κατά τη διάρκεια της γιορτής...

Μερικοί άνθρωποι έχουν αναφέρει την παρουσία μιας σφαίρας φωτός που πέρασε ανενόχλητο στο San Pietro μεταξύ των ωρών 20:48 και 20:50.

Καταφέραμε να βρούμε ένα βίντεο που απεικονίζει την παρατήρηση!!!

Η ταινία αναφέρεται και μεταδίδονταν από το δίκτυο BBC!!

Υπενθυμίζουμε ότι η περιοχή του Βατικανού είναι εκτός ορίων για τους πολίτες και τις στρατιωτικές πτήσεις, εκτός από εκείνες της οποιαδήποτε ενέργειες από την αστυνομία του κράτος στην περίπτωση των ελέγχων για την αποτροπή επιθέσεων.