Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στις κάλπες ξανά 10 δήμοι της Θεσσαλονίκης

 
Στις κάλπες ξανά 10 δήμοι της Θεσσαλονίκης
 

Τρεις έβγαλαν δήμαρχο από τον α' γύρο

Με τους τρεις από τους συνολικά 14 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης να έχουν εκλέξει δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή, οι υπόλοιποι πηγαίνουν, στις 25 Μαΐου, στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δημάρχους εξέλεξαν από τον α' γύρο ο Δήμος Θέρμης -τον Θόδωρο Παπαδόπουλο που έλαβε ποσοστό 66,89%- ο Δήμος Πυλαίας - Πανοράματος, με τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη να συγκεντρώνει το 64,27% των ψήφων και ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, όπου ο Λάζαρος Κυρίζογλου έλαβε το 53,15%.

Στον β' γύρο, εκτός από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, εκεί όπου θα αναμετρηθούν ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, με τον Σταύρο Καλαφάτη, πηγαίνουν άλλοι 10 Δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης.
 

LAMBORGHINI - ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Το πιο εξωτικό όχημα της Lamborghini

 
Το πιο εξωτικό όχημα της Lamborghini
 

Δημιουργήθηκε με πηγή έμπνευσης τα ελικόπτερα Απάτσι και τα μαχητικά αεροσκάφη

Το ένα και μοναδικό πρωτότυπο Egoista, το πιο εκκεντρικό μοντέλο που έφτιαξε ποτέ η Lamborghini, θα κοσμεί εφεξής με την παρουσία του τα αρχηγεία της εταιρείας.

Φτιάχτηκε από την εταιρεία ως δώρο στον εαυτό της για τα 50α της γενέθλια και παρουσιάστηκε πέρσι κατά τη διάρκεια του σχετικού πριβέ πάρτι της εταιρείας. Το show car Egoista αποτελεί μακράν το πιο εξωτικό όχημα που έφτιαξε ποτέ η Lamborghini, μια εταιρεία που έχει παράδοση στην κατασκευή οχημάτων εκκεντρικής εμφάνισης.
 

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι 23 εκλεκτοί του Σάντος

 
Οι 23 εκλεκτοί του Σάντος
 

Ποιους επέλεξε ο Πορτογάλος τεχνικός για να μπουν στο αεροπλάνο για Βραζιλία

Ο Φερνάντο Σάντος επεφύλασσε κάποιες εκπλήξεις στην αποστολή της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μεγαλύτερη αυτών ότι εκτός της τελικής 23άδας έμεινε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος για να πάρει τη θέση του ο Βαγγέλης Μόρας.

Επίσης δεν θα μπουν στο αεροπλάνο για τη Βραζιλία οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Καράμπελας, Καρέλης, Τζόρβας, Φορτούνης και Αθανασιάδης.
 

ΞΕΚΙΝΑ Ο < ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ >

Ξεκινούν τα καθημερινά δρομολόγια του «Κωσταντή»

19 - 5 - 2014
 
Ξεκινούν τα καθημερινά δρομολόγια του «Κωσταντή»
 

Το καραβάκι μεταφέρει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στους Νέους Επιβάτες

Το καραβάκι «Κωσταντής» ξεκινά από σήμερα τα καθημερινά δρομολόγια από την Θεσσαλονίκη στους Νέους Επιβάτες, στην πιλοτική λειτουργία της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας που εγκαινίασε την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θερμαϊκού που κοινοποίησε τα δρομολόγια, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή ο «Κωσταντής» θα φεύγει από τους Νέους Επιβάτες στις 7.00, 9.00, 11.00, 15.30 και 18.00.

Τα αντίστοιχα δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (προβλήτα 1) θα ξεκινούν στις 8.00, 10.00, 14.30, 17.00 και 19.30.

Το Σαββατοκύριακο θα ξεκινά από τους Νέους Επιβάτες στις 9.30, 12.30, 16.00 και 19.00 ενώ από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 11.00, 14.00, 18.00 και 20.00.

Τα δρομολόγια θα ισχύσουν μέχρι την άφιξη του δεύτερου πλοίου στα τέλη του μήνα, οπότε αναμένεται να γίνουν συχνότερα.

Κάτι ανάλογο θα συμβεί και μετά την άφιξη του τρίτου πλοίου της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στις αρχές Ιουνίου.

ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

ΑΡΧΑΙΑ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ ΓΙΛΕΚΑ

Είχαν οι αρχαίοι Έλληνες αλεξίσφαιρα γιλέκα;

eixan oi arxaioi
 
Συχνά χρησιμοποιούμε την λέξη «πανοπλία» και εννοούμε τον προστατευτικό,
στρατιωτικό ρουχισμό προστασίας των αρχαίων Ελλήνων,
αλλά η λέξη πανοπλία δηλώνει κάτι άλλο, το παν- όπλα,
όλα τα όπλα, πλήρη εξοπλισμό.
Σωστότερη λέξη είναι «Θώρακας».
 

EUROLEAGUE - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΜΑΚΑΜΠΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠ' ΤΟ 1969

Ρεάλ Μαδρίτης - Μακάμπι Τελ Αβίβ 86-98 παρ.

 
Ο κόσμος της έβαψε κίτρινο το Μιλάνο κι εκείνη την Ευρωλίγκα! Η Μακάμπι Τελ Αβίβ του «Σόφο» θριάμβευσε στο Final 4 (86-98 παρ.) κι έφτασε στα 6 τρόπαια, αφήνοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης ξανά με άδεια χέρια!


Ρεάλ Μαδρίτης - Μακάμπι Τελ Αβίβ 86-98 παρ. (vid & pics)

ΚΟΛΑΣΗ Η ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Το ανέκδοτο της προεκλογικής εκστρατείας

ΤΟ ΓΕΛΙΟ! Το ανέκδοτο της προεκλογικής εκστρατείας που ΣΑΡΩΝΕΙ στο διαδίκτυο!!!
 
Μια μέρα σκοτώθηκε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγαλοστέλεχος στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές. Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Άγιος Πέτρος και της λέει:
 
- "Που θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;¨"

Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει:
- "Δεν είμαι σίγουρη."

- "Τότε", λέει ο Άγιος Πέτρος, "θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις."

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩ

ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ με το πόσα κοστίζουν οι εκλογές!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ με το πόσα κοστίζουν οι εκλογές!
 
Φυλλάδια, κάλπες, παραβάν, γραφική ύλη...μέχρι και συνδετήρες προμηθεύονται προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές της αυτοδιοίκησης μέσα στα πλαίσια των συνηθισμένων συνθηκών.
Μόνο, που σε αυτές τις εκλογές, ξεχνούν ως η ανεργία αγγίζει πάνω από το 26% και το κόστος των 7,5 εκατ. ευρώ «φαντάζει» υπερβολή σε μία περίοδο παρατεταμένης κρίσης.

Ρεπορτάζ της καθημερινής εφημερίδας «Ελ. Τύπος» υποστηρίζει πως ο λογαριασμός δεν σταματά στα 7.445.921,90 ευρώ , αφού στις δαπάνες των εκλογών θα πρέπει να προστεθούν τα 7 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στα κόμματα ως επιχορήγηση.

ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΩΘΗΚΕ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: 50.000 οικογένειες έχουν μείνει στο δρόμο από τις κατασχέσεις σπιτιών!

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: 50.000 οικογένειες έχουν μείνει στο δρόμο από τις κατασχέσεις σπιτιών!
 
Οι ισπανικές τράπεζες κατέσχεσαν σχεδόν 50.000 κατοικίες το 2013,
11,1% περισσότερες απ' όσες το 2012,
καθώς οι υπερχρεωμένοι ιδιοκτήτες υποχρεώθηκαν να παραδώσουν τα κλειδιά των σπιτιών τους για να εξοφλήσουν τα χρέη τους, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Τράπεζα της Ισπανίας.
Στη χώρα αυτή που επλήγη διπλά το 2008 από την οικονομική κρίση και το σκάσιμο της φούσκας στην αγορά ακινήτων της, η κεντρική τράπεζα άρχισε πέρυσι να δημοσιεύει στατιστικές για τις κατασχέσεις κατοικιών βασιζόμενη αρχικά σε μια δική της έρευνα μεταξύ των τραπεζών, πριν τις υποχρεώσει να της ανακοινώνουν τακτικά αυτά τα δεδομένα.
 

ΤΑΙΠΕΔ - ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Πουλάνε και την Ελαφόνησο

Πουλάνε και την Ελαφόνησο!
















Ο «Guardian» την ενέταξε πέρυσι στην πρώτη θέση του top-10 με τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, το ίδιο και το TripAdvisor (η μεγαλύτερη τουριστική σελίδα παγκοσμίως), που της έδωσε το καλοκαίρι του 2013 την πρωτιά ύστερα από ψηφοφορία των τουριστών που πέρασαν τις διακοπές τους στη χώρα μας.
 
Τον περασμένο Φεβρουάριο το γερμανικό περιοδικό «Geo Saison», ένα από τα εγκυρότερα έντυπα τουριστικών προορισμών στην Ευρώπη, σε πολυσέλιδο αφιέρωμά του τη χαρακτήρισε «επίγειο παράδεισο» εντάσσοντάς τη στις «δέκα πιο ονειρεμένες παραλίες στον κόσμο, δίπλα στο Μπαλί, στη Χαβάη και τις Μαλδίβες».