Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

SCORPIONS - STILL LOVING YOU





One of the best ballads ever....enjoy it!!!!
Music: Rudolf Schenker
Lyrics: Klaus Meine, Herman Rarebell
From the album: Love at first sting (1984)

Time, it needs time
To win back your love again
I will be there, I will be there
Love, only love
Can bring back your love someday
I will be there, I will be there

ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Γιατροσόφια της γιαγιάς... για σύγχρονες παθήσεις

Γιατροσόφια της γιαγιάς... για σύγχρονες παθήσεις

 
Τα κλασικά γιατροσόφια των γιαγιάδων μας μπορεί σε ορισμένους να φαντάζουν σήμερα ξεπερασμένα, αλλά η αλήθεια είναι, ότι πολλές φορές έχουν αποδειχτεί σωτήρια για διάφορες παθήσεις.
Καθημερινά βρισκόμαστε μπροστά σε γνωστά από όλους μας υλικά, τα οποία μπορεί να μην αντικαθιστούν τις ενδεικνυόμενες φαρμακευτικές αγωγές, πολύ συχνά όμως χρησιμεύουν στη θεραπεία πολλών ασθενειών.
Γαρίφαλο για τα κοψίματα

Ψεκάστε με σκόνη από γαρύφαλλο (το μπαχαρικό) στην περιοχή που κοπήκατε για να περιορίσετε τη μόλυνση. Επίσης, το λάδι από το γαρύφαλλο είναι πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό που είναι αντισηπτικό και έχει καταπραϋντική δράση.

Γλυκόριζα για την καούρα
Η όχι ιδιαίτερα γνωστή και διαδεδομένη γλυκόριζα, μπορεί όχι μόνο να «διώξει» την καούρα αλλά να επιλύσει το πρόβλημα. Έχει φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες για το στομάχι, καθώς είναι ουσιαστικά ένα φυτικό αντιόξινο. Προσοχή όμως στην κατάχρησητης γλυκόριζας, γιατί μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία σας, μιας και ανεβάζει την πίεση λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε γλυκοριζικό οξύ.

Γιαούρτι για την κακή αναπνοή

Έρευνες έχουν δείξει, ότι τα ζωντανά βακτήρια στο γιαούρτι χωρίς ζάχαρη μπορούν να καταστείλουν τα επίπεδα της κακής αναπνοής, που προκαλούν τα βακτηρίδια. Ένα άλλο tip για την κακή αναπνοή, είναι να μασήσετε και ένα κλωναράκι μαϊντανό.




ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

02 Ιανουαρίου 2014
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΕΑΜΑ! Ρεκόρ πυροτεχνημάτων στο Ντουμπάι! (VIDEO)
 
Στο Βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες καταγράφηκαν τα πρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα στο Ντουπμάι, ως τα μεγαλύτερης κλίμακας και διάρκειας κατά την αλλαγή του χρόνου. Έτσι το εμιράτο κατέρριψε το αντίστοιχο ρεκόρ που έκανε το 2012 το Κουβέιτ.
Το σόου στο Ντουμπάι ξεκίνησε με «αντίστροφη μέτρηση» με πυροτεχνήματα μέχρι την έλευση του νέου έτους. Μέσα σε διάστημα 6 λεπτών εκτοξέυτηκαν 450.000 πυροτεχνήματα δημιουργώντας μια μοναδική πανδαισία φωτός στο νυχτερινό ουρανό.
 

ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

5 tips για να μην κουβαλάτε «βάρος» στις γιορτές!

Tips για να μην κουβαλάτε «βάρος» στις γιορτές!
Όλοι οδηγούνται με ορμή στο φαγητό τις γιορτινές μέρες. Τι μπορείτε να κάνετε για να μην ανέβει η ζυγαριά; Ο ειδικός θα σας δώσει 5 συμβουλές για να αποφύγετε όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα και τα περιττά κιλά που συνοδεύουν αυτές τις όμορφες μέρες.
 
  • 1. «Λίγο από όλα»!
Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολύ ωραίο πιάτο με διαφορετικά είδη σαλάτας και φαγητού. Ποικιλία και χρωματικοί συνδυασμοί λοιπόν! Έτσι θα πάρετε καλές ποσότητες θρεπτικών συστατικών και χρωστικών που υπάρχουν φυσικά στα τρόφιμα. Οι τελευταίες μάλιστα έχουν αντιοξειδωτική δράση και θωρακίζουν τον οργανισμό.
 
  • 2. Μικρά και συχνά γεύματα
Συχνά ακούμε από διαιτολόγους τη φράση: «Τρώτε πολλά και μικρά γεύματα μέσα στη μέρα». Ο λόγος που υπάρχει αυτός ο ισχυρισμός είναι το γεγονός ότι η τροφή έχει θερμογενετική επίδραση. Έτσι όταν γευματίζετε συχνά μέσα στη μέρα, ακόμη και για μικρές ποσότητες φαγητού, το πεπτικό λειτουργεί, χωρίς εσείς να κάνετε κάποια δραστηριότητα. Καταναλώνεται επομένως ενέργεια για την απορρόφηση, την πέψη, τη μεταφορά και την αποθήκευση των θρεπτικών συστατικών της τροφής.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά των Ιωαννίνων!!
Αυτή την βόλτα δεν θα την ξεχάσετε!!
Ημερομηνία:  2 Ιανουαρίου 2014
Σας αποκαλυπτουμε τα μυστικα των Ιωαννινων!! Αυτη την βολτα δεν θα την ξεχασετε!!
Εντυπωσιακά σπήλαια, νησιά σε λίµνες, ανερχόµενες στοές και σύγχρονο lifestyle. Τι πρέπει να κάνεις για να γνωρίσεις την αυθεντική πλευρά των Ιωαννίνων; Απλώς πρόσθεσε στη λίστα σου τις παρακάτω εµπειρίες και φεύγοντας, η πόλη των θρύλων και των µύθων θα σου έχει αποκαλύψει όλα τα µυστικά της....
Ρεπορτάζ-κείµενο: Tίτη Βελοπούλου (tvelopoulou@dousiscom.gr)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ


Από τα πρώτα πράγµατα που πρέπει να κάνεις για να γνωρίσεις ουσιαστικά τα Ιωάννινα είναι να περπατήσεις στο Κάστρο, στις όχθες της λίµνης Παµβώτιδας. Από την ώρα που θα διασχίσεις µια από τις επιβλητικές πύλες του, θα νιώσεις σαν να ταξιδεύεις µέσα σε χρονοµηχανή.

ΓΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΑΔΩΝΙ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ

02 Ιανουαρίου 2014
Καλώς τα δεχτήκαμε! Από σήμερα το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ!!! Αντιδράσεις από γιατρούς και φαρμακοποιούς
 
«Φορτωμένο» με δύο νέα μέτρα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ εισήλθε το 2014. Από σήμερα, 2 Ιανουαρίου, τίθεται σε εφαρμογή το «εισιτήριο» νοσηλείας των 25 ευρώ που θα πληρώνουν εφάπαξ οι ασφαλισμένοι στην περίπτωση που εισάγονται για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο.
Αντίθετα, το μέτρο της κράτησης του ενός ευρώ ανά συνταγή, δεν πρόκειται να ισχύσει άμεσα, καθώς θα πρέπει να βγει πρώτα η διεκρινιστική εγκύκλιος και μετά θα τεθεί σε εφαρμογή. Αυτό ανέφερε στην ρπωινή εκπομπή του Mega ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, διαμηνύοντας μάλιστα στους φαρμακοποιούς να μην εισπράττουν ακόμη το συγκεκιρμένο ποσό.
"Θα βγει η διευκρινιστική εγκύκλιος μέσα στις επόμενες μέρες και θα αρχίσει να λειτουργεί. Δεν θα ισχύει μέχρι να βγάλουμε την εγκύκλιο. Είχαμε ένα τεχνικό θέμα στην ΗΔΙΚΑ και περιμέναμε να δούμε αν θα είναι έτοιμα. Μας είχε πει η ΗΔΙΚΑ ότι θα είναι έτοιμη τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου αλλά όχι την 1η Ιανουαρίου. Μέχρι να βγάλουμε την εγκύκλιο, να μην εισπράττεται από τους φαρμακοποιούς" είπε ο κ. Γεωργιάδης και διευκρίνισε ότι το ευρώ αυτό θα αφορά την κάθε συνταγή και όχι το κάθε φάρμακο και θα εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που οφείλουν να συνταγογραφούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.