Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΟΡΑ ΧΩΡΩΝ

10 Παράξενα και Διάσημα Σύνορα Χωρών του κόσμου (photos)
 
Τα πιο συνηθισμένα σύνορα μεταξύ χωρών είναι τα φυσικά. Ένα ποτάμι, μία οροσειρά κλπ. Υπάρχουν όμως και σύνορα που μπορεί να είναι απλά μία σειρά από πλακάκια, όπως αυτά που βλέπετε και στην φωτογραφία. Υπάρχουν και σύνορα τα οποία είναι διάσημα γιατί κατέχουν μεγάλα ρεκόρ ετήσιας διέλευσης όπως υπάρχουν και σύνορα τα οποία θεωρούνται τα πιο επικίνδυνα του κόσμου. Στο παρακάτω αφιέρωμα θα δείτε και θα διαβάσετε το top 10 των πιο παράξενων και διάσημων συνόρων του κόσμου...



Βόρεια Κορέα - Νότια Κορέα: Τα σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας είναι μια έντονα στρατικοποιημένη ζώνη 155 μιλίων. Η λωρίδα γης που αποτελεί το σύνορο θεωρείται αποστρατιωτικοποιημένη.




Ολλανδία - Βέλγιο: Στη νότια Ολανδία (περιοχή Baarle-Nassau) τα σύνορα με το Βέλγιο δεν είναι και τόσο ευδιάκριτα. Εντός του εδάφους της Ολλανδίας υπάρχουν 22 βελγικά κομμάτια γης (exclaves), χωρίς να υπάρχουν φυσικά σύνορα γύρω τους και χωρίς να χρειάζεται να δείξετε το διαβατήριό σας πριν τη διέλευση. Έτσι όπως φαίνεται και στην φωτογραφία μπορείτε να πίνετε τον καφέ σας στην Ολλανδία και κάποιος περαστικός δίπλα στο Βέλγιο να σας πιάσει την κουβέντα.



Ισπανία - Ηνωμένο Βασίλειο: Μια βρετανική αποικία στο βορειοδυτικό άκρο του βράχου του Γιβραλτάρ και μια χερσόνησο στη νότιο-κεντρική ακτή της Ισπανίας, που συνδέει τη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό Ωκεανό, αποτελούν τα σύνορα των δύο χωρών.



Γαλλία - Ολλανδία: Οι Γάλλοι το αποκαλούν Saint Martin ενώ οι Ολλανδοί Sint Maarten. Είναι το μόνο χερσαίο σύνορο μεταξύ Ολλανδίας και Γαλλίας και βρίσκεται στο νησί του Αγίου Μαρτίνου στην Καραϊβική. Χωρίζει τις Ολλανδικές Αντίλλες από το Γαλλικό υπερπόντιο έδαφος.



Ηνωμένες Πολιτείες - Μεξικό: Τα σύνορα μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Μεξικού έχουν συνολικό μήκος 3.169 km και είναι τα σύνορα με την μεγαλύτερη κίνηση. Υπολογίζεται ότι περίπου 350.000.000 άνθρωποι περνούν από εκεί κάθε χρόνο.


Αφγανιστάν - Πακιστάν: Το Αφγανιστάν συνορεύει με έξι χώρες, αλλά αυτή η γραμμή των 1500 μιλίων με το Πακιστάν παραμένει η πιο επικίνδυνη. Η Καμπούλ δεν αναγνώρισε ποτέ τη γραμμή αυτή ως διεθνή σύνορα.


Ιταλία - Βατικανό: Η πόλη του Βατικανού είναι η μικρότερη πόλη - κράτος στον κόσμο και βρίσκεται στο κέντρο της Ρώμης.



Κίνα - Νεπάλ: Η παραμεθώριος περιοχή μεταξύ Κίνας και Νεπάλ είναι μια από τις λιγότερο γνωστές περιοχές στον κόσμο. Οι 2 χώρες μοιράζονται μια περιοχή αρκετά όμορφη και μεγάλη (1.414,88 km)



Ινδία - Πακιστάν: Το Wagah είναι το σύνορο μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν και είναι γνωστό ως «το Τείχος του Βερολίνου της Ασίας». Είναι ο μοναδικός δρόμος διέλευσης μεταξύ των 2 χωρών και βρίσκεται μεταξύ των πόλεων Lahore του Πακιστάν και Amritsar της Ινδίας.



Βραζιλία - Αργεντινή: Δύο γειτονικές χώρες της Νοτίου Αμερικής και δύο από τις σημαντικότερες οικονομίες στη Λατινική Αμερική. Συνδέονται πολύ σε όλους τους τομείς: οικονομία, εμπόριο, πολιτισμός, εκπαίδευση και τουρισμός

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Τρόικα: Μόνο σε ξένους επιτρέπεται να πουληθεί η Eurobank!




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Είναι εξοργιστικό: Η τρόικα επιβάλει την πώληση της Eurobank μόνο σε ξένο επενδυτή.
Η αναφορά στο επικαιροποιημένο μνημόνιο είναι σαφής και αποκλείει τυχόν ενδιαφερόμενους Ελληνες επενδυτές, δικαιώνοντας όσυς εξέφραζαν υπόνοιες για αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος.



Επισημαίνει επίσης...σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινη" ότι η πώληση θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου 2014.

Σύμφωνα με το κείμενο, η κυβέρνηση δεσμεύεται να επιλεγούν μέχρι το τέλος Αυγούστου σύμβουλοι οι οποίοι θα αναζητήσουν επενδυτές, βήμα που θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Οκτωβρίου. Κατόπιν οι επενδυτές που θα επιλεγούν, θα πρέπει όχι αργότερα από το τέλος Νοεμβρίου (2013) να μπορούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες οικονομικού και νομικού ελέγχου της Eurobank (due diligence). Παράλληλα, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο κινήτρων για τους επενδυτές που επιθυμούν να αποκτήσουν πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της τράπεζας σε βάθος χρόνου. Στελέχη τραπεζών εκτιμούν ότι η ρητή αναφορά σε ξένο στρατηγικό επενδυτή γίνεται για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής στη διαδικασία άλλης εγχώριας τράπεζας, ουσιαστικά για να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα αναβίωσης της συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank. Σε άλλο σημείο του Mνημονίου επαναλαμβάνεται η δέσμευση της κυβέρνησης για την ύπαρξη τεσσάρων συστημικών τραπεζών, οι οποίες θα λειτουργούν με καθαρά ιδιωτικά - εμπορικά κριτήρια.

Στο Μνημόνιο γίνεται αναφορά και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σημειώνοντας ότι ώς τα μέσα Σεπτεμβρίου θα επανεξεταστεί ο ρόλος του σε συνεργασία με την τρόικα. Για το stress test αναφέρεται ότι η άσκηση έχει αρχικά προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα εφαρμόσει κανένα δημοσιονομικό μέτρο που θα υπονομεύσει την κεφαλαιακή βάση των τραπεζών. Οπως τονίζεται, οι τράπεζες δεν θα υποχρεωθούν σε καμία καταβολή μερίσματος για τις προνομιούχες μετοχές ή ειδικές αμοιβές ή φόρους εκτός αν διανείμουν κέρδη στους μετόχους τους. Από τα κέρδη εξαιρούνται έκτακτα κέρδη που μπορεί να προκύψουν από συγχωνεύσεις ή πώληση θυγατρικών στο εξωτερικό.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ

Λουκέτο στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ζήτησε η τρόικα;



 
 
 
 
 
 
 
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα σε κυριακάτικη εφημερίδα οι δανειστές εξέφρασαν αμφιβολίες για την αναγκαιότητα του υπουργείου ζητώντας την κατάργησή του και την μετακίνηση των 712 εργαζομένων του στο πρόγραμμα κινητικότητας.




Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Real News αμφιβολίες για την...αναγκαιότητα ύπαρξης του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο μαζί με τους εποπτευόμενους φορείς απασχολεί σήμερα 712 άτομα, φέρεται να εξέφρασε η τρόικα.

Στην κεντρική δομή του υπουργείου απασχολούνται 392 εργαζόμενοι σε υπηρεσίες που αλληλοκαλύπτονται με τις υπηρεσίες των καλλικρατικών δήμων και των περιφερειών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η τρόικα σε συζήτηση που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο έκρινε ότι «η κυβέρνηση μπορεί να ζήσει και χωρίς τις υπηρεσίες του ΥΜΑΘ» για να πάρει τότε ιδιαίτερα σκληρές απαντήσεις από την κυβέρνηση, οι περισσότερες από τις οποίες σχετίζονταν με «εθνικούς λόγους» και «πολιτικούς συμβολισμούς».

Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο που έχει επιφορτιστεί με την παρακολούθηση του μνημονίου, η συζήτηση επανήλθε πριν από δύο εβδομάδες στην κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και την υπαγωγή ορισμένων υπηρεσιών του στα υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, όπως είχε συμβεί επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Η Τρόικα εκτιμά ως «υπαναχώρηση» την επανασύσταση του εν λόγω υπουργείου και θεωρεί τους συμβολικούς λόγους υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες πολυτέλεια.

Δεν επέμενε ωστόσο παραπάνω ρίχνοντας το μπαλάκι στις ελληνικές Αρχές, οι οποίες λαμβάνουν και τις τελικές αποφάσεις. Κοινοτικός αξιωματούχος που ενημέρωσε σχετικά τον Τύπο στις Βρυξέλες επισήμανε ότι «το σχέδιο κινητικότητας, οι επιλογές και η εφαρμογή του είναι ιδέες και αρμοδιότητες αποκλειστικά της κυβέρνησης», συμπληρώνοντας ότι η τρόικα θα δεχθεί «όποιο πλάνο βγαίνει στα νούμερα».

Η τρόικα, βεβαίως, έχει υπόψη πως με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας τα έσοδα των δήμων πρόκειται να συρρικνωθούν δραματικά. Συνεπώς, τα στελέχη υπονοούν πως στο τέλος η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να καταφύγει σε αυτό που ονομάζουν ρεαλιστικές επιλογές.

ΣΑΛΑΤΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣ

Σαλάτες για δίαιτα: 5 συνταγές που θα σας χορτάσουν

Σαλάτες για δίαιτα: 5 συνταγές που θα σας χορτάσουν (1)
Κόντρα στην αυθόρμητη αντίδραση όλων μας στην ιδέα πως το κυρίως γεύμα μας θα είναι σκέτη πρασινάδα, αντιπαραθέτουμε συνταγές που θα σας αλλάξουν γνώμη για τις σαλάτες… μόλις τις δοκιμάσετε. Κι αυτό γιατί οι σαλάτες είναι ένας από τους μεγάλους συμμάχους μας στη δίαιτα, καθώς μπορούν, με τους κατάλληλους συνδυασμούς πρωτεΐνης, να μας κρατήσουν χορτάτους, να κάνουν ευτυχισμένο το… έντερό μας και να μην τινάξουν την δίαιτά μας στον αέρα. Ναι, μπορείς να χορτάσεις με «πρασινάδα». Όταν για παράδειγμα την ετοιμάζεις σε εκδοχές όπως οι παρακάτω:
Σαλάτες για δίαιτα: 5 συνταγές που θα σας χορτάσουν (2)
  • Σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο
Υλικά (για δύο ή παραπάνω άτομα):
Ένα μεγάλο μαρούλι, δύο φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κυβάκια, κρουτόν, αλάτι. Για την σάλτσα: μία σκελίδα σκόρδο, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο ξύδι, λίγη παρμεζάνα (μην το παρακάνετε για να διατηρήσετε την σαλάτα σε χαμηλά θερμιδικά επίπεδα) και 3 κ.σ. μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών.
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια, πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι, φτιάχνουμε με τα υπόλοιπα υλικά την σος και την προσθέτουμε.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Συνταγές της Παρέας
 
Σαλάτες για δίαιτα: 5 συνταγές που θα σας χορτάσουν (3)
  • Πράσινη σαλάτα με καραμελωμένο μοσχάρι
Υλικά (για 2 μερίδες):
Διάφορα λαχανικά για σαλάτα (1 μαρούλι, 1 iceberg, λόλα, κόκκινο λάχανο), 1 ματσάκι ρόκα, 2 παντζάρια βρασμένα, 150γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. μπαλσάμικο. αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά, και στην συνέχεια τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια σε σαλατιέρα. Καθαρίζουμε τα βρασμένα παντζάρια, τα κόβουμε σε καρέ και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα. Κόβουμε το φιλέτο σε λωρίδες, και αφού ζεστάνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, το ροδίζουμε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σβήνουμε με το μπαλσάμικο και αφήνουμε για ακόμη 60’’ στο τηγάνι για να καραμελώσει η σάλτσα. Αφού αφήσουμε το κρέας να κρυώσει για λίγα λεπτά, το προσθέτουμε στη σαλάτα, περιχύνοντας με τη σάλτσα.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Argiro.gr
 
Σαλάτες για δίαιτα: 5 συνταγές που θα σας χορτάσουν (4)
 
  • Σαλάτα ζυμαρικών με σολομό
Υλικά (για 4-6 άτομα):
500γρ. σπαγγέτι (ή όποια ζυμαρικά θέλουμε), 1 φιλέτο σολομού, 7-8 κρεμμυδάκια φρέσκα, ¼ ματσάκι άνηθο, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 κ.γ. μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τον σολομό, αφού τον έχουμε καθαρίσει από τα κόκαλά του. Σε ταψάκι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, τοποθετούμε τον σολομό, περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο, προσθέτουμε χοντρό αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στην συνέχεια, τον τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά για όσα λεπτά αναγράφεται στην συσκευασία τους. Πλένουμε το κρεμμυδάκι και το ψιλοκόβουμε – κάνουμε το ίδιο με τον άνηθο. Σε ένα μπολάκι φτιάχνουμε τη σος, αναμιγνύοντας τη μουστάρδα, το λάδι και προαιρετικά λίγο λεμόνι. Αναμιγνύουμε τη σος με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Σε μια σαλατιέρα τοποθετούμε τα ζυμαρικά, «σπάμε» μέσα τον σολομό και προσθέτουμε τη σος.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο The Food Project
 
 
Σαλάτες για δίαιτα: 5 συνταγές που θα σας χορτάσουν (5)
  • Μακαρονοσαλάτα με ψητά λαχανικά
Υλικά:
500γρ. πένες, 2 μελιτζάνες, 2 κολοκυθάκια, 3 πιπεριές (μία κίτρινη, μία κόκκινη, μία πράσινη), 2 κρεμμύδια, 1 κλωναράκι θυμάρι, μερικά φύλλα βασιλικού, 2 κ.σ. ξίδι, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, ½ κ.γ. ταμπάσκο, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1 ντομάτα ώριμη και σφιχτή, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε σε κύβους ή ροδέλες και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψάκι. Περιχύνουμε με λίγο λάδι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά σε δυνατό φούρνο μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Χτυπάμε το λάδι με το ξίδι και το αλατοπίπερο και προσθέτουμε τα μυρωδικά, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει. Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα, αφαιρούμε τους σπόρους και τα υγρά και την ψιλοκόβουμε. Την προσθέτουμε στο λάδι και το ξίδι μαζί με σκόρδο και ταμπάσκο. Βράζουμε τα ζυμαρικά για όσα λεπτά αναγράφεται στην συσκευασία τους, τα στραγγίζουμε, τα ανακατεύουμε με τα ψητά λαχανικά και τα σερβίρουμε περιχύνοντας με το λαδόξιδο.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο iCookGreek
Σαλάτες για δίαιτα: 5 συνταγές που θα σας χορτάσουν (6)
  • Ζεστή πατατοσαλάτα με λουκάνικα
Υλικά:
600 γρ. πατάτες στρογγυλές, πλυμένες καλά, 200 γρ. λουκάνικα βραστά κομμένα σε ροδέλες, 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 3 κ.σ. μαγιονέζα light, 1 κ.σ. μουστάρδα, 80 γρ. κεφαλογραβιέρα τα ριμμένη, 3 κ.σ. ξίδι, 4 κ.σ. τσάιβ ψιλοκομμένα ή δεντρολίβανο, 1 κρεμμύδια κομμένο σε φετάκια, αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στη μέση, σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι και όταν κοχλάσει, προσθέτουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα, χτυπώντας σε μπλέντερ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το τυρί και το ξίδι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις προσθέτουμε στο μπολ, και στην συνέχεια ρίχνουμε τα λουκάνικα, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε γαρνίροντας με κρεμμύδι και δεντρολίβανο ή τσάιβ.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο iCookGreek
Πηγή: in2life.gr

 

ΣΚΥΛΟΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Σκυλιά ντυμένα σαν τους ιδιοκτήτες
Dogs Dressed Like Owners Portraits
Dogs Dressed Like Owners Portraits
Dogs Dressed Like Owners Portraits
Dogs Dressed Like Owners Portraits
Dogs Dressed Like Owners Portraits
Dogs Dressed Like Owners Portraits
Dogs Dressed Like Owners Portraits
Dogs Dressed Like Owners Portraits

ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ

Σας αποκαλύπτουμε το μυστικό του Παρθενώνα!!!!
 
Σας αποκαλυπτουμε το μυστικο του Παρθενωνα!!!!

Το μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο επι 2.500 χρόνια χωρίς σχεδόν την παραμικρή ζημιά από τους σεισμούς που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι παρά το γεγονός πως δεν έχει καν θεμέλια έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση.

Οπως καταγράφεται στο ιστολόγιο arxaia-ellinika σύμφωνα με την Πολιτικό Μηχανικό, Νίκη Τιμοθέου μελέτες της όλης αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας, κατέδειξαν πως οι αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει, αυτό που σήμερα ονομάζουμε σεισμική μόνωση.
Ο ναός αυτός, σύμφωνα με την κυρία Τιμοθέου, κοντράρει επιτυχώς τη θεωρία της σύγχρονης πολιτικής μηχανικής, διότι χωρίς να έχει καν θεμέλια, είναι τριπλά μονωμένος σεισμικά!
Αυτή η τριπλή μόνωση, όπως μας εξήγησε, εντοπίζεται σε διαφορετικά σημεία του οικοδομήματος. Το πρώτο σημείο βρίσκεται στις στρώσεις τεράστιων οριζόντιων και εξαιρετικά λείων μαρμάρων πάνω στις οποίες πατάει ο Παρθενώνας.
Το δεύτερο παρατηρείται στους μεταλλικούς ελαστικούς συνδέσμους οι οποίοι συνδέουν τις πλάκες κάθε στρώματος, και που στο κέντρο τους εντοπίζονται μικροί σιδηροπάσσαλοι γύρω από τους οποίους έχει χυθεί μολύβι (το μολύβι έχει την ιδιότητα να προστατεύει το σίδηρο από τη σκουριά και να εξασθενεί με την ελαστικότητά του, το όποιο κύμα, αφού μέρος της κινητικής του αυτής ενέργειας μετατρέπεται σε θερμική).
Και το τρίτο εντοπίζεται στις κολώνες του κτίσματος, οι οποίες δεν τοποθετήθηκαν μονοκόμματες, αφού οι αρχαίοι Έλληνας ήξεραν πως για να αντέξουν στους κραδασμούς της γης, θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε φέτες μαρμάρου, τέλεια εφαρμοσμένες η μία πάνω στην άλλη.
Το αποτέλεσμα αυτής της τριπλής μονωτικής φόρμουλας, όπως σημείωσε η κυρία Τιμοθέου, ήταν τα επιφανειακά σεισμικά κύματα να κινούν το ένα στρώμα των μαρμάρινων πλακών, επάνω στο άλλο, την ίδια ώρα που οι σύνδεσμοι εκτόνωναν την κινητική ενέργεια που ανέπτυσσε ο εγκέλαδος!
Οι κολώνες -τέλος- με τον τρόπο που ήταν τοποθετημένες, επέτρεπαν στο όλο οικοδόμημα να ταλαντώνεται, αλλά να μην καταρρέει!

ΟΥΤΕ ΜΕ 400Ε ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Μισθοί Κίνας και πείνας για 700.000 εργαζόμενους !!!

Δημοσιευμένη  εικόνα


Σοκάρουν τα στοιχεία για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Άπιαστο όνειρο ακόμα και ο κατώτατος μισθός. Ποιες κατηγορίες εργαζομένων παίρνουν κάτω από 586 ευρώ το μήνα


Με λιγότερα από 586 ευρώ το μήνα αμείβονται περίπου 700.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, με τις κλαδικές συμβάσεις να είναι πλέον ελάχιστες, κάτι που σημαίνει πτώση του μέσου όρου των αμοιβών.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το "Έθνος της Κυριακής", ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα έχει μισθό κάτω από τον βασικό.

Συγκεκριμένα λιγότερα από 586 ευρώ παίρνουν:

*Οι μερικώς απασχολούμενοι, καθώς για περίπου 300.000 δεν ισχύει το 8ωρο. Μόνο το 2012 πάνω από 45.000 εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να στραφούν από την πλήρη στη μερική απασχόληση.

*Οι εκ περιτροπής απασχολούμενοι. Πρόκειται για περίπου 70.000 εργαζόμενους, που απασχολούνται λιγότερες από πέντε ημέρες την εβδομάδα. Πέρσι ξεπέρασαν τις 35.000 οι συμβάσεις που μετατράπηκαν σε εκ περιτροπής εργασία είτε με συμφωνία των εργαζομένων είτε με μονομερή απόφαση του εργοδότη. Το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς είναι σχεδόν 15.000 οι αλλαγές συμβάσεων.

*Οι νέοι κάτω των 25 ετών. Με βάση τη νομοθεσία για τους νέους, ισχύει χαμηλότερος μισθός και παίρνουν μισθό 510 ευρώ το μήνα.

*Όσοι συμμετέχουν σε επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης. Για παράδειγμα το νέο πρόγραμμα -που θα καλύψει οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο- προβλέπει αμοιβή 500 ευρώ τον μήνα και αφορά 50.000 άτομα.

Όσον αφορά τις επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις, αυτές εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς, δημιουργώντας ένα νέο μισθολογικό τοπίο.

Από τον Ιανουάριο έως και τον Νοέμβριο του 2012, επιχειρησιακές υπέγραψαν 91.020 εργαζόμενοι σε 756 επιχειρήσεις. Οι μειώσεις των μισθών ήταν κατά μέσο όρο 19,2%.

Ατομικές συμβάσεις υπέγραψαν 244.972 εργαζόμενοι σε 68.306 επιχειρήσεις. Οι μειώσεις των μισθών έφτασαν κατά μέσο όρο το 22,1%.

Στο πρώτο εξάμηνο, με βάση τα στοιχεία του ΣΕΠΕ σε 230 επιχειρήσεις έχουν υπογραφεί επιχειρησιακές συμβάσεις, που μειώνουν τους μισθούς κατά 13,49%. Οι περικοπές αφορούν 29.795 εργαζόμενους.

news247.gr           

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Φοράμε πάντα κράνος! Δείτε τί έπαθε το κράνος του και θα καταλάβετε γιατί

Δημοσιευμένη  εικόνα



Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μία φωτογραφία, η οποία έχει ως στόχο να δείξει στον κόσμο γιατί πρέπει να φορά κράνος όταν ανεβαίνει σε μηχανή.



Η φωτογραφία δείχνει το κράνος ενός μοτοσυκλετιστή, που έπεσε στην άσφαλτο καθώς έτρεχε με 140 χλμ/ώρα.

Σε αυτήν φαίνεται ξεκάθαρα η φθορά του κράνους από την τριβή, η οποία το έχει κάνει σαν να του έχει κοπεί ένα μεγάλο κομμάτι με... σπαθί!

Φανταστείτε, λοιπόν, τί θα πάθαινε ο αναβάτης, εάν δεν ήταν κατάλληλα προφυλαγμένος.

Για την ιστορία, ο αναβάτης έζησε.

Δείτε πώς έγινε το κράνος από την τριβή με την άσφαλτο:


Δημοσιευμένη  εικόνα


Δημοσιευμένη  εικόνα