Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑ

Πώς φτιάχνουμε κοκορέτσι

Αναλυτικές οδηγίες για το καθάρισμα, τη συναρμολόγηση στη σούβλα και το ψήσιμο

ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ


Υλικά

  • Αλάτι και πιπέρι
  • Κύμινο προαιρετικά
  • Νερό
  • Ξίδι
  • 2 συκωταριές
  • Γλυκάδια όσα επιθυμείτε
  • 2 κρεμμύδια

ΠΩΣ ΔΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΝΙ

ΑΡΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ


Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο



Υλικά για 8-10 άτομα

- 2 μεταλλικές πιάστρες για σούβλα
- Σύρμα & πένσα για το δέσιμο του αρνιού πάνω στη σούβλα
- Σπάγκος & χοντρή βελόνα για το ράψιμο του αρνιού
- 10 – 13 κιλά κάρβουνο
- 1 αρνί, περίπου 12 με 13 κιλά
- 1 φλιτζάνι αλατοπίπερο


Εκτέλεση

1. 
Βάζουμε την σούβλα με φορά από τα πίσω πόδια προς το κεφάλι, μέσα από την κοιλιά, θώρακα λαιμό και το κεφάλι. Το δύσκολο είναι το τρύπημα του κεφαλιού, στο οποίο θα χρειαστείτε βοήθεια: Ένας κρατάει το κεφάλι κόντρα και ένας σπρώχνει και περιστρέφει ταυτόχρονα τη σούβλα, μέχρι να τρυπήσει το κρανίο του αρνιού.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΑ

Σπίτια με πράσινες οροφές

Κήποι στην κορυφή


Σπίτια με πράσινες οροφές

Δείτε τις φωτογραφίες